Да, преписват от тук от там и трупат актив нАучни разработки.4avdar4e написа:Казвала съм го и преди: хората, които серизно работят в тая област, нямат време за телевизия и книги с поезия. Те пишат в специализирани списания, най-много... Те играят шах по нощите. Примерно. Не искам да казвам имена, защото не е редно без тяхно знание.vyara написа: Не те чух да кажеш и едно име... за цяр, ако не за база. Няма и да кажеш, нали? Щото така ангро е по-лесно. Дай ми имена, трудове техни, каквото и да е, което може да се проучи.
Поезия на общуването
Хайде сега, к'во се правиш на ударен.zmeu написа:какво означава да се чустваш негроMila написа: Чувстам се негро по някакъв начин, в лошия смисъл.
малко така прас и на цяла една раса е лепнат етикет
а за МА - добро или нищо
вашият коментар
Колкото до МА - малко по-различен е акцента. Ако сме се събрали да говорим така - непрофесионално - възможните аргументи са само харесва ми/ не ми харесва или полезно ми е/ не ми е полезно. Това че някой си бил казал на друг, пък оня първия много ги разбирал нИщата, просто не е сериозно.
п.п. Мисля, че тук настана някакво объркване. Аз не съм психотерапевт, но съм ползвала такива услуги, в резултат на което познавам един такъв.
Щото мен попита няма ли да те питам, ако не помниш.4avdar4e написа: Е що па баш ти
Защото е истински и същевременно не. Защото е мъж, но сякаш не е. Защото умее да прави нещо и го продава възможно най-добре. Защото е бялата врана в последните години в поп/фолк изкуството/културата??? у нас. Харесвам го. Като го гледам и слушам (по интервюта и телевизии) усещам нещо истинско и искрено в него. Освен това гледам отношението на приятелите му към него. То е истинско. И искрено, и честно. Без бутафория и цирк. Понякога малко му завиждам, понякога го съжалявам..
П.П. Ти, птицо проклетащо ме караш да пиша ся, като хич не искам??
Не споделям тези ти симпатии, но няма значение.
Това е, защото имам луна в Телец (чакай и Калиостро да го подразним малко, аааа, няма само Вяра да се ядосва тука).
Panta rhei...
Нищо не повня тия дниМнемозина написа: Щото мен попита няма ли да те питам, ако не помниш.![]()
Не споделям тези ти симпатии, но няма значение.![]()
Това е, защото имам луна в Телец (чакай и Калиостро да го подразним малко, аааа, няма само Вяра да се ядосва тука).
Това, че не споделяш баш тая ми симпаДия (така казваше щерката на даскалката ни по биология, която не беше съвсем сама
Ох, дудна си аз, ама що ли ме чуват само тези, които искат???
-
Дядо Капинчо
Защо, бе Чавдарче, мило другарче. Това е много хубав пример за двете гледни точки. Един работи и развива, друг популяризира постиженията. Всички имат принос, и са необходими. Представи си двете крайности - съвършен ум, с който никой не може да общува и да разбере, и от другата страна - супер атрактивно празнословие. Важна е точката, където се пресичат двете линии, дано съм ясна.4avdar4e написа:Не, работят. Няма да споря повече. До тук. Изобщо не трябваше да влизам тук..vyara написа: Да, преписват от тук от там и трупат актив нАучни разработки.
Повече от ясна си.. И си напълно права! Тук не мога да не се съглася с теб (ей, доживяхме, бе:blum:) Но както казах, и както съм разказвала, мои приятели, психиатри, са трябвали да "оправят" последствията от "работата" на Мадлен. Най-вече при деца. Не съм им светила, не знам дали наистина е така. Може и тя с годините да се е променила. Което няма да промени тръпчивото усещане в устата ми. Защото знам къде работят тези мои приятелиMila написа: Защо, бе Чавдарче, мило другарче. Това е много хубав пример за двете гледни точки. Един работи и развива, друг популяризира постиженията. Всички имат принос, и са необходими. Представи си двете крайности - съвършен ум, с който никой не може да общува и да разбере, и от другата страна - супер атрактивно празнословие. Важна е точката, където се пресичат двете линии, дано съм ясна.
от психологията ,тази живата съвремената ми харесва онтопсихологиятаvyara написа:Не те чух да кажеш и едно име... за цяр, ако не за база. Няма и да кажеш, нали? Щото така ангро е по-лесно. Дай ми имена, трудове техни, каквото и да е, което може да се проучи.Quid написа:...
Щом е търсена, да не е заради мъжа й? Явно има полза от нея. Нищо не се прави заради черните очи на някого.
Ама е лесно да си жертва на някой меркантилен конкурент и да хленчиш и да плюеш. Това е най-лесното и предизвиква съчувствие, защото сульо и пульо е жертва и недооценен. Както и твоята "база" навярно.
Абе карай...кво се набирам и аз. Спирам вече.
не всичко разбира се
имена няма да ти кажа тук
ако искаш хващам те за ръчичка и те завеждам в кабинетите им или там където бачкат до спукване
виждаш ,гледаш и спираш да питаш:blum:
Quasi Universal Intergalactic Denomination
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
ми кажи бещо по специалноста иКапинчо написа:Бе гледам, чета и си мисля дали и аз да се включа. В края на краищата, за разлика от почти всички вас аз съм се срещал с нея повече от година по специалността й.
или да объдиме бюста и
Аз затова съм тук - да припомням.4avdar4e написа:
Нищо не повня тия дни
Това, че не споделяш баш тая ми симпаДия (така казваше щерката на даскалката ни по биология, която не беше съвсем сама), не ни прави априори врагове, не ли??
Ох, дудна си аз, ама що ли ме чуват само тези, които искат???
Предполагам, че не ни прави, но то ще се разбере до края на темата.
Че то винаги е така.
Panta rhei...
[quote="zmeu"
плюем или обожествяваме
[/quote]
"Той е дебел.. Той не е дебел... Той е дебел..." част от реклама на Супер Любо, разбирай БТК по ТВ-то: Никой не го познава лично, той е като Дядо Коледа
:rotfl24::rotfl24:
Ти реши кое от двете
П.П. Аз лично БТК съм склонна да я плюя, ма Любо не е БТК, нали
Пък и къв ли друг избор имаме
:crying:
плюем или обожествяваме
"Той е дебел.. Той не е дебел... Той е дебел..." част от реклама на Супер Любо, разбирай БТК по ТВ-то: Никой не го познава лично, той е като Дядо Коледа
Ти реши кое от двете
П.П. Аз лично БТК съм склонна да я плюя, ма Любо не е БТК, нали
28 луни има в хороскопите минимумМнемозина написа:Щото мен попита няма ли да те питам, ако не помниш.4avdar4e написа: Е що па баш ти
Защото е истински и същевременно не. Защото е мъж, но сякаш не е. Защото умее да прави нещо и го продава възможно най-добре. Защото е бялата врана в последните години в поп/фолк изкуството/културата??? у нас. Харесвам го. Като го гледам и слушам (по интервюта и телевизии) усещам нещо истинско и искрено в него. Освен това гледам отношението на приятелите му към него. То е истинско. И искрено, и честно. Без бутафория и цирк. Понякога малко му завиждам, понякога го съжалявам..
П.П. Ти, птицо проклетащо ме караш да пиша ся, като хич не искам??
![]()
една луна имала в телец:blum:
Аз, аз, искам, моля, сериозно. Има ли у нас онтопсихолози?? Не се бъзикам, пак да кажа:shy:Quid написа: от психологията ,тази живата съвремената ми харесва онтопсихологията
ако искаш хващам те за ръчичка и те завеждам в кабинетите им или там където бачкат до спукване
да се разберем4avdar4e написа: "Той е дебел.. Той не е дебел... Той е дебел..." част от реклама на Супер Любо, разбирай БТК по ТВ-то: Никой не го познава лично, той е като Дядо Коледа:rotfl24::rotfl24:
аз познавам дядо Коледа
Любо БТК-то - не
но познавам хора, които ми казаха че са чули в трамвая една жена да казва че е дебел
и понеже нямам източници за 'не е дебел' значи е дебел
не съм се интересувал4avdar4e написа:Аз, аз, искам, моля, сериозно. Има ли у нас онтопсихолози?? Не се бъзикам, пак да кажа:shy:Quid написа: от психологията ,тази живата съвремената ми харесва онтопсихологията
преди 7-8 години си ровя в нета
и попадам на някакво списание с интервю с а. мененгети/май така се казваше/:-)
ебати и пича
малиииииии
15 минути му чете човек биографията
аз се втрещих
в интерес на истината такава биография на жив човек рядко се среща
тоя е баси и шемета
и от там четох някои неща от него
онтопсихологията е нещо малко по различно
За толкова са ми докладвали досега.Quid написа:28 луни има в хороскопите минимумМнемозина написа: Щото мен попита няма ли да те питам, ако не помниш.![]()
една луна имала в телец:blum:
Panta rhei...
-
Дядо Капинчо
не4avdar4e написа:Тя, темата, отдавна утече.. В началото не се ли говореше за стихосбирка, или аз ... пак ..нещо...Мнемозина написа:но то ще се разбере до края на темата.![]()
Бе, що си не траях, и без това нямам настроение:crying:
за поезия в общуването
и алгафари
а го гледам мененгети направо е улетел:rotfl24:
жената в третото хилядолетие:rotfl24:
da.Mila написа:Аз. Някакви конкретни въпроси?Quid написа: ....
и нещо друго колко пъти си била подлагана на техните шибани анализи?
това ми кажи:-)
s kakwo tochno ti pomogna psihologa,koeti ti sama da ne znaeshe?
i az da otgovorq.
imah nujda ot psihicheska podkrepa...
namerih q u chowek ,kojto e vsichko drugo ,no ne i psiholog...( tova e kompliment,kako!)
dori bez pari i bez nqkoj da mi se pravi na velik:)
ta molim za novonarodilite se psiholozi ili pod noja ,ili nito duma za tqh
az mlukvam
благодаря за подробния отговорКапинчо написа:На мен ми помогна, а аз съм по-неверник от Тома Неверни. Не вярвам в психоаналитици, врачки, баячки, хомеопатия, екстрасенси и т.н. И продължавам да не вярвам, но през последните 5 години разбрах, че всичко е в мозъка. Някои хора могат да бъркат там и Мадлен е от тях. Не убеждавам никого. Психотерапията е досущ като любовта, защото ако се надяваш да ти помогне, трябва да се отдадеш напълно. Е, така както не всички се влюбваме в един и същи човек, така и психотерапевтът за едни е добър за други не. Меркантилна е, да. Кой не е? Помагала е и безплатно, знам го. Не е майка Тереза. А трябва ли да бъде?Quid написа:ми кажи бещо по специалноста иКапинчо написа:Бе гледам, чета и си мисля дали и аз да се включа. В края на краищата, за разлика от почти всички вас аз съм се срещал с нея повече от година по специалността й.
или да объдиме бюста и
Бюстът й е много добър като за 40 годишна жена без импланти. На живо е по-чаровна отколкото по телевизията. Била е много притеснителна като млада и явно много се стяга за телевизията и това избива като неестественост (особено в усмивката). Нормално е според мен. Веднъж беше поканена от Кеворк Кеворкян да коментира нещо. Не можа да я накара да го коментира както на него му се искаше и започна да я плюе като малко момиченце. Тя го сложи в джоба си с усмиква и спокоен тон, докато той направо хвърляше слюнки от злоба. Много ме изкефи. Мога да пиша още много, но едва ли ще кажа повече. Такива ми ти работи.
на друго мнение съм за нещата за които става дума.
Нещо, което съм превеждала, или чела, или някак...по друг начин достигнала, ми напомня, че това е свързано със сънищата..Quid написа:мененгети
онтопсихологията е нещо малко по различно
И пак за поезията
за поезия в общуването
и алгафари
Еми да,
точно за поезията и то в общуването. Я си спомни в колко наши поговорки думите са в рими. Това не е случайно. Жалко, че го пропускаме. Виж и всичките ни традиции-коледрски и прочие, до една включват наричания в римувана форма-може би пък така за хората е по-лесно да говорят и с душата си. Малките деца също запомнят по-бързо песните и стихчетата в мерена реч. Защо да отричаме очевидното, само сме го позабравили.
Творчеството може да бъде и в най-малките неща.Подреждането на дома, месенето на погачата, дърводелските детайли-всичко е душата ни, вплетена в най-красивите й проявления, и не се ли разбираме по-непринудено, опитвайки се да говорим по този начин...
А защо това някои да не го наричат "терапия" чрез позитивизъм и естетика...
На мен не ми пречи. Важното е да открия полезното за себе си.
и алгафари
Еми да,
точно за поезията и то в общуването. Я си спомни в колко наши поговорки думите са в рими. Това не е случайно. Жалко, че го пропускаме. Виж и всичките ни традиции-коледрски и прочие, до една включват наричания в римувана форма-може би пък така за хората е по-лесно да говорят и с душата си. Малките деца също запомнят по-бързо песните и стихчетата в мерена реч. Защо да отричаме очевидното, само сме го позабравили.
Творчеството може да бъде и в най-малките неща.Подреждането на дома, месенето на погачата, дърводелските детайли-всичко е душата ни, вплетена в най-красивите й проявления, и не се ли разбираме по-непринудено, опитвайки се да говорим по този начин...
А защо това някои да не го наричат "терапия" чрез позитивизъм и естетика...
На мен не ми пречи. Важното е да открия полезното за себе си.
Ами да, всъщност човек наистина най-добре си знае всичко. То общо взето един сеанс се състои в това - говориш, говориш, говориш, накрая часа изтича, плащаш, и си заминаваш.doktorka написа:
da.
Е, не е точно така - отсреща те слушат, и като усетят, че някъде има неустановено, или направо "болезнено" място, ти задават насочващи въпроси... Абе не знам, за всеки е различно, но има мисли, идеи, емоции и др., които имах нужда да изкарам "на светло", и да видя как изглеждат, преди официално да станат част живота ми, и съответно от живота на най-близките ми хора.
това за което пишеш
е да живее човек и да изпитва радост от живота
тази линия на поведение начин на мислене и т.н не е рожба на психологията нито на религията
хората още в древноста са забелязали тези неща
тази линия на поведение начин на мислене и т.н не е рожба на психологията нито на религията
i kolko si plati za udovolstvieto?Mila написа:Ами да, всъщност човек наистина най-добре си знае всичко. То общо взето един сеанс се състои в това - говориш, говориш, говориш, накрая часа изтича, плащаш, и си заминаваш.doktorka написа:
da.
![]()
Е, не е точно така - отсреща те слушат, и като усетят, че някъде има неустановено, или направо "болезнено" място, ти задават насочващи въпроси... Абе не знам, за всеки е различно, но има мисли, идеи, емоции и др., които имах нужда да изкарам "на светло", и да видя как изглеждат, преди официално да станат част живота ми, и съответно от живота на най-близките ми хора.
shtoto az bez pari i pak taka...razni "istini" i polojeniq...
;)
А има ли значение, по какъв начин стига това до човека?!Quid написа:това за което пишеш
И дори е по-добре, когато нещата се казват на съвременен език.
Ето, пак съм съгласна, ама що трябва да плащам мининум 70 кинта на час за това??Mila написа: Е, не е точно така - отсреща те слушат, и като усетят, че някъде има неустановено, или направо "болезнено" място, ти задават насочващи въпроси... Абе не знам, за всеки е различно, но има мисли, идеи, емоции и др., които имах нужда да изкарам "на светло", и да видя как изглеждат, преди официално да станат част живота ми, и съответно от живота на най-близките ми хора.
70 кинта а4avdar4e написа:Ето, пак съм съгласна, ама що трябва да плащам мининум 70 кинта на час за това??Mila написа: Е, не е точно така - отсреща те слушат, и като усетят, че някъде има неустановено, или направо "болезнено" място, ти задават насочващи въпроси... Абе не знам, за всеки е различно, но има мисли, идеи, емоции и др., които имах нужда да изкарам "на светло", и да видя как изглеждат, преди официално да станат част живота ми, и съответно от живота на най-близките ми хора.
малиииииии що пиене е това:blum:
нищо ново не казваMila написа:А има ли значение, по какъв начин стига това до човека?!Quid написа:това за което пишеш
И дори е по-добре, когато нещата се казват на съвременен език.
иначе да има титли и какво ли не
Абе зАрежи я тая - когато си платиш,doktorka написа:
i kolko si plati za udovolstvieto?
shtoto az bez pari i pak taka...razni "istini" i polojeniq...
;)
чак тогава осмисляш истинската стойност на разни неща.
Последно промяна от Амаранта на 14.12.07, 23:51, променено общо 1 път.