Объркана съм

Все същите
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Объркана съм

Мнение от frisky lioness »

и синът ми също.
Преди няколко дни е имал спречкване с двама негови съученици. Първо единият, а после и другият са го ударили в корема без причина (по неговите дума и аз съм склонна да му вярвам-не защото ми е дете).
Сутринта преди да се качат в час е разговарял с някакъв негов приятел и докато си говорили "побойникът" се приближил и...праз с корема. Нашият, понеже е едно джезве кокали и не може да се защити го напсувал. В процес на разследването се оказва, че "биячът" не е разбрал нещо си от разговора на сим ми и дружката му, мато неправилно е разтълкувал чутото. Казал от своя страна на "бияч 2-ри" и онзи по същият начин, малко по-късно прас в корема.
Нашият присвит и с болки обикаля педагогически съветници и лекари през целия ден

Случката продължава. След като се прибра разказа и каза, че днес (понеделник) имал среща и разговор с педагогическият съветник. Питах го надълго и широко дали ударите не са били по-скоро на майтап, а той каза, че при "побойник 1-ви" си е често срещано явление и той твърдо бил решил да каже на съветника, защото не искал това да остане нанаказано. Както казах е кльоща и няма друг начин по който може да противодейства на деца, физически превъзхождащи го. Второто момче е вече по-високо от мен (аз съм 165см.), тежи сигурно поне 60-тина кила и носи 42 номер обувки. Син ми е категория бълха:grin:

Питам го защо след като тези сценки се случват и друг път с други деца никой не казва, а той -"Защото ги е страх"

И какво правим.....Не знаех дали да го поощря за това да говори със съветника. В крайна сметка може да е просто детско спречкване...

Днес се прибира и преди малко ми се обажда по телефона. Страшно подтиснат. Съветничката дошла, говорила с децата изяснила (предполагам) случая и сега онези не му говорят. Казали и на останалите от класа да не разговарят с него, защото щял да отиде при педагогическият съветник. Никой не е взел неговата страна и той се чувства много изолиран и объркан. Въпреки това не съжалява за постъпката си дори това да го направи "клюкар" в очите на останалите.....

Много ми е мъчно:( Аз съм момиче и никога не съм имала подобни проблеми в училище. И всичко това, с което ни заливат всеки ден по телевизии и вестници е просто ужасно....

Мисля, че част от проблемите се пораждат от това, че голям брой родители си нямат и най-бегла представа какво правят децата им в училище (аз може и да съм сред тях). Не ми се искаше дасе забърквам в лични разпри с другите родители, но може и до там да се стигне.
След подобни разговори в училище, още повече ако не се касае за някакво голямо провинение, няма практика родителите да биват уведомявани за проявата на отрочето си. Преди поне имаше забележки и защо ли.....иамхме повече страх не толкова от родителите си, колкото от учители и директори....

Ох,....моля да ме извините за неколедната тема, ама ми стана кофти и реших да споделя....
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

дааа, много агресия има по училищата и аз също май наистина не знам какво става там; снощи и аз имах труден разговор с моя син, само че той е ударил друго дете, тръпки ме побиват като си представя какво може случайно да се случи някой ден; много им е трудно на децата при изграждането и ориентацията на взаимоотношенията помежду си. тъпо е да се меся, още по-тъпо е да не се меся - в пълна безизходица се чувствам
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Re: Объркана съм

Мнение от Kent »

кофти :crying:
един съученик навремето щото много го третираха сички лоши батковци така, се хвана сериозно бокс и стана някакъв шампион даже...две години след като се записа сичките батковци му бяха първи дружки...
тъй е ся ако не покажеш зъби, ше те хрускат....мани ги тея педосъветници те /много от тях/ не знаят на кой свят са бе, познавам няколко такива се кадри на разни измислени университети
бахти :cool:
п.п. ся като се сетя и аз се зенимавах по едно време с бокс в у-ще, ама от интерес....то затва никой не ме буташе, макар и да си бях тихчо-тихичък
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

latrevw написа:дааа, много агресия има по училищата и аз също май наистина не знам какво става там; снощи и аз имах труден разговор с моя син, само че той е ударил друго дете, тръпки ме побиват като си представя какво може случайно да се случи някой ден; много им е трудно на децата при изграждането и ориентацията на взаимоотношенията помежду си. тъпо е да се меся, още по-тъпо е да не се меся - в пълна безизходица се чувствам
Така е.
Нашият онзи ден се прибира притеснен, че ударил стената с чина и паднала мазилката. Тя била напукана и имало съвсем леко паднало, но той като блъснал чина и паднали още две по-големи парчета. И кво викам му, голяма работа...Ти да не си убиец? Ох, мамо, много ми е кофти. Трябваше да кажа на госпожата, а не ми остана време..Е, най-много да накарат баща ти да замаже стената... Чудо голямо...
Ама ква всъщност е случката и защо се чувства виновен. Ядосал се и с все сила блъснал чина. Просто от ярост. И аз му викам, съзнаваш ли, че това си е чиста форма на агресия. Направил си го, за да не удариш момичето, което те е ядосало. И какво толкова ти каза, че така да те ядоса? Глупости разни.... Не позволявайк дреболии да те ядосват, защото, когато е ядосан човек праи глупости, за много от които после съжалява...

Гаси и нервните деца растат:blink::shocked:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

frisky lioness написа: Гаси и нервните деца растат:blink::shocked:
точно, безкрайно нервни и аз се чувствам толкова виновна
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Това е идея, Фриски, да го запишеш да тренира нещо поне за самочувствие. Иначе те побойниците все на по-слабите налитат, за по лесно.
Неприятно ми стана като прочетох. Моите са малки още и направо не знам аз как бих реагирала на твое място.
Изображение
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

агресията е елемент който трябва да го има
така децата са по силни и се подготвят за проблемите в живота
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Кент написа:кофти :crying:
един съученик навремето щото много го третираха сички лоши батковци така, се хвана сериозно бокс и стана някакъв шампион даже...две години след като се записа сичките батковци му бяха първи дружки...
тъй е ся ако не покажеш зъби, ше те хрускат....мани ги тея педосъветници те /много от тях/ не знаят на кой свят са бе, познавам няколко такива се кадри на разни измислени университети
бахти :cool:
п.п. ся като се сетя и аз се зенимавах по едно време с бокс в у-ще, ама от интерес....то затва никой не ме буташе, макар и да си бях тихчо-тихичък
Дааа. Онзи първият бияч тренира карате. Е, хубаво ама то за тази цел си има зала. Викам му на нашия- "Видя ли, трябваше и теб да те запишем на карате"
"Абе, мамо, то каратето е за самоотбрана, а не за нападение. Това е първото нещо на което ги учат там."
"Знам, ама сега можеше и да успееш да се защитиш"

а можеше и по-зле да стане:blink: :huhthink:
Изображение

Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

latrevw написа:
Защо?:blink::shocked:
Изображение

Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Хм!... Винаги е имало побойници. Все пак това е възраст, когато избиват разни хормони и момчетата искат да бъдат мъже вече. Помня какви люти битки ставаха след училище. В една градинка зад сградата на училището. Но много рядко се е стигало до тежки травми. Най-много някой разкарвавен нос, или ожулено коляно, лакет...
Но сега е нещо много по-различно. Има някакво чувство за безнаказаност, което мотивира дори и по-спокойните деца да правят неща, които са, меко казно, опасни.
Другото лошо нещо е прекално многото свободно време, което имат децата. Навремето ходехме по разни кръжоци, хор, оркестър, спорт (лелеее... това си беше задължително направо). Не оставаше много време да мислим за глупости. А и тези занимания все пак ни насаждаха някакво чувство за отговорност, значимост, организираност. Много от "добрите" си навици дължа именно на тези извънкласни занимания.
В събота вечер се прибирам с трамвая. Качвам се във втората мотриса на тр.9. Вътре двама-трима старци седят кротко, но напрегнато. Защо ли? Защото 15-20 идиотчета на видима възраст 13-14 години викат, крещят, бутат се, псуват. Накрая, малко преди последната спирка двама се скараха, защото (поне така разбрах) единия не харесваше, че точно другия продавал нещо си (полуразбрах, че става дума за трева. И проблема не беше, че другия продава трева а, че недоволния не я продава...
Първият ми импулс беше да отида да ги разтърва, но... егоиста в мен се обади, че ако бяха двама до четирима има голям шанс да се справя, но при тази "орда", която си и беше или пияна, или полудрогирана (а може и двете), нямам никакъв шанс. И си седях кротко и спокойно на седалката... Слязох си на спирката и дори не се обърнах да видя какво става...
Незнам до колко се вързват моите писания с проблема, който си описала. Мисля си, че е твърде трудно на всеки младеж на възраст 10-16 години. Но ние (говоря за родители, учители и т.нар. "общество") май правим нещата още по-трудни.
Права си, че голяма част от родителите изобщо и бегла представа си нямат какви зверчета са отрочетата им извън дома им.

А да бъдеш белязан като "порта" на тези години е страшно. Стискам палци на детето ти. Дано се оправят нещата. Инак съвет не мога да ти дам. Идват ми доста на ум, но... отхвърлям всичките... защото май са доста крайни...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

първия урок е
че мое да има тупаници

втория урок е
че мое и да има и възмездие от тупаниците

третия урок.........

абе докато не пипнат печката иди им разправяй че ще се изгорят:-)

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

vyara написа:Това е идея, Фриски, да го запишеш да тренира нещо поне за самочувствие. Иначе те побойниците все на по-слабите налитат, за по лесно.
Неприятно ми стана като прочетох. Моите са малки още и направо не знам аз как бих реагирала на твое място.
Неприятно е наистина...По-неприятно ми става от това, че може да се окаже в социална изолация...Никой не обича портите
Нашият не е за силови спортове. Не го влечат, а на тази възраст не мога насила да го записвам на тренировки. Другото е, че татко му не е очарован от подобни каратета, боксове (аз много обичам бокс) и т.н.. И не на последно място-дори сега без много ангажименти не у стига времето да си подготви уроците, какво остава ако ходи някъде...Сигурно няма да получи нито една оценка по-висока от 4

Все повече се убеждавам в правотата на приказката "Малки деца-малки дертове"
Изображение

Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Quid написа:агресията е елемент който трябва да го има
До някъде си прав, но все пак агресията трябва да е контролирана... Инак става страшно.
А ако е добре насочена, тогава могат да се постигнат чудеса!
Спорта е най-доброто средство за насочване на енергията и агресията в някаква правилна форма.
Bella Ciao
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

е като не му върви на пича у тупаниците мое па да му върви с гаджетата
то па не може на човек у всичко да му връзва:-)

Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

frisky lioness написа:и синът ми също.
....
Случват се такива неща. И едно време се случваха, не драматизирай излишно.

Детето трябва да се научи да се справя само, това е важно умение. Просто го подкрепяйте и бъдете с него.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

бе не знам точно. Сложна тема. От една страна тормозът не може да е безкраен (а децата са склонни да тормозят слабите), от друга -на "топенето" се гледа кофти. В даскало, на улицата и после в живота - трябва да може да се оправяш сам.

Може би просто застани до него и му бъди опора и той да знае, че е по-силен, че има с кого да си говори, че е по-малко изолиран. След време най-вероятно бойкотът ще престане и ще се сприятели отново с 2-3-ма. Или с повече. Не рядко подобни ситуации се преобръщат и тарикатите или биячите биват изолирани.

Просто бъди до него и до колкото можеш му помагай да не е изолиран.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

frisky lioness написа: Неприятно е наистина...По-неприятно ми става от това, че може да се окаже в социална изолация...Никой не обича портите
Нашият не е за силови спортове. Не го влечат, а на тази възраст не мога насила да го записвам на тренировки. Другото е, че татко му не е очарован от подобни каратета, боксове (аз много обичам бокс) и т.н.. И не на последно място-дори сега без много ангажименти не у стига времето да си подготви уроците, какво остава ако ходи някъде...Сигурно няма да получи нито една оценка по-висока от 4

Поговори със сина си все пак дали иска да тренира нещо. Според мен спортът ще го разтоварва психически и ще може по-добре да се концентрира в ученето. Поне така си мисля...
Но не може родителите все да бранят децата си. В тази джунгла трябва полека-лека да започнат да разчитат на себе си.
Изображение
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Така е, но нещата пак опират до границата
Изображение

Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

vyara написа:Поговори със сина си все пак дали иска да тренира нещо. Според мен спортът ще го разтоварва психически и ще може по-добре да се концентрира в ученето. Поне така си мисля...
Но не може родителите все да бранят децата си. В тази джунгла трябва полека-лека да започнат да разчитат на себе си.
:goodpost:
Bella Ciao
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

то ако има някой на който трябва да се дава урок то са тези копелдаци в даскалото
директори и какви ли не там други измислици
па нека си правят сметка за какво става дума:cool:

Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

frisky lioness написа:
latrevw написа:
ами защото си мисля, че не съм направила достатъчно, че не съм дала достатъчно, за да е по-спокоен. Аз пък съм много против това децата да бъдат записвани на разни спортове, за да могат да се защитят. Тоива, което снощи хиляда пъти му повторих беше просто когато някой го дразни, обижда, да се обърне и замине. При вас случая е друг, но пак последно бих му предложила да се защити.

Куид, опарването на печката в наши дни е много жестоко; в нашето училище има деца с избити предни зъби, с ударени глави, нали се сещаш какви последствия ще има едно такова нещо, ако чакам моя сам да се опари и разбере
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

сър Айвънхоу написа:
А да бъдеш белязан като "порта" на тези години е страшно. Стискам палци на детето ти. Дано се оправят нещата. Инак съвет не мога да ти дам. Идват ми доста на ум, но... отхвърлям всичките... защото май са доста крайни...
Благодаря ти.:kiss:
Всъщност не искам съвет
Просто споделям
Изображение

Аватар
Quid

Мнение от Quid »

frisky lioness написа:
Така е, но нещата пак опират до границата
ми няма лошо човек да си задава умни въпроси и да търси някакви граници

Аватар
Quid

Мнение от Quid »

latrevw написа:
frisky lioness написа:
latrevw написа:
ами защото си мисля, че не съм направила достатъчно, че не съм дала достатъчно, за да е по-спокоен. Аз пък съм много против това децата да бъдат записвани на разни спортове, за да могат да се защитят. Тоива, което снощи хиляда пъти му повторих беше просто когато някой го дразни, обижда, да се обърне и замине. При вас случая е друг, но пак последно бих му предложила да се защити.

Куид, опарването на печката в наши дни е много жестоко; в нашето училище има деца с избити предни зъби, с ударени глави, нали се сещаш какви последствия ще има едно такова нещо, ако чакам моя сам да се опари и разбере
децата са си деца
а вие родителите в случая какви сте?
за да има пребити и наранени деца...
зрители!
е бравос!

Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Quid написа:е като не му върви на пича у тупаниците мое па да му върви с гаджетата
то па не може на човек у всичко да му връзва:-)
Върви му на него....Засега кат гледам само с игрите на компа му върви:mad::evil:

Барем да учеше без да го ръчкат с ръжена, пък то....:evil::mad:
Изображение

Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

сър Айвънхоу написа:Другото лошо нещо е прекално многото свободно време, което имат децата.
моя син има по 2 часа на ден свободно време - не ми се вижда толкова много; даже бих казала, че е обратното, имат много ангажименти, имат достъп до много информация, до много поведенчески модели и трудно се ориентират; копират, без да разбират; днес определено е много по-трудно да си дете, в сравнение с времето, когато ние бяхме деца
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Mila написа:
frisky lioness написа:и синът ми също.
....
Случват се такива неща. И едно време се случваха, не драматизирай излишно.

Детето трябва да се научи да се справя само, това е важно умение. Просто го подкрепяйте и бъдете с него.
Е, не драматизирам:winkw: Споделям и ми стана криво
Сигурно ако бях мъж щях по-добре да ги разбера нещата

Сетих се, че не знам дали мъж ми се е бил като малък:grin:
Изображение

Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Quid написа: децата са си деца
зрители!
е бравос!
не разбрах какво искаш да ми кажеш с това? нали знаеш колко е лесно възпитанието и как правиш едно, а се получава друго
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

ELBI написа:

Просто бъди до него и до колкото можеш му помагай да не е изолиран.
:kiss::kiss:

Той много добре знае, че винаги и за всичко може да разчита на мен. Затова и споделя
И друг път съм казвала, обичам да раговаряме. Светът и животът им е много, много интересен и аз съм благодарна, че ме прави част от това място:-)
Изображение

Аватар
Arena

Мнение от Arena »

Знаеш ли, мен повече ме притеснява твоето поведение. Не ме разбирай неправилно, не те съдя, но ти не си "момиче", ти си майка, ти си родител. Ти си човекът, който трябва да застане до детето си без значение колко тежиш... В такива моменти трябва да се действа твърдо, мамка му, а не да оставяш детето да се лута между този и онзи. Извинавай, но звучиш безпомощно, а небива. Мисля, че има начини да се действа срещу изродщината в училищата. Ако трябва всеки ден виси там, пред дирекцията , обърни се към детска педагогическа стая-те с това се занимават. Отиди и в полицията, ако не те чуват, но не стой безучастно.
Права си, че на повечето родители не им и минава през ума какво става в училищата с техните деца, но нека тези, които вече знаят , да направим нещо, защото никак не се сещам кой може да свърши тази работа, освен ние самите.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

latrevw написа:
Quid написа: децата са си деца
зрители!
е бравос!
не разбрах какво искаш да ми кажеш с това? нали знаеш колко е лесно възпитанието и как правиш едно, а се получава друго
ми исках да кажа че не може да сте зрители на това което става.
аз го казах ясно.

Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

frisky lioness написа:

Е, не драматизирам:winkw: Споделям и ми стана криво
Сигурно ако бях мъж щях по-добре да ги разбера нещата

Сетих се, че не знам дали мъж ми се е бил като малък:grin:
Станало ти е криво, защото възприемаш сина си като жертва. Няма защо да се притесняваш, в негови ръце е да обърне нещата, а и пътят съм зрелостта е осеян с подобни премеждия.
Не за всички е еднакво, де. :winkw:
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Quid написа: ми исках да кажа че не може да сте зрители на това което става.
аз го казах ясно.
защо мислиш, че сме зрители; повечето се опитваме да повлияем по някакъв начин
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

latrevw написа:
сър Айвънхоу написа:Другото лошо нещо е прекално многото свободно време, което имат децата.
моя син има по 2 часа на ден свободно време - не ми се вижда толкова много; даже бих казала, че е обратното, имат много ангажименти, имат достъп до много информация, до много поведенчески модели и трудно се ориентират; копират, без да разбират; днес определено е много по-трудно да си дете, в сравнение с времето, когато ние бяхме деца
Твоят син не е единственото дете в България!
За съжаление деца, като твоя син са доста по-малко. Защото и интелигентните родители сме малко.
Говоря по принзип за масата ученици.
Копират, естествено! Модела на екшъна от Холивуд. Модела на рапарите. Модела на ненаказаните мутро-чалгари, които явно и нагло, ежеминутно дори, погачват някакви норми и правила... И много други подобни знайни и незнайни модели, които в по-голямата си част определено са вредни...
Bella Ciao
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

vyara написа:
frisky lioness написа: Неприятно е наистина...По-неприятно ми става от това, че може да се окаже в социална изолация...Никой не обича портите

Поговори със сина си все пак дали иска да тренира нещо. Според мен спортът ще го разтоварва психически и ще може по-добре да се концентрира в ученето. Поне така си мисля...
Влече го стрелбата. Има шанс да стане наемен убиец:lol::lol::grin: (тва беше гаден черен хумор. Да пази Господ)
И плуването, ама пусто след всяко потапяне в басейна беше по два дни с температура и ако настойчиво го водим де се плицика има реална опасност да повтаря учебни години поради отсъствие и пропуснат материал
Изображение

Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

latrevw написа:
Затова още от детската градина сме му казали да се защити. Бият ли го-бие

Да, ама не става ако не ти е в кръвта да си побойник, а и както казах би било доста неразумно от негова страна да влиза във физичекси друбой с някой, който е на височината и килограмите на баща му
Изображение

Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

latrevw написа:
И аз не смятам, че свободното им време е много, дори напротив
Ако към всичко прибавим и това да си слабо организиран, нещата стават доста сложни
Изображение

Аватар
vyara

Мнение от vyara »

frisky lioness написа: И аз не смятам, че свободното им време е много, дори напротив
Ако към всичко прибавим и това да си слабо организиран, нещата стават доста сложни
Ти сама каза, че играел на компютърни игри.
Аз продължавам да си каканижа за спорта пък... :shy:
Изображение
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Arena написа:Знаеш ли, мен повече ме притеснява твоето поведение. Не ме разбирай неправилно, не те съдя, но ти не си "момиче", ти си майка, ти си родител. Ти си човекът, който трябва да застане до детето си без значение колко тежиш... В такива моменти трябва да се действа твърдо, мамка му, а не да оставяш детето да се лута между този и онзи. Извинавай, но звучиш безпомощно, а небива. Мисля, че има начини да се действа срещу изродщината в училищата. Ако трябва всеки ден виси там, пред дирекцията , обърни се към детска педагогическа стая-те с това се занимават. Отиди и в полицията, ако не те чуват, но не стой безучастно.
Права си, че на повечето родители не им и минава през ума какво става в училищата с техните деца, но нека тези, които вече знаят , да направим нещо, защото никак не се сещам кой може да свърши тази работа, освен ние самите.
Може би си права, но ситуацията не е точно такава, каквато ти си я видяла. Ако за всяка псувня, накриво казана дума или лек шамар се редим пред кабинети на директори, то в училищата няма да остане място за учиниците, а и едва ли изобщо ще ходим на работа.
Надявам се да не се стига до там. Познавам децата. Те са заедно от детската градина. Не са врагове. Снощи дори бяха заедно на рожден ден. Идват на рожденния ден на сина ми и той ходи на техните, затова всъщност съм малко объркана...Нашият е много чувствителен и понякога е склонен леко да преекспонира нещата.
Не значи че искам детето ми да бъде бито или малтретирано по някакъв начин, но в това да се защитиш влиза и моментът в който да прецениш кога и как да го направиш, по начин, най-добър за теб
Изображение

Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

vyara написа:
frisky lioness написа: И аз не смятам, че свободното им време е много, дори напротив
Ти сама каза, че играел на компютърни игри.
Аз продължавам да си каканижа за спорта пък... :shy:
Абе ти не разбра ли, че нямало свободно време детето! :blum::winkw:
Bella Ciao
Публикувай отговор