Някой ако може да помогне...

Все същите
annonymus

Някой ако може да помогне...

Мнение от annonymus »

Текста по-долу го получих преди минутки във facebook.
Ако някой има някаква идея или възможност да помогне, би било перкрасно, смятам.

-----
Group Info
Name: Да помогнем на Павлин да си намери работа
Type: Business - Employment & Work
Description:
Здравейте,

малко повече от година един човек се опитва да си намери място на трудовия пазар в България ... но без успех!
Основната причина е, предубеждението на работодателите, че той няма да се впише в екипа и околните ще се притесняват от присъствието му!
Искам да ви представя един човек, който е лишен от основното сетиво за надникване през прозореца към света...
Павлин Митев завършва средното си образование в София, в училище за деца с нарушено зрение "Луи Брайл"
Роден в Русе,
С лявото си око не вижда по рождение, след увреждане от ковьоз.
На 8 години губи напълно зрението си след удар с тубичка от темперни бои.
Диагноза: централно отлепване на ретината
Ходил е три пъти в Москва в клиниката на Фьодоров, веднъж в Италия и накрая в Щатите. Резултат няма!
девиз: „Винаги напред”
в момента учи второто си висше образование...

Колкото и неромантично да звучи, вече не книгата е прозореца към света, както ни учиха учебниците. Прозореца към света вече ни е интернет, и за щастие, тази технология днес позволява на незрящите хора да виждат напълно успешно през този прозорец. На уменията, описани в автобиографията на Павлин, биха завидели не малко новоизлюпили се кандидат "професионалисти"!

Затова, молбата ми е, предавайте нататък, разказвайте, споделяйте, показвайте, за да се запознаят колкото се може повече хора с този човек, да почувстват непреклонния му дух, да се заразят с оптимизма и положителната нагласа, да осъзнаят за себе си, че незрящите хора не са "различните", че имат право да бъдат на стартовата линия с всички останали състезатели ...

Contact Info
Email: pavlinmitev@gmail.com
Website: http://internetidei.com/?id=154&op=postview&
City/Town: Sofia, Bulgaria
Аватар
сър Айвънхоу

Re: Някой ако може да помогне...

Мнение от сър Айвънхоу »

Пратих го на един приятел-политик. Стискам палци. Дано да свърши работа. По принцип е сериозен.
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
annonymus

Мнение от annonymus »

сър Айвънхоу написа:Пратих го на един приятел-политик. Стискам палци. Дано да свърши работа. По принцип е сериозен.
ми чудесно, надявам се политка да не е от някоя националистическо-ксенофобска формация.
Ша прощаваш за това изказване, ама такова впечетление оставяш, пък аз като ме загложди, не мога да си не кажа, нали...
Сори, още веднъж, ако са ми неоснователни подозренията:shy:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

pocti_bezobidna написа:Сори, още веднъж, ако са ми неоснователни подозренията:shy:
Извинена си! Въпреки, че не съм такъв, за какъвто ме мислиш. :-)

П.П. Аз познавам само сериозни хора, а не лумпени!!!
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Публикувай отговор