Нощно училище
Нощно училище
В Psychology Today има една интересна история за нова теория относно това защо сънуваме. Финландският психолог Антти Ревонсуо смята, че сънищата са нещо като нощен театър, където нашите мозъци пресъздават реалистични сценарии симулиращи извънредни ситуации и, по този начин, изпълняващи функцията на тренировъчна арена. 'Основната функция на лошите сънища е репетиция за подобни реални ситуации, за да можем по-бързо и по-автоматизирано да разпознаем и избегнем заплахата в сравними реални условия' казва той. Ние имаме между 300 и 1000 сънища свързани със заплахи на година — от един до четири на нощ и само малко под половината са за агресивни спречквания били те физическа агресия като например юмручен бой или пък нефизическа агресия като размяна на вербални заплахи (останалите са за пътни инциденти, падане, давене, пропускане на срещи, проваляне на изпити и т.н.). Когато хората се сблъскат с реални ситуации на живот и смърт - пътни инциденти, улични нападения, терористични атаки - очевидци съобщават, че сякаш влизат в един автоматичен, спокоен режим на бързо реагиране, почти без да мислят. В последствие те често описват, че са се чувствали нереално, все едно сънуват. 'Сънищата са фина система, която се опитва да обърне внимание на признаците за заплаха в средата ни,' казва Ревонсуо 'тяхната функция е да ни защитят и подготвят'.
http://www.psychologytoday.com/articles ... 03&print=1
Re: Нощно училище
това е единственото обяснение за натрапчивата повторяемост, с която сънувам свекърва си:winkw:
just perfect
- frisky lioness
- Обратна връзка:
bead_ написа:това е единственото обяснение за натрапчивата повторяемост, с която сънувам свекърва си:winkw:
Съчувствам ти:crying:

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Това поне ми дава някакъв отговор на въпроса защо толкова често сънувам разни апокалиптични сцени:blink::shocked:

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Представям си какво е сънувал Б.Б. като дете
:lol::lol:

гъскиfrisky lioness написа:Представям си какво е сънувал Б.Б. като дете:lol::lol:
кво друго има в банкя се чудя:rotfl24:
Quasi Universal Intergalactic Denomination
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Той не сънува, щото никога не спи:rotfl24:frisky lioness написа:Представям си какво е сънувал Б.Б. като дете:lol::lol:
- frisky lioness
- Обратна връзка:
4avdar4e написа:Той не сънува, щото никога не спи:rotfl24:frisky lioness написа:Представям си какво е сънувал Б.Б. като дете:lol::lol:

ТО па оставаше СМИ да ни информират и за неговите сънища, освен за неговите бдения!frisky lioness написа:4avdar4e написа:Той не сънува, щото никога не спи:rotfl24:frisky lioness написа:Представям си какво е сънувал Б.Б. като дете:lol::lol:
:rotfl24:
- Green Light
Напоследък все кофти сънища сънувам.
Сега излиза, че това не е толкова лошо, защото като дойде апокалипсиса аз ще съм подготвена и ще се справя хладнокръвно и без паника.
Единственото, което никога няма да разбера е, защо само лошите сънища са ми пророчески - добрите си остават само едно приятно усещане когато се събуждам.
Не е честно!:mad:
Сега излиза, че това не е толкова лошо, защото като дойде апокалипсиса аз ще съм подготвена и ще се справя хладнокръвно и без паника.
Единственото, което никога няма да разбера е, защо само лошите сънища са ми пророчески - добрите си остават само едно приятно усещане когато се събуждам.
Не е честно!:mad:
Ъ?Remmivs написа:В Psychology Today има една интересна история за нова теория относно това защо сънуваме. Финландският психолог Антти Ревонсуо смята, че сънищата са нещо като нощен театър, където нашите мозъци пресъздават реалистични сценарии симулиращи извънредни ситуации и, по този начин, изпълняващи функцията на тренировъчна арена. 'Основната функция на лошите сънища е репетиция за подобни реални ситуации, за да можем по-бързо и по-автоматизирано да разпознаем и избегнем заплахата в сравними реални условия' казва той. Ние имаме между 300 и 1000 сънища свързани със заплахи на година — от един до четири на нощ и само малко под половината са за агресивни спречквания били те физическа агресия като например юмручен бой или пък нефизическа агресия като размяна на вербални заплахи (останалите са за пътни инциденти, падане, давене, пропускане на срещи, проваляне на изпити и т.н.). Когато хората се сблъскат с реални ситуации на живот и смърт - пътни инциденти, улични нападения, терористични атаки - очевидци съобщават, че сякаш влизат в един автоматичен, спокоен режим на бързо реагиране, почти без да мислят. В последствие те често описват, че са се чувствали нереално, все едно сънуват. 'Сънищата са фина система, която се опитва да обърне внимание на признаците за заплаха в средата ни,' казва Ревонсуо 'тяхната функция е да ни защитят и подготвят'.
Туй се едно от другарката Алгафари писано...
Да предположим, че сънищата са пердупреждение за пердстоящи заплахи - ми то все едно да кажеш че са пророчески.
Защо никоге не сънувам числата от тотото, защооооо!
Бденията на ББ?ЗвеневиО написа:ТО па оставаше СМИ да ни информират и за неговите сънища, освен за неговите бдения!frisky lioness написа:4avdar4e написа:Той не сънува, щото никога не спи:rotfl24:frisky lioness написа:Представям си какво е сънувал Б.Б. като дете:lol::lol:
:rotfl24:
![]()
![]()
БББ?
Яко!
Това е!pocti_bezobidna написа: Бденията на ББ?
БББ?
Яко!
- Green Light
Не е се едно да кажеш, че са пророчески. Само им намира място. Понеже, нали все нещо трябва да правят тия сънища, може ли да са е така непотребни?pocti_bezobidna написа:
Ъ?
Да предположим, че сънищата са пердупреждение за пердстоящи заплахи - ми то все едно да кажеш че са пророчески.
Това не ми решава проблема с тотото.Green Light написа:Не е се едно да кажеш, че са пророчески. Само им намира място. Понеже, нали все нещо трябва да правят тия сънища, може ли да са е така непотребни?pocti_bezobidna написа:
Ъ?
Или може би първо трябва да почна да пускам фишове, пък числата ще ги сънувам по-късно?
Боже! Сега се сетих! Аме ако почна да пукам тото фишове, пък сънувам числа за бинго?!
- Green Light
Ми що не питаш? Докато сънуваш, спираш за малко и питаш -извинявайте това сега какво е и кога да го използвам? Лесна работа, аз винаги така правя.pocti_bezobidna написа:Това не ми решава проблема с тотото.Green Light написа:Не е се едно да кажеш, че са пророчески. Само им намира място. Понеже, нали все нещо трябва да правят тия сънища, може ли да са е така непотребни?pocti_bezobidna написа:
Ъ?
Или може би първо трябва да почна да пускам фишове, пък числата ще ги сънувам по-късно?
Боже! Сега се сетих! Аме ако почна да пукам тото фишове, пък сънувам числа за бинго?!
О, може ли?! Аз досега се притеснявах да не досаждам с глупавите си въпроси. Те са се прогрижили за съня ти, знаеш, а ти разпитваш - какво, как, кога... Стори ми се невъзпитаноGreen Light написа:Ми що не питаш? Докато сънуваш, спираш за малко и питаш -извинявайте това сега какво е и кога да го използвам? Лесна работа, аз винаги така правя.pocti_bezobidna написа:Това не ми решава проблема с тотото.Green Light написа:Не е се едно да кажеш, че са пророчески. Само им намира място. Понеже, нали все нещо трябва да правят тия сънища, може ли да са е така непотребни?pocti_bezobidna написа:
Ъ?
мда... интересно!!!Remmivs написа:В Psychology Today има една интересна история за нова теория относно това защо сънуваме. Финландският психолог Антти Ревонсуо смята, че сънищата са нещо като нощен театър, където нашите мозъци пресъздават реалистични сценарии симулиращи извънредни ситуации и, по този начин, изпълняващи функцията на тренировъчна арена. 'Основната функция на лошите сънища е репетиция за подобни реални ситуации, за да можем по-бързо и по-автоматизирано да разпознаем и избегнем заплахата в сравними реални условия' казва той. Ние имаме между 300 и 1000 сънища свързани със заплахи на година — от един до четири на нощ и само малко под половината са за агресивни спречквания били те физическа агресия като например юмручен бой или пък нефизическа агресия като размяна на вербални заплахи (останалите са за пътни инциденти, падане, давене, пропускане на срещи, проваляне на изпити и т.н.). Когато хората се сблъскат с реални ситуации на живот и смърт - пътни инциденти, улични нападения, терористични атаки - очевидци съобщават, че сякаш влизат в един автоматичен, спокоен режим на бързо реагиране, почти без да мислят. В последствие те често описват, че са се чувствали нереално, все едно сънуват. 'Сънищата са фина система, която се опитва да обърне внимание на признаците за заплаха в средата ни,' казва Ревонсуо 'тяхната функция е да ни защитят и подготвят'.
Наздраве! Прекрасни снежни писти, ЧВ + сиренце с бански старец или пък капъмичка е ... мммм...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
bead_ написа:това е единственото обяснение за натрапчивата повторяемост, с която сънувам свекърва си:winkw:
и никой да не отговори подобаващо за тъща си? странно...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Там ли си?ELBI написа:
Наздраве! Прекрасни снежни писти, ЧВ + сиренце с бански старец или пък капъмичка е ... мммм...
Да се спуснеш веднъж и заради мен:-):winkw:

Тук съм. За ш***ното бюро и документи.frisky lioness написа:Там ли си?ELBI написа:
Там го направих и заради теб
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Бюро?!ELBI написа:Тук съм. За ш***ното бюро и документи.frisky lioness написа:Там ли си?ELBI написа:
Аз си меслех, че някъде по сняг се лъзгаш
То, от бюро само ПОД може да се хързулне човек

хлъзгах се 3 дена и никой не ме хлъзна освен в кръчмата и тези циганета дето от 00 часа и 08 мин до 14.29 когато беше дневната разходка ми обраха всичките жълти и нежълти стинки ... обаче ми се ходи пак... много яко беше. А сега е паднал нов сняг, дето извън пистите беше гаден, но пък. .... бе ще идем отново, ако е рекъл Господfrisky lioness написа:Бюро?!ELBI написа:Тук съм. За ш***ното бюро и документи.frisky lioness написа:Там ли си?ELBI написа:
Аз си меслех, че някъде по сняг се лъзгаш
То, от бюро само ПОД може да се хързулне човек:winkw:
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Ще, ще:-)ELBI написа:бе ще идем отново, ако е рекъл Господ
Пожелавам ти го:-)
(аз като една говорителка на онази пъстра фея:winkw::-))

мерси.frisky lioness написа:...
(аз като една говорителка на онази пъстра фея:winkw::-))
Нали няма заПлащания ...
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Мол' Ви съ...ELBI написа:мерси.
Нали няма заПлащания ...Че ми отъня портфейла на това Банско...
Аз да н' съм някой меркантил
(т'ва защо така ми звучи като "катил":blink::shocked:)

не си!! Не си и пияницаfrisky lioness написа:Мол' Ви съ...ELBI написа:мерси.
Нали няма заПлащания ...Че ми отъня портфейла на това Банско...
Аз да н' съм някой меркантил
...
ерго - ще почерпя като стане
- Dark Angel
А аз понякога на сън се страхувам от неща, които наяве не ме плашат.Dark Lady написа:
някои "страшни" неща след като ги преживея на сън, мога да ги направя и в будно състояние. Един вид опит
Например на сън може да ме е страх от котки, а аз никога през живота си не съм се страхувала от тези гадове.
ми точно по теорията - сънищата са те подготвили да не се плашишesti написа:...А аз понякога на сън се страхувам от неща, които наяве не ме плашат.
Например на сън може да ме е страх от котки, а аз никога през живота си не съм се страхувала от тези гадове.
разбира се, че се бъзика - това е песента на зимните гуми...pocti_bezobidna написа:Бъзикаш се графе, не пеят врабчетатаQuid написа:на утрото пеят врабчетата
тва е сериозно
доста хора могат да го потвърдят че в някой дни врабчетата сутрин рано пеят та се късат
звънчета няма да звънкат обаче
- Dark Angel
аз котки обожавам, ама си признавам, че мъъъъничко ме е страх от тяхesti написа: А аз понякога на сън се страхувам от неща, които наяве не ме плашат.
има една неуловима опасност която усещам, нищо че ми стига до глезена