газейки в плитки води не се знае дали няма да се подхлъзнешDark Lady написа:...
има една неуловима опасност която усещам, нищо че ми стига до глезена
Нощно училище
- Dark Angel
да бе - добре, че сме над тях.Dark Lady написа:да, то обичайно човек гледа за големите препятствия...ELBI написа: газейки в плитки води не се знае дали няма да се подхлъзнеш
а колко често се случва разни дребни, ама дребни неща да провалят работата.....
щото ако водата те залее - тогава става по-кофти
всъщност...ако се подхлъзнеш на плитко и паднеш, пак може да те залее водата.
нещо се отнесох...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
стъпките на бачата са много ясни - едно-две-три - задържане (усукване на дупе/крак) и обратно...esti написа:Е нали уж в сънищата трябва да се изживее някакъв катаклизъм, който да се явява, като опит в реалността. Абе не са ми ясни тези неща.ELBI написа: ми точно по теорията - сънищата са те подготвили да не се плашиш
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
по-бавен танц е. И аз го обичам. Може би и аз малко повече от салсата. Обаче е трудно да сравняваш различни танци - всеки си има чара, момента, излъчването... вероятно ако се пуска само бачата ще омръзне по-скоро, отколкото ако се пуска само салсаesti написа:Да, ясни изглеждат.ELBI написа:
стъпките на бачата са много ясни - едно-две-три - задържане (усукване на дупе/крак) и обратно...
Честно казано бачата ми харесва повече от салсата - има някаква....овладяна страст в нея, не е вулканична и смазваща, като при салсата.
другите в групата са меренгето (много е бързо - ритъма е като марш) и ча-ча-ча (също готин, секси танц)
Re: Нощно училище
Значи публиката може да разпознае и освободи у себе си свободата на бляна, само ако е белязан с ужас и жестокост?! Хмммм... възможно ли е само тогава? Иначе какво? Няма свобода? Хмм... Пък може и да има нещо вярно, като се замисля. Ако не е застрашена от ужас и жестокост, мечтата не е мечта, а действителност или поне няма пречки да бъде....Мнемозина написа:
Все си обещавам да не пускам повече откъси, обаче този пък е много по темата.
Антонен Арто:
"Искаме да създадем от театъра реалност, на която да може да се вярва и която да включва такъв вид конкретно ухапване ца сърцето и сетивата, което всяко истинско усещане предполага. Тъй като нашите сънища въздействат върху ни и реалността въздейства върху сънищата ни, ние смятаме, че можем да отъждествим образите на поезията със сън, който ще бъде ефикасен само ако бъде нахвърлян с нужната сила. И публиката ще повярва в сънищата на театъра при условие, че ги възприема действително като сънища, а не като точно копие на реалността; при условие, че й позволяват да освободи в себе си тази магическа свобода на бляна, която тя може да разпознае само ако е белязана от ужас и жестокост.
Откъдето този призив към жестокостта и ужаса, но в широк план, който обхваща цялостната ни жизненост, изправя ни пред всички наши възможности."
А може би истинските разбирачи (и владетели) на сънищата и сънуването не са точно психолозите.
Гледай как сама си питам и си отговарям.
Аз пък тъкмо се изтрих, щото реших, че е много шантаво.vyara написа:
Значи публиката може да разпознае и освободи у себе си свободата на бляна, само ако е белязан с ужас и жестокост?! Хмммм... възможно ли е само тогава? Иначе какво? Няма свобода? Хмм... Пък може и да има нещо вярно, като се замисля. Ако не е застрашена от ужас и жестокост, мечтата не е мечта, а действителност или поне няма пречки да бъде....
Гледай как сама си питам и си отговарям.
Ами така мисли Арто - и затова ми се свърза с темата.
Иначе други хора предлагат други начини на освобождаване на бляна на сънищата.
Panta rhei...
Не, не е шантаво. Тъкмо го прозрях.Мнемозина написа: Аз пък тъкмо се изтрих, щото реших, че е много шантаво.![]()
Не трябваше да го изтриваш. Ошо казва, че ние хората непрекъснато сънуваме или през по-голямата част от времето. И наяве също често го правим. С илюзиите, с въображението, с мечтите. Съзнанието ни не може без тези неща. Затова успешно ни продават мечти. Но даже и да не го правеха, ние щяхме сами да си ги измислим.
А какви други начини предлагат другите хора? Как да се отървем, питам аз?
Виж сега, тези дето ги чета, не предлагат отърване от тези блянове.vyara написа:Не, не е шантаво. Тъкмо го прозрях.Мнемозина написа: Аз пък тъкмо се изтрих, щото реших, че е много шантаво.![]()
Не трябваше да го изтриваш. Ошо казва, че ние хората непрекъснато сънуваме или през по-голямата част от времето. И наяве също често го правим. С илюзиите, с въображението, с мечтите. Съзнанието ни не може без тези неща. Затова успешно ни продават мечти. Но даже и да не го правеха, ние щяхме сами да си ги измислим.
А какви други начини предлагат другите хора? Как да се отървем, питам аз?
По-скоро някакъв особен вид тяхно материализиране - в изкуството.
Изобщо идеята за творчеството като каптиране на идеи и образи от сънищата не е нова. И произлиза от там, че състоянията, които са границата между съня и действителността (т.е. будността) са сходни със състоянията на транс, екстаз, вдъхновение и т.н.
Panta rhei...
В такъв случй изкуството е просто отдушник, а може би омагьосан кръг, който пречи да излезеш от съня, т.е. да се освободиш, да освободиш будното си съзнание, а вместо това те връща отново там.Мнемозина написа: Виж сега, тези дето ги чета, не предлагат отърване от тези блянове.
По-скоро някакъв особен вид тяхно материализиране - в изкуството.
Изобщо идеята за творчеството като каптиране на идеи и образи от сънищата не е нова. И произлиза от там, че състоянията, които са границата между съня и действителността (т.е. будността) са сходни със състоянията на транс, екстаз, вдъхновение и т.н.
Това значи ли, че хората на изкуството трудно живеят в реалността? Сами ли си го правят? Имат ли избор? Искат ли избор? Какво е реалност?
Не, не ми отговаряй сериозно, няма смисъл.
Съвсем сериозно ще ти отговоря - има най-различни хора на изкуството. Не всички са такива екстатични непрекъснато. Но пък на истинските често им се случва и те умеят да търсят това.vyara написа: В такъв случй изкуството е просто отдушник, а може би омагьосан кръг, който пречи да излезеш от съня, т.е. да се освободиш, да освободиш будното си съзнание, а вместо това те връща отново там.
Това значи ли, че хората на изкуството трудно живеят в реалността? Сами ли си го правят? Имат ли избор? Искат ли избор? Какво е реалност?
Не, не ми отговаряй сериозно, няма смисъл.
Panta rhei...
Е, поне го правят умишлено.... Макар, че се чудя как се вдъхновяват нарочно.Мнемозина написа: Съвсем сериозно ще ти отговоря - има най-различни хора на изкуството. Не всички са такива екстатични непрекъснато. Но пък на истинските често им се случва и те умеят да търсят това.
Не, "нарочно" не е точно.vyara написа:Е, поне го правят умишлено.... Макар, че се чудя как се вдъхновяват нарочно.Мнемозина написа: Съвсем сериозно ще ти отговоря - има най-различни хора на изкуството. Не всички са такива екстатични непрекъснато. Но пък на истинските често им се случва и те умеят да търсят това.
Те просто не бягат от вдъхновяването - успяват да го уловят винаги, когато прелети наоколо. Всъщност го искат, да. Но едва ли заради самото творчество, а по-скоро заради усещането при него.
Фантазирам си и аз сега.
Знам ли ги хората на изкуството какво им е в главите наистина?
Организирахме си с тебе нощно училище за сънища, видя ли?
Последно промяна от Мнемозина на 05.01.08, 11:22, променено общо 1 път.
Panta rhei...
И не успях да ти кажа, обаче подозрението ти, че си сънувала мнението ми, ме разсмя до сълзи.vyara написа:Мнемозина написа: Организирахме си с тебе нощно училище за сънища, видя ли?
Даже още се хиля.
Надявам се, че усещането не е било толкова ужасно и жестоко, както препоръчва Арто.
Panta rhei...
Е, беше смешно, още повече, че сама си пишех и си отговарях в оня пост и изведнъж - хоп! Наистина бях сама.Мнемозина написа:
И не успях да ти кажа, обаче подозрението ти, че си сънувала мнението ми, ме разсмя до сълзи.
Даже още се хиля.
Надявам се, че усещането не е било толкова ужасно и жестоко, както препоръчва Арто.
- Dark Angel