Тема ... за библиотеките
мрежи, компове....
тва са преходни неща
докато излезе книгата и е остаряла
и със софта е така с изключение на алгоритмите
а пък ако са алгоритмите и за някои по тънки неща е екстра:-)
тва са преходни неща
Quasi Universal Intergalactic Denomination
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
- сър Айвънхоу
Снощи видох некъф такъф речник на български на една серия в халите. Беше на цена 33 кинта (бг).
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
на български няма подобни нещасър Айвънхоу написа:Снощи видох некъф такъф речник на български на една серия в халите. Беше на цена 33 кинта (бг).
всичко което е излязло го имам:-)
Quasi Universal Intergalactic Denomination
не е точно така. повечето принципи са на поне 50 г. Малко нови неща има. Има нови технологии и подходи, но малко нови. Последното готино и сравнително по-ново беше Хенеси и Патерсън, но и то е вече на 17 години.Quid написа:мрежи, компове....
тва са преходни неща
останалото са детайли и трикове за различни проблемчета.
има нови алгоритми, щото има повече памет и бързодействие. навремето всичко се правеше много хитро и далеч по-изпипано (пък и софтуеристите знаеха добре хардуера), щото памет и бързина бяха кът.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
всъщност малко хора имаха истински познания за хардуера и преди, т.е. от нашите, колко от вас са писали на асемблер
а колко са писали директно в бинарен, айде в шестнадесетичен код? аз лично твърде малко съм го правил
пък и наистина няма (такава) нужда от това вече
а за нови алгоритми и прочее не сте прави
цялото ооо си е чисто нова парадигма
да не говорим за разните дизайн патърнс и прочее модерни дивотии
а колко са писали директно в бинарен, айде в шестнадесетичен код? аз лично твърде малко съм го правил
пък и наистина няма (такава) нужда от това вече
а за нови алгоритми и прочее не сте прави
цялото ооо си е чисто нова парадигма
да не говорим за разните дизайн патърнс и прочее модерни дивотии
- Piqndurnik
Re: Тема ... за библиотеките
Много хубава тема.4avdar4e написа:
.......
Моята първа библиотека изглеждаше като място, пристигнало направо от приказките.
Ето така изглежда (и до ден днешен) детския отдел.
[/url]Съжалявам, но не можах да пусна по-хубава снимка...
По-късно - вече като тинейджър открих, че под този стръмен покрив се помещава отделът за чуждестранно изкуство. Картотеката беше точно под купола с часовника, а "читалните" - под правите крила. Всъщност читалня не е точно казано - имаше редове бюра с грамофони и слушалки, и се взимаха "за прочит" всякакви грамофонни плочи, включително Битълс, Пинк Флойд и всякакви други.
п.п. Верче, ако можеш да пуснеш някаква по-свястна снимка на библиотеката, ще съм ти много благодарна.
п.п.1. Нета е хубаво място, но книгата е друго. Баси, днес ръснах 200 кинта за една книга, да са живи и здрави издателите.
- Пипилота Шантиклер
Пускате едни теми напоследък дето ме изнервят много - противоречиви чувства предизвикват, демек.
Да стана библиотекарка ми беше най-най-първата мечта, но после разбрах, че там се влиза с писане на теми по литература и от раз се отказах.
Обожавам мириса на книги и затрупаните лавици,конфузията при общуването и смотаняците, които ги обитават.
Библиотеката е детското ми скривалище.
Моите библиотеки вече ги няма. Там библиотекарките са диригенти! Смрънкваш нещо под носа и те вече те водят към рафта, подават книгата, записват там каквото трябва и..чао! Но срока за връщане се спазва и сън не спиш, за да не закъснееш.
Сега някви лелки зяпат компютри и посмъртно не мога да се ориентирам в каталозите. Пък и не искам.
Като дете бях вманиачена в четенето. После четях предимно учебници, а през писледните 8 години нищо. Безразлични ми бяха чуждите истории, насилвала съм се - не става. Сега пак чета - кротичко така, покрай учебниците. Най-много се радвам, че мога да чувам и други гласове, макар и отдалече.
Мнемозина беше пуснала тема за разговорите - не умея да разговарям. Правя изявления. Комично е. Но кое пък не е.
Да стана библиотекарка ми беше най-най-първата мечта, но после разбрах, че там се влиза с писане на теми по литература и от раз се отказах.
Обожавам мириса на книги и затрупаните лавици,конфузията при общуването и смотаняците, които ги обитават.
Моите библиотеки вече ги няма. Там библиотекарките са диригенти! Смрънкваш нещо под носа и те вече те водят към рафта, подават книгата, записват там каквото трябва и..чао! Но срока за връщане се спазва и сън не спиш, за да не закъснееш.
Сега някви лелки зяпат компютри и посмъртно не мога да се ориентирам в каталозите. Пък и не искам.
Като дете бях вманиачена в четенето. После четях предимно учебници, а през писледните 8 години нищо. Безразлични ми бяха чуждите истории, насилвала съм се - не става. Сега пак чета - кротичко така, покрай учебниците. Най-много се радвам, че мога да чувам и други гласове, макар и отдалече.
Мнемозина беше пуснала тема за разговорите - не умея да разговарям. Правя изявления. Комично е. Но кое пък не е.
Ще пусна каквото имам в момента, но не е по-добра от твоята.Mila написа: п.п. Верче, ако можеш да пуснеш някаква по-свястна снимка на библиотеката, ще съм ти много благодарна.![]()

Ето и езерцето от градината пред библиотеката. От тази есен.

То ми е много под въпрос идването този път.
Много ти е сладка дъщерята, обаче не на мен, на Свободата трябва да носи цветенце.
И да, знам какво ми припомняш - там на паметника се срещнахме.
От библиотеките до Свободата - добре се извъртя темата.
Свободата като място за срещи, библиотеките...
Много ти е сладка дъщерята, обаче не на мен, на Свободата трябва да носи цветенце.
И да, знам какво ми припомняш - там на паметника се срещнахме.
От библиотеките до Свободата - добре се извъртя темата.
Свободата като място за срещи, библиотеките...
Panta rhei...
Щом се радваш, че можеш да чуваш и други гласове, значи не може да не можеш да разговаряш.Пипилота Шантиклер написа:Пускате едни теми напоследък дето ме изнервят много - противоречиви чувства предизвикват, демек.
Разговорът е преди всичко слушане. Поне в моите представи за жЕвота.
Panta rhei...
[
Щом се радваш, че можеш да чуваш и други гласове, значи не може да не можеш да разговаряш.
[/quote]
аз да напиша набързо.
библиотеките са ми до болка познати.
студетството ми мина там.
а как сладко се спииииии...
особено докато четеш някоя хирургия..например.
винаги беше хладно вътре когато навън е горещо.завързваха се нови запознанства( дори оженихме едни приятели-запознахме ги в билиотеката и пр...)
ама сега да вметна някои уточнения...
Пипилот-о,
ако чуваш гласове...не им отговаряй..че става лошо...
Мнемо,според мен разговорът е умението да задаваш въпроси,после идва слушането...а за някои от нас-говоренето....
Щом се радваш, че можеш да чуваш и други гласове, значи не може да не можеш да разговаряш.
аз да напиша набързо.
винаги беше хладно вътре когато навън е горещо.завързваха се нови запознанства( дори оженихме едни приятели-запознахме ги в билиотеката и пр...)
Пипилот-о,
Мнемо,според мен разговорът е умението да задаваш въпроси,после идва слушането...а за някои от нас-говоренето....
можеш.Мнемозина написа:Да, и това е. Но не винаги.doktorka написа:
Можеш да задаваш въпроси и после да не слушаш. Но можеш да слушаш и без да питаш.
а можеш и да говориш...
ама не с гласовете,които чуваш..;)
-
Дядо Капинчо
...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 29.12.08, 22:05, променено общо 1 път.
И това става.vyara написа:Ще пусна каквото имам в момента, но не е по-добра от твоята.Mila написа: п.п. Верче, ако можеш да пуснеш някаква по-свястна снимка на библиотеката, ще съм ти много благодарна.![]()
Ето и езерцето от градината пред библиотеката. От тази есен.
А особено във втората снимка ме кефи и това, че си хванала отзад паметника на загиналите в Балканската война.
Навремето, га бяхме бесни тинейджъри си говорехме, че човека от паметника се хванал за сърцето при вида на разбягващите се от водата голи нимфи.
По-късно разбрах, че на това му се казва "градоустройствен парадокс".
Винаги (е, от много години) съм съчуствала на хората, живеещи в Русе, Свищов и околностите. То бива, бива ш***ни климатични условия, ама като при вас едва ли има другадеMila написа: НИдей плака - в Русе сега е голям студ и не става за шляене по улици (любимо мое занимание).
![]()
Изчакай до април - май - идеално е - тъкмо след Големите студове и преди Големите жеги. И всичко наоколо цъфти, и са едни красоти и благоухания....
П.П. А, има...
- Пипилота Шантиклер
аз да напиша набързо.doktorka написа:[
Пипилот-о,
Значи, гласовете ги изключваме, щото те са едно на ръка и продължаваме да живеем, така де да разговаряме.
И двете сте прави, но докторката е по-права.
Слушането е пасивна, консуматорска позиция, а въпросите са любопитство, интерес и желание за общуване. Т.е в единия случай те кандардисват да правиш секс, а в другия ти го провокираш.
В момента съм асексуална, седя си, и за положените усилия да отговарям виновна е сестринската любов.
Хм.Пипилота Шантиклер написа:
Значи, гласовете ги изключваме, щото те са едно на ръка и продължаваме да живеем, така де да разговаряме.
Слушането е пасивна, консуматорска позиция, а въпросите са любопитство, интерес и желание за общуване. Т.е в единия случай те кандардисват да правиш секс, а в другия ти го провокираш.
В момента съм асексуална, седя си, и за положените усилия да отговарям виновна е сестринската любов.
Това дали ще питаш или само ще слушаш е въпрос на характер. Но то зависи и от отсрещната страна.
Разбирам за какво говориш - че същественото е дали разговорът е оставил нещо у теб, дали е одраскал душата ти, или просто е минал ей така и е заминал. Или пък аз говорех за това?
Всъщност още с първия си отговор исках да наблегна върху твоето "в момента". Да го подчертая някак.
Последно промяна от Мнемозина на 06.01.08, 11:18, променено общо 1 път.
Panta rhei...
-
Дядо Капинчо
- Пипилота Шантиклер
Мнемозина написа:Хм.Пипилота Шантиклер написа:
Това дали ще питаш или само ще слушаш е въпрос на характер. Но то зависи и от отсрещната страна.
Разбирам за какво говориш - че същественото е дали разговорът е оставил нещо у теб, дали е одраскал душата ти, или просто е минал ей така и е заминал. Или пък аз говорех за това?
Всъщност още с първия си отговор исках да наблегна върху твоето "в момента". Да го подчертая някак.