Никога не съм постила. Няма да постя и сега. За мен това е издевателство над организма. За религиозните хора то несъмнено има смоя смисъл.frisky lioness написа:
Just asking:)
Фриски, новия ти аватар някак сранно се съчетава с темата за пости.
Никога не съм постила. Няма да постя и сега. За мен това е издевателство над организма. За религиозните хора то несъмнено има смоя смисъл.frisky lioness написа:
Аз и преди нищо не казах ...frisky lioness написа:Ти сега нищо не каза...Ще ли пОстиш или не?ELBI написа:
Знаех си, че ще питаш (щото постите включват и това) дали ще се прави секс до Коледа...
Иначе - нали знаеш добрата традиция във форума от тема Х да се стигне до тема ААААААААА ... кат видиш края на дискусията е абсурд да разбереш каква е била най-първата теза ...8)
опърничавата написа:
Фриски, новия ти аватар някак сранно се съчетава с темата за пости.

Тц! :)frisky lioness написа:
А нужно ли е?![]()
Ако имаш наистина хъс съчетай полезното с приятното.Една моя колежка мина на зелева супа и за 2 седмици свали 5 кила.Точно колкото и трябваха.И аз имам нужда от отслабване ,ама още не съм събрала кураж.Все нещо се изкушавам.Иначе супата става/опитвала съм я/.Може като сте се разприказвали на тая тема ..да се замисля за излишните си 5 кила .графинята написа:[quote="zlatokoska
с манджите проблемът е никакъв вкъщи - и без това не готвя напоследък
но с мезетата как ще е незнам - не обичам туршии, а доматките са скъпи зиме
ако ям хляб ще стана 350 кила та затова те питам
какво да ям с винцето?
Ама и от зелевата супа ли се получава този ефект?Ржевски написа:Някой кат ми спомене за зелева супа и веднага се сещам за Луи дьо Фюнес..... как звучно си пърдяха.....:D:D
Stranniche написа:
Мъжа ми пък разни нашенски зевзеци го научили да казва вместо "боб" "бопппппппрррр"!

В едноименния - "Зелева супа"Stranniche написа: Ама и от зелевата супа ли се получава този ефект?
В кой, в кой филм точно?
Хи,хи,хи - сетих се за оня стар виц "Мани, копелетата от квартала я научиха".... баси днес ми се е дигнало равнището на подсъзнаниетоStranniche написа: Мъжа ми пък разни нашенски зевзеци го научили да казва вместо "боб" "бопппппппрррр"!
ако към пости може да се приеме минаването на плодово-чаената диета за 20 дни - съм го правила веднъж, друг път не съм постилаfrisky lioness написа:И преди сме го обсъждали, ама аз пак да ви попитам. С оглед на предстоящите Коледни пости, някой от вас ще пости ли?
Моля темата да не се възприема, като подкана за религиозни дискусии....:)

Това си е диета....:)snowprincess написа:ако към пости може да се приеме минаването на плодово-чаената диета за 20 дни - съм го правила веднъж, друг път не съм постила

Благодаря:D! Не съм го гледала - какъв пропуск! Много си падам по Луи Дьо Финес.frisky lioness написа:Stranniche написа:
Мъжа ми пък разни нашенски зевзеци го научили да казва вместо "боб" "бопппппппрррр"!
lol::lol::lol:
Да, зелето има такова действие:)
Филмът си се казва "Зелева супа" на Луи Дьо Финес:)
Дааа на сърмички или със свинско, или на салатка с червено пиперче както казваш и малко оливце:)Stranniche написа: Освен ако зелето не е кисело - с червен пиперец - зимно време е толкова свежо!

Като един истински неверник (в смисъл убеден атеист) искам да подметна, че няма как да не отива темата на религиозна.frisky lioness написа:И преди сме го обсъждали, ама аз пак да ви попитам. С оглед на предстоящите Коледни пости, някой от вас ще пости ли?
frisky lioness написа:Дааа на сърмички или със свинско, или на салатка с червено пиперче както казваш и малко оливце:)Stranniche написа: Освен ако зелето не е кисело - с червен пиперец - зимно време е толкова свежо!
Извинете, таковата, темата не беше ли за пости??:lol: Аз изчезвам да готвя винен кебап.. И кекс, че имаме ореси за една рота. А утре съм се заканила да напълня две тави с чушки с кайма. Въупще, като нямам много работа и се развихряяяямfrisky lioness написа:Дааа на сърмички или със свинско, или на салатка с червено пиперче както казваш и малко оливце:)Stranniche написа: Освен ако зелето не е кисело - с червен пиперец - зимно време е толкова свежо!
Принципно си прав. Всъщност си говорим за ....диети:) защото пост телесен, без пост духовен не е никакъв пост. Аз съм как да кажа...умерено вярваща. Вярвам в неща, които не са съвсем по църковния канон. Опитвам се обаче да спазвам пост според църковните писания. Не с надеждата да "влезна в рая". Ако ще изобщо да спра да ям, пак най-вероятно няма да се класирам. Грешна съм и греховете ми едва ли биха се изкупили с малко глад. Което ме подсети за друг "феномен". Наближава Коледа. Сега по всички медии ще започнат едни благотворителни кампании:mad::evil: Защо някоя телевизия не прокламира "айде да сме добри (да кажем този месец)" просто така, без повод, през годината, защото при нас нещата май са точно така поставени....Сещаме се да сме добри и милостиви единствено по празници....Нима нуждаещите се, не са нуждаещи се през цялата година......Ржевски написа:та и мъжовете да се включат, а не само дамите дето си диетуват кога редовно, кога - не.
Като един истински неверник (в смисъл убеден атеист) искам да подметна, че няма как да не отива темата на религиозна.frisky lioness написа:И преди сме го обсъждали, ама аз пак да ви попитам. С оглед на предстоящите Коледни пости, някой от вас ще пости ли?
Щото вие в момента не си говорите за пости скъпи дами, ами за диети.
Постът, доколкото съм чувал, е не просто отказ от ядене на определени продукти. Всъщност е нещо съвсем друго, не случйано споменавате католически и незнамсиощекакви пости, и всичките са....... различни.
Оня пратчетовия бог беше забранил гъбите и шоколада май.....
Та съвсем спокойно би могло да бъде и обратното - през тези дни да се яде само месо (или шоколад да речем) и нищо друго - от това нямаше да се измени същността на поста. Демек, ще рече, че постът е състояние на духа, а не на тялото. Другото е диета. Щото тъй е модерно, щото искам да отслабна, щото е полезно, щото /некое друго алогично дрън-дрън, без значение кво/.....
Ма хитро са го измислили поповете - забранят ти нещо дет ти харесва, че да не ти излиза от ума по цял ден и да си спомняш за бога (е, при мен би имало отрицателен ефект туй спомняне, ама както казах аз съм гяурин). Примерно по наш'те земи е нямало никъв смисъл да се забраняват бананите или бизонското да речем....
Пък горките м'слюмани, като им дойдат техните пости, както там се наричат, по цял ден нищо не ядат май.... и по 100 пъти на ден молитва - още по-да ги ожали човек.

Беше темата за друго, ама то е в проект, пък и не е цяла зима:D4avdar4e написа:Извинете, таковата, темата не беше ли за пости??:lol: Аз изчезвам да готвя винен кебап.. И кекс, че имаме ореси за една рота. А утре съм се заканила да напълня две тави с чушки с кайма. Въупще, като нямам много работа и се развихряяяямfrisky lioness написа:Дааа на сърмички или със свинско, или на салатка с червено пиперче както казваш и малко оливце:)Stranniche написа: Освен ако зелето не е кисело - с червен пиперец - зимно време е толкова свежо!

И аз тъкмо се канех да попитам - защо да не се говори за религия, след като поводът за постите си е чисто религиозен. То и аз съм източно -православна атеистка, ама все пак ми е любопитен и другия аспект (не само диетичната част).Ржевски написа:та и мъжовете да се включат, а не само дамите дето си диетуват кога редовно, кога - не.
Щото вие в момента не си говорите за пости скъпи дами, ами за диети.
Постът, доколкото съм чувал, е не просто отказ от ядене на определени продукти. Всъщност е нещо съвсем друго, не случйано споменавате католически и незнамсиощекакви пости, и всичките са....... различни.
Та съвсем спокойно би могло да бъде и обратното - през тези дни да се яде само месо (или шоколад да речем) и нищо друго - от това нямаше да се измени същността на поста. Демек, ще рече, че постът е състояние на духа, а не на тялото. Другото е диета. Щото тъй е модерно, щото искам да отслабна, щото е полезно, щото /некое друго алогично дрън-дрън, без значение кво/.....
Ма хитро са го измислили поповете - забранят ти нещо дет ти харесва, че да не ти излиза от ума по цял ден и да си спомняш за бога (е, при мен би имало отрицателен ефект туй спомняне, ама както казах аз съм гяурин). Примерно по наш'те земи е нямало никъв смисъл да се забраняват бананите или бизонското да речем....
Пък горките м'слюмани, като им дойдат техните пости, както там се наричат, по цял ден нищо не ядат май.... и по 100 пъти на ден молитва - още по-да ги ожали човек.
За теб може би,но на мен ми пречи като напълнявам.Не се понасям с подут корем и виснал задник.zlatokoska написа:хъс казваш ако имам:)))графинята написа:[quote="zlatokoska
:
е ми нямам
слаба или дебела това нищо не променя, живота си е все един и същ
е ми постИ тогава и спортувай и гладувай, щом това те кара да се чувстваш добре:)графинята написа:За теб може би,но на мен ми пречи като напълнявам.Не се понасям с подут корем и виснал задник.zlatokoska написа:хъс казваш ако имам:)))графинята написа:[quote="zlatokoska
:
е ми нямам
слаба или дебела това нищо не променя, живота си е все един и същ
Искам всичко да е така както ми харесва и да не ми пречи.
zlatokoska написа:графинята написа:Чувствам се добре когато всичко ми е на мястото.Е, за съжаление сега не е точно така,както казах имам малко в по-вече.Резултата от усилията ще ме накара да се чувствам добре и волята че съм успяла да постигна целта.Живота е борба все пак,в най-различни аспекти...дори и маловажни за някой на пръв поглед.zlatokoska написа:е ми постИ тогава и спортувай и гладувай, щом това те кара да се чувстваш добре:)графинята написа:[quote="zlatokoska
:
Но борбата с годините и гравитацията е обречена на провал:D8)графинята написа:
Чувствам се добре когато всичко ми е на мястото.Е, за съжаление сега не е точно така,както казах имам малко в по-вече.Резултата от усилията ще ме накара да се чувствам добре и волята че съм успяла да постигна целта.Живота е борба все пак,в най-различни аспекти...дори и маловажни за някой на пръв поглед.

Така е разбира се,но едно е да старееш като цървул,друго е като катедрала нали?frisky lioness написа:Но борбата с годините и гравитацията е обречена на провал:D8)графинята написа:
Чувствам се добре когато всичко ми е на мястото.Е, за съжаление сега не е точно така,както казах имам малко в по-вече.Резултата от усилията ще ме накара да се чувствам добре и волята че съм успяла да постигна целта.Живота е борба все пак,в най-различни аспекти...дори и маловажни за някой на пръв поглед.
Една от "катедралите" (ама че сравнение:shock:), на които винаги съм се възхищавала, въпреки годините и многобройните скалпели е .....ШЕР:D8)графинята написа:
Така е разбира се,но едно е да старееш като цървул,друго е като катедрала нали?

Прекрасна е!Нямам нищо против пластиката и възможните начини човек да изглежда както иска.Не искам да остарявам и да погрознявам и ако мога ще направя нещо по въпроса за себе си.Изобщо по-лошо нещо от болест и старост не знам има ли?frisky lioness написа:Една от "катедралите" (ама че сравнение:shock:), на които винаги съм се възхищавала, въпреки годините и многобройните скалпели е .....ШЕР:D8)графинята написа:
Така е разбира се,но едно е да старееш като цървул,друго е като катедрала нали?
И аз ако имах средства най-вероятно бих се "прекроила като стара рокля", което сравнение често се използва за Шер. Тя плюс всичко останало е и невероятно талантлива8)графинята написа:
Прекрасна е!Нямам нищо против пластиката и възможните начини човек да изглежда както иска.Не искам да остарявам и да погрознявам и ако мога ще направя нещо по въпроса за себе си.Изобщо по-лошо нещо от болест и старост не знам има ли?

И аз тъкмо се канех да попитам - защо да не се говори за религия, след като поводът за постите си е чисто религиозен. То и аз съм източно -православна атеистка, ама все пак ми е любопитен и другия аспект (не само диетичната част).Ржевски написа:р
Ох да,бедност и мизерия...дано да не се налага да си спомняме по-вече,че не беше толкова далеч времето преди валутния борд.Имам толкова неприятни спомени.Синът ми беше в детската градина и искаше на връщане банан,а аз трябваше да избирам-да му купя ли банан и да вървя около 3 км.пеша с него,или да се качим на автобуса и да не му купя нищо.Ужас.frisky lioness написа:И аз ако имах средства най-вероятно бих се "прекроила като стара рокля", което сравнение често се използва за Шер. Тя плюс всичко останало е и невероятно талантлива8)графинята написа:
Прекрасна е!Нямам нищо против пластиката и възможните начини човек да изглежда както иска.Не искам да остарявам и да погрознявам и ако мога ще направя нещо по въпроса за себе си.Изобщо по-лошо нещо от болест и старост не знам има ли?
Към изброените от теб болест, старост, бих прибавила и .....бедност:(
Не е само товаpocti_bezobidna написа:
Инак постите включват отказ от алкохола и секса същоне е само до яденето.

за някои хора нещата не са се променили:(графинята написа:
Ох да,бедност и мизерия...дано да не се налага да си спомняме по-вече,че не беше толкова далеч времето преди валутния борд.Имам толкова неприятни спомени.Синът ми беше в детската градина и искаше на връщане банан,а аз трябваше да избирам-да му купя ли банан и да вървя около 3 км.пеша с него,или да се качим на автобуса и да не му купя нищо.Ужас.
Избрах автобуса.След години понеже не съм забравила историята/той не помни нищо от тогава слава-богу/му купувах по 5 кг.банани като вземехме заплатите.

Знам,знам че има всичко по белия свят скъпа .И много ми е тъжно.frisky lioness написа:за някои хора нещата не са се променили:(графинята написа:
Ох да,бедност и мизерия...дано да не се налага да си спомняме по-вече,че не беше толкова далеч времето преди валутния борд.Имам толкова неприятни спомени.Синът ми беше в детската градина и искаше на връщане банан,а аз трябваше да избирам-да му купя ли банан и да вървя около 3 км.пеша с него,или да се качим на автобуса и да не му купя нищо.Ужас.
Избрах автобуса.След години понеже не съм забравила историята/той не помни нищо от тогава слава-богу/му купувах по 5 кг.банани като вземехме заплатите.
...по добре Бик. Вътре с прасенца...две-три...колкото се съберат. Във всяко прасе кокошчици....във всяка кокошка кюфтенца / каймата смес.... сви-тел:twisted:/. Сервира се на голяма табла. И отстрани...... зайчета, зайчета. В зайчетата - гъбки, гъбки:twisted:ave написа:което зная е следното.
Взима се едно постно прасенце, напълва се с постни пържени пълнени пилета + ориз, дреболийки, гъби, стафидки. И се изпича.
Сервира се с гарнитура от постни кюфтета и кебапчета (и те постни).
С тази манжа се пие само надлежно осветено червено вино. Може и без хляб.
Наздраве!:D
Никога не съм постил. При моите кила ще си е направо грехота :)pocti_bezobidna написа: Аз постих виднъж - геройски издържах всичките 40 дни и да ви кажа, доста добре се чуствах.
Но не мога до повторя тоз подвиг, поне не цели 40 дни.
Религията всъшност е доста далеч от постите. Въпроса е в пречистването на организма перди идването на зимата - навермето не са имали плодове и разнообразна храна. Тъпчели са се с мръвките на отгледаните праз лятото хайванчета. Представете си какво става, след като 4-5 месеца не хапваш почти никакви полдове и зеленчуци, ходиш по седенки да задяваш момите и поркаш червено винце. Същия е смисъла и на пролетните пости - изчистване на организма от натрупаните токсини. Почти всички религиозни табута всъшност прикриват рецептурници за що-годе здравословен живот. Естествено, че паството ще те послуша ако му кажеш "Бог така нареди!", а не "Глей сега, цяла зима ще ручаш мръвки, хич не е полезно, разбираш ли..." Да не би релиите на племената в Африка да забраняват мръвката? Ами индианските култове - какво ще яде, ако няма мръвка? При това те са и някякви полу-номадски племена - току перместят бивака за зимата.
На мюсюлманите хич не им е лесно, защото освен, че не ядат, не пият и вода.
Инак постите включват отказ от алкохола и секса същоне е само до яденето.