Живот на Европа?
Живот на Европа?
Русия, ще се включи в програмата за търсене на живот във вероятните океани (според някои до 100 км дълбочина) на Юпитеровата луна.
http://reversemonster.org/rmblog/russia ... -like-2010
http://reversemonster.org/rmblog/russia ... -like-2010
- сър Айвънхоу
Re: Живот на Европа?
Я, долу ръцете от МАКЕДОНСКАТА земя (пардон, вода)!
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
- сър Айвънхоу
В последно време все повече се доближаваме до описваното от фантастите. Наистина в интересно време живеем!Remmivs написа:Страхотно се радвам, че може би ще бъде осъществен този проект още в наше време. Дори и да не намерим нищо, ще е уникално постижение на човечеството. И със сигурност ще има страхотни кадри!
Да, ще ми е любопитно да видя истински снимки от този твърде експлоатиран във фантастиката спътник!
Bella Ciao
Bella Ciao
що бе виж къде се се скрил чак зеления ...станал цял the head4avdar4e написа:Хе-хе, изчекнах си езика, докато прочета туй: The head of the Space Research Institute, Lev Zelyony
кадрите ще са интересни, но зависи дали и въобще ще ги пуснат, според мен отдавна е ясно че не сме сами, ама крият се доста неща...
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
- Dark Angel
- Глас в пустиня
Кент написа:що бе виж къде се се скрил чак зеления ...станал цял the head4avdar4e написа:Хе-хе, изчекнах си езика, докато прочета туй: The head of the Space Research Institute, Lev Zelyony
![]()
кадрите ще са интересни, но зависи дали и въобще ще ги пуснат, според мен отдавна е ясно че не сме сами, ама крият се доста неща...
"Лицето" от Марс и "кадрите" от луната - фотошоп и компютърна анимация това ще гледаме.
Тая сутрин четох за "паралелните" светове/вселени, там е гъдела.
Не съм убеден, БоЕВ, друже. Все повече хора разбират, и ще разбират, от такива технологии, все по трудно ще става да ни манипулират. Аз пък тази сутрин четох една интересна статия за това, как ще изчезне журналистиката скоро, както и IT отделите към фирмите, но за разлика от журналистиката, IT кадрите все пак ще бъдат търсени и в бъдеще. 
http://www.networkworld.com/news/2008/0 ... -dead.html
- Глас в пустиня
Непрекъснато изчезват и се раждат нови професии. Това не е болка за умиране, притеснително е, че НАСА има монопол върху информацията. Надявам се че, това ще се промени и ще имаме възможност да погледнем в "секретните" архиви.Remmivs написа:Не съм убеден, БоЕВ, друже. Все повече хора разбират, и ще разбират, от такива технологии, все по трудно ще става да ни манипулират. Аз пък тази сутрин четох една интересна статия за това, как ще изчезне журналистиката скоро, както и IT отделите към фирмите, но за разлика от журналистиката, IT кадрите все пак ще бъдат търсени и в бъдеще.
не знаят кой знае колко за чуждите планети.Quid написа:парадоксалното е че учените знаят повече за чужди планети от тва например което става в дълбокото на океана:-)
Най-парадоксално е, че учените знаят ужасно малко защо и какви сме. Там е една тъмна Индия.
Хубавото е, че има хубави червени вина и тази година ще има достатъчно сняг по пистите. Само се чудя дали да ходя пак на Банско, щото онези гадове там са направили картите за българи ужасно скъпи, а има слухове, че на Пампорово е доста по-нормално. обаче пък там спирал тока за часове и си висят по лифтовете.
Боровец май е също скъпо.
Дилеми, дилеми...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
вчера излезе инфо че на пампоровец цените са наполовина свалени
банско?
крака ми няма да стъпи там
само зловещи неща слушам за там и това ми стига
не съм по ските и не мога да ти бъда полезен
обикновенно не вися по лифтовете
стигам до някой подкрепителен пункт и съм до там
банско?
Quasi Universal Intergalactic Denomination
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
банско са най-хубавите писти и лифтове в БГ. Ако се качиш рано на долна станция на кабинката - горе нямаш чакане и е супер каране.
Чудя се за Боровец. Ама май и там било скъпо. С изключение на 4-ката - на Ястребец 2 и 3.
Кат свърша разни глупости в службата, сигурно ще си взема отпуска да покарам по-сериозно тази година.
Пък и новите ски се оказаха супер!
Тези дни може да спретнем едно винопиене
Чудя се за Боровец. Ама май и там било скъпо. С изключение на 4-ката - на Ястребец 2 и 3.
Кат свърша разни глупости в службата, сигурно ще си взема отпуска да покарам по-сериозно тази година.
Пък и новите ски се оказаха супер!
Тези дни може да спретнем едно винопиене
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
ако беше с винетки - пей сърце. Еднодневно каране на Банско излиза половинмесечна минимална заплата... тъпчем гушите на знайни и незнайни мафии...Quid написа:тва на скиорите трябва и винетки да се залепят и да им забряняват да пият
баси и опасния спорт е тва
малиииииииии:-)
обаче пък си е голем кеф. И има по-малко жертви от тези, дадени с автомобили...
и не е до там пристрастяващо да си лягаш със ски обувките...
още от древността е доказано, че е кеф да се удавиш във вино, а не в Азовско море.
вчера врътнах един нов модел на пържолки (запържени с лютичко, после във фурна - намазани с паста с маслини и чушчици), който се оказа изключително сполучлив.
синът си хареса новия часовник. изтеглих си 3-те серии на guns, germs and steel - много як филм.
бе има си удоволствия в този живот.
вчера врътнах един нов модел на пържолки (запържени с лютичко, после във фурна - намазани с паста с маслини и чушчици), който се оказа изключително сполучлив.
синът си хареса новия часовник. изтеглих си 3-те серии на guns, germs and steel - много як филм.
бе има си удоволствия в този живот.
- snowprincess
ако ти се ходи на планина, препоръчвам Узана, хотел ИмпулсQuid написа:вчера излезе инфо че на пампоровец цените са наполовина свалени
банско?
миналата година бяхме, тази повторихме, всичко е супер - ниски цени, вкусна храна, не е пренаселено...
http://www.hotelimpuls.com/

пистата утъпкват ли я? 1200 метра е ОК - не е 3 км, но не е и 500 м.snowprincess написа:ако ти се ходи на планина, препоръчвам Узана, хотел ИмпулсQuid написа:вчера излезе инфо че на пампоровец цените са наполовина свалени
банско?
миналата година бяхме, тази повторихме, всичко е супер - ниски цени, вкусна храна, не е пренаселено...
http://www.hotelimpuls.com/
и как е пътя до там - да не е "напускате при първите лястовички"
- сър Айвънхоу
Па нали веке сме у Европата, бре чоджум?Remmivs написа:А на Европа не ти/ви ли се пързаля, егати?
Bella Ciao
Bella Ciao
се естественоRemmivs написа:А на Европа не ти/ви ли се пързаля, егати?
след 50-на години ше измисля телепортационна душ кабина за по двама и двойка по двойка ще изстрелям целия осемдесегодишновъзрастен
без облечени в в кабините ... ей кабини ще са, а не кабинети
на 30-40 вечно живия кабинчо ще е навигатор на ескадрилата
като най голям мераклия
Последно промяна от Kent на 08.01.08, 21:39, променено общо 1 път.
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
- Dark Angel
- сър Айвънхоу
Добре е, щом ще са по двойки, да се телепортират в една двойка еднополови, щото да не стане, като в оня разказ - разменили им долните части на един мъж и на една жена...Кент написа: се естествено
след 50-на години ше измисля телепортационна душ кабина за по двама и двойка по двойка ще изстрелям целия осемдесегодишновъзрастен3о4о на пистите на Европка сат. избирайте си кой с кой ше пътува от сега докато не са свършили резервациите
![]()
![]()
без облечени в в кабините ... ей кабини ще са, а не кабинети![]()
на 30-40 вечно живия кабинчо ще е навигатор на ескадрилата
като най голям мераклия
Bella Ciao
Bella Ciao
- Piqndurnik
Абе в интерес на истината на Банско са си много добри. Не съм ги обикалял всичките, но съм бил на 2-3 места в Австрия, където не бяха по-добри (не съм ходил в Кицбюел).Dark Lady написа:Елби, из Европата има прекрасни писти, в пъти по-прекрасни от тия на Банско
плюс чудесно обслужване, приемливи цени, отлична храна и напитки
а, и в допълниение при минус 16 плюс сняг, пътищата са чисти и няма трепавици
представи си как стотиш в подножието на Монте Кристало
Виж - за обслужването - то наистина е в пъти повече от Банско и България.
За цените - там чая/кафето горе - по пистите е 4-5 евро - т.е. не е по-евтино от тук.
Хотелите не са евтини, но има оферти, които са много по-изгодни от нашите. От друга страна там се намират доста къщички на супер цени - за 4-6 души излиза доста по-евтино от тук.
Относно пътища, грижа, чистота, опашки и всичко друго около обслужването - определено сме много назад.
Планирам (ама търся да се съберем няколко коли/по-голяма група) да идем до Мадона ди Кампилио или другаде някъде подобно. Най-дългата писта беше в някакъв курорт във Франция (май 16 км.), дето имало над 100 км писти. Макар и да си спомням, че няколко други курорта спореха за най-дългата писта. Ала това са подробности.
Истина е, че там няма бутане, блъскане и гадно обслужване. Все пак като "тукашни" си намираме на по-приемливи цени и квартира и кръчми на Банско... Просто минаването през Сърбия е все още гадно и сериозно ме спира всяка година да ходя в чужбина.
Бе проучил съм и още проучвам.