Превърнали сме се

Все същите
Публикувай отговор
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Re: аз бях

Мнение от Stranniche »

doktorka написа:тази сестра ,която казваше че ще има 3 деца...
имам 2
а сестра ми има 4

всяко раждане ,на което съм присъствала ме е просълзявало...
то е ...неописуемо...
първият плач...
а ако не плаче?
напрежението ...да го поемеш,да му помогнеш...и после просълзяването(вярно така е)

абе лигла съм и аз...

бременностите?
рахубавявах се...беше ми хубаво...
харесваше ми...

казвам му на мъжа ми ...още едно...момиченце..ама ,той моля ви, се опъва.
Виж тии! В повечето двойки, които познавам, мъжете искат оше деца, а жените се опъват :oopss: , исках да кажа "се възпротивяват" - нали ме разбра правилно... :oops:

Обаче приятно е това просълзяване, нали? :wink:
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

Виж тии! В повечето двойки, които познавам, мъжете искат оше деца, а жените се опъват :oopss: , исках да кажа "се възпротивяват" - нали ме разбра правилно... :oops:

Обаче приятно е това просълзяване, нали? :wink:[/quote]

определено...
никога не ме е било срам и не съм го крила...
ама като се е запънало раждането..ни сълзи ,ни нищо..докато не прореве...
тогава ставаш машина/робот....

На най-старата приятелка на майка ми дъщеря и е на 39 години.
Чака първо бебе....
Винаги е била "мъжкарана"...
сега като е бременна е изкл променена....
Я,гледай...колко е хубаво ,че сме различни...;)
а и вече обсебихме темата...
Мъжете не могат да се включат конструктивно...:twisted:

(хитрецки)
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

doktorka написа:
определено...

Чака първо бебе....

(хитрецки)
Горките мъже! Дискриминирахме ги! :lol::wink: /Ей сега ако темата кривне и към мъжката дискриминация :lol:/

Трябва да е голям стрес в родилното. Но ако бях станала лекар, сигурно точно там щях да искам да работя. :D
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

Трябва да е голям стрес в родилното. Но ако бях станала лекар, сигурно точно там щях да искам да работя. :D[/quote]

тц,нямаше да искаш...
в родилно влизаХ (наблягам на мин време) само когато се налагаше...
а се налагаше предимно когато се очакват проблеми...

ама права си ,че евълнуващо...
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Stranniche написа:
doktorka написа:
определено...

Чака първо бебе....

(хитрецки)
Горките мъже! Дискриминирахме ги! :lol::wink: /Ей сега ако темата кривне и към мъжката дискриминация :lol:/

Трябва да е голям стрес в родилното. Но ако бях станала лекар, сигурно точно там щях да искам да работя. :D

Ми - нали темата и без друго беше за ъъъъъ - "квинтесенцията на живота и някои др. заразни болести" - ако не ме лъже паметта, така че сте в десятката.:D:wink:
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

Ми - нали темата и без друго беше за ъъъъъ - "квинтесенцията на живота и някои др. заразни болести" - ако не ме лъже паметта, така че сте в десятката.:D:wink:[/quote]

забележително наблюдателна си..;)

след 300 и кусур мнения,още помниш за какво си говорим!8)

:harhar:

а аз понеже съм също толккова наблюдателна...забелезАх,че никой не е казал "наздраве"!???!!!???

Само Гаспод-а много внимателно се опита да предложи "маса"...но бе един глас в пустиня...

;)
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Не триста и кусур, твоето беше 365, моето ще е 366. :!::!::!:
Мисля, че трябва да се заключи тая тема. Много е прилепчива... :lol:
Panta rhei...
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Мнемозина написа:

П.П. А арабите и виетнамците семейни или несемейни ще ги внасяме? :lol:
Семейни или не - няма значение - важното е да са бедни.:twisted::shock:
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

аз искам да се прилепна към темата

не че имам какво да кажа точно в момента, но ми харесва думите "Прилепчив", "Прилепвам" :lol:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Stranniche написа:
Обаче приятно е това просълзяване, нали? :wink:
И аз се просълзявам винаги, когато гледам раждане.
Обаче когато родих първия път се смях с глас от щастие, като децата. Толкова много искахме да е момиченце, че когато доктора каза: момиченце е! изпаднах в дива еуфория:D Първите нощи не мигнах от щастие, едва се влачех из коридорите на родилното (щото все ходех да си я видя) обаче бях най-безобразно нахилена и не можех да спра да се радвам:D
Втория път доктора беше казал, че пак ще е момиченце, но Миро така ни изненада, че пак бях пощуряла от радост, че имам син.
Толкова много обичам бебета, ша взема пак да родя, мамка му!:D
Изображение
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

vyara написа: Толкова много обичам бебета, ша взема пак да родя, мамка му!:D
Снощи направо с умиление гледах на Гаспод и Грийн малките синчета. Такива едни, още бебета, ама вече не, вече мъже, ама още не :lol: В интервала 2,5 - 3 години. Сладурчета!!! Исках да ги нагушкам, намачкам, нацелувам...

Май и аз искам бебеееее:cry:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

doktorka написа:Ми - нали темата и без друго беше за ъъъъъ - "квинтесенцията на живота и някои др. заразни болести" - ако не ме лъже паметта, така че сте в десятката.:D:wink:
забележително наблюдателна си..;)

след 300 и кусур мнения,още помниш за какво си говорим!8)

:harhar:

а аз понеже съм също толккова наблюдателна...забелезАх,че никой не е казал "наздраве"!???!!!???

Само Гаспод-а много внимателно се опита да предложи "маса"...но бе един глас в пустиня...

;)[/quote]

Да бе, намекнал... Натвърдих си аз направо. Добре, че има и сериозне хора, като Грийна и тандема Чавзарче/Звеневи, та за нула време се организирахме и пощурихме Тукан-а... 5 дяца се бяха събрали... лудница :)
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
графинята

Мнение от графинята »

[quote="Stranniche [/quote]

Абсолютно .Всеки има различен път в живота, едно е да искаш,друго да можеш трето да го направиш.Всеки иска да е материално обезпечен,ама пари по дърветата няма.Всеки иска да изживее щастието с децата си,близките си ..но като нямаш възможност на избор?се справяш в движение.И двамата със съпруга ми никога не сме работили за удоволствие ,а за заплата.Оттам и многото компромиси с желанията ни.Иначе всеки знае какво е добре за него/семейството му,ама как да стане?!Аз съм на 39 г. и много ясно си спомням как ме е "възпитавала" майка ми.За нея 90%от жените бяха "курви",и тя се беше впрегнала да ми набива в главата че всички мъже искат единственно и само секс от жените и ако не внимавам и аз ще попадна в тая категорията .А можеше да се съсредоточи върху други аспекти от живота,ама за нея явно това е било най-важното/и отличния ми успех в училище/.След толкова време се старая да ги разбера и пак има неща на които продължавам да се учудвам.
Последно промяна от графинята на 02.11.06, 13:59, променено общо 1 път.
Нищо лично, само изказах мнение!
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

[;)[/quote]

Да бе, намекнал... Натвърдих си аз направо. Добре, че има и сериозне хора, като Грийна и тандема Чавзарче/Звеневи, та за нула време се организирахме и пощурихме Тукан-а... 5 дяца се бяха събрали... лудница :)[/quote]

ииииии...
Блазе ви!

Б-Л-А-З-Е ВИ!:evil:
І

Re: гений не си

Мнение от І »

Remmivs написа: ..........
Убу! Днес ми върви да се самоцитирам (за кой ли път!) явно...

Ето ти разширена резюме на монографията "Момичета/момчета - полов диморфизъм през призмата на културния алогизъм":

За мен всеки, който се опитва да каже, че няма разлика между мъже и жени е недобре. Всеки, който се опитва да ни приравни и постави в един калъп е всъщност като една машина за правене на талпи - настроен така, щото да излизат еднакви. А това просто не е така. Не съм против равноправието и равнопоставеността по принцип. Наистина има места, където те са важни, че и задължителни според мен. Аз не смятам че трябва да има полова дискриминация, било то за пари, било за постове, било за възможности за реализация, било за изкуство, било за домакинска работа, било за гледане на деца. Не, там сме равни, в смисъл че трябва да сме равнопоставени и еднакво отговорни. Моят протест е срещу това, че просто някои неща, макар че не трябва да бъдат забранявани, просто не са за жени. Щанги например. Сумо. И т.н. Има някаква перверзия в това да сме равни във всичко като просто природно не сме - вие живеете по-дълго, по-красиви сте, по-емоционални и по-пленителни от нас. Ако всичко се изравни и стане сиво, къде отива любовта, романтиката, вродения инстинкт за закрила и покровителство у мъжа и съответния реципрочен инстинкт у жената? Къде отива нейната женственост, нейната спираща сърцето ти и пленяваща душата ти нежност, страст, деликатност, финес и всичко, което ние мъжете не сме? Къде отива цялата красота на милиони години еволюция на половете и магията между тях наречена любов? В музея? В сивите или пембени, но еднакви за всички костюми? Къде е фламенкото и вихъра на женската рокля? Цветята в косите ви, пламъка в очите ви, желанието в дъха ви? Къде са тези мелници?
Е те зат`ва се появиха толкуз педерасти... :lol: Щот жените на мъже решиха да заприличват /тук присъстващите естествено правят изключение/.
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

МЪЖжжж написа:
Remmivs написа: ..........
Убу! Днес ми върви да се самоцитирам (за кой ли път!) явно...

Ето ти разширена резюме на монографията "Момичета/момчета - полов диморфизъм през призмата на културния алогизъм":

За мен всеки, който се опитва да каже, че няма разлика между мъже и жени е недобре. Всеки, който се опитва да ни приравни и постави в един калъп е всъщност като една машина за правене на талпи - настроен така, щото да излизат еднакви. А това просто не е така. Не съм против равноправието и равнопоставеността по принцип. Наистина има места, където те са важни, че и задължителни според мен. Аз не смятам че трябва да има полова дискриминация, било то за пари, било за постове, било за възможности за реализация, било за изкуство, било за домакинска работа, било за гледане на деца. Не, там сме равни, в смисъл че трябва да сме равнопоставени и еднакво отговорни. Моят протест е срещу това, че просто някои неща, макар че не трябва да бъдат забранявани, просто не са за жени. Щанги например. Сумо. И т.н. Има някаква перверзия в това да сме равни във всичко като просто природно не сме - вие живеете по-дълго, по-красиви сте, по-емоционални и по-пленителни от нас. Ако всичко се изравни и стане сиво, къде отива любовта, романтиката, вродения инстинкт за закрила и покровителство у мъжа и съответния реципрочен инстинкт у жената? Къде отива нейната женственост, нейната спираща сърцето ти и пленяваща душата ти нежност, страст, деликатност, финес и всичко, което ние мъжете не сме? Къде отива цялата красота на милиони години еволюция на половете и магията между тях наречена любов? В музея? В сивите или пембени, но еднакви за всички костюми? Къде е фламенкото и вихъра на женската рокля? Цветята в косите ви, пламъка в очите ви, желанието в дъха ви? Къде са тези мелници?
Е те зат`ва се появиха толкуз педерасти... :lol: Щот жените на мъже решиха да заприличват /тук присъстващите естествено правят изключение/.
Да, като литературен опит е прекрасно! Но е далеч от същината на проблема.

п.п. Да си гей НЕ Е въпрос на избор-те просто са си такива. Тук, разбира се изключвам някои по-ексцентрични личности, които просто искат "да опитат от всичко".
І

Мнение от І »

pocti_bezobidna написа:Освен това, на моя приятелка наистина и поставиха условие за да получи една работа -
никви деца за определен период от време, щото разбираш ли - фирмата ще загуби служител.
Пък те са влагали в него време да обучение, заплати, осигуровки...
Кво е това, а? Че тя вне може ли да си наеме бавачка, ако иска да се върне на работа?
Или пък да намерят заместник? На мъж такива условия не вярвам да поставят.
Поставят, поставят... :lol:
На мен /шефката естествено/ ми каза, че не може да има две майки вкъщи. Това по повод, че оставам половин ден до`ма, докато се върне сина от училище да поеме щафетата с болната принцеска /нали яз я водя на детска сутрин, и като се събуди болна...кво?! Да я метна зад кофите за боклука или да я заведа и да я фърла на лелките?! :lol:/. То и детегледачки на повикване /като Спешна медицинска помощ още няма в БГ/. Тъй, че не е до жени/мъже, а е до хора.. :D
І

Мнение от І »

4avdar4e написа: Мисля си, че в днешния свят е хубаво всеки да прави, каквото може най-добре (по-добре). И хич да не гледаме пол, натура и дрън-дрън.

П.П. Може да сте прави, че сме по-скоро изключение. Ама няма да е лошо повече хора да живеят като екип, а не като врагове в битка за ежедневието. Не ли???
Ей там е ключето от бараката. Бракът така или иначе прилича на едно АД... :D
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

МЪЖжжж написа:
pocti_bezobidna написа:Освен това, на моя приятелка наистина и поставиха условие за да получи една работа -
никви деца за определен период от време, щото разбираш ли - фирмата ще загуби служител.
Пък те са влагали в него време да обучение, заплати, осигуровки...
Кво е това, а? Че тя вне може ли да си наеме бавачка, ако иска да се върне на работа?
Или пък да намерят заместник? На мъж такива условия не вярвам да поставят.
Поставят, поставят... :lol:
На мен /шефката естествено/ ми каза, че не може да има две майки вкъщи. Това по повод, че оставам половин ден до`ма, докато се върне сина от училище да поеме щафетата с болната принцеска /нали яз я водя на детска сутрин, и като се събуди болна...кво?! Да я метна зад кофите за боклука или да я заведа и да я фърла на лелките?! :lol:/. То и детегледачки на повикване /като Спешна медицинска помощ още няма в БГ/. Тъй, че не е до жени/мъже, а е до хора.. :D
Е, това си е направо геноцид.

Аз така, в последната ми служба, след като ми обясниха, че понеже съм майка на цели две деца съм много по-непълноценен служител от гееца (защото колегата ми беше гей - неомъжен и без деца), направо си събрах нещата в едно кашонче - и аре!:wink:Щото, видите ли, аз като семейно - ангажирана си тръгвам точно в 19ч., пък гееца стоял на работното си място чак до 19:15ч.:twisted:
І

Мнение от І »

Gaspode написа:Съвсем случайно ми попадна този текст. Всяка прилика с дискутираната тема е нарочна :)
........
— Сегодня мы поужинаем вместе, пупсик.
:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:
/къде ми е търкалящото се от смях човече?! :shock:/
І

Мнение от І »

Mila написа:
Е, това си е направо геноцид.

Аз така, в последната ми служба, след като ми обясниха, че понеже съм майка на цели две деца съм много по-непълноценен служител от гееца (защото колегата ми беше гей - неомъжен и без деца), направо си събрах нещата в едно кашонче - и аре!:wink:Щото, видите ли, аз като семейно - ангажирана си тръгвам точно в 19ч., пък гееца стоял на работното си място чак до 19:15ч.:twisted:
Е, сега ясен ли съм? :D До хора е... и до онуй дет клати феса. :lol:
І

Мнение от І »

Mila написа:

п.п. Да си гей НЕ Е въпрос на избор-те просто са си такива. Тук, разбира се изключвам някои по-ексцентрични личности, които просто искат "да опитат от всичко".
Мила,
/дано жената не прочете как те наричам.. :secret: :D/.
Сигурно да си гей /и за това има виц :lol:/ може и да не е въпрос на избор /дано да не ми се и налага да го разбера някога/, но да го демонстрираш агресивно е. :D

п.п. /при мен се обърнаха нещата... :D основния въпрос отиде в п.п.-то.. :lol: , ама това заради "Мила"-та.. :D/
Та къде всъщност беше проблема?
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Mila написа:
Уф, тук въпросът е много сложен. Зависи от случая. Един такъв наскоро ме убеждаваше, че греша, че искам да имам деца, че децата били само проблеми и затова той направил своя избор. Когато се вгледах повече в семейството му обаче, установих един фактор да стане такъв - расъл без баща, с изключително силна, доминираща майка, за която всичко е проблем... и от която е попил всичко - походка, характер, възгледи, начин на мислене...
Има много теории...
Май се отклоних от темата...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Stranniche написа:
Mila написа:
Уф, тук въпросът е много сложен. Зависи от случая. Един такъв наскоро ме убеждаваше, че греша, че искам да имам деца, че децата били само проблеми и затова той направил своя избор. Когато се вгледах повече в семейството му обаче, установих един фактор да стане такъв - расъл без баща, с изключително силна, доминираща майка, за която всичко е проблем... и от която е попил всичко - походка, характер, възгледи, начин на мислене...
Има много теории...
Май се отклоних от темата...
От коя точно тема? :2tooth:
Panta rhei...
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Мнемозина написа:
Stranniche написа: Май се отклоних от темата...
От коя точно тема? :2tooth:
Ми... Ъъъ... Ни помнъ :huhthink:

:2tooth: :2tooth: :2tooth:
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

МЪЖжжж написа:
Mila написа:

Мила,
Сигурно да си гей /и за това има виц :lol:/ може и да не е въпрос на избор /дано да не ми се и налага да го разбера някога/, но да го демонстрираш агресивно е. :D

п.п. /при мен се обърнаха нещата... :D основния въпрос отиде в п.п.-то.. :lol: , ама това заради "Мила"-та.. :D/
Та - по въпроса за проблема - проблема с жените, мъжете и всичко останало...И най-вече защо жените като цяло се чувстват в по-неизгодна позиция, въпреки всички доводи на здравия разум.

Първо - моля за извинение всички психолози тук, които са компетентни, но си траят.:twisted:

Ето, започвам с пример от собствения си живот, който, както е видно съвсем не е изолиран случай. Вече споменах, че като малка, родителите ми имаха един основен въпрос към мен "Колко ти писаха?".Stranniche добави, че нейните са потискали и всичко женско в нея - същото важи и за мен . Никъде не се споменаваше ,че въобще имам пол. А, само веднъж, когато ги попитах защо, освен че е важно да съм пълна отличничка , трябва да се грижа и за домакинството вкъщи, а от брат ми не изискват нито подобен успех(той дори не беше и оличник, да не говорим за "пълен"), нито труд вкъщи. Тогава баща ми, с авторитета на дългогодишен университетски преподавател(професор), простичко ми обясни, че от жените така и така после нищо не става- можело да са отличнички, първенци на випуск и т.н. - после - нищо. Маамустара, почувствах се като някаква стока със скрит фабричен дефект - значи, колкото и да се натЕгам - нищо. К'во ти фламенко, к'ви танци маамуд'еба, като то програмата поначало си е бъгната. И така - у мен се оформи усещането, че ако искам да съм ОК, просто не трябва да бъда жена. Нищо не съм имала против мъжете, просто исках тате да го успокоя, че неговото момиче не е някаква си лоша, тъпа, своенравна женка, ами напротив - то е много лесно за разбиране, учено е, няма никакви страсти (освен да се усъвършенства професионално, разбира се). :shock:

И понеже вече се бях почувствала в безтегловност - ми да, след като тялото ти вече не съществува - какво друго да е усещането?! - започнах да търся все пак някакъв пример, който да следвам, някакъв модел, идентичност, или както там се казва. И какво?! Ми - няма. За мъжете има богове, има герои, има учени, има преуспели политици, бизнесмени и въобще - един куп мъже на почит. Ни една жена - е, има там 5-6 - "изключения", ама все с "мъжки" неща се са се занимавали напр. Жана Д'арк, Екатерина Велика, Мария Кюри - ето даже в момента за други не се сещам. Никоя не е била почитана заради това, че е била разбираща, нежна и любяща майка и съпруга. Само Майка Тереза, но точно по това време още никой тук не знаеше за нея.Та така - дори ако задълбаем в религиозните постановки - жената не само че не стува, ами направо си е първа дружка със Сатаната и причина за всички нещастия в човешкия род. Нещо повече - дори демонстрирането на женственост се смята за греховно, неморално, срамно...

Ми - уважаеми мъже - при това положение може да се предположи, че ако все още не съм се отказала от идеята да бъда "доброто момиче" , то поне вече съм станала леко озлобена, взела съм шофьорска книжка, подстригала съм се късо, нося дънки, пуша по 2кутии цигари на ден, пия като казак и най-вече - искам да докажа на себе си и на света, че ето на аз, ей тъй, както съм си мъж второ качество се справям много по-добре от един куп мъже (от първото качество). Това си е моята история, но си мисля че не е някакъв изолиран случай. И не мисля, че съм останала с погрешни впечатления от ситуацията или съм развила някакви кой знае какви патологични отклонения.. .

Вярно - сега времената са други, но цялото това минало си съществува, не може просто така, да махнеш с ръка и вече да е друго. Има натрупано прекалено много огорчение, прекалено много обида, несигурност, негативизъм, все още няма обществено одобрени модели за женско поведение и успех. Знам, че това не може да стане ей тъй, от днес за утре, но малко повече разбиране никога не вреди.

Та така де - най-лесното зе една жена е да бъде женствена. И е истинско. Като погледна назад - толкова години съм пропиляла, но то не е дошло от мен, не съм била някаква ексцентрична откачалка, или нещо подобно - искала съм просто да постигна "нещо" - според нечии разбирания. Ми това е. Стана дълго и неясно, толкова си мога.:oops:
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Mila написа:
МЪЖжжж написа:
Mila написа:

Мила,

Та - по въпроса за проблема - проблема с жените, мъжете и всичко останало...И най-вече защо жените като цяло се чувстват в по-неизгодна позиция, въпреки всички доводи на здравия разум.

Първо - моля за извинение всички психолози тук, които са компетентни, но си траят.:twisted:

Ето, започвам с пример от собствения си живот, който, както е видно съвсем не е изолиран случай. Вече споменах, че като малка, родителите ми имаха един основен въпрос към мен "Колко ти писаха?".Stranniche добави, че нейните са потискали и всичко женско в нея - същото важи и за мен . Никъде не се споменаваше ,че въобще имам пол. А, само веднъж, когато ги попитах защо, освен че е важно да съм пълна отличничка , трябва да се грижа и за домакинството вкъщи, а от брат ми не изискват нито подобен успех(той дори не беше и оличник, да не говорим за "пълен"), нито труд вкъщи. Тогава баща ми, с авторитета на дългогодишен университетски преподавател(професор), простичко ми обясни, че от жените така и така после нищо не става- можело да са отличнички, първенци на випуск и т.н. - после - нищо. Маамустара, почувствах се като някаква стока със скрит фабричен дефект - значи, колкото и да се натЕгам - нищо. К'во ти фламенко, к'ви танци маамуд'еба, като то програмата поначало си е бъгната. И така - у мен се оформи усещането, че ако искам да съм ОК, просто не трябва да бъда жена. Нищо не съм имала против мъжете, просто исках тате да го успокоя, че неговото момиче не е някаква си лоша, тъпа, своенравна женка, ами напротив - то е много лесно за разбиране, учено е, няма никакви страсти (освен да се усъвършенства професионално, разбира се). :shock:

И понеже вече се бях почувствала в безтегловност - ми да, след като тялото ти вече не съществува - какво друго да е усещането?! - започнах да търся все пак някакъв пример, който да следвам, някакъв модел, идентичност, или както там се казва. И какво?! Ми - няма. За мъжете има богове, има герои, има учени, има преуспели политици, бизнесмени и въобще - един куп мъже на почит. Ни една жена - е, има там 5-6 - "изключения", ама все с "мъжки" неща се са се занимавали напр. Жана Д'арк, Екатерина Велика, Мария Кюри - ето даже в момента за други не се сещам. Никоя не е била почитана заради това, че е била разбираща, нежна и любяща майка и съпруга. Само Майка Тереза, но точно по това време още никой тук не знаеше за нея.Та така - дори ако задълбаем в религиозните постановки - жената не само че не стува, ами направо си е първа дружка със Сатаната и причина за всички нещастия в човешкия род. Нещо повече - дори демонстрирането на женственост се смята за греховно, неморално, срамно...

Ми - уважаеми мъже - при това положение може да се предположи, че ако все още не съм се отказала от идеята да бъда "доброто момиче" , то поне вече съм станала леко озлобена, взела съм шофьорска книжка, подстригала съм се късо, нося дънки, пуша по 2кутии цигари на ден, пия като казак и най-вече - искам да докажа на себе си и на света, че ето на аз, ей тъй, както съм си мъж второ качество се справям много по-добре от един куп мъже (от първото качество). Това си е моята история, но си мисля че не е някакъв изолиран случай. И не мисля, че съм останала с погрешни впечатления от ситуацията или съм развила някакви кой знае какви патологични отклонения.. .

Вярно - сега времената са други, но цялото това минало си съществува, не може просто така, да махнеш с ръка и вече да е друго. Има натрупано прекалено много огорчение, прекалено много обида, несигурност, негативизъм, все още няма обществено одобрени модели за женско поведение и успех. Знам, че това не може да стане ей тъй, от днес за утре, но малко повече разбиране никога не вреди.

Та така де - най-лесното зе една жена е да бъде женствена. И е истинско. Като погледна назад - толкова години съм пропиляла, но то не е дошло от мен, не съм била някаква ексцентрична откачалка, или нещо подобно - искала съм просто да постигна "нещо" - според нечии разбирания. Ми това е. Стана дълго и неясно, толкова си мога.:oops:
Въобще не си изолиран случай, за съжаление! Много добре си го описала :o!!!

Вярно, че нещата в момента се менят - не зная какво ще е в бъдеше - засега е едно голямо объркване.

Миналото не можеш да го преодолееш напълно, но осъзнаването на всичко това е една голяма крачка все пак!

Не мога да пиша сега повече, защото трябва да чета за изпит. Ще се върна на темата другата седмица - ако още, както каза Мнемо, е така "прилепчива". :wink:
І

Мнение от І »

Mila написа: Нещо повече - дори демонстрирането на женственост се смята за греховно, неморално, срамно...
Говориш за

Мен`с уърлд

Разбирам те, но не мога да ти "вляза в обувките", защото не съм бил жена /или поне нямам спомени от предишни животи/. А може и да съм бил.
Но от написаното, оставам с убеждението, че ...не женският образ те притеснява а, това, че не влизаш в калъпа на "авторитетите", т.е. хората, чието мнение за теб е от въпиющо значение. А това определено не е женски или мъжки образ. Това е просто себедоказване, но не пред себе си, а пред тези, които имат някаква власт на теб. Защото ти си им позволила да властват. Ти доволна ли си от себе си? Това достатъчно ли ти е?
Отговорите, които намирам в темата са отрицателни. А защо очакваш другите да те обичат, ако ти не обичаш себе си заради самия/самата себе си (и аз по немски тертип да говоря в двойнствено число единствено лице :lol:)
Всяко малко момче, неистово желае да докаже, че е мъж. Сигурно и за всяко малко момиче е валидно същото...., че е едно достатъчно пораснало девойче или жена. Не, не е критика...опитвам се да извадя частното от общото. :) А това, което ни казваш е точно модела на себедоказването. Не е женски, нито мъжки модел. Просто според мен е насочен в грешна посока. Опитай се да докажеш само и единствено на себе си и това да ти е достатъчно. Другите щът, не щът ще го оценят.
А всъщност какво те ко'си мнението на "авторитетите"? :D
Данък "Обществено мнение" е единствения доброволен данък. :D
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

МЪЖжжж написа:
Mila написа: Нещо повече - дори демонстрирането на женственост се смята за греховно, неморално, срамно...
Говориш за

Мен`с уърлд

Разбирам те, но не мога да ти "вляза в обувките", защото не съм бил жена /или поне нямам спомени от предишни животи/. А може и да съм бил.
Но от написаното, оставам с убеждението, че ...не женският образ те притеснява а, това, че не влизаш в калъпа на "авторитетите", т.е. хората, чието мнение за теб е от въпиющо значение. А това определено не е женски или мъжки образ. Това е просто себедоказване, но не пред себе си, а пред тези, които имат някаква власт на теб. Защото ти си им позволила да властват. Ти доволна ли си от себе си? Това достатъчно ли ти е?
Отговорите, които намирам в темата са отрицателни. А защо очакваш другите да те обичат, ако ти не обичаш себе си заради самия/самата себе си (и аз по немски тертип да говоря в двойнствено число единствено лице :lol:)
Всяко малко момче, неистово желае да докаже, че е мъж. Сигурно и за всяко малко момиче е валидно същото...., че е едно достатъчно пораснало девойче или жена. Не, не е критика...опитвам се да извадя частното от общото. :) А това, което ни казваш е точно модела на себедоказването. Не е женски, нито мъжки модел. Просто според мен е насочен в грешна посока. Опитай се да докажеш само и единствено на себе си и това да ти е достатъчно. Другите щът, не щът ще го оценят.
Разсъждаваш така от позициите на сегашните си години. Но за едно дете е различно.
І

Мнение от І »

Stranniche написа:[
Разсъждаваш така от позициите на сегашните си години. Но за едно дете е различно.
120% шуър.
Аз затова казвам, че е само мое мнение /от сегашната ми кула/. И от позицията на нейните години...

"...съм се отказала от идеята да бъда "доброто момиче" ,
взела съм шофьорска книжка,
подстригала съм се късо,
нося дънки,
пуша по 2кутии цигари на ден,
пия като казак
и най-вече - искам да докажа на себе си и на света, че ето на аз, ей тъй, ... се справям много по-добре от един куп мъже...
И не мисля, че съм останала с погрешни впечатления от ситуацията или съм развила някакви патологични отклонения.. "

А аз си мисля, че с това момиче бихме станали много добри приятели. :D
Ти как мислиш? Само бих искал, тя да уважава себе си повече отколкото всички останали персонажи накуп. :)
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Mila написа:Вярно - сега времената са други, но цялото това минало си съществува, не може просто така, да махнеш с ръка и вече да е друго. Има натрупано прекалено много огорчение, прекалено много обида, несигурност, негативизъм, все още няма обществено одобрени модели за женско поведение и успех. Знам, че това не може да стане ей тъй, от днес за утре, но малко повече разбиране никога не вреди.
О, Мила... тез неща си се преодоляват :) Не си мисли, че при мъжете няма огорчения, обиди и т.н. Може би разликата в миналото е била в това, че мъжете са се учили (и са ги карали) да преодоляват всичко това и да продължават напред, а жените са ги учили да траят. Някой мъж да се е хвалил с излишък от разбиране? Тц.

Старият, патриархален модел почти не съществува (е - вярно - възпитанието, но ... с колко неща от възпитанието се съобразяваш?) Сещам се, че навремето една жена не е можела да пресече мегдана, ако е нямала някаква конкретна работа/причина!!! Вярно е,че мислене и нрави се променят по-бавно, но като цяло основната промяна е вече факт. Просто си мисля, че както казваме колко да са (и наистина го считам, че е така) равноправни жените и как са напълно равни с нас, така и те трябва да приемат доста от несгодите на това "равенство". Щот зървам една тенденция - хем да са напълно равни, хем да са си по-слабия, ухажван, подпомаган и т.н. пол. Както казваше една позната "Не може хем туй в онуй, хем душата в рая". Малко цинично, но в основни линии - вярно.
Mila написа: Та така де - най-лесното зе една жена е да бъде женствена. И е истинско. Като погледна назад - толкова години съм пропиляла, но то не е дошло от мен, не съм била някаква ексцентрична откачалка, или нещо подобно - искала съм просто да постигна "нещо" - според нечии разбирания. Ми това е. Стана дълго и неясно, толкова си мога.:oops:
Ясно си е. Добре го пишеш. Просто "вината" е в обществото - прекалено бързо развиващи се политически-социални-материални права и сравнително бавно развиващи се морални, етични и исторически предрасъдъци.

Такива ми ти работи 8)
летяща

Мнение от летяща »

ELBI написа:
Старият, патриархален модел почти не съществува (е - вярно - възпитанието, но ... с колко неща от възпитанието се съобразяваш?) Сещам се, че навремето една жена не е можела да пресече мегдана, ако е нямала някаква конкретна работа/причина!!! Вярно е,че мислене и нрави се променят по-бавно, но като цяло основната промяна е вече факт. Просто си мисля, че както казваме колко да са (и наистина го считам, че е така) равноправни жените и как са напълно равни с нас, така и те трябва да приемат доста от несгодите на това "равенство". Щот зървам една тенденция - хем да са напълно равни, хем да са си по-слабия, ухажван, подпомаган и т.н. пол. Както казваше една позната "Не може хем туй в онуй, хем душата в рая". Малко цинично, но в основни линии - вярно.
явно е прилепчива тази тема щом и аз не можах да устоя най-накрая:wink:
аз, за съжаление, мисля, че все още в много семейства този модел се възпроизвежда. но, факт - времената се променят и това бавно ще се промени.
но по повод на равенството и "ухажването" едновременно - тук май ще изразя подобно на мнението на Рем (ако съм го разбрала правилно) - не виждам проблем в това да сме равни като възможности, реализация и начин на живот, а да се различаваме в онези "мъжки" и "женски" качества, дето са ни присъщи и ни правят съответно мъже и жени. защо една жена да не може да прави кариера и да издържа едно семейство, но едновременно с това да бъде женствена, и нежна, и грижовна и ухажвана?! не виждам противоречие.
І

Мнение от І »

летяща написа:явно е прилепчива тази тема щом и аз не можах да устоя най-накрая:wink:
аз, за съжаление, мисля, че все още в много семейства този модел се възпроизвежда. но, факт - времената се променят и това бавно ще се промени.
но по повод на равенството и "ухажването" едновременно - тук май ще изразя подобно на мнението на Рем (ако съм го разбрала правилно) - не виждам проблем в това да сме равни като възможности, реализация и начин на живот, а да се различаваме в онези "мъжки" и "женски" качества, дето са ни присъщи и ни правят съответно мъже и жени. защо една жена да не може да прави кариера и да издържа едно семейство, но едновременно с това да бъде женствена, и нежна, и грижовна и ухажвана?! не виждам противоречие.
И аз не виждам. Но за да е направила кариера...тази жена е мачкала по пътя си /обикновенно/- живота е такъв, не е и съвсем до подредба на персоналните ценности. Същото се отнася и за мъжа.
А после става навик. И глей кво прави в къщи след това.. :lol:
Иначе и на мен ми се ще да е така, както казваш. Най-малкото щото не е невъзможно. :D Едното е работа, другото си е "Тя" или "Той". Проблема настъпва, когато на работата, вместо труда си, започнеш да продаваш себе си.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

МЪЖжжж написа: .......Но за да е направила кариера...тази жена е мачкала по пътя си /обикновенно/- живота е такъв, не е и съвсем до подредба на персоналните ценности. Същото се отнася и за мъжа.
Иначе и на мен ми се ще да е така, както казваш. Най-малкото щото не е невъзможно. :D Едното е работа, другото си е "Тя" или "Той". Проблема настъпва, когато на работата, вместо труда си, започнеш да продаваш себе си.
преди години, като демокрацията бе млада се запознах и работих с жена издигнала се високо високо в голяма международна компания. Жена на годините на майка ми /тогава/, професионалист, проницателна, интелигентна, способна абе един връх. И хубава, много хубава и на 40. ПРедполагам пътя и нагоре е бил трънлив. Та таз жена мразеше мъжете с цялата си страст и мачкаше де що е мъж под нея. Беше се превърнала в получовек според мен - малко се стреснах тогава, ем ми се искаше да съм като нея щото някак изпитвах едва ли не преклонение, от друга страна точно се бях омъжила и романтика фул...

Та мисля, че тя мачкаше по навик
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Dark написа:
МЪЖжжж написа: .......Но за да е направила кариера...тази жена е мачкала по пътя си /обикновенно/- живота е такъв, не е и съвсем до подредба на персоналните ценности. Същото се отнася и за мъжа.
преди години, като демокрацията бе млада се запознах и работих с жена издигнала се високо високо в голяма международна компания. Жена на годините на майка ми /тогава/, професионалист, проницателна, интелигентна, способна абе един връх. И хубава, много хубава и на 40. ПРедполагам пътя и нагоре е бил трънлив. Та таз жена мразеше мъжете с цялата си страст и мачкаше де що е мъж под нея. Беше се превърнала в получовек според мен - малко се стреснах тогава, ем ми се искаше да съм като нея щото някак изпитвах едва ли не преклонение, от друга страна точно се бях омъжила и романтика фул...

Може да е била лесбийка :idea::roll::wink:
Изображение
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Dark написа:

А тогава помисли ли си "И ся к'во -алтернативите са: или полу-човек, или лузър?":shock:???
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

ELBI написа: Просто си мисля, че както казваме колко да са (и наистина го считам, че е така) равноправни жените и как са напълно равни с нас, така и те трябва да приемат доста от несгодите на това "равенство". Щот зървам една тенденция - хем да са напълно равни, хем да са си по-слабия, ухажван, подпомаган и т.н. пол. Както казваше една позната "Не може хем туй в онуй, хем душата в рая". Малко цинично, но в основни линии - вярно
Еми - какво да ти кажа - аз пък познавам мъже, които се възползват от това "равенство"- нито работят, за да поемат поне част от разходите, нито вършат някаква къщна работа, защото е "женска" - свят широк и шарен.:)

На мен лично ми е трудно да обобщя, не съм специалист, нито разполагам с някакви инструменти за проучване - затова и писах за себе си - защото мисля че така е коректно, и защото наистина преди да осъзная всички тези неща също обвинявах мъжкия "заговор", световната конспирация, правителството, международното положение, пенсионерите, прогнозата за времето - абе - каквото се сетиш.:D По принцип човек рядко се замисля - просто в конкретна ситуация изпитва конкретни емоции и после всичко минава - и край. И много често се впряга "каруцата пред коня". Ние всички сме наследници на вековни тенденции, а разполагаме с много кратък отрязък от време - в този смисъл думата "избор" звучи доста пресилено - просто правим, каквото може.
Последно промяна от Амаранта на 04.11.06, 23:10, променено общо 1 път.
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

МЪЖжжж написа:
Говориш за

Мен`с уърлд

Виж сега, всичко това, което съм описала е вече минало. До такава степен вече нямам нужда от авторитети, че чак страх ме хваща. :darky: - шегувам се.:wink:- за страха, не за авторитетите.:D

Пък данък "обществено мнение" можеш да спреш да плащаш едва след като вече някоя общност те приобщи - или пък ти се приобщиш към нея - инак - в пълна изолация, без ничия подкрепа - няма как.:?
І

Мнение от І »

Mila написа: Виж сега, всичко това, което съм описала е вече минало.
Добре, че е минало. Само внимавай с "махалото на Фуко".
Ако си го държала дълго в едната посока, то ще отиде за дълго в точно обратната.... А равновесието е посредата. Доста махове ще има...
:wink:
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

vyara написа: Може да е била лесбийка :idea::roll::wink:
ми не мисля, нямам наблюдения да мразят мъжете
Публикувай отговор