Рискът от рецесия в САЩ надхвърли 50%

Все същите
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Quid написа:...имам едно предложение
да се върнеме към темата след година време
живи и здрави да сме
и пак да я отвориме тази тема:-)
може и да заровим 3 бутилки ЧВ, да изпием сега 3 от същите и след време да отворим заровените и да видим как са :blum:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

няма ли да се прецакат тези 3 бутилки в земята за 1 година:cool:
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Quid написа:няма ли да се прецакат тези 3 бутилки в земята за 1 година:cool:
Зависи как и къде ще се заровят...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

сър Айвънхоу написа:
zmeu написа:
сър Айвънхоу написа: И цялата тази дандания е добре подклаждана от банките, които отпускат кредити на всеки, който се появи с нмарение да купува имот.
лаф да става
ама кажи и колко ще падне и кога, за да излараме и ние някой лев :lol:
ориентировъчно де, да не те затормозявам много
А, не! Аз не разбирам от тези неща, както намекна (абе, направо натърти) една видна клубарка.
Питай някой друг! Аз лично повече нищо няма да пиша по темата...
:blum:
Кажи де, мен въпроса живо ме интересува, защото тази година мислим да купуваме.:-)
Проучвам всякакви прогнози.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Mila написа:
сър Айвънхоу написа:
zmeu написа:
сър Айвънхоу написа: И цялата тази дандания е добре подклаждана от банките, които отпускат кредити на всеки, който се появи с нмарение да купува имот.
лаф да става
ама кажи и колко ще падне и кога, за да излараме и ние някой лев :lol:
ориентировъчно де, да не те затормозявам много
А, не! Аз не разбирам от тези неща, както намекна (абе, направо натърти) една видна клубарка.
Питай някой друг! Аз лично повече нищо няма да пиша по темата...
:blum:
Кажи де, мен въпроса живо ме интересува, защото тази година мислим да купуваме.:-)
Проучвам всякакви прогнози.
Не можеш ли да четеш? Не знам и не разбирам!
Bella Ciao
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Quid написа:няма ли да се прецакат тези 3 бутилки в земята за 1 година:cool:
тц. по принцип има традиция при раждането на дете да се заравя бутилка в земята и да се отваря на сватбата. Е- сега с намаляне на женитбите...ала може да се намери друг повод.

освен, че надали ще се прецакат (освен ако не е младо вино или такова, дето е от нестареещ сорт), след година или 2 ще сме на аванта - акцизите още ще се вдигат и т.н.

проблемът е, че не ми се копае. Щото трябва да е на по-дълбоко (над метър - метър и 50, инак замръзва...).

някой ден ще си взема от онези хладилници за вино... ама сега са скъпи, начи...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

[
някой ден ще си взема от онези хладилници за вино... ама сега са скъпи, начи...[/quote]

ЧВ се пие само топло ,бе момче!
хладилник...
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

сър Айвънхоу написа:

Стига, бе!

За себестойността си прав - 300-400евра на м2 е, само че не си включил цената на парцела/обезщетението на собствениците. Освен това не вярвам в Париж себестойността да е много по-висока, а цените са 8-9000евро/м2, друг е въпроса, че там мерят квадратурата по друг начин.:winkw:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

doktorka написа:[
някой ден ще си взема от онези хладилници за вино... ама сега са скъпи, начи...

ЧВ се пие само топло ,бе момче!
хладилник...
е...моме, моме...

пие се топло (15-18), но се съхранява на 6-8 градуса...

и вместо изби (и пещери, където целогодишно темп. е постоянна - 6-8), има спешъл хладилници за вино, които поддържат такива условия... :blum:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Mila написа:
сър Айвънхоу написа:

Стига, бе!

За себестойността си прав - 300-400евра на м2 е, само че не си включил цената на парцела/обезщетението на собствениците. Освен това не вярвам в Париж себестойността да е много по-висока, а цените са 8-9000евро/м2, друг е въпроса, че там мерят квадратурата по друг начин.:winkw:
Хм!... Моля Дарки да не чете, или поне да не ми отговаря на този пост! Благодаря предварително!

Към момента обезщетението върви между 20 и 30% - обикновено в натура. Виждал съм сделки и за обезщетение 33%.
Така че... сметни си го сама... мен ме мързи, а и трябва да ида да си рупам тревата... и да си търся парите...
Bella Ciao
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

себестойността може спокойно да бъде и 1500 евро/м2
парцел, вложени материали....такива ми ти работи

Айвънхоу ако иска да не чета/отговарям на негови мнения да пише на лични
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Dark Lady написа:себестойността може спокойно да бъде и 1500 евро/м2
парцел, вложени материали....такива ми ти работи

Имам предвид строителна себестойност в стандартния вариант "на шпакловка и замаСка", както обичат да го изписват брокерите.:winkw:
И без да се включва цената на парцела.

п.п. Няма логика цените да паднат, според мен.:-)
п.п.1. Вече се убеждавам, че Айвънхоу е доста странен събеседник, но не по интересен начин.:rotfl24:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Dark Lady написа:...
имаше един много сладък епизод в "Малкият лорд Фаунтлерой", където все още неговорещите си дядо и майка на детенцето размениха един супер диалог чрез кочиаша, като всяка реплика почваше; "Кажете на лорд дърт-фаунтлерой, че ..." и той "Кажете на г-жа майка-на-лордчето ..."

и кочияша не каза и думичка по време на 20=тината разменени реплика, макар че трябваше той да ги говори...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Mila написа:п.п.1. Вече се убеждавам, че Айвънхоу е доста странен събеседник, но не по интересен начин.:rotfl24:
На когото не му е интересно да събеседва с мен, може спокойно да не събеседва... няма да се сърдя на никого!
Bella Ciao
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Quid написа:
имам едно предложение
живи и здрави да сме
Виж са, неам нищо против. Тука иде реч, поне според мен, за това че, апокалипсис-а се отлага...то това събитие се очаква от двехиляди и нам колко си години. Ръст и спад(рецесия) в икономиката са много относителни понятия и не винаги са свързани с просперитет или дива депресия.
Пример - Албания има 4 циментови завода, отваря още два, стъкмистиката отчита ръст - албанската ик. цъфти и върже. Германия има 100 циментови завода и отваря още 20, стъкмистиката отчита застои или лек спад. Къде са едните, а къде другите!
Според формулите за пресмятане на стойността на парите във времето е видно че, всичко е в движение и ако днес точиш литър бензин за 2 лева, точно след една година с тия пари ще точиш определено киличество по-малко.
Гръмките "прогнози" от експерти в медийното пространстово имат спекулативна цел. Чрез "прогнозите" се влияе индиректно върху фондовите пазари, а у нас тоя вид пазар и търговия хич я няма. Так че, споко амиго, всичко върви по план.
Аватар
Глас в пустиня

Mila написа:
сър Айвънхоу написа:

Стига, бе!

Никой не продава на себестойност! Едно нещо струва точно толкова колкото можеш да му вземеш. Обещетенията не са това което са. Ако имаш възможност - купувай. От беглата ми представа за предпочитанията ти в живота стигам до извода, че апартамента към който си се насочила няма скоро да поевтинее. То такава е тенденцията, едни имоти леко ще се задържат, а други ще се покачват със същите темпове.

пп Когато някой ти говори за, и предлага акт 16 бегай - тоя е далече от истината.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

БоЕВ написа:
Quid написа:
имам едно предложение
живи и здрави да сме
Виж са, неам нищо против. Тука иде реч, поне според мен, за това че, апокалипсис-а се отлага...то това събитие се очаква от двехиляди и нам колко си години. Ръст и спад(рецесия) в икономиката са много относителни понятия и не винаги са свързани с просперитет или дива депресия.
Пример - Албания има 4 циментови завода, отваря още два, стъкмистиката отчита ръст - албанската ик. цъфти и върже. Германия има 100 циментови завода и отваря още 20, стъкмистиката отчита застои или лек спад. Къде са едните, а къде другите!
Според формулите за пресмятане на стойността на парите във времето е видно че, всичко е в движение и ако днес точиш литър бензин за 2 лева, точно след една година с тия пари ще точиш определено киличество по-малко.
Гръмките "прогнози" от експерти в медийното пространстово имат спекулативна цел. Чрез "прогнозите" се влияе индиректно върху фондовите пазари, а у нас тоя вид пазар и търговия хич я няма. Так че, споко амиго, всичко върви по план.
Страх от рецесия срина борсите
http://money.ibox.bg/news/id_718706402

добро утро виетнам:-)

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Quid написа:Страх от рецесия срина борсите

Глупости! Това са спекулативни статии на "експерти"! :blum:
Bella Ciao
Аватар
Глас в пустиня

Quid написа:
БоЕВ написа:
Quid написа:
имам едно предложение
живи и здрави да сме
Страх от рецесия срина борсите

:-)
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

нда, сега нещата ще почнат лека полека да си идват на мястото

не може всички да са богати (да искат да са богати)

просто системата не работи така
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Dark Lady написа:нда, сега нещата ще почнат лека полека да си идват на мястото

:good:
Bella Ciao
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Ако говориш за икономическата теория за цикличността на пазарите, да това е система. Но според мен системата, на която ние ежедневно се подчиняваме играейки играта на предприемачи и клиенти, няма нищо общо с това, което се задава. Според мен идва рецесия, а в рецесия губят и богатите и бедните. Рецесията е хаос. Няма правила, единственото сигурно е общото движение надолу. Аз, за себе си не знам какво да правя. Мисля че рецесията ще е много дълбока и много продължителна. Мисля че инвестициите ще спрат. И ще продължи с години. Обвъзване с голяма или държавна фирма може би ще е добър ход. Ако някой от вас има позиции в Булгаргаз, да има предвид, че имам добре зареден мокър бар, и съм 100% пияница и извратеняк, знаеме се! Може би е добре че България, като държава, се обвързва с енергиини проекти, но там всичко е тъмна Индия, пък и аз нищичко не разбирам от това.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Green Light написа:

Ако говориш за икономическата теория за цикличността на пазарите, да това е система. Но според мен системата, на която ние ежедневно се подчиняваме играейки играта на предприемачи и клиенти, няма нищо общо с това, което се задава. Според мен идва рецесия, а в рецесия губят и богатите и бедните. Рецесията е хаос. Няма правила, единственото сигурно е общото движение надолу. Аз, за себе си не знам какво да правя. Мисля че рецесията ще е много дълбока и много продължителна. Мисля че инвестициите ще спрат. И ще продължи с години. Обвъзване с голяма или държавна фирма може би ще е добър ход. Ако някой от вас има позиции в Булгаргаз, да има предвид, че имам добре зареден мокър бар, и съм 100% пияница и извратеняк, знаеме се! Може би е добре че България, като държава, се обвързва с енергиини проекти, но там всичко е тъмна Индия, пък и аз нищичко не разбирам от това.
не, аз не говоря за това
не вярвам в икономически теории/системи
повече вярвам в хаоса

имам предвид съвсем друго нещо - и ще дам простичък пример защото нямам време да обяснявам, телефона ми звъни постоянно - за да стане Г-н Х богат то Г-н У трябва да обеднее малко

Г-жа Мими иска чанта Прада.
Да ама Г-жа Мими е чиновничка и заплатата малко не стига за чанти Прада.
И Г-жа Мими решава да забогатее по лесния начин, без рискове, без нерви, без безсънни нощи, без гадното чувство в стомаха, без нощни запои за да забрави безумните рискове....
и Г-жа Мими тегли кредит, купува недвижима собственост и си пресмята как от всеки n наема ще може да си купува една чанта Прада..... нда....
ама не става така
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Dark Lady написа:и Г-жа Мими тегли кредит, купува недвижима собственост и си пресмята как от всеки n наема ще може да си купува една чанта Прада..... нда....
ама не става така
Извода: Учете финансова математика! :blum::grin:
Bella Ciao
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

извода е да бъдем внимателни

само с учене не става
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

първата дата която се посочва от експерти за настъпване на петролна криза е 2010 г
крайната дата е 2020 г
има се предвид следното:

че производството няма да може да компенсира нужните количества за потребление!

ако нсотрадамус е имал предвид световна икономическа криза като апокалипсис /2012 г/ може и да познае:-)
м/у другото слънчевата активност ще достигне пикова стоиност през 2012 в слъчневия цикъл в който се намираме.
някои свързват световните катаклизми именно със слънчевата активност. но тва е друга тема.

Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Quid написа:първата дата която се посочва от експерти за настъпване на петролна криза е 2010 г
крайната дата е 2020 г
има се предвид следното:

ако нсотрадамус е имал предвид световна икономическа криза като апокалипсис /2012 г/ може и да познае:-)
м/у другото слънчевата активност ще достигне пикова стоиност през 2012 в слъчневия цикъл в който се намираме.
някои свързват световните катаклизми именно със слънчевата активност. но тва е друга тема.
Вчера един анализатор по бтв новините наш как успокои нещата? - Бе- казва- нещата са стигнали точката от, която ще се оправят, спокойно! Понеже ако продължи така, идва срутването на цивилизацията(той каза "Земята"), а ние не очакваме цивилизацията да се срути, нали? Значи ще се оправим!
Хехехе
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Green Light написа:Вчера един анализатор по бтв новините наш как успокои нещата? - Бе- казва- нещата са стигнали точката от, която ще се оправят, спокойно! Понеже ако продължи така, идва срутването на цивилизацията(той каза "Земята"), а ние не очакваме цивилизацията да се срути, нали? Значи ще се оправим!
Хехехе
Мдааам... тоя е чел доста фантастика, явно! Един вид прилага ex machina (уф... надявам се, че правилно го написах термина).
Bella Ciao
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Quid написа:...Страх от рецесия срина борсите

адя... ойдоха акциите... ама наистина - не на майтап... :evil::twisted::(
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Green Light написа:
Quid написа:първата дата която се посочва от експерти за настъпване на петролна криза е 2010 г
крайната дата е 2020 г
има се предвид следното:

Вчера един анализатор по бтв новините наш как успокои нещата? - Бе- казва- нещата са стигнали точката от, която ще се оправят, спокойно! Понеже ако продължи така, идва срутването на цивилизацията(той каза "Земята"), а ние не очакваме цивилизацията да се срути, нали? Значи ще се оправим!
Хехехе
вчера гледах интервю с хърсев:rotfl24:

цитирам по памет:rotfl24:

...ми никой в света не знае какво сега следва и какво ще се случи!
:rotfl24:
и тва е икономист и банкер с претенции
вероятно борските ще затворят по света защото няма да знаят кво следва
всички очкават юса да се съвземе
тва е
иначе си еба майката:cool:

Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Quid написа:...вчера гледах интервю с хърсев:rotfl24:

цитирам по памет:rotfl24:

...ми никой в света не знае какво сега следва и какво ще се случи!
:rotfl24:
и тва е икономист и банкер с претенции
Това е едно надуто и с не особено добро съдържание л**но.

Братът на мой приятел идва в БГ 90-та и представлява банка (ама не 4-та нигерийска или 1-ва бангладешка...) дето работи. И щот хамериканското правителство ги подкукуросали да идват да инвестират... и Хърсев (неква клечка некъде си по онова време) му вика "Кво ще бутнеш?" Оня- туш - казва "Аз съм банкер, представител на еди-коя-си - нищо не мога да бутна". И с това се приключило инвестиционното намерение на банката...

А с наглост и политически натиск взе, че стана и доцент. До колкото си спомням - с 0 научни трудове. Комплексар и той.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

ELBI написа:

и вместо изби (и пещери, където целогодишно темп. е постоянна - 6-8), има спешъл хладилници за вино, които поддържат такива условия... :blum:
елби, имам такава изба. винаги ще отделя 4 кв.м. за твоята колекция:winkw:
бутилките, които оставям там да отлежават са специални - върху корка имат някакъв вид восък
just perfect
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Green Light написа:
Хехехе
:rotfl24: логика, логика! човекът с това хляба си изкарва и черния хайвер!
just perfect
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

bead_ написа:
ELBI написа:

бутилките, които оставям там да отлежават са специални - върху корка имат някакъв вид восък
малей...това е ... супер предложение... над него е само ...

кажи кат ще отваряте някоя...

аз съм сложил в мазата бутилки от годината на раждане на моите принцове, ала подозирам че някои от тях не са годни за отлежаване и няма да са хубави...

забравих да питам - къде точно ти е мазата? Че ако/когато искам да взема бутилка ... стопанката... или стопанина как ще реагират :blum:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

ELBI написа: забравих да питам - къде точно ти е мазата? Че ако/когато искам да взема бутилка ... стопанката... или стопанина как ще реагират :blum:
Може би трябваше да попиташ за марката и/или породата на охранителната система / домашните любимци :blum:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

сега обръщаме паланчиката:-)
позитивно за кризата

първият плюс е че колкото по зле са другите ставаме още по добре
вторият плюс е повече свободни места в кръчмите
третият плюс по малко коли по улиците
четвъртия плюс е че става по лесно и с минимални усилия и средства нещата придобиват реални форми цвят и всичко. тоест виртуалните неща стават реалност.
ще продължиме с плюсовете

Аватар
Quid

Мнение от Quid »

ELBI написа:
bead_ написа:
ELBI написа:

малей...това е ... супер предложение... над него е само ...

кажи кат ще отваряте някоя...

аз съм сложил в мазата бутилки от годината на раждане на моите принцове, ала подозирам че някои от тях не са годни за отлежаване и няма да са хубави...

забравих да питам - къде точно ти е мазата? Че ако/когато искам да взема бутилка ... стопанката... или стопанина как ще реагират :blum:
моеж партиино с теб да бомбиме тва мазе ако си навит:cool:

Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

4avdar4e написа:
ELBI написа: забравих да питам - къде точно ти е мазата? Че ако/когато искам да взема бутилка ... стопанката... или стопанина как ще реагират :blum:
Може би трябваше да попиташ за марката и/или породата на охранителната система / домашните любимци :blum:
гот е приятели да те подсещат... :cool:

ама аз с взлом при дружки/съфорумници - не влизам

или ме канят с уточнени оферти, или ... :cool:
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

ELBI написа:
ееее, аз забравих да ти кажа най-важното преимущество на избата. намира се на еднакво разстрояние от мальовица и боровец. кеф ти - кеф ти.:winkw:
just perfect
Публикувай отговор