Пропуснала ли съм

Все същите
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

третата е много яка да
сериозно:cool:
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

БоЕВ написа:
Пипилота Шантиклер написа:
Не знам Боев.....гадни са, но пък са много ясни като послание и вълнуват, замислят:(
Да, аз не бива да се изказвам по въпроси свързани с изкуствата.

Втората снимка е именувана - предавам ти магията за летене! Ако това послание си усетила при първият поглед - значи авторът е постигнал целта си.:-)
Приличат на някаква "вуду" фотография - тайнствени и зловещи. Имат послание, да.

Аналогията с т.нар. филм не е твърде удачна - не използват деца, нали, за възрастни,зрели хора - може всичко, ако е доброволно.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

БоЕВ написа:
Dark Lady написа:баси за кви готини работи сте си приказвали следобяд
котки и рояли
супер :rotfl24:
Нали!:lol:

Проблемът според мен е, че цялата ни интелигенция е импотентна - преписвачи и плагиати които не са способни да измислят нещо стойностно и за това търсят скандала. Такова е положението при музиканти, кинаджии...само като погледнеш фамилните им имена и ти става ясно. В гилдиите се допускат и толерират само лица с "доказан" произход. По презумпция се предполага че щом баща ти е бил заслужинароденартист, значи и ти си супер кадърен, а в действителност ставаме свидетели на яловите напъни на едикойси да надскочи сянката на татка си.

Що има "баклава" ли? Ами щото не знам с какво им промиват мозъците в училищата по изкуствата, но "творците" започват да правят нещо което и те не знаят какво е. Ще ти го докажа и нагледно с кадри от един фотографски сайт - артЪ - изкуФство в най-съвършенна форма.
Обобщаваш и съответно грешиш.
Това за гилдиите няма да го коментирам - и е така, и не е така. Сред децата от известни фамилии има и шлака, но го има и другото.
Интересното е, че ти, който тук в клуба се застъпваш за сериозни и "тежки" теми, в изкуството търсиш нещо обратно.
Само че то не е само за удоволствие и радост. То може да причинява болка, да те кара да се питаш разни работи, да изостри сетивата ти до крайност...
Изкуството е изказване на себе си. Веднъж - на този, който го прави, и втори път - на този, който го възприема.
И като имаш предвид какво е около нас, не можеш да искаш особена ведрост от едни свръхчувствителни хора.
Аз също говоря обобщено, да. Има си и преднамерености и изкълчвания, обаче не всичко е такова.

Напоследък не съм в час с новостите и случаят с "Баклава" не ми е много ясен, да не кажа хич, така че не коментирам него.
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Е - аз не се правя че разбирам посланията на черен квадрат - както гласеше една реклама.:winkw:
Аватар
Глас в пустиня

Mila написа:
БоЕВ написа:
Пипилота Шантиклер написа:
Не знам Боев.....гадни са, но пък са много ясни като послание и вълнуват, замислят:(
Да, аз не бива да се изказвам по въпроси свързани с изкуствата.

Втората снимка е именувана - предавам ти магията за летене! Ако това послание си усетила при първият поглед - значи авторът е постигнал целта си.:-)
Приличат на някаква "вуду" фотография - тайнствени и зловещи. Имат послание, да.

Аналогията с т.нар. филм не е твърде удачна - не използват деца, нали, за възрастни,зрели хора - може всичко, ако е доброволно.
За мен и едното, и другото са извращения.
Аватар
Глас в пустиня

Мнемозина написа: Интересното е, че ти, който тук в клуба се застъпваш за сериозни и "тежки" теми, в изкуството търсиш нещо обратно.
А какво търся аз?
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

БоЕВ написа:
Мнемозина написа: Интересното е, че ти, който тук в клуба се застъпваш за сериозни и "тежки" теми, в изкуството търсиш нещо обратно.
А какво търся аз?
Да, прав си, не знам. Ти ми кажи. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

Мнемозина написа:
БоЕВ написа:
А какво търся аз?
Искрица.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

БоЕВ написа:
Мнемозина написа:
БоЕВ написа:
А какво търся аз?
Искрица.
Искрица?
Ами ето, обратно на сериозното и тежкото е.
Или?
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

Мнемозина написа:
БоЕВ написа:
Мнемозина написа:
БоЕВ написа:
А какво търся аз?
Искрица.
Искрица?
Или?
Искрица Мнемо, като волтова дъга, като ток който преминава през тялото, а не бълвоч дето да те кара да повръщаш.
esti

Мнение от esti »

Боев, в тези снимки единственото послание, което аз виждам е, че авторите или имат спешна нужда от лечение, или са толкова изчерпани и изхабени творчески, емоционално и всякак, че се чудят, какво да си изсмучат от пръстите само и само да се каже, че още са в играта.
Евтинеят ми, не долавям някаква стойност лично за себе си.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Мнемозина написа: Обобщаваш и съответно грешиш.
Това за гилдиите няма да го коментирам - и е така, и не е така. Сред децата от известни фамилии има и шлака, но го има и другото.
Интересното е, че ти, който тук в клуба се застъпваш за сериозни и "тежки" теми, в изкуството търсиш нещо обратно.
Само че то не е само за удоволствие и радост. То може да причинява болка, да те кара да се питаш разни работи, да изостри сетивата ти до крайност...
Изкуството е изказване на себе си. Веднъж - на този, който го прави, и втори път - на този, който го възприема.
И като имаш предвид какво е около нас, не можеш да искаш особена ведрост от едни свръхчувствителни хора.
Аз също говоря обобщено, да. Има си и преднамерености и изкълчвания, обаче не всичко е такова.

Напоследък не съм в час с новостите и случаят с "Баклава" не ми е много ясен, да не кажа хич, така че не коментирам него.
Ти откога се провъзгласи за мой говорител, а, А??? :mad: :grin:

Ох, имам и още да пиша за допълване, ама съм труп, работил 10 часа и спал 4:crying:
Аватар
Глас в пустиня

esti написа:... че авторите или имат спешна нужда от лечение, или са толкова изчерпани и изхабени творчески, емоционално и всякак, че се чудят, какво да си изсмучат от пръстите само и само да се каже, че още са в играта.
Това е връзката която правя с баклава-та.
Нямам представа дали е сниман преди или след филма на БиБиСи за Могилино, но факта че се появява сега - след като страстите около Могилино утихнаха ме кара да си мисля че, авторите търсят известност, пет минути слава.
Аватар
Глас в пустиня

4avdar4e написа:
Ох, имам и още да пиша за допълване, ама съм труп, работил 10 часа и спал 4:crying:
Надявам се като си починеш да понапишеш туй-онуй. Интересува ме и твоето мнение.:-)
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

БоЕВ написа:
Мнемозина написа: Искрица?
Или?
Искрица Мнемо, като волтова дъга, като ток който преминава през тялото, а не бълвоч дето да те кара да повръщаш.
През тялото може да минава токът на всякакви емоции, в това число и такива, които те карат да се гърчиш вътрешно, да се разкъсваш, дори и да повръщаш (вътрешно), да. Това са екстремните степени на мъка, жалост, страх, погнуса.
Какви емоции търсиш в изкуството?
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

4avdar4e написа:
Ти откога се провъзгласи за мой говорител, а, А??? :mad: :grin:

Отдавна. :blum:

Отивай да спиш, че утре да пишеш. :lol:
Panta rhei...
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

4avdar4e написа:
Сега само ще допиша, че после може да ми изфиряса... Когато Зв. пусна Оная снимка (на "манекенката"), всички го нарекоха извратеняк :winkw: Пък изкуството според мен не е задължително да е красиво.. То може да е гадно, болезнено, предизвикващо стомашни спазми и рев до викове, може да е като полъх и целувка, но може да е като мозъчна мелачка. Изкуството е многолико (като оная отвара:winkw:).. И не знам дали някой има точна дефиниция за него. Ми аз като видя Мунк и Пикасо и ми прилошава :bad: Пък други от Еко получава същите позиви... :grin:

Какво е "изкуство"??? :dunno:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

БоЕВ написа: Това е връзката която правя с баклава-та.
Нямам представа дали е сниман преди или след филма на БиБиСи за Могилино, но факта че се появява сега - след като страстите около Могилино утихнаха ме кара да си мисля че, авторите търсят известност, пет минути слава.
Преди е сниман и има претенциите да е игрален филм.. И аз мисля, че режисьорът просто се е усетил покрай сканадала в Могилино и си полегна на чужди лаври :mad:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Мнемозина написа:Това са екстремните степени на мъка, жалост, страх, погнуса.
Какви емоции търсиш в изкуството?
3 минути разлика между моя и твоя постинг... Ставам бавна :rotfl24::rotfl24:
esti

Мнение от esti »

БоЕВ написа:
esti написа:... че авторите или имат спешна нужда от лечение, или са толкова изчерпани и изхабени творчески, емоционално и всякак, че се чудят, какво да си изсмучат от пръстите само и само да се каже, че още са в играта.
Не съм гледала филма и не мисля да го гледам.
За този дом знам разни неща от първа ръка и мога да кажа само Горките деца!
Няма кой да ги защити.
А и те не искат да бъдат защитавани, защото си мислят, че това което правят с тях е за тяхно добро.
Не ми се коментира.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

esti написа: Не съм гледала филма и не мисля да го гледам.
Няма кой да ги защити.
А и те не искат да бъдат защитавани, защото си мислят, че това което правят с тях е за тяхно добро.
Не ми се коментира.
Ести, аз написах пчти същото днес..

Преди малко слушах режисьора, който се защити че цял Бургас знае точно какво се случва там. Че има апетити и към сградата:crying: Затова се случва скандала... А за децата изобщо не искам да коментирам...

П.П. Днес изоках, че искам да си осиновя момиченце :shy:
Последно промяна от 4avdar4e на 12.01.08, 00:14, променено общо 1 път.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Явно съм пропуснал цялата патардия... и медийната, и тази тук :)
Закачам се за темата само да кажа здрасти и до нови срещи
Да се обява един вид, че съм жив и дишам още :)
Не, че някой се е запритеснявал де... :grin:
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Глас в пустиня

На коя по-напред да отговора, като сте писали почти едно?
Щом изкуство е това което те кара да повърнеш, значи изкуство е и това което буди апетит => да живеят рекламите на храни и напитки като най-висша форма на изкуство.:lol:

Ток, болка, спазъм, мозъчен блокаж, сълзи, смях - да, но гадене в стомаха -не.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Gaspode написа: Не, че някой се е запритеснявал де... :grin:
Споко, аз пък ВИДЯХ, кой колко...:blum:
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
esti

Мнение от esti »

4avdar4e написа:
Ести, аз написах пчти същото днес..

Преди малко слушах режисьора, който се защити че цял Бургас знае точно какво се случва там. Че има апетити и към сградата:crying: Затова се случва скандала... А за децата изобщо не искам да коментирам...

П.П. Днес изоках, че искам да си осиновя момиченце :shy:
Цял Бургас вижда само как просят по околните заведения и, че малки изтърсаци пушат по улиците.
Но много малко хора знаят едни потресаващи гадости, които не искам сега да коментирам, защото вероятно още се води разследване.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

БоЕВ написа:На коя по-напред да отговора, като сте писали почти едно?
Давай на Мнемо, тя ми е упълномощен говорител :grin:
Аватар
Глас в пустиня

4avdar4e написа:
БоЕВ написа: Това е връзката която правя с баклава-та.
Преди е сниман и има претенциите да е игрален филм.. И аз мисля, че режисьорът просто се е усетил покрай сканадала в Могилино и си полегна на чужди лаври :mad:
Ахъм, и май е ходил на фестивали дето не са му обърнали грам внимание.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

esti написа: Цял Бургас вижда само как просят по околните заведения и, че малки изтърсаци пушат по улиците.
Но много малко хора знаят едни потресаващи гадости, които не искам сега да коментирам, защото вероятно още се води разследване.
Едва ли е само това, защото по ТВ-то показаха скрити кадри на предлагащи се деца, точно пред оградата на дома. Включително и преоблечени момченца като момиченца :crying: А все пак това е държавно заведение... Ама с тая абдикирала държава... :evil:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Щом изкуство е това което те кара да повърнеш, значи изкуство е и това което буди апетит => да живеят рекламите на храни и напитки като най-висша форма на изкуство.:lol:

Не, излишно се запъваш сега с рекламите. :blum:
Не "Изкуство е това, което те кара да повърнеш", а "има и изкуство, което може да предизвика такива усещания".
Panta rhei...
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Марвин написа: Споко, аз пък ВИДЯХ, кой колко...:blum:
Въпрос на приоритети, кво да прайш :dunno:
Мен (почти) сигурно можеш да ме видиш в сряда, на известното място, през дъното на чаша бира по избор :grin:
Днес не станА...
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Глас в пустиня

esti написа:
БоЕВ написа:
Не съм гледала филма и не мисля да го гледам.
Няма кой да ги защити.
Не ми се коментира.
Нямам намерение да го гледам, следя коментарите. Във всички домове е така, скоро бях в дома в Овча могила.
Интересно ми е тоя тарикат като е снимал на кого и колко е платил.
Аватар
Глас в пустиня

4avdar4e написа:
Упълномощен говорител равнявали се и на упълномощен читател/слушател?!:lol:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

4avdar4e написа:
Абе ей! :twisted:

Що никой не иска да ме упълномощи за негов мълчател... :roll:
Panta rhei...
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

БоЕВ написа: Упълномощен говорител равнявали се и на упълномощен читател/слушател?!:lol:
Ааааа, не, аз не съм чукча - чета всичко :grin:

П.П. Снощи в 3,30 ква тема ви спретнах полузаспала :rotfl24: Но .. никога не е късно, идеите се избистрят така :winkw:
esti

Мнение от esti »

4avdar4e написа: Едва ли е само това, защото по ТВ-то показаха скрити кадри на предлагащи се деца, точно пред оградата на дома. Включително и преоблечени момченца като момиченца :crying: А все пак това е държавно заведение... Ама с тая абдикирала държава... :evil:
Често минавам от там, но да ти кажа не съм виждала подобно нещо.
А за държавата кво да говорим.......точно тя се гаври с тях.
Аватар
Глас в пустиня

Мнемозина написа:

Не, излишно се запъваш сега с рекламите. :blum:
Не "Изкуство е това, което те кара да повърнеш", а "има и изкуство, което може да предизвика такива усещания".
Така да бъде!
Аватар
Глас в пустиня

esti написа:
4avdar4e написа: Едва ли е само това, защото по ТВ-то показаха скрити кадри на предлагащи се деца, точно пред оградата на дома. Включително и преоблечени момченца като момиченца :crying: А все пак това е държавно заведение... Ама с тая абдикирала държава... :evil:
Често минавам от там, но да ти кажа не съм виждала подобно нещо.
А за държавата кво да говорим.......точно тя се гаври с тях.
"Държавата" се гаври с всичко и с всички.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Мнемозина написа: Абе ей! :twisted:

Щото ти ми мълчиш на живо :blum: Само аз говоря... Пък сега пръстчетата ми трудно пишат (по 3 пъти си проверявам писаниците и пак има грешки :shy:). Пък понеже и защото май сме на едно мнение, ако имаш сили и желание - пиши. Аз само ще слагам емотиконки
:baby:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

4avdar4e написа:
Мнемозина написа: Абе ей! :twisted:

Щото ти ми мълчиш на живо :blum: Само аз говоря... Пък сега пръстчетата ми трудно пишат (по 3 пъти си проверявам писаниците и пак има грешки :shy:). Пък понеже и защото май сме на едно мнение, ако имаш сили и желание - пиши. Аз само ще слагам емотиконки
:baby:
Видя ли сега как се получи? Спря ми нетът и разреши въпроса с писането и неписането ми. :grin:
Panta rhei...
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

4avdar4e написа:

Сега само ще допиша, че после може да ми изфиряса... Когато Зв. пусна Оная снимка (на "манекенката"), всички го нарекоха извратеняк :winkw: Пък изкуството според мен не е задължително да е красиво.. То може да е гадно, болезнено, предизвикващо стомашни спазми и рев до викове, може да е като полъх и целувка, но може да е като мозъчна мелачка. Изкуството е многолико (като оная отвара:winkw:).. И не знам дали някой има точна дефиниция за него. Ми аз като видя Мунк и Пикасо и ми прилошава :bad: Пък други от Еко получава същите позиви... :grin:

Какво е "изкуство"??? :dunno:
И аз мисля нещо такова... Въпросът е дали те докосва или не.
По едно време се бях увлякла по т.нар. "готика" - първо ме "погълна", после се почувствах някак нечистоплътна и спрях да се интересувам. Може би е било просто някакъв неизживян момент, и да ми е било необходимо съвсем малко..., уф, пак се замотах...., абе, искам да кажа - не е важно дали нещо искаш да си го окачиш в хола, или на врата - като лозунг, или за нещо да кажеш - "ето - това съм аз", само усещането в момента на възприемане, е от значение.
Публикувай отговор