Айде пак да философстваме!
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Айде пак да философстваме!
Вие от кои сте? От онези, дето ги гази валяк, карат ги в болница на умирачка, а те дърпат доктора за престилката и го питат кога ше ги изписват? Или от другите, дето им излиза обрив, и тичат при онколог да го убеждават, че са на смъртен одър?
Питам, защото познавам един от първия тип - само ЕДИН, забележете, и стотици от втория....
Питам, защото познавам един от първия тип - само ЕДИН, забележете, и стотици от втория....
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
Re: Айде пак да философстваме!
това е въпрос с даден преди време отговор.Пенчо Заека написа:Вие от кои сте? От онези, дето ги гази валяк, карат ги в болница на умирачка, а те дърпат доктора за престилката и го питат кога ше ги изписват? Или от другите, дето им излиза обрив, и тичат при онколог да го убеждават, че са на смъртен одър?
до обяд - долни пияници.
след обяд - извратеняци.
баси скапаните валяци са напускали напоследък...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Валяк ме гази!Пенчо Заека написа:Вие от кои сте?
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Аз с цялото усилие на волята се опитвам да съм от първите, сигурно защото все още не ми е дошло яйцето на г**а, дет се викаПенчо Заека написа:Вие от кои сте? От онези, дето ги гази валяк, карат ги в болница на умирачка, а те дърпат доктора за престилката и го питат кога ше ги изписват? Или от другите, дето им излиза обрив, и тичат при онколог да го убеждават, че са на смъртен одър?
За жалост мъж ми и сина са от втория тип-категорично:(
Говоря, говоря, говоря, ама файда йок.
Опитвам се доколкото ми е възможно поне малкия да "промия" овреме. Дано успея
Самовнушението е огромна сила
Изпитала съм го
Докато човек не го изпита-не може да повярва
Не се отнася само за болести

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Оплачи се в общината - да си подменят пътно-стоителната механизацияELBI написа:
От първите, Пенчо, приятно ми е да се запознаем:winkw:..
Примерно като раждах през цялото време си говорех с докторите и сестрите, чак ме питаха дали не съм журналистка
Половин час след раждането пък питах, кога ще ни изписват 
Примерно като раждах през цялото време си говорех с докторите и сестрите, чак ме питаха дали не съм журналистка
- snowprincess
аз съм от тия, дето пият едно хапче - за мерак, за далак... и това е аналгин
ходя само на зъболекар при първото ох
ходя само на зъболекар при първото ох

- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Е аз сега кво - в ваденка ли си чатя?Звеневия написа:Валяк ме гази!Пенчо Заека написа:Вие от кои сте?
Аз съм от оня тип, дето реално си преценят здравословното състояние. Нито го омаловажавам (ако е нещо сериозно), нито съм хипохондричка.Пенчо Заека написа:Вие от кои сте? От онези, дето ги гази валяк, карат ги в болница на умирачка, а те дърпат доктора за престилката и го питат кога ше ги изписват? Или от другите, дето им излиза обрив, и тичат при онколог да го убеждават, че са на смъртен одър?
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Е, то раждането с ясен изход - влизаш един, и след 5-6-7-8 часа ставате двама. Има оптимизъм по подразбиране. И аз така - книжка четох, докато доктора ми скачаше на корема. Аз говоря за по-друг валяк - вкл. в буквалния смисъл. Наздраве!4avdar4e написа:От първите, Пенчо, приятно ми е да се запознаем:winkw:..
Примерно като раждах през цялото време си говорех с докторите и сестрите, чак ме питаха дали не съм журналисткаПоловин час след раждането пък питах, кога ще ни изписват
ако знаех, че има даже 1% да ми се уреди въпроса, щях да ги засипя с писма...Пенчо Заека написа:Оплачи се в общината - да си подменят пътно-стоителната механизацияELBI написа:
мислех да се обзаложим в началото колко сгазени от валяци ще намериш тук и колко от втората категория...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
героите от анимационните филмчета са със същата дименсияПенчо Заека написа:Е аз сега кво - в ваденка ли си чатя?Звеневия написа:Валяк ме гази!Пенчо Заека написа:Вие от кои сте?
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Е то тва им влиза в длъжностната характеристикаfrisky lioness написа: За жалост мъж ми и сина са от втория тип-категорично:(
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Аааа, такава категория не съществува. Ще се наложи да те причисля към....вторите?esti написа:
Аз съм от оня тип, дето реално си преценят здравословното състояние. Нито го омаловажавам (ако е нещо сериозно), нито съм хипохондричка.
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Не знам. Да чукам на дърво, де.Пенчо Заека написа:Вие от кои сте? От онези, дето ги гази валяк, карат ги в болница на умирачка, а те дърпат доктора за престилката и го питат кога ше ги изписват? Или от другите, дето им излиза обрив, и тичат при онколог да го убеждават, че са на смъртен одър?
Хипохондричка не съм със сигурност.
С личната си лекарка се виждам за профилактични прегледи и общо взето си говорим глупости. Та... весело е да се виждам с нея, сигурно защото е най-често веднъж годишно.
Но това е засега. Знам ли какво ме чака?
Panta rhei...
Миии, пак така.. Ама то може би ми е останало от татко. Оплакваш му се, че нещо те боли, той, докторът, казва: Абе, пий един аспирин, ще ти минеПенчо Заека написа: Аз говоря за по-друг валяк - вкл. в буквалния смисъл. Наздраве!
Щото пък имам една позната, която аптека може да отвори... Кво ли няма у тях си и какви ли не болести измисля на себе си и на децата... Ходенето до поликлиниката им е като светско развлечение
Някой каза ли наздраве?!?
- Piqndurnik
Знаех си аз, че ти си един ужасно дисциплиниран човек!! :eek:Мнемозина написа: С личната си лекарка се виждам за профилактични прегледи
И защо да не съществува?Пенчо Заека написа:Аааа, такава категория не съществува. Ще се наложи да те причисля към....вторите?esti написа:
Аз съм от оня тип, дето реално си преценят здравословното състояние. Нито го омаловажавам (ако е нещо сериозно), нито съм хипохондричка.
Само крайностите ли са реални.
Аз съм против небрежното отношение към здравето.
Против съм и неграмотността и безотговорността на повечето хора към собственото им здраве.
Когато човек е наясно в общи линии за какво става въпрос, тогава се изключва и вероятността да попадне във втората група.
Ми веднъж бях се дисциплинирала и отидох бойна-бойна след близо... абе поне три годишно невиждане.4avdar4e написа:Знаех си аз, че ти си един ужасно дисциплиниран човек!! :eek:Мнемозина написа: С личната си лекарка се виждам за профилактични прегледи
И сестрата ми заяви, че преди две години съм се прехвърлила при друг личен лекар според данни от Здравната каса и нямам нищо общо с тях.
Та от тогава я проверявам периодично... и профилактично още ли ми е лична лекарка.
Panta rhei...
Ааа, добре, успокои ме с това пояснение, не съм само азМнемозина написа: Ми веднъж бях се дисциплинирала и отидох бойна-бойна след близо... абе поне три годишно невиждане.
И сестрата ми заяви, че преди две години съм се прехвърлила при друг личен лекар според данни от Здравната каса и нямам нищо общо с тях.
Та от тогава я проверявам периодично... и профилактично още ли ми е лична лекарка.
Инфекциознотооооо!4avdar4e написа:Ааа, добре, успокои ме с това пояснение, не съм само азМнемозина написа: Ми веднъж бях се дисциплинирала и отидох бойна-бойна след близо... абе поне три годишно невиждане.
Там ще ни вкарат в пътя...
Panta rhei...
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Профилактично ходя само на гинекологМнемозина написа:Ми веднъж бях се дисциплинирала и отидох бойна-бойна след близо... абе поне три годишно невиждане.4avdar4e написа:Знаех си аз, че ти си един ужасно дисциплиниран човек!! :eek:Мнемозина написа: С личната си лекарка се виждам за профилактични прегледи
и от време на време на стоматолог

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
детенце отива при личната лекаркаМнемозина написа:Ми веднъж бях се дисциплинирала и отидох бойна-бойна след близо... абе поне три годишно невиждане.4avdar4e написа:Знаех си аз, че ти си един ужасно дисциплиниран човек!! :eek:Мнемозина написа: С личната си лекарка се виждам за профилактични прегледи
и онази коза и казала че не и лична лекарка
малиииииииии
е така лекарите стават пациенти:rotfl24:
Quasi Universal Intergalactic Denomination
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
И аз, ама няма да казвам на колко времеfrisky lioness написа: Профилактично ходя само на гинеколог
Това пък как е възможно???Quid написа: детенце отива при личната лекарка
малиииииииии
Когато постоянният ти адрес е далеч от личния ти лекар.4avdar4e написа:Това пък как е възможно???Quid написа: детенце отива при личната лекарка
малиииииииии
Мен така си ме беше присвоил някакъв доктор във Варна.
Panta rhei...
- snowprincess
още повече мразя да ми поставят погрешна диагнозаvyara написа:И аз като Сноу, само зъболекар не отлагам, защото там положението само се влошава.
В болница съм ходила последно като раждах. Мразим да ходим по болници.
отивам в болницата с болки и пожълтяла, а докторката ми казва, че ме изпраща в инфекциозно, болна съм била от жълтеница
отказах да вляза и след редица изследвания и ехограф се разбра, че имам камъни в жлъчката и един запушил канала към черния дроб
това преди няколко години, "сега" трябва да реша кога да вляза да оперирам жлъчката

- frisky lioness
- Обратна връзка:
До преди година-две по два пъти в годината4avdar4e написа:И аз, ама няма да казвам на колко времеfrisky lioness написа: Профилактично ходя само на гинеколог:rotfl24:
В последно време съм се отпуснала и ходя само по веднъж:shy:
А при джиПиТо ходим щот нали...глоби тва ти-онова ти...И кво? Кардиограма на серцето и пълна кръвна картина. Ама на мойто мъж кръвната картина по пълна:mad::evil: Е, требе ли аз да казвам какво искам да ми се проследи, а? Гледам си резултатите и...Абе, аз нямам ли изледване за холестерол? Ми, не. И що така? А мъж ми има....И сега си ходя такава....безхолестеролна:blink::shocked: До следващите задължителни изследвания. Че и след 38-40 години цитонамазките били задължителни...А, добър ден. Аз ако вас чаках да ми кажете...
Ама пусто не мога да следа цялата медицина, нали

ляв прав или десен ъпъркут...4avdar4e написа:Това пък как е възможно???Quid написа: детенце отива при личната лекарка
малиииииииии
неELBI написа:ляв прав или десен ъпъркут...4avdar4e написа:Това пък как е възможно???Quid написа: детенце отива при личната лекарка
малиииииииии
само казах на детенце да и каже че не я ли намери у списъка ще отида да я добавя
и я намериха у списъка
стават грешки
все пак трябва да сме хора:rotfl24:
Quasi Universal Intergalactic Denomination
- Nejimaki-dori
Аз съм нещо средно между двете. Отнасям се достатъчно отговорно към здравето си - в смисъл, правя си нужните профилактични прегледи, но не припадам и не хуквам по лекари само за едно кихане. И не пия антибиотици, освен ако ножът не е опрял до кокала. Същото е отношението ми към здравето на децата.Пенчо Заека написа:Вие от кои сте? От онези, дето ги гази валяк, карат ги в болница на умирачка, а те дърпат доктора за престилката и го питат кога ше ги изписват? Или от другите, дето им излиза обрив, и тичат при онколог да го убеждават, че са на смъртен одър?
"As soon as you concern yourself with the 'good' and 'bad' of your fellows, you create an opening in your heart for maliciousness to enter. Testing, competing with, and criticizing others weaken and defeat you." Morihei Ueshiba
да бе - не трябва да се влиза с тройна серия и 2 шута боц...Quid написа:... списъка
стават грешки
все пак трябва да сме хора:rotfl24:
- Green Light
Аз съм си нормално. Имам си болежки и чат пат си ги обгрижвам, тогава страдам и освен това ме боли. И друг път съм казвал, че имам по- извисена нервна система, еволюция. Аз не съм толкова важен - имам една бемка да си махна, понеже е много опасно да имаш бемки, пък и тя е направо страшна, да видя защо ме боли лакетя, може да е шип, една пломба ми направиха много тъмна и да ми я оправят и тва е)мене кучета ме яли. За другите живея аз и се раздавам от сутрин до мрак
аз съм тоя дето го дърпат за престилкатаПенчо Заека написа:Вие от кои сте? От онези, дето ги гази валяк, карат ги в болница на умирачка, а те дърпат доктора за престилката и го питат кога ше ги изписват? Или от другите, дето им излиза обрив, и тичат при онколог да го убеждават, че са на смъртен одър?
в интерес на истината към здравето си съм неебателен
към здравето на близките си също май
но те пък са си здрави и така
бе за глупости /разбирай ако някой не лапа въздуха с уста/
здравния акаунт не го бараме:rotfl24::rotfl24::rotfl24:
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.