Това е основния параметър в уравнението, но не за дълго. Малкия заек ще започне да се самоиздържа мнооого скоро, както е тръгнало.ELBI написа:
леле... и имаш да се чудиш и даже питаш...
нали ще имаш кинти за малкия заек (щото и това влиза в уравнението, всъщност)
Ако трябва да избирате
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Re: Ако трябва да избирате
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
Именно!Пенчо Заека написа:Ти просто ме разби. Сигурно така ще стане. Просто нямам търпение да видя какъв трети вариант ще ми се сервира!:rotfl24:esti написа:Ако си, като мен спокойно може да избираш без да мислиш много, защото и 1 да избереш и 2, то задължително ще се случи вариант 3, така че....
Пак казвам - ако си като мен, няма значение, какво си поръчваш, защото винаги ще ти се сервира нещо различно от поръчката ти. Проблемите идват само от това, че не винаги съм подготвена за "цената".
- snowprincess
1 + като наема хора, които да обслужват останалите клиенти от мое имеПенчо Заека написа:
Какъв ще е вашият избор?

- snowprincess
- snowprincess
snowprincess написа:е а кажи как ще отидеш тогава да слугуваш на някого и то за по-малко париQuid написа:
цял живот съм избирал 1
е то ми писна
наскоро си говорихме с мъж ми, че дори да му предложат да работи на някого за три пъти по-високи доходи пак не би се съгласил
Свободата с нищо не може да се замени, да не говорим, че като бизнеса си е твой, и работата започне да ти идва в повече, можеш да наемеш сътрудник, или направо да прехвърлиш някаква част на друга фирма, и пак да си запазиш свободното време.
п.п. Но нека да има повече хора, които искат да работят за друг.
с течение на времето по внимателно използвам думи като - никога ,нищо,не,да и други подобни:-)snowprincess написа:е а кажи как ще отидеш тогава да слугуваш на някого и то за по-малко париQuid написа:
цял живот съм избирал 1
е то ми писна
наскоро си говорихме с мъж ми, че дори да му предложат да работи на някого за три пъти по-високи доходи пак не би се съгласил
сигурен съм че и други са усетили как понякога живота си прави разни шегички.
Quasi Universal Intergalactic Denomination
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
- Green Light
И аз така. Ако ситуацията е такава, че нещо пречи наетите хора да вършат моята рабора, тогава чисто 1.snowprincess написа:1 + като наема хора, които да обслужват останалите клиенти от мое имеПенчо Заека написа:
Какъв ще е вашият избор?
Само че, да се направя малко на психолог(каквъвто хич не съм), щом Пенчо изобщо е взел да пита, начи иска промени, начи нещата клонят към 2
- snowprincess
тя прави социологическо проучванеGreen Light написа:
Само че, да се направя малко на психолог(каквъвто хич не съм), щом Пенчо изобщо е взел да пита, начи иска промени, начи нещата клонят към 2
мога да се обзаложа, че ще избере пак 1

- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Green Light написа:И аз така. Ако ситуацията е такава, че нещо пречи наетите хора да вършат моята рабора, тогава чисто 1.snowprincess написа:1 + като наема хора, които да обслужват останалите клиенти от мое имеПенчо Заека написа:
Какъв ще е вашият избор?
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Ти недей толкова се обзалага, защото ще хвърлям чоп, социологическото проучване само ме объркаsnowprincess написа:тя прави социологическо проучванеGreen Light написа:
- snowprincess
защо да те обърква, бе зайчеПенчо Заека написа:
Ти недей толкова се обзалага, защото ще хвърлям чоп, социологическото проучване само ме обърка
хората ти предлагат сигурното и спокойното
ти си борец и не си в предпенсионна възраст, за да си уморена
и с теб ще се обзаложа ако искаш

- Green Light
- Пипилота Шантиклер
хехе това за сигурното и спокойното са некви притчи - газ до дупка и това е:lol:snowprincess написа:защо да те обърква, бе зайчеПенчо Заека написа:
Ти недей толкова се обзалага, защото ще хвърлям чоп, социологическото проучване само ме обърка
хората ти предлагат сигурното и спокойното
ти си борец и не си в предпенсионна възраст, за да си уморена
и с теб ще се обзаложа ако искаш
мисля че ще избере 2snowprincess написа:тя прави социологическо проучванеGreen Light написа:
така че ако се обзаложиме ще загубиш:-)
- snowprincess
ади, кво залагаш:-)Quid написа:
мисля че ще избере 2
Пенчо после ще каже кой е спечелил и кой загубил, като дори да не приеме нито сделката, при която трябва да зареже всички клиенти, които е имала досега, нито 2, а остане само с бизнеса си и с тези клиенти, които има - пак ще се смята за 1 (т.е. аз печеля)

- Dark Angel
сигурност = скукаПенчо Заека написа:
Какъв ще е вашият избор?
1 е моя избор - това харесвам, това правя, това мисля да продължа да правя и в бъдеще. само да съм жива и здрава
винаги има възможност да се организираш така, да плащаш и на други и да правиш още куп други дейности
2 е ужас, 2 е скука, 2 означава да се превърна в нечий роб, а аз искам да си правя каквото искам
идва края на хазартните маниери в бизнесаsnowprincess написа:ади, кво залагаш:-)Quid написа:
мисля че ще избере 2
Пенчо после ще каже кой е спечелил и кой загубил, като дори да не приеме нито сделката, при която трябва да зареже всички клиенти, които е имала досега, нито 2, а остане само с бизнеса си и с тези клиенти, които има - пак ще се смята за 1 (т.е. аз печеля)
не сме 90-те години
доста трудно та дори и невъзможно е да се правят пробиви в чужди територии
тортата е разрязана вече
така поставени нещата - и така и така залагането се обезмисля:-)
- snowprincess
разочаровах се, но приемам, че "страх лозе пази"Quid написа: идва края на хазартните маниери в бизнеса
не сме 90-те години
доста трудно та дори и невъзможно е да се правят пробиви в чужди територии
тортата е разрязана вече
така поставени нещата - и така и така залагането се обезмисля:-)
а можехме дори само за 1 евро да се обзаложим, тръпката е важна

псолютно...Quid написа:...с течение на времето по внимателно използвам думи като - никога ,нищо,не,да и други подобни:-)
сигурен съм че и други са усетили как понякога живота си прави разни шегички.
същата песен/филм и в мое село.
не че няма какво да допълня, но по същество каквото го мисля е писано по-горе!!!
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
изобрите и скуката са ужасно субективни и функция на куп други неща.Dark Lady написа:сигурност = скукаПенчо Заека написа:
Какъв ще е вашият избор?
1 е моя избор - това харесвам, това правя, това мисля да продължа да правя и в бъдеще. само да съм жива и здрава
винаги има възможност да се организираш така, да плащаш и на други и да правиш още куп други дейности
2 е ужас, 2 е скука, 2 означава да се превърна в нечий роб, а аз искам да си правя каквото искам
Оказа се, че в живота някои неща, които изглеждат скучни може да си ги направиш супер интересни. Въпрос на майсторство.
оказа се също така, че много често, мислейки се за напълно независим се оказваш зависим от фактори/хора/неща, които са просто в по-голямото уравнение на Живота/Бачкането/Обществото
Няма такова животно като "напълно собствен избор" и "пълна независимост".
Такива ми ти работи.
Снощи гледах 3:10 to Yuma - с Ръсел Кроул
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- Dark Angel
снощи се прибрах по нощите в мъглата.....ELBI написа: изобрите и скуката са ужасно субективни и функция на куп други неща.
Оказа се, че в живота някои неща, които изглеждат скучни може да си ги направиш супер интересни. Въпрос на майсторство.
оказа се също така, че много често, мислейки се за напълно независим се оказваш зависим от фактори/хора/неща, които са просто в по-голямото уравнение на Живота/Бачкането/Обществото
Няма такова животно като "напълно собствен избор" и "пълна независимост".
Такива ми ти работи.
Снощи гледах 3:10 to Yuma - с Ръсел КроулУестърн с нереалистичен (съветски/холивудски) край. Иначе - добра игра, добри-лоши... уестърн
не гледам много филми
около мен наблюдавам чудни филми
естествено че е субективно, не съм и твърдяла друго
не е точно до майсторство, а до това в каква степен харесваш/обичаш нещото което правиш
за мен например е важно да имам свободата да работя когато и от където си искам, с когото си искам, колкото си искам... такива неща
а че сама съм се вързала с разни верижки и веригища - това е друга тема, от там няма бягане
о, определено е важно да има личен избор - какво теб те "кефи" и какво ти дава повече простор и привидна свобода.
Филми в живота - бол. Няколко пъти са се случвали такива, дето са ги давали и в Холивуд - майтапа настрана - понякога се чудех как ги измислят онези, а то си е не рядко - от конкретни ситуации. Украсите са друга тема.
майсторство е и да харесаш кое и как да правиш и от различни ситуации да избираш нещо, което желаеш, обичаш. Има ситуации - гледаш - пълна скръб и скука. Ала някои от тях се оказват интересни. Просто като махнеш покривалото отгоре и погледнеш без очила какво се крие.
отърването от различните вериги дето я насила, я по желание си ги слагаме е друга тема. Интересна.
Филми в живота - бол. Няколко пъти са се случвали такива, дето са ги давали и в Холивуд - майтапа настрана - понякога се чудех как ги измислят онези, а то си е не рядко - от конкретни ситуации. Украсите са друга тема.
майсторство е и да харесаш кое и как да правиш и от различни ситуации да избираш нещо, което желаеш, обичаш. Има ситуации - гледаш - пълна скръб и скука. Ала някои от тях се оказват интересни. Просто като махнеш покривалото отгоре и погледнеш без очила какво се крие.
отърването от различните вериги дето я насила, я по желание си ги слагаме е друга тема. Интересна.
- snowprincess
- Stranniche
- Обратна връзка:
Като гледам, вариантите са 4:Пенчо Заека написа:в следната ситуация:
1/ запазваш си сегашното състояние на нещата,
2/ забравяш отпуски и всякакви "глезоти" и се посвещаваш на "Оная сделка"
3/ приемаш работата в чуждата фирма,
4/ предлага ти се друг съвсем неочакван вариант
Каквото и да избереш, не можеш да бъдеш абсолютно сигурна какво ще е след няколко години, защото животът е просто пълен с изненади.
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
За да не кажете, че ви държа в напрежение, да си кажа кво стана.
Вариант две неочаквано придоби по-привлекателни финансови измерения от вариант едно. Това може да значи някое от тези неща:
1. В моя бранш закъсването за кадри е тотално;
2. Заплатите ни са се изравнили с европейските;
3. Аз съм готова да жертвам голямото бачкане за интересното бачкане, което значи, че в малкия бизнес ми е скучно.
4. Аз съм един бисер незаменим, и за мен ще се изпотрепат поне няколко конкурентни фирми
Вариант две неочаквано придоби по-привлекателни финансови измерения от вариант едно. Това може да значи някое от тези неща:
1. В моя бранш закъсването за кадри е тотално;
3. Аз съм готова да жертвам голямото бачкане за интересното бачкане, което значи, че в малкия бизнес ми е скучно.
4. Аз съм един бисер незаменим, и за мен ще се изпотрепат поне няколко конкурентни фирми
Браво, Пенчо, ти си нашата гордостПенчо Заека написа: 1. В моя бранш закъсването за кадри е тотално;
Апропо, в много от по-специфичните (да го нарека) браншове има огромен глад и закъсване на кадри..
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Дефинирай "специфичен"4avdar4e написа:Браво, Пенчо, ти си нашата гордостПенчо Заека написа: 1. В моя бранш закъсването за кадри е тотално;
Апропо, в много от по-специфичните (да го нарека) браншове има огромен глад и закъсване на кадри..

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Попаднах на една странна професия4avdar4e написа:Ами не говоря за юристи, икономисти и артистиfrisky lioness написа: Дефинирай "специфичен"
Stadtbegeher – което бих превела като градски обхождач или да кажем наблюдател. Щатен общински служител е зает по осем и половина часа на ден само с едно: да обикаля по специално разпределение районите на града и да следи за счупени плочки и бордюри, лошо закрепени покривни керемиди или натрошена мазилка на сгради, клатещи се огради и опасни дупки по асфалта – с две думи за всякакви нередности от градския пейзаж, които биха могли да застрашат минувачи и автомобилисти. Ако повредата е по-сериозна и опасна, градският наблюдател, който се движи пеш, а не с кола, веднага уведомява градските служби за строително-ремонтна дейност да отстранят повредата. Когато става дума за частна собственост, например пропаднала плочка на тротоара пред магазин или фирма, общинският служител уведомява собственика и му дава срок, в който да поправи повредата или му оставя сметката за извършената работа.

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- Dark Angel
- Dark Angel
Е туй не е ли пътен деятел един вид?frisky lioness написа:
Попаднах на една странна професия
Stadtbegeher – което бих превела като градски обхождач или да кажем наблюдател. Щатен общински служител е зает по осем и половина часа на ден само с едно: да обикаля по специално разпределение районите на града и да следи за счупени плочки и бордюри, лошо закрепени покривни керемиди или натрошена мазилка на сгради, клатещи се огради и опасни дупки по асфалта – с две думи за всякакви нередности от градския пейзаж, които биха могли да застрашат минувачи и автомобилисти. Ако повредата е по-сериозна и опасна, градският наблюдател, който се движи пеш, а не с кола, веднага уведомява градските служби за строително-ремонтна дейност да отстранят повредата. Когато става дума за частна собственост, например пропаднала плочка на тротоара пред магазин или фирма, общинският служител уведомява собственика и му дава срок, в който да поправи повредата или му оставя сметката за извършената работа.
И ония на Пенчо не се ли падат крайпътни?
Panta rhei...