Да поговорим за чай

Все същите
Аватар
vyara

Да поговорим за чай

Мнение от vyara »

:grin:
да бе, сериозно. От няколко дни преоткривам предимствата на чая (щото спрях пак да пуша и кафето го сведох до минимум, та...) и по примера на оная тема с виното, дайте да обменим сега опит за чая.
За мой голям срам, едва тия дни открих, че имало бял чай :shy:, при това е много хубав. Прави се от горните листенца и пъпките на същото растение, както и черния.
Кажете за любимите си чайове. Има ли тук любители на чая?
Лично аз преди в редки случаи пиех тези на Пикуик и от време на време ментов...
Споделяйте.
Изображение
Аватар
snowprincess

Re: Да поговорим за чай

Мнение от snowprincess »

vyara написа::grin:
да бе, сериозно. От няколко дни преоткривам предимствата на чая (щото спрях пак да пуша и кафето го сведох до минимум, та...) и по примера на оная тема с виното, дайте да обменим сега опит за чая.
За мой голям срам, едва тия дни открих, че имало бял чай :shy:, при това е много хубав. Прави се от горните листенца и пъпките на същото растение, както и черния.
Споделяйте.
мразя чай, дори сега когато и мен грипа ме свали на легло не мога да го погледна
Изображение
Аватар
snigmi

Мнение от snigmi »

Любим ми е Twining's с мед и ванилия - неподсладен...невероятно добър за сетивата ми.
Чудно как не съм се сетила да пусна такава тема..Браво Верче:cool:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Ох, много обичам и направо се чудя защо се тровя с това кафе!

Обичам черен повече, отколкото зелен.
Обичам и някои от ароматизираните им варианти, обаче все забравям кои точно. :shy:
Със сигурност харесвах зелен с ванилия.
И плодови чайове обичам.

Само билкови не. Сигурно защото ги свързвам с боледувания.
Panta rhei...
Аватар
snigmi

Мнение от snigmi »

мразя чай, дори сега когато и мен грипа ме свали на легло не мога да го погледна[/quote]

Нещо да ти помогна , че да минава по- бързо...помисли си ...табличка
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

snigmi написа:мразя чай, дори сега когато и мен грипа ме свали на легло не мога да го погледна
Нещо да ти помогна , че да минава по- бързо...помисли си ...табличка[/quote]
искаш още повече да ме разболееш, м?
Изображение
Аватар
snigmi

Мнение от snigmi »

искаш още повече да ме разболееш, м?[/quote]

имаш мотив за бързо оздравяване...да ме утрепеш , ако не- аз ще падам:shy:
esti

Мнение от esti »

Не обичам чай.
Понякога, много рядко пия билков или плодов, но общо взето избягвам. Не ми харесва.
Обичам студен чай - лимон. Не праскова или нещо друго - лимон!:lol:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

snowprincess написа: мразя чай, дори сега когато и мен грипа ме свали на легло не мога да го погледна
Аз не че мразя, ама пия само като съм болна или ми е ужасно студено... Но един чай с ром или коняк високо в планината няма да откажа :grin:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

щото спрях пак да пуша и кафето го сведох до минимум
Тия дни това много ме изкефи: Ден първи :grin:
TerE

Мнение от TerE »

Споделяйте.
Ми аз (дали щот съм резултат от руско-българската дружба :grin:, не знам) си обичам чай. У нас от време оно чай се пие много - не го свързвам задължително с лекуване на нещо. А пък у вуйчо ми в Москва го пият направо в литрови едни такива огромни чаши - "чтоб лишний раз не вставать":grin:.... Имаше един "Индийский" едно време - ммммм.... Много обичам чая с лимон, може и с мед, а плодовите мога да ги пия изобщо без нищо.... ей, пила съм едно каркаде "извънземно", от Египет ли беше не помня, нищо общо с всичко друго - не ти трябва захар, мед, лимон - нищо, страхотно ароматен :-) Само с мляко не мога да го пия, руският ми дядо се опита едно време да ме научи, ама нещо не ми пасна..... :winkw: Тя и водката не ми пасна, нищо че съм руско чадо, ама тва е за друга тема :grin:
П.п. аз сега от тебе научавам, че има бял чай, така че ш'съ срамуваме заедно :shy::-)
TerE

Мнение от TerE »

4avdar4e написа:
Ден първи :grin:
:rotfl24: :good:
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Едно от нещата, които най-много ми липсват от Далечния Изток, е чаят... Установих колко го обичам едва след като си тръгнах :(.
От "западните" чайове най-много харесвам Earl Grey. :cool:
Преди обичах да пия чай в някоя хижа в Рила или на Витоша. Но вече и там го продават в пакетчета:mad:.

Кафе много рядко пия.
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

Stranniche написа:Едно от нещата, които най-много ми липсват от Далечния Изток, е чаят... Установих колко го обичам едва след като си тръгнах :(.
От "западните" чайове най-много харесвам Earl Grey. :cool:
Преди обичах да пия чай в някоя хижа в Рила или на Витоша. Но вече и там го продават в пакетчета:mad:.

Кафе много рядко пия.
разбираш тииии...:)
а аз обичам с цветенца от портокал...
и плодови всякакви...
и руски...ама истински руски чай...

и направен както си му е реда...
белият нещо не ми допада.
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

TerE написа: Само с мляко не мога да го пия,
Бррр! Чай с мляко :bliak: . Ей това и аз не можах да пропия! :grin:

Руски чай не съм опитвала. Наистина ми събудихте любопитството. :-)
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

4avdar4e написа:Ден първи :grin:
Не го прочетох цялото, но там пишеше: като спрете цигарите, ставате зли :twisted:
:cool:
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

TerE написа: не ти трябва захар, мед, лимон - нищо, страхотно ароматен :-) Само с мляко не мога да го пия
..П.п. аз сега от тебе научавам, че има бял чай, така че ш'съ срамуваме заедно :shy::-)
И аз го обичам чист. Много рядко слагам мед или лимон (изцеден и не слагам кора, че много мирише после на кора), но никога и двете заедно, не ми се връзват лимона и меда нещо.
Но чайовете са толкова ароматни, че само чисти можеш да им се насладиш. :cool:
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

esti написа:Не обичам чай.
Понякога, много рядко пия билков или плодов, но общо взето избягвам. Не ми харесва.
Обичам студен чай - лимон. Не праскова или нещо друго - лимон!:lol:
Ти за оня в бутилките ли ми говориш? Какъв чай е това?! Химия.
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа:Ох, много обичам и направо се чудя защо се тровя с това кафе!
Нали? Кафето дразни стомаха, от него зъбите пожълтяват... :twisted: а чаят е полезен както за стомаха и червата, така и за зъбната плака, защото се свързвал с нещо в устата и нам си кво.
Освен това след чаша топъл чай около теб и в теб има приятен ароматен облак и едно хубаво пълно усещане, а след чаша кафе ти остава леко нагарчащ утаечен привкус... брррр :twisted::lol:
Изображение
Аватар
Positum

Мнение от Positum »

vyara написа:
4avdar4e написа:Ден първи :grin:
Не го прочетох цялото, но там пишеше: като спрете цигарите, ставате зли :twisted:
:cool:
ако знаеш колко е вярно.Сега от 1 до 7 януари не пуших, и бях не зла ами ЗЛА/горкото дете:crying:/. Първия работен ден ми идеше да загриза и кутията. Та мисля отказването да го поотложа във времето. Иначе съм се хванала на бас, но без конкретна дата.
Аватар
Nejimaki-dori

Мнение от Nejimaki-dori »

Аз съм заклета кафеджийка. Не обичам чай, макар, че понякога пия. Харесва ми зеления. Когато бяхме в Турция преди време страшно ми хареса техния, но идея нямам какъв точно е. Но за мен той е най-добрия заместител на кафето.

П.П. На турците кафето е ужасно, независимо как го приготвят. :grin:
"As soon as you concern yourself with the 'good' and 'bad' of your fellows, you create an opening in your heart for maliciousness to enter. Testing, competing with, and criticizing others weaken and defeat you." Morihei Ueshiba
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Пипи написа: ако знаеш колко е вярно.Сега от 1 до 7 януари не пуших, и бях не зла ами ЗЛА/горкото дете:crying:/. Първия работен ден ми идеше да загриза и кутията. Та мисля отказването да го поотложа във времето. Иначе съм се хванала на бас, но без конкретна дата.
На мен дори не ми се пуши. Не ползвам никакви средства за отказване. Даже не съм планирала да ги отказвам. Първо обаче станах зла нещо и после спря да ми се пуши. Пуших 2-3 дни по една цигара и то с отвращение и изобщо последните седмици отвращението към цигарите и мен самата нарастваше. А чаят ми действа антицигарено, не знам защо.
Изображение
Аватар
Positum

Мнение от Positum »

vyara написа:
Пипи написа: ако знаеш колко е вярно.Сега от 1 до 7 януари не пуших, и бях не зла ами ЗЛА/горкото дете:crying:/. Първия работен ден ми идеше да загриза и кутията. Та мисля отказването да го поотложа във времето. Иначе съм се хванала на бас, но без конкретна дата.
На мен дори не ми се пуши. Не ползвам никакви средства за отказване. Даже не съм планирала да ги отказвам. Първо обаче станах зла нещо и после спря да ми се пуши. Пуших 2-3 дни по една цигара и то с отвращение и изобщо последните седмици отвращението към цигарите и мен самата нарастваше. А чаят ми действа антицигарено, не знам защо.
така бях кат забременях, сега не си зла, нали:-)
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Пипи написа: така бях кат забременях, сега не си зла, нали:-)
Сега не знам. :lol: Ти да не се уплаши нещо. :winkw:
Изображение
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Споделяйте.
чай не обичам. обичам плодово-билковата отвара /това, което тук наричате плодов или билков чай/, която си правя сама. от едно 3-4 години. по идеята на един приятел - горски, който като ме опъне да ходим по планината лятото знае къде има мащерка, диви ягоди, кантарион и пълним раниците. след това собственоръчно си ги суша и прибирам за зимата.
а зимата: писти, душ, ароматна отвара
just perfect
Звенения

Мнение от Звенения »

vyara написа:А чаят ми действа антицигарено, не знам защо.

Данъпочне да ти действа и атнисехуално... :grin:

Ба - това,.. чая, е... религия, ама аз съм атеист!
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

bead_ написа: чай не обичам. обичам плодово-билковата отвара /това, което тук наричате плодов или билков чай/, която си правя сама. от едно 3-4 години. по идеята на един приятел - горски, който като ме опъне да ходим по планината лятото знае къде има мащерка, диви ягоди, кантарион и пълним раниците. след това собственоръчно си ги суша и прибирам за зимата.
а зимата: писти, душ, ароматна отвара
Да, "ароматна отвара". Аз говорех предимно за чай. Защото отварите имат много и различни свойства. Дори съм чела, че не трябва да пиеш всеки ден определен билков чай, защото веществата му се натрупват в организма. Те са си вид лекарство. Но за зимата е супер!
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Звеневия написа: Ба - това,.. чая, е... религия, ама аз съм атеист!
:lol:
Изображение
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Stranniche написа: Преди обичах да пия чай в някоя хижа в Рила или на Витоша. Но вече и там го продават в пакетчета
Нали знаеш къде е Бар Шишарка? От последната спирка на петицата нагоре по стълбите към стария княжевски лифт до Копитото. На края на стълбите, точно срещу ресторанта има един чичко, моя възраст, дето продава кво ли не. Едно от нещата е чай "Букет" Той си го събира. Ще се сетиш за хичжите, като го помиришеш. Борови връхчета, маточина, мащерка, жълт кантарион и разни други треволяци му слага, де да ги знам. Аз съм парче княжевец. В Княжево съм прекарал всички лета и всички съботи и недели, откакто можех вече сам да се возя на трамвай. Тоя чай на мене ми мирише на детството, играта на фунийки в боровата гора до линията, на баба ми градината, фубола на улицата, дето слагахме камъни за врати и като минеше някоя кола махахме камъните та да мине и после пак ги слагахме. Готин чай.

Сега съм пристрастен към кафето. Пия го двойно късо и пия такива по пет на ден. Не ми казвайте - знам, мога и още но се въздържам. Железар.
Последно промяна от Green Light на 18.01.08, 10:24, променено общо 1 път.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Green Light написа:
Stranniche написа: Преди обичах да пия чай в някоя хижа в Рила или на Витоша. Но вече и там го продават в пакетчета
Нали знаеш къде е Бар Шишарка? От последната спирка на петицата нагоре по стълбите към стария княжевски лифт до Копитото. На края на стълбите, точно срещу ресторанта има един чичко, моя възраст, дето продава кво ли не. Едно от нещата е чай "Букет" Той си го събира. Ще се сетиш за хичжите, като го помиришеш. Борови връхчета, маточина, мащерка, жълт кантарион и разни други треволяци му слага, де да ги знам. Аз съм парче княжевец. В Княжево съм прекарал всички лета и всички съботи и недели, откакто можех вече сам да се возя на трамвай. Тоя чай на мене ми мирише на детството, играта на фунийки на в боровата гора до линията, на баба ми градината, фубола на улицата, дето слагахме камъни за врати и като минеше някоя кола махахме камъните та да мине и после пак ги слагахме. Готин чай.

Сега съм пристрастен към кафето. Пия го двойно късо и пия такива по пет на ден. Не ми казвайте - знам, мога и още но се въздържам. Железар.
:lol::cool::kiss:
Изображение
Аватар
Positum

Мнение от Positum »

vyara написа:
Пипи написа: така бях кат забременях, сега не си зла, нали:-)
Сега не знам. :lol: Ти да не се уплаши нещо. :winkw:
:shy: плашлива съм, кат мишка стръвница
jazz

Мнение от jazz »

пия чай с ром
мога и без чай да го пия
но ме кефи повече от кафето
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Пипи написа: :shy: плашлива съм, кат мишка стръвница
Това като моя лаф: "Изчерви са кат лимон" :cool:
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

tier написа: но ме кефи повече от кафето
ъъъ, чая или рома?
Изображение
jazz

Мнение от jazz »

vyara написа: ъъъ, чая или рома?
и двете
Звенения

Мнение от Звенения »

Аз май не разбирам? Нещо...?
Защо кафето се асоциира с пушене, а чая с не-пушене?

:shocked:

Мож и от шише нафта да си налее човек, като пуши...
Мож и развалено мляко, като в рекламат триведно, да обича и да не пуши...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

TerE написа: П.п. аз сега от тебе научавам, че има бял чай, така че ш'съ срамуваме заедно :shy::-)
Ами за червен чай чувала ли си? :shy:
Изображение
Аватар
Positum

Мнение от Positum »

Звеневия написа: Мож и от шише нафта да си налее човек, като пуши...
Мож и развалено мляко, като в рекламат триведно, да обича и да не пуши...
Аз пък избягвам да пия нафта докато пуша
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Звеневия написа:Аз май не разбирам? Нещо...?
Защо кафето се асоциира с пушене, а чая с не-пушене?

:shocked:
Нинам... това са си мои лични усещания.
Изображение
Публикувай отговор