Могилино - кампания!

Все същите
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

bead_ написа:
frisky lioness написа:
bead_ написа:
БоЕВ написа:Само за първата вечер са събрани 85 000 есемеса. .:mad:
това е най-лесният, евтиният и бърз начин да помогнеш. затова и аз го използвам.
Има и опция за банкови преводи..
банков превод? няма как да е по-лесен, евтин и бърз от смс. когато говорим за малки суми. ако даряваш 10к евро банковият превод е значително по-бърз:winkw:
Ама на банковия превод също се удържат данъци. Аз плащам по банка на Българската коледа. Банката да не би да ми извършва услугата гратис, понеже било благотворителност. Какви данъци плаща Българската коледа не знам ама едва ли минава метър по отношение на ДДС
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Green Light написа:Не е по темата. Съвсем друго е, всъщност. Може би трябва да се класифицира като "Как се поднася една новина" Място - БТВ. Време снощи - новините. Тема - Тотото. -Пак не е паднал джакпотът- вика говорителката- близо 3 милиона. Може би другият път ще падне. За това, че не само притежателят на фиша печели, вижте следващия репртаж! Дчкръц. "За следващият тираж на тото 2 очакваните постъпления са 8 милиона лева! 8! милона- от тях 20% значи 1,6 МИ-ЛИ-О-НА веднага постъпват по сметката на Министерството на младежта и спотра. Направо ги превеждаме. Веднага. 1,6 000 000! После: в хазната, в българския бюджет отива: ДДС- 20%. На 8те милиона се плащат и данъци, които отиват за пенсии и помощи за БЪЛГАРСКИТЕ пенсионери!"
Оправя се България, ще светнат пенсионерите. Ура! Да живее! Само аз се питам, тези 8! милиона от чии джобове идат. Това- понеже ми е криво и ме боли глава
Виж сега, има огромна разлика между благотворителната кампания и тотото. Тотото е хазарт, даваш едни пари с очакването да спечелиш, а при благотворителност даваш с цел да помогнеш без да очакваш дивидент от цялата работа. Втоя смисъл ДДС-то е ...как да кажа - излишно; наказание или пък нещо друго. Защото ДДС-то, ако не се лъжа замества данък оборот, а при благотв. за какви обороти говорим, въщност повечето организации нямат право да развиват търговска дейност и съответно не водят счетоводство, а само набират и разпределят помощи - парични и предметни.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

може да съберете едни пари и да ми помогнете
мнооо ше съм ви благодарен
поне ще знаете за кво са ви отишли кинтите:-)
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Quid написа:може да съберете едни пари и да ми помогнете
Да, бе, ще знаеме
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Green Light написа:
Да, бе, ще знаеме
Ще знаем, разбира се - за лични нужди ще са отишли, поне такива подозрения няма да има.:lol:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

e ,,, колко комплекта ЗГ ще взимаш?

видя ли, че джака не падна :blum:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

ELBI написа:
e ,,, колко комплекта ЗГ ще взимаш?

видя ли, че джака не падна :blum:
джако го наблюдавам изкъсо:cool:
50% познаваемост вчера
3 в първо ,три във втори и три в трето:cool:
ще корегирам мерника тези дни и ще ги разкова:cool:

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Quid написа:...50% познаваемост вчера
нали ти казах, че държа другите 50% :rotfl24::rotfl24::rotfl24:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

ELBI написа:
Quid написа:...50% познаваемост вчера
нали ти казах, че държа другите 50% :rotfl24::rotfl24::rotfl24:
е а пропусни в четвъртък де:rotfl24:
мисля че два пъти джако ми се полага в един фиш
малиииииии:cool:

Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

БоЕВ написа:
Виж сега, има огромна разлика между благотворителната кампания и тотото. Тотото е хазарт, даваш едни пари с очакването да спечелиш, а при благотворителност даваш с цел да помогнеш без да очакваш дивидент от цялата работа. Втоя смисъл ДДС-то е ...как да кажа - излишно; наказание или пък нещо друго. Защото ДДС-то, ако не се лъжа замества данък оборот, а при благотв. за какви обороти говорим, въщност повечето организации нямат право да развиват търговска дейност и съответно не водят счетоводство, а само набират и разпределят помощи - парични и предметни.
прав си за ДДС-то
"При внос на безвъзмездни помощи ЮЛНЦ в обществена полза вписани в Централния регистър към Министерство на правосъдието не дължат ДДС (чл. 59 т.6 ЗДДС).
За получените даренията в пари ЮЛНЦ не дължи данък добавена стойност, тъй като върху финансовите операции не се начислява ДДС."

но не си прав, че никой не очаква дивидент от благотворителността си, големите фирими ще имат данъчно облекчение за дарения си
Чл. 22. (1) (Изм. - ДВ, бр. 113 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г.) Сумата от годишните данъчни основи по чл. 17 се намалява с направени през годината дарения:
1. (изм. - ДВ, бр. 113 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г.) до 5 на сто, когато дарението е в полза на здравни заведения по чл. 21, ал. 2, т. 1 - 3 от Закона за здравето;
2. до 15 на сто за дарение за културата;
3. до 50 на сто, когато дарението е в полза на Център "Фонд за лечение на деца".

(2) Общият размер на данъчното облекчение за дарения не може да превишава 65 на сто от сумата от годишните данъчни основи по ал. 1. "

но пък и останалите средства къде и как ги разпределят (явно никой не си задава този въпрос)
стига сте се заблуждавали, че всички пари от даренията отиват при нуждаещите се
не знам къде мога да намеря отчета за тази кампания, ако се поровя може и да я открия, но в този на БЧК (BULGARIAN RED CROSS) за период от 2004-2006г. е записано:
постъпили средства - 617, 445
похарчени средства - 589, 963
от които разходите за дейностите и програмите са - 187, 823 (30%)

"Благотворителната организация ще харчи не повече от 35% от съответния принос за фондонабиране. “Съответен принос” са даренията, получени в резултат на фондонабирателни кампании...
Разбивка на разходите – включена е във всеки финансов отчет (напр.: заплати, пътни, пощенски разходи, др.), която показва какъв дял разходите е разпределен за програми, фондонабиране, административни дейности. Ако благотворителната организация има като приоритет повече от една програма, разбивка на разходите трябва да се направи за всяка една от тях. "
Изображение
annonymus

Мнение от annonymus »

snowprincess написа: "Благотворителната организация ще харчи не повече от 35% от съответния принос за фондонабиране. “Съответен принос” са даренията, получени в резултат на фондонабирателни кампании...
Разбивка на разходите – включена е във всеки финансов отчет (напр.: заплати, пътни, пощенски разходи, др.), която показва какъв дял разходите е разпределен за програми, фондонабиране, административни дейности. Ако благотворителната организация има като приоритет повече от една програма, разбивка на разходите трябва да се направи за всяка една от тях. "
Не разбирам. Какво сега - да не помагме ли?
Аз не мога да направя голямо дарение, ама нещо малко мога да отделя. И много хора като отледят по малко... Иначе нищо няма да се получи. Ми Червения Кръст са сред малкото големи, на които вярвам, да му се невиди!
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

pocti_bezobidna написа:
snowprincess написа: "Благотворителната организация ще харчи не повече от 35% от съответния принос за фондонабиране. “Съответен принос” са даренията, получени в резултат на фондонабирателни кампании...
Не разбирам. Какво сега - да не помагме ли?
Аз не мога да направя голямо дарение, ама нещо малко мога да отделя. И много хора като отледят по малко... Иначе нищо няма да се получи. Ми Червения Кръст са сред малкото големи, на които вярвам, да му се невиди!
вярвай, че от твойте 10лв. ще помогнеш с 3, с другите 7 ще изхранваш персонала
Изображение
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

snowprincess написа:вярвай, че от твойте 10лв. ще помогнеш с 3, с другите 7 ще изхранваш персонала
Оптимистка!
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Марвин написа:
snowprincess написа:вярвай, че от твойте 10лв. ще помогнеш с 3, с другите 7 ще изхранваш персонала
Оптимистка!
не исках да съм съвсем убиец на идеали :lol:
Изображение
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

ако ми направите дарение се заклевам
че 100% ще ги изхарча
никви персонали никви данъци ни нищо:-)

annonymus

Мнение от annonymus »

snowprincess написа: вярвай, че от твойте 10лв. ще помогнеш с 3, с другите 7 ще изхранваш персонала
Добре де, дай предложение как да стане. Все пак и персонала трябва да яде. Дори да се захранва фонда от щедри дарители, пак е същото. Другия начин е да осиновиш дете от дома и да агитираш и други да направят същото. Не ми е по силите на мен това, ни съм герой, ни нищо...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

snowprincess написа:
Марвин написа:
Оптимистка!
Е, аз нямам такива скруполи!
И си казвам: всичко това е една голяма ЛЪЖА! Крадат като за последно! Кой до каквото се докопа!
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
annonymus

Мнение от annonymus »

snowprincess написа:
Марвин написа:
Оптимистка!
Аз не съм идеалистка, даже съвсем не, ама по-добре с малко, отколкото с нищо.
И пак казвам - като така не става, дай предложение как да стане.
Има един пиниз "дарение по ведомост" - избираш си кауза и ти взимат от заплатата за нея всеки месец някаква дребна сума. И отчтност има, пак отиват кинти за персонала, какво да се прави? За мен по-големия проблем са тоталните измамници, които продават картички и талончета по улиците и в домовете нищичко не отива.
Аватар
Глас в пустиня

snowprincess написа:
БоЕВ написа:
прав си за ДДС-то
"При внос на безвъзмездни помощи ЮЛНЦ в обществена полза вписани в Централния регистър към Министерство на правосъдието не дължат ДДС (чл. 59 т.6 ЗДДС).
За получените даренията в пари ЮЛНЦ не дължи данък добавена стойност, тъй като върху финансовите операции не се начислява ДДС."

но не си прав, че никой не очаква дивидент от благотворителността си, големите фирими ще имат данъчно облекчение за дарения си
Чл. 22. (1) (Изм. - ДВ, бр. 113 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г.) Сумата от годишните данъчни основи по чл. 17 се намалява с направени през годината дарения:
1. (изм. - ДВ, бр. 113 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г.) до 5 на сто, когато дарението е в полза на здравни заведения по чл. 21, ал. 2, т. 1 - 3 от Закона за здравето;
2. до 15 на сто за дарение за културата;
3. до 50 на сто, когато дарението е в полза на Център "Фонд за лечение на деца".

(2) Общият размер на данъчното облекчение за дарения не може да превишава 65 на сто от сумата от годишните данъчни основи по ал. 1. "

но пък и останалите средства къде и как ги разпределят (явно никой не си задава този въпрос)
стига сте се заблуждавали, че всички пари от даренията отиват при нуждаещите се
не знам къде мога да намеря отчета за тази кампания, ако се поровя може и да я открия, но в този на БЧК (BULGARIAN RED CROSS) за период от 2004-2006г. е записано:
постъпили средства - 617, 445
похарчени средства - 589, 963
от които разходите за дейностите и програмите са - 187, 823 (30%)

"Благотворителната организация ще харчи не повече от 35% от съответния принос за фондонабиране. “Съответен принос” са даренията, получени в резултат на фондонабирателни кампании...
Принципно си права. Така е, има облекчения за даренията, но все още работят начини по които можеш да минеш чистакбърсак нов баварец като "разход за дейност".:winkw: ЮНЛЦ се издържат от дейността, но случаят могилино не е такъв. При предната кампания след наводненията всичко беше отчетено мотамо - нови къщи и сълзи на радост...вярвам че БТВ ще се справят и тоя път. В очите ми бърка ДДс-то върху есемесите. До момента са набрани 310 хиляди лева, ДДс-то върху тях което лапа държавата е 62 000лв...или казано по друг начин - държавата взема тия пари от комфорта, залъка, обучението...на децата от могилино...Е?!
Аватар
Глас в пустиня

4avdar4e написа:Боев, бе, :lol: от оня ден се каня да ти пиша, ам все или не ми стига времето, или забравям. Та, донякъде и заради теб :winkw: гледах "Великолепната шесторка" в четвъртък. Честна дума, очаквах някоя поредна боза, нооо... Бях приятно изненадана, а накрая - направо респектирана :shocked: Изключително професионално направено - зала, музиканти, участници... Само на Ани Салич й се обидих малко заради двете грешки в бройните съществителни, ама мисля да й простя :winkw: Досега по родните ни телевизии не бях гледала толкова балансирано и "барнато" шоу!!! С любопитство чаках да видя кой е режисьор и бях дваж по-удивена като прочетох, че е Маги Халваджиян :shocked: Браво на хората, които са го направили, не само заради идеята, но и заради изпълнението!! :clap:
Забавляват се хората. Предаването е взето от вън, но не се сещам от къде в момента. Важно е да има ефект. :-)
Тити ми е фаворит за разлика от кметската надпревара.:grin:
annonymus

Мнение от annonymus »

БоЕВ написа: Принципно си права. Така е, има облекчения за даренията, но все още работят начини по които можеш да минеш чистакбърсак нов баварец като "разход за дейност".:winkw: ЮНЛЦ се издържат от дейността, но случаят могилино не е такъв. При предната кампания след наводненията всичко беше отчетено мотамо - нови къщи и сълзи на радост...вярвам че БТВ ще се справят и тоя път. В очите ми бърка ДДс-то върху есемесите. До момента са набрани 310 хиляди лева, ДДс-то върху тях което лапа държавата е 62 000лв...или казано по друг начин - държавата взема тия пари от комфорта, залъка, обучението...на децата от могилино...Е?!
Виждам, че положението не ти харесва, дай идеи как да го направим по-добро.
Да?
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

pocti_bezobidna написа: Виждам, че положението не ти харесва, дай идеи как да го направим по-добро.
Да?
Мойте умозаключения по въпроса също се покриват с тоя въпрос. Има система която работи някак. Има поточе което някак стига до детски домове и инвалиди. Верно че се краде, верно че монополистите гризват апетитна хапка, всичко е верно, обаче системата работи. Автоматична, смазана система. Дайте да я изхвърлим!
Публикувай отговор