Филмите с червената боя
- Stranniche
- Обратна връзка:
Филмите с червената боя
Защо повечето мъжете обичат филми с насилие и кървища? Какво удоволствие намират в това?
Признавам си, че много харесвам Джаки Чан, падам си по източни бойни изкуства /ИЗКУСТВА/, даже съм тренирала за кратко, но във филмите на Джаки има хумор, естетика, и някак си насилието е премерено...
Имам предвид наистина кървавите филми...
Знам, че не само мъже ги харесват, но предимно...
Признавам си, че много харесвам Джаки Чан, падам си по източни бойни изкуства /ИЗКУСТВА/, даже съм тренирала за кратко, но във филмите на Джаки има хумор, естетика, и някак си насилието е премерено...
- Dark Angel
- поручик Ржевски
Re: Филмите с червената боя
Не ме кефят. Всъщност тинейджърите може и да ги обичат, ама тук някой - съмнявам се. Да, харесваме военни и криминални филми, но не и филмите в които има кървища. Поне при мен е тъй.Stranniche написа:Защо повечето мъжете обичат филми с насилие и кървища? Какво удоволствие намират в това?
Поради тая причина предпочитам да гледам стари филми - дори в криминалетата като има убийство се чува изстрел и застреляния просто пада на земята. До там. Няма кървища, няма нищо. НАскоро гледах някакъв нашумял филм за Ди дей - отврат беше на моменти. Шляпането на куршумите, когато се забиваха в тяло, откъснатите крайници.... вярно, може би е по-истинско представяне на войната от "Те се сражаваха за родината", ама аз предпочитам втория.
Всъщност кървищата са една от причините да не харесвам "култовия" (ненавиждам я тая думичка) Тарантино да кажем. Ма било сатира - 'бал съм я тая сатира!
Филми за войната да. Това наистина е било. Дори много по-жестоко отколкото един филм може да предаде. Апропо, снощи гледах "Студената планина" и поревах.поручик Ржевски написа:Не ме кефят. Всъщност тинейджърите може и да ги обичат, ама тук някой - съмнявам се. Да, харесваме военни и криминални филми, но не и филмите в които има кървища. Поне при мен е тъй.Stranniche написа:Защо повечето мъжете обичат филми с насилие и кървища? Какво удоволствие намират в това?
Поради тая причина предпочитам да гледам стари филми - дори в криминалетата като има убийство се чува изстрел и застреляния просто пада на земята. До там. Няма кървища, няма нищо. НАскоро гледах някакъв нашумял филм за Ди дей - отврат беше на моменти. Шляпането на куршумите, когато се забиваха в тяло, откъснатите крайници.... вярно, може би е по-истинско представяне на войната от "Те се сражаваха за родината", ама аз предпочитам втория.
Всъщност кървищата са една от причините да не харесвам "култовия" (ненавиждам я тая думичка) Тарантино да кажем. Ма било сатира - 'бал съм я тая сатира!
Тарантино и аз не го разбирам. Май съм го казвала и преди, но ако тоя човек не правеше филми, щеше сигурно да е сериен убиец. Много го влекат кървищата...
vyara написа:Тарантино и аз не го разбирам. Май съм го казвала и преди, но ако тоя човек не правеше филми, щеше сигурно да е сериен убиец. Много го влекат кървищата...
И на мен не ми харесват - подобни сцени ме отегчават и ми изглеждат излишни.Stranniche написа:Защо повечето мъжете обичат филми с насилие и кървища? Какво удоволствие намират в това?
Но - щом има хора, които ги харесват, значи те получават нещо от тях. Не знам доколко е полезно.
При Тарантино нещата са малко по-символични, но има филми с наистина реалистични гадни сцени. Какво им гледат - не знам.
Харесвам филми като "Адвокат на дявола", "Изкуплението Шоушенк", "Обичайните заподозрени", "Паника на Арлинктън Роуз"...Тоест филми, държащи те докрай под напрежение. Не обичам развлечени и отегчителни истории. И разни романтични, лигаво- сълзливи мелодрами... Плоските комедии с елементарен хумор-също.Stranniche написа:Защо повечето мъжете обичат филми с насилие и кървища? Какво удоволствие намират в това?
Екшъни и особено кървищата в тях не обичам. Но когато са стилно направени като "Ронин", "Жега", тогава - да!
А Тарантино е майстор. Вярно, че насилието е повечко в неговите филми, ама заради останалите достойнства може да се преглътне... То и "Взвод" и "Апокалипсис сега" (примерно) са пълни с кървища, ама си заслужават да се гледат.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

- Green Light
Бе последния самурай става, ама па Кил Бил нещо хич не ме грабна. Хем да речеш, че обичам Том Круз или па да мразя Тарантино - цъ. Май Ума Търман развали цялата работа. Леля Ума с меч- бляк!Set написа:Аз пък харесвам тарантиновия Кил Бил.
Всъщност това е една лъв стори. Разказана по различен начин и с различни изразни средства.
А Сони Чиба (Хатори Хансо във филма) ми е любимец. Страшна роля избаца в "Последния самурай"
Щото гледаш баталиите. Приеми кървищата като декор и пак погледни.Green Light написа:Бе последния самурай става, ама па Кил Бил нещо хич не ме грабна. Хем да речеш, че обичам Том Круз или па да мразя Тарантино - цъ. Май Ума Търман развали цялата работа. Леля Ума с меч- бляк!Set написа:Аз пък харесвам тарантиновия Кил Бил.
Всъщност това е една лъв стори. Разказана по различен начин и с различни изразни средства.
А Сони Чиба (Хатори Хансо във филма) ми е любимец. Страшна роля избаца в "Последния самурай"
Memento mori.
- Stranniche
- Обратна връзка:
Именно. Преди за въздействието са разчитали на други неща, не на откъснати крайници и пр. "шокиращи", боядисани в червено кадри. Струва ми се, че подобни кървища са компенсация на нещо, което липсва на филма.поручик Ржевски написа:
И аз обичам стари филми. Включително криминалета и военни.
- Stranniche
- Обратна връзка:
Е, те това се чудя.Mila написа:
Но - щом има хора, които ги харесват, значи те получават нещо от тях. Не знам доколко е полезно.
При Тарантино нещата са малко по-символични, но има филми с наистина реалистични гадни сцени. Какво им гледат - не знам.
- Green Light
Ако приема кървищата за декор и пак погледна ще видя колумбийска сапунка.Set написа:Щото гледаш баталиите. Приеми кървищата като декор и пак погледни.Green Light написа:Бе последния самурай става, ама па Кил Бил нещо хич не ме грабна. Хем да речеш, че обичам Том Круз или па да мразя Тарантино - цъ. Май Ума Търман развали цялата работа. Леля Ума с меч- бляк!Set написа:Аз пък харесвам тарантиновия Кил Бил.
Майтап, бе! Прав си- има нещо готино. Даже оня разказ на Бил за комиксите и Супермен го цитирам наляво надясно.
П.П. Естествено че зяпам баталиите. Не, че бяха лоши ама - лелка с меч. Мене ако питаш, аз бях за малка зла китайка. Малка. Зла. Перверзна. И веднага да я убият. Е тва филм ли е?
вЕрно сапунка:DGreen Light написа:Ако приема кървищата за декор и пак погледна ще видя колумбийска сапунка.Set написа:Щото гледаш баталиите. Приеми кървищата като декор и пак погледни.Green Light написа:Бе последния самурай става, ама па Кил Бил нещо хич не ме грабна. Хем да речеш, че обичам Том Круз или па да мразя Тарантино - цъ. Май Ума Търман развали цялата работа. Леля Ума с меч- бляк!Set написа:Аз пък харесвам тарантиновия Кил Бил.
Майтап, бе! Прав си- има нещо готино. Даже оня разказ на Бил за комиксите и Супермен го цитирам наляво надясно.
П.П. Естествено че зяпам баталиите. Не, че бяха лоши ама - лелка с меч. Мене ако питаш, аз бях за малка зла китайка. Малка. Зла. Перверзна. И веднага да я убият. Е тва филм ли е?
Memento mori.
Dark написа:Kill Bill ми е любим филм, независимо от кървищата
както и Боен клуб, независимо от боищата
както и филми за войната, особено руските
ПП / от филми с Джеки Чан ми се драйфа честно казано. не ме кефят
ППП / т.е. по вкус и цвет
Вече знам към кой да се обръщам с въпроси от рода на "Кажете някой готин филм ..." 8)
А за Джеки Чан - прави готини комедии, к'во пък.
А в БК и Кил Бил, определено си имаше и смисъл..в Кил бил, не чак толкова, но там се наблягаше на воЙнското. :)
По темата:
Странниче, не си права. Познавам и доста жени, които харесват откровени екшъни, заедно с всичкото им насилие и кървища.
Не мисля, че е полово обословената тая работа, въпреки че ...все пак има нещо, а май точно тук ми изригва the Въпросът - Защо жените(някои де) харесват сапунки и ревливи предавания.
Може би е до темперамент, не знам.

Тарантино и аз го харесвам. Напоследък Роберт Родригес ми прави все по-добро впечетление.[unknown] написа:Харесвам филми като "Адвокат на дявола", "Изкуплението Шоушенк", "Обичайните заподозрени", "Паника на Арлинктън Роуз"...Тоест филми, държащи те докрай под напрежение. Не обичам развлечени и отегчителни истории. И разни романтични, лигаво- сълзливи мелодрами... Плоските комедии с елементарен хумор-също.Stranniche написа:Защо повечето мъжете обичат филми с насилие и кървища? Какво удоволствие намират в това?
Екшъни и особено кървищата в тях не обичам. Но когато са стилно направени като "Ронин", "Жега", тогава - да!
А Тарантино е майстор. Вярно, че насилието е повечко в неговите филми, ама заради останалите достойнства може да се преглътне... То и "Взвод" и "Апокалипсис сега" (примерно) са пълни с кървища, ама си заслужават да се гледат.
Не обичам кървища с претенции - сиреч, показвам ти кървища, ама имам предвид нещо супервелико и виж какъв съм ентелектуалец. типичен представител - обожавания от критиката фон Трир и безумните "Танцьорка в мрака" и "Догвил". Наскоро гледах "Световен Търговски Център" и да не ви казвам колко ми беше криво - продаде се Оливър Стоун, тъпото копеле, ама така се продаде, че немам думи. Пък ми е бил един от тийн идолите. Точно със "Взвод" и "Радиошоу"
.
-
почти безобидна
Том Круз по скромното ми мнение за нищо не го бива. Нямам идея кой го пробутва във всеки втори филм (дали пък не са приятелите му сектанти? Казват, сциентолозите били много влиятелни). "Последния самурай" не ми ареса никак. Виде ми се неква вариация на тема "Шогун". Много патетичен финал.Green Light написа:Бе последния самурай става, ама па Кил Бил нещо хич не ме грабна. Хем да речеш, че обичам Том Круз или па да мразя Тарантино - цъ. Май Ума Търман развали цялата работа. Леля Ума с меч- бляк!Set написа:Аз пък харесвам тарантиновия Кил Бил.
Кил Бил
Dark написа:Kill Bill ми е любим филм, независимо от кървищата
както и Боен клуб, независимо от боищата
както и филми за войната, особено руските
ПП / от филми с Джеки Чан ми се драйфа честно казано. не ме кефят
ППП / т.е. по вкус и цвет
Не е сатира, а гротеска...
и червеното толкова червено ,че по едно време черно бяло...
Тарантино може да е луд...
ама е пич....
Аз не обичам насилието...
да се трошат носове и кости..просто подивявам като видя нещо такова...
А Ума Търман с меч е още едно гениално хрумване..толкова нереално изглежда...
ама аз снощи гледах "Мемоарите на една гейша"
- Green Light
Е аз си падам по фабули и сценки от сорта "никога не се отказвай!" та затва. Ако някой го млатят и той все става и става или каузата е пердута, но говедото знае само напред и няма няма, значи пиши ме фен.почти безобидна написа:Том Круз по скромното ми мнение за нищо не го бива. Нямам идея кой го пробутва във всеки втори филм (дали пък не са приятелите му сектанти? Казват, сциентолозите били много влиятелни). "Последния самурай" не ми ареса никак. Виде ми се неква вариация на тема "Шогун". Много патетичен финал.Green Light написа:Бе последния самурай става, ама па Кил Бил нещо хич не ме грабна. Хем да речеш, че обичам Том Круз или па да мразя Тарантино - цъ. Май Ума Търман развали цялата работа. Леля Ума с меч- бляк!Set написа:Аз пък харесвам тарантиновия Кил Бил.
Ако трябва да си избера девиз, който да изковат на щита ми и войската ми да го носи на хоругвите ще е "Никога не се отказваме!"
П.П. Поне ни се ще, де
- Piqndurnik
Re: Кил Бил
Сигурно щото после кацват при тебе за ремонт.doktorka написа:...да се трошат носове и кости..просто подивявам като видя нещо такова...
Наздраве 
Или "Умирай трудно", щото моят любимец Брус Вилис е точно в тая категорияGreen Light написа: Е аз си падам по фабули и сценки от сорта "никога не се отказвай!" та затва. Ако някой го млатят и той все става и става или каузата е пердута, но говедото знае само напред и няма няма, значи пиши ме фен.
Ако трябва да си избера девиз, който да изковат на щита ми и войската ми да го носи на хоругвите ще е "Никога не се отказваме!"
П.П. Поне ни се ще, де
- Green Light
Ъхъм! Пцолютно!4avdar4e написа:Или "Умирай трудно", щото моят любимец Брус Вилис е точно в тая категорияGreen Light написа: Е аз си падам по фабули и сценки от сорта "никога не се отказвай!" та затва. Ако някой го млатят и той все става и става или каузата е пердута, но говедото знае само напред и няма няма, значи пиши ме фен.
П.П. Поне ни се ще, де
-
Ржевски
Баси ужаса! Довечера, преди да вляза в банята първата ми работа ще е да се поглена в огледалото, да не би случайно да съм сменил пола. Че нещо не излизам мъж май ако се съди по това какво гледам.
Последния самурай... гнях! Отврат посипана с черешов цвят. Загиването на една безсмислена култура...
Ура бих казал. Браво на американците, че са им занесли картечниците! Бис! И още 2 атомни! :) :)
Сапунена опера за мечове и гатлинг..... Ако беше за Американската история тоя филм, а не за японската, задължително щеше да е гарниран с мноооого знамена на звезди и извънземни козируващи пред тях. :) Сладникаво, та чак граниво.
А Том Круз е толкоз шекерен, че няма накъде повече.
Досущ като разните му там каприовци. Нищо мъжко няма в тия новите актьори псоред мен. Или имат вид на тъпи борчета от гетата или на префърцунени юпита с премрежен поглед, костюми за по $5000 и кока в джоба за още толкоз.
Единствения дето ми направи добро впечатление наскоро e Никълас Кейдж. И той не е типичния мъжкар, обаче ме изкефи как изигра копелето в Lord of War. Страхотен филм. И страхотна ПОЛОЖИТЕЛНА главна роля на Кейдж.
Последния самурай... гнях! Отврат посипана с черешов цвят. Загиването на една безсмислена култура...
Ура бих казал. Браво на американците, че са им занесли картечниците! Бис! И още 2 атомни! :) :)
Сапунена опера за мечове и гатлинг..... Ако беше за Американската история тоя филм, а не за японската, задължително щеше да е гарниран с мноооого знамена на звезди и извънземни козируващи пред тях. :) Сладникаво, та чак граниво.
Досущ като разните му там каприовци. Нищо мъжко няма в тия новите актьори псоред мен. Или имат вид на тъпи борчета от гетата или на префърцунени юпита с премрежен поглед, костюми за по $5000 и кока в джоба за още толкоз.
Единствения дето ми направи добро впечатление наскоро e Никълас Кейдж. И той не е типичния мъжкар, обаче ме изкефи как изигра копелето в Lord of War. Страхотен филм. И страхотна ПОЛОЖИТЕЛНА главна роля на Кейдж.
"Мандолината на капитан Корелли"Ржевски написа: Единствения дето ми направи добро впечатление наскоро e Никълас Кейдж. И той не е типичния мъжкар, обаче ме изкефи как изигра копелето в Lord of War. Страхотен филм. И страхотна ПОЛОЖИТЕЛНА главна роля на Кейдж.
Брееей, че ти в огледалото ли трябва да се гледаш, за да си определиш полаРжевски написа:Баси ужаса! Довечера, преди да вляза в банята първата ми работа ще е да се поглена в огледалото, да не би случайно да съм сменил пола. Че нещо не излизам мъж май ако се съди по това какво гледам.
- Green Light
Че и ПРЕДИ да влезе. Щот като влезе да знае вече. Странна птица е Ржевски.4avdar4e написа:Брееей, че ти в огледалото ли трябва да се гледаш, за да си определиш полаРжевски написа:Баси ужаса! Довечера, преди да вляза в банята първата ми работа ще е да се поглена в огледалото, да не би случайно да съм сменил пола. Че нещо не излизам мъж май ако се съди по това какво гледам.:lol:
- Green Light
Е, аз не се имам за кой знае какъв познавач. Идва ми наум тва дето Дарки го каза - по вкус и цвет прители нет. Lord of War ми хареса многоРжевски написа:Баси ужаса! Довечера, преди да вляза в банята първата ми работа ще е да се поглена в огледалото, да не би случайно да съм сменил пола. Че нещо не излизам мъж май ако се съди по това какво гледам.
е този дето играе в Артър и в "Инсайд мен"...Ржевски написа:Баси ужаса! Довечера, преди да вляза в банята първата ми работа ще е да се поглена в огледалото, да не би случайно да съм сменил пола. Че нещо не излизам мъж май ако се съди по това какво гледам.
и той готин
( а Никълъс Кейдж е човек на години...;)..)
Много е прав човека - да знае дали има смисъл да вдига седалката...Green Light написа:Че и ПРЕДИ да влезе. Щот като влезе да знае вече. Странна птица е Ржевски.
-
почти безобидна
Много ме кефи Уилис в "Син сити" и "12 маймуни"4avdar4e написа:Или "Умирай трудно", щото моят любимец Брус Вилис е точно в тая категорияGreen Light написа: Е аз си падам по фабули и сценки от сорта "никога не се отказвай!" та затва. Ако някой го млатят и той все става и става или каузата е пердута, но говедото знае само напред и няма няма, значи пиши ме фен.
П.П. Поне ни се ще, де
-
Гост
Вишнев беше. Много ми хареса, че дървета изглежда цъфтяха само зад японеца,Ржевски написа: Отврат посипана с черешов цвят.
но не и зад Круз, макар че, поне теоретично, се намираха на едно бойно поле.
Въпрос на концепция
Ржевски написа:Загиването на една безсмислена култура...
С туй ни съм съгласна. Ич.
ахааааа....
а Бате Арнолд?...м?почти безобидна написа:Много ме кефи Уилис в "Син сити" и "12 маймуни"4avdar4e написа:Или "Умирай трудно", щото моят любимец Брус Вилис е точно в тая категорияGreen Light написа: Е аз си падам по фабули и сценки от сорта "никога не се отказвай!" та затва. Ако някой го млатят и той все става и става или каузата е пердута, но говедото знае само напред и няма няма, значи пиши ме фен.
П.П. Поне ни се ще, де
-
Ржевски
И на мен ми е любимец. Изглежда ужасно небрежно, и може да играе готино хуморески. Както в Умирай трудно, така и в един филм... как му беше името... дето играеше обирджия в комбина с още някого, а обирите ги разучаваха и изпълняваха под мелодията на някоя песен с цел синхронизация по време.почти безобидна написа:Много ме кефи Уилис в "Син сити" и "12 маймуни"4avdar4e написа:Или "Умирай трудно", щото моят любимец Брус Вилис е точно в тая категорияGreen Light написа: Е аз си падам по фабули и сценки от сорта "никога не се отказвай!" та затва. Ако някой го млатят и той все става и става или каузата е пердута, но говедото знае само напред и няма няма, значи пиши ме фен.
П.П. Поне ни се ще, де
И в 12 маймуни беше върха.
И жена му (биФшата де) си ми аресва, и фъобще не бих й отказал.
-
Гост
С безсмислието на културата или с бравото на американците? Ако е за второто - айде от мен да мине, не се съгласявай. :)Anonymous написа:Вишнев беше. Много ми хареса, че дървета изглежда цъфтяха само зад японеца,Ржевски написа: Отврат посипана с черешов цвят.
Въпрос на концепция
-
Ржевски
Аз бях.Anonymous написа:С безсмислието на културата или с бравото на американците? Ако е за второто - айде от мен да мине, не се съгласявай. :)Anonymous написа:Вишнев беше. Много ми хареса, че дървета изглежда цъфтяха само зад японеца,Ржевски написа: Отврат посипана с черешов цвят.
Въпрос на концепция
"Бандити", на Бари Левинсън. А "Девет ярда"??? Наскоро пак гледах и "Шесто чувство".Ржевски написа: И на мен ми е любимец. Изглежда ужасно небрежно, и може да играе готино хуморески. Както в Умирай трудно, така и в един филм... как му беше името... дето играеше обирджия в комбина с още някого, а обирите ги разучаваха и изпълняваха под мелодията на някоя песен с цел синхронизация по време.
И в 12 маймуни беше върха.
И жена му (биФшата де) си ми аресва, и фъобще не бих й отказал.:)
Ахъм, и аз на бившия съпруг на Деми Мур не бих отказала
-
почти безобидна
С бравото на американците.Anonymous написа:С безсмислието на културата или с бравото на американците? Ако е за второто - айде от мен да мине, не се съгласявай. :)Anonymous написа:Вишнев беше. Много ми хареса, че дървета изглежда цъфтяха само зад японеца,Ржевски написа: Отврат посипана с черешов цвят.
Въпрос на концепция
- поручик Ржевски
Ами едно нещо като му е минало времето и еволюцията го премахва. Как точно ще го премахне е случайност. Американци, чума, метеорит или друга поразия - все тая. Диалектика....почти безобидна написа:С бравото на американците.Anonymous написа:С безсмислието на културата или с бравото на американците? Ако е за второто - айде от мен да мине, не се съгласявай. :)Anonymous написа:Вишнев беше. Много ми хареса, че дървета изглежда цъфтяха само зад японеца,Ржевски написа: Отврат посипана с черешов цвят.
Въпрос на концепция