Дневни

Все същите
Аватар
Green Light

Дневни

Мнение от Green Light »

По колко пари давате на децата си? Аз на Терминатора (2ри клас)- левче. Оказва се, май, че ходи с най- малко пари. Състезание на тая основа няма да правя, но се замислих.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

толкоз точно.

сега в 4-ти клас, понякога давам 1,50, но има дни и в които нищо не давам, защото са му останали.

а и като се има предвид какви боклуци си купуват, повече от лев не си струва
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
4avdar4e

Re: Дневни

Мнение от 4avdar4e »

Green Light написа:По колко пари давате на децата си? Аз на Терминатора (2ри клас)- левче. Оказва се, май, че ходи с най- малко пари. Състезание на тая основа няма да правя, но се замислих.
А какво прави с тия пари? Защото Фил си взима за у-ще не повече от лев, при това е 8 клас. Та питам, де, яде ли в стол или ги харчи за боклуци??? :(
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Green Light написа:По колко пари давате на децата си? Аз на Терминатора (2ри клас)- левче. Оказва се, май, че ходи с най- малко пари. Състезание на тая основа няма да правя, но се замислих.
живот и здраве ще те питам след една петилетка с колко кинта ще минеш:blum:
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Аз давам 5 лв за седмица. Не съм проучвал дали е с най-малко или с повече... На него (май) му стигат за сега. И забелязвам, че вече не налита на джънк-фудс като в началото... растат децата, ей :)
Тва е за джобни пари обаче. Другите неща са отделно
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

1 кинт

понякога, не всеки ден, 4 клас

съвършено е права Лейди Латрев, повечето пъти ги харчат за простотии

бе някой има ли свален суперсайз ми

иска ми се да го покажа на голямата
Аватар
Positum

Мнение от Positum »

мноого рядко му давам джобни 50 стотинки или левче. веднъж му дадох два лева, щото нямах дребни и познай:rotfl24:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

4avdar4e написа:
А какво прави с тия пари? Защото Фил си взима за у-ще не повече от лев, при това е 8 клас. Та питам, де, яде ли в стол или ги харчи за боклуци??? :(
Харчи ги за боклуци. Обаче истиски важното нещо, което прави е да си ги събира в касичката. Има една екскурзия, която сме му обещали за февруари и много държи да ни подпомогне. Аз един път му викам - Бе незнам как ще се оправиме без тая касичка. И сега нещата взеха супер сериозен уклон.
Като изтърся нещо...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Green Light написа: Аз един път му викам - Бе незнам как ще се оправиме без тая касичка. И сега нещата взеха супер сериозен уклон.
Като изтърся нещо...
Още един родител-садист... :rotfl24:
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Звенения

Мнение от Звенения »

Марвин написа:
Green Light написа: Аз един път му викам - Бе незнам как ще се оправиме без тая касичка. И сега нещата взеха супер сериозен уклон.
Като изтърся нещо...
Още един родител-садист... :rotfl24:
Ти се еба**ш, ама Муцата има 1 хАмериканский доллар США (подарен му лично от ЕВа) и като ни се спече - обявява - деспоковешвидамназаем! :-)
annonymus

Мнение от annonymus »

* написа: Ти се еба**ш, ама Муцата има 1 хАмериканский доллар США (подарен му лично от ЕВа) и като ни се спече - обявява - деспоковешвидамназаем! :-)
:rotfl24::rotfl24::rotfl24:
Аватар
Nejimaki-dori

Мнение от Nejimaki-dori »

Големия - 8 клас, не му давам нищо, освен ако не си поиска или не е закусил в къщи. Ако поиска му давам 2 лева, но това се случва рядко.
Дребосъка, понякога ми иска 50 ст. за да си купи "Странджанка", ако закуската в стола не му хареса.
Абе засега още са икономични, чакам момента с гаджетата да настъпи, тогава ще видим.
"As soon as you concern yourself with the 'good' and 'bad' of your fellows, you create an opening in your heart for maliciousness to enter. Testing, competing with, and criticizing others weaken and defeat you." Morihei Ueshiba
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Nejimaki-dori написа:Големия - 8 клас, не му давам нищо, освен ако не си поиска или не е закусил в къщи. Ако поиска му давам 2 лева, но това се случва рядко.
Дребосъка, понякога ми иска 50 ст. за да си купи "Странджанка", ако закуската в стола не му хареса.
Абе засега още са икономични, чакам момента с гаджетата да настъпи, тогава ще видим.
Те 8ми клас не се ли събират на по боза от 6 и джойнтче. Майтап, бе! Не ходят ли с приятели насам натам и дребни, все пак, не му ли трябват?
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Green Light написа: Те 8ми клас не се ли събират на по боза от 6 и джойнтче. Майтап, бе! Не ходят ли с приятели насам натам и дребни, все пак, не му ли трябват?
Нашиот чат-пат съботно/неделно се събират в МакДоналдс (щото там могат да си висят цялото рисувателен клуб на по една кола и никой не ги гони!) или в мола (тва зимата). Тогава му даваме 4-5 лева, но по-често са по-малко, защото обикновено си има изостанали от седмицата. Освен това се прави на модерен и съвременен младеж: другите пият бира, той - не (ама тва след един лееекичък скандал, дето бил пил две бири, да, бе, да :grin:).
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

4avdar4e написа:
Добре бе, хора, кво е леффче на наше време? Една минерална вода е 60-80, че и повече стотинки. Моя се е метнал на мен - пие като камила след двуседмичен преход през пустинята... Чат-пат си купил дъвки и бонбонки... знам ли го за кво ги харчи... Интересното е, че обикновено има пари в себе си...

Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Gaspode написа: Добре бе, хора, кво е леффче на наше време? Една минерална вода е 60-80, че и повече стотинки. Моя се е метнал на мен - пие като камила след двуседмичен преход през пустинята... Чат-пат си купил дъвки и бонбонки... знам ли го за кво ги харчи... Интересното е, че обикновено има пари в себе си...
Ами обикновено си купува нещо за пиене (фанта), щото преди си купуваше разни сладки работи, оубаче баба му го стреснА, че от шоколада още повече пъпки излизали и сега я кара по-леко:grin: Закусва вкъщи, обядва тук... В интерес на истината, такъв си е от 1-ви клас, тогава му давахме по 50 стинки (освен купоните за стол) и все имаше скътани пари :blink:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Gaspode написа:Интересното е, че обикновено има пари в себе си...
Ако беше преди 25-30 години, щях силно да го заподозра, че е много добър на топчета и други подобни игри, дето ги ИгрАхем едно време. :rotfl24:
Bella Ciao
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Марвин написа: Ако беше преди 25-30 години, щях силно да го заподозра, че е много добър на топчета и други подобни игри, дето ги ИгрАхем едно време. :rotfl24:
Ц. Менал се е на баща си- вързан в ръцете :(
Явно го бива по финансите.... :grin:

Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Gaspode написа:Явно го бива по финансите.... :grin:

Пак на баща си се е метнал! :grin:
Bella Ciao
Аватар
Nejimaki-dori

Мнение от Nejimaki-dori »

Green Light написа:
Те 8ми клас не се ли събират на по боза от 6 и джойнтче. Майтап, бе! Не ходят ли с приятели насам натам и дребни, все пак, не му ли трябват?
Ми не ходи, много е смотан - от училище право в къщи и на компа. Само от време на време ходи на кино и тва е.
"As soon as you concern yourself with the 'good' and 'bad' of your fellows, you create an opening in your heart for maliciousness to enter. Testing, competing with, and criticizing others weaken and defeat you." Morihei Ueshiba
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

аз давам месечно 100 лв. на девойката /6кл./ и тя си прави сметката какво да си купи и кога, не ми се е оплаквала, че не й стигат /има си скътани кинти от лятото, когато работи в един детски парти клуб, тогава купи и подарък на брат си даже/. но нейна грижа е да си осигурява освен обичайните вода, дъвки и снаксове също така разни дребни, но ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НЕОБХОДИМИ вещи за лична употреба като розови тефтерчета, химикалки с перца, шнолки, ластичета, гланц за устни, а също така и не дотам важни неща като дезодорант, превръзки, билети/карта, защото ходи с градски транспорт и до училище, и до тренировки, и до алианс.
just perfect
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Процедурно предложение

Мнение от Remmivs »

Дайте да се разберем начи!

Аз ще давам пари на моите до ъ-ъ 8 клас. След това да му мислят кавалерите и техните родители. Ама ха с ама ха!
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Re: Процедурно предложение

Мнение от bead_ »

Remmivs написа:Дайте да се разберем начи!

Аз ще давам пари на моите до ъ-ъ 8 клас. След това да му мислят кавалерите и техните родители. Ама ха с ама ха!
щом ще даваш до 8-ми -окс.
добре, че поне няма да им искаш след 8-ми:winkw:
just perfect
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

само така:rotfl24:
ако кавалера няма 500 евро
аре чао:cool:

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Quid написа:само така:rotfl24:
За закуски това 500, нали? :grin:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

bead_ написа:щом ще даваш до 8-ми -окс.
добре, че поне няма да им искаш след 8-ми:winkw:
Е, чак дотам няма да стигнем, вярвам. Нищо че ще си купя и пушка сигурно. :blum:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Чалга култура? От малки да свикват за кво ще им се плаща? Бравус :blum:

Аватар
Пипилота Шантиклер

Мнение от Пипилота Шантиклер »

моите хлапета са в 10-ти клас
давам на двамата по 3 лв на ден, т.е. в началото на седмицата по 15 лв = 60 лв/месечно
вкъщи приготвям само вечеря, през останалото време дали ще си купуват отвън, дали ще си правят сандвичи от халдилника си е тяхна работа и не ме интересува
на пари за кино или купон имат право 2 пъти месечно по 10 лв, т.е. по 20 лв.
парите за учебници, бои, картони и пр. щуротии не влизат в личните им и са мой ангажимен, както и дрехите
ако искат нещо, което не могат да ме убедят, че им е необходимо, си събират пари и си го купуват
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

4avdar4e написа:
И аз ма моя му викам "Вземи си пари, да си купиш нещо в гколямото, бе" , пък той в повечето случаи "Не ща":shocked::shocked::shocked:
Има си в една кутийка и сам си взема от там. Много е спестовен, милият ми той:-)
Много често се случва да разчитам на неговите спестявания:winkw:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Gaspode написа:Чалга култура? От малки да свикват за кво ще им се плаща? Бравус :blum:
Колчем ние дето не сме от тази култура не си плащаме цял живот за същото... И тръгнал да ми пуска идеи за Св. Балънтайнс...:grin:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Remmivs написа: Колчем ние дето не сме от тази култура не си плащаме цял живот за същото... И тръгнал да ми пуска идеи за Св. Балънтайнс...:grin:
Ти виж идеите, па после приказвай :grin:

Освен това, за пари никога не е ставало изнавъпрос :)

Подаръци, Рим, други подобни да, но пари - не...

Такиви мити рабути :grin:

От друга страна - ти трябва да мислиш за изплащане на инвестицията - пушката бая струва :blum:

Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Remmivs написа:
Quid написа:само така:rotfl24:
За закуски това 500, нали? :grin:
макдоналдс
и некви пицарии
то за друго няма да стигнат:cool:

Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Quid написа: макдоналдс
По повод Макдоналдс много силно вчепетление ми прави политиката им да не гонят никого. Мойто дяте заедно с аверите преди се събираха там да играят на някаква странна игра, сега - да си показват рисунки, разменят си комикси и други такива. Колко са местата, където да могат да влязат пубери, без да ги изгонят?? Аз май друго заведение не знам.

Куиде, това е една сериозна бизнес ниша, батка :grin:
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

нямаме пари за дневни.
давам му ,ако има нужда д аси купи моливи и химикали.
храната е на вноски.
даваш му $100 за може би 3 месеца.
ама стоят в сметката и може да си купува само каквото има в стола.
не ми иска пари.
има си в касичката и си ги къта...
това е засега...
Рем-е!
след 8-ми клас ми ги даваш твоите девойки...
моят е спестил достатъчно да може да я глези...:kiss:
Публикувай отговор