Филмите с червената боя

Все същите
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Re: Филмите с червената боя

Мнение от Ън »

почти безобидна написа:
поручик Ржевски написа:
Преди години гледах документален филм за възстановяването на Япония след края на 2-та световна. Филм за това как една срината държава с практически унищожена икономика успява да се изправи на крака.
Ключовият момент е в ОТГОВОРНОСТА! Понятия като чест, достойнсто, патриотизъм... всички те се вливат в нея! Отговорност на всеки и във всичко. Защото всяка проява на безотговорност може И ЩЕ доведе до нови грешки и загуби. А японците не са можели да си ги позволят...
Затова при спускането на нов кораб във вода, ръководителят на строежа и шефа на корабостроителницата са отивали на откриването със... самурайски меч! За да покажат, че са вложили всичко от себе си в този кораб и са готови да се самоубият, ако са се провалили, защото са провалили не само себе си, а и родината си!
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Наситил съм се на кръв, моя и чужда, а звукът на чупещи се кости понякога го чувам в съня си. "Яз като бех младо мОмче не стоех мирно..." Ести почти ме е описала в оная култова тема жените преродени в мъже. Та затова сигур не ме кефят много екшъните, единствената причина да изгледам някой е, да се поставя на мястото на героя, интересно ми е, ако аз съм на негово място как ли бих реагирал...
Всичко си е в реда на нещата, порежеш ли се-кърви, удариш ли се-боли!
Киното замества гладиаторската арена, а както и Йон вметна, някои хора имат по особена нужда да задоволят жаждата си за кръв и насилие. Въпрос на време е според мен в най-скоро време да се появят и "битките без правила". Миналото лято съвсем случайно попаднах на битка с питбули, побеснях, идеше ми да им скъсам главите на пишлеметата...
Абе то май и за мен са само два вида "хубави" и "лоши"! :think:
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

БоЕВ написа: Та затова сигур не ме кефят много екшъните, единствената причина да изгледам някой е, да се поставя на мястото на героя, интересно ми е, ако аз съм на негово място как ли бих реагирал...
Точно за това и мен не ме кефят.

Встрани от темата - Хей, привет, БоЕВ! Къде се загуби? Щях да пускам едни снимки, но те чакам да се появиш :wink:!
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

БоЕВ написа:Наситил съм се на кръв, моя и чужда, а звукът на чупещи се кости понякога го чувам в съня си. "Яз като бех младо мОмче не стоех мирно..."
"Звук на чупещи се кости"...брррр...кви си ги вършил, бе Боев, направо ме плашиш:shock:
Изображение
Аватар
Set
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Set »

БоЕВ написа:Наситил съм се на кръв, моя и чужда, а звукът на чупещи се кости понякога го чувам в съня си. "Яз като бех младо мОмче не стоех мирно..." Ести почти ме е описала в оная култова тема жените преродени в мъже. Та затова сигур не ме кефят много екшъните, единствената причина да изгледам някой е, да се поставя на мястото на героя, интересно ми е, ако аз съм на негово място как ли бих реагирал...
Киното замества гладиаторската арена, а както и Йон вметна, някои хора имат по особена нужда да задоволят жаждата си за кръв и насилие. Въпрос на време е според мен в най-скоро време да се появят и "битките без правила". Миналото лято съвсем случайно попаднах на битка с питбули, побеснях, идеше ми да им скъсам главите на пишлеметата...
Абе то май и за мен са само два вида "хубави" и "лоши"! :think:
Има ги Боев, битките без правила...

До тук с инфото.

Останалото като се видим.
Memento mori.
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Set написа: Има ги Боев, битките без правила...

До тук с инфото.

Останалото като се видим.
Изобще не мога да си представя Боев в такава ситуация::roll:! Вярно, че не съм го виждала наяве, но от "познанството" ми от тук... :kangel::D
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

В сравнение с другите примати

Мнение от Remmivs »

и най-вече най-близките ни родственици шимпанзетата, ние сме адски миролюбиви. В групата/семейството ние се усмихваме и сме до 10 и повече пъти по-толерантни от събратята ни. Не знам гледали ли сте какво правят маймунките в собствените си групи. Но по отношение на "чуждите" сме запазили жестокостта и кръвожадността под кортекса си. Избиваме се с огромно удоволствие за "правата" "вяра". Цивилизация и култура ли? Една тънка люспа върху звяра в нас е просто. Красива илюзия най-често.
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Re: В сравнение с другите примати

Мнение от Stranniche »

Remmivs написа:и най-вече най-близките ни родственици шимпанзетата, ние сме адски миролюбиви. В групата/семейството ние се усмихваме и сме до 10 и повече пъти по-толерантни от събратята ни. Не знам гледали ли сте какво правят маймунките в собствените си групи. Но по отношение на "чуждите" сме запазили жестокостта и кръвожадността под кортекса си. Избиваме се с огромно удоволствие за "правата" "вяра". Цивилизация и култура ли? Една тънка люспа върху звяра в нас е просто. Красива илюзия най-често.
Гледах по Animal Planet едно предаване за канибализма при маймуните. Не бяха шимпанзета това, което показваха, но... Бррррр!!!! :twisted:
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

Remmivs написа:и най-вече най-близките ни родственици шимпанзетата, ние сме адски миролюбиви. В групата/семейството ние се усмихваме и сме до 10 и повече пъти по-толерантни от събратята ни. Не знам гледали ли сте какво правят маймунките в собствените си групи. Но по отношение на "чуждите" сме запазили жестокостта и кръвожадността под кортекса си. Избиваме се с огромно удоволствие за "правата" "вяра". Цивилизация и култура ли? Една тънка люспа върху звяра в нас е просто. Красива илюзия най-често.
ahm...

преди седммица гледах
"Ромео и Жулиета по маймунски"....
за маймунките в Банког...в един храм и отсреща през улицата на градския пазар...

( по нашия си канал...Анимал планет)

страхотно филмче...

та ..за звяра..
именно "циливиЛИзацията"...ни прави по-свирепи животни...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Stranniche написа:Гледах по Animal Planet едно предаване за канибализма при маймуните. Не бяха шимпанзета това, което показваха, но... Бррррр!!!! :twisted:
Нямат начин да спират побойниците си. Просто там ако си силен като бик и почти толкова умен си нумеро уно. Докато не се появи някой по-силен от теб и не ти пръсне тиквата. Ние сме съумели някак да наложим волята на мнозинството. Някои считат, че една мутация, или серия от такива, позволили ни да си движим подходящо езика и устните и дали възможност да развием речта, ни е позволила да имаме не доминиращи побойници, а доминираща група слабаци. Поне по отношение на другите безопашати маймуни де. Иначе си имаме мачовци колкото щеш. Пък и това е само една теория, която да обясни фактите. А те са както вече казах - миролюбиви и толерантни в групата и зверове извън нея.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

doktorka написа:та ..за звяра..
Що?
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Stranniche написа:Защо повечето мъжете обичат филми с насилие и кървища? Какво удоволствие намират в това?

Признавам си, че много харесвам Джаки Чан, падам си по източни бойни изкуства /ИЗКУСТВА/, даже съм тренирала за кратко, но във филмите на Джаки има хумор, естетика, и някак си насилието е премерено...

Имам предвид наистина кървавите филми...

Знам, че не само мъже ги харесват, но предимно...
Здрасти... много ли съм изпуснал тъдявата с разните вирусчета, дето ме борят?

Не знам другите мъже, но много не си падам по многото кръв и насилие. Понякога е добре да се гледа, поради реализма - т.е. да се затвърди отвращението към насилието и кръвта. Инак съм съгласен за Джаки... но все пак там е ясно, че е за филм (който те кефи, защото не те натоварва), докато реализма ти дърпа и други струни във възприятията, фантазията, мислите...

Такива ми ти работи.8)
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

doktorka написа:
ahm...

преди седммица гледах
"Ромео и Жулиета по маймунски"....
за маймунките в Банког...в един храм и отсреща през улицата на градския пазар...

( по нашия си канал...Анимал планет)

страхотно филмче...

та ..за звяра..
Близо от Бангкок мъжът ми докато се снимаше, му се накачуриха две маймунки - едната на главата, другата му висна на шията. Той се развика, защото го изцапаха, но ония - любвеобилни... :D:D:D
После един чичко ни поиска пари за това удоволствие.
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Аз пък четох някъде, че в стадата павиани, когато някоя женска усети че е бременна минава през всички мъжки, за да останат с впечатлението че те са бащи на малкото и да не го убият. Мда, какво ли не са готови да направят майките в името на децата си.:wink:
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

Remmivs написа:
Що?
Защото онова първичното..."убий ,за да оцелееш" вече не е задължително ,за да съществуваш....
обаче е заложено в нас-инстинкт,природа...
и когато поставиш нещо толкова свирепо като инстинкта за самосъхранение в условия ,които НЕ го изискват...
става по-страшно...

защото убиваш без това да е необходимо условие за оцеляване
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Mila написа:Аз пък четох някъде, че в стадата павиани, когато някоя женска усети че е бременна минава през всички мъжки, за да останат с впечатлението че те са бащи на малкото и да не го убият. Мда, какво ли не са готови да направят майките в името на децата си.:wink:
Напълно възможно. Не знам как точно е йерархията при павианите, но промискуитетът си е човешка, така де, маймунска отличителна черта. Не, че при лъвовете или хопопотамите е друго де. За малките говоря.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

doktorka написа:Защото онова първичното..."убий ,за да оцелееш" вече не е задължително ,за да съществуваш....
и когато поставиш нещо толкова свирепо като инстинкта за самосъхранение в условия ,които НЕ го изискват...
става по-страшно...

1. Не съм сигурен, че сме ги стигнали тези условия. Огледай се. Откъде идва "ледника"? М? От някоя супер чума? От някоя супер война? От някоя супер прецаквация на природата? Мислим си, че живеем в такъв свят, но реално живеем още в джунглата. Възможностите ни са нараснали неимоверно, но ресурсите ни са ограничени към момента. Та, не съм сигурен за оцеляването.

Но разбирам принципно накъде биеш и ако приемем, че има и такива места по света, а то има, да права си. Чакаме следващите мутации, които ще ни изключат агресията. Ако ги доживеем. И се надяваме, че всички цивилизации клас 2 и нагоре ще имат подобен път.
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

doktorka написа:
Remmivs написа:
Що?
Защото онова първичното..."убий ,за да оцелееш" вече не е задължително ,за да съществуваш....
става по-страшно...

И се натрупва прекалено много агресия? ами то затова има филми, стрелбища и т.н.
Мисля че напротив - цивилизацията притъпява много първични инстинкти. На мен почти не ми останаха.:)
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Remmivs написа:
Mila написа:Аз пък четох някъде, че в стадата павиани, когато някоя женска усети че е бременна минава през всички мъжки, за да останат с впечатлението че те са бащи на малкото и да не го убият. Мда, какво ли не са готови да направят майките в името на децата си.:wink:
Напълно възможно. Не знам как точно е йерархията при павианите, но промискуитетът си е човешка, така де, маймунска отличителна черта. Не, че при лъвовете или хопопотамите е друго де. За малките говоря.
Инстинкт на природата за оцеляване на рода.
По-интересна ми е моногамията при някои животни.
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

Близо от Бангкок мъжът ми докато се снимаше, му се накачуриха две маймунки - едната на главата, другата му висна на шията. Той се развика, защото го изцапаха, но ония - любвеобилни... :D:D:D
После един чичко ни поиска пари за това удоволствие.[/quote]

ej taka?
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Stranniche написа:Инстинкт на природата за оцеляване на рода.
Ами и двете са с една и съща причина един вид. Дуалността на секса. Много - за разнообразие и силен генофонд. Един - за да си сигурен, че ще ти помогне да си отгледате рожбите успешно. Има и още по странни неща пак с тази цел. Някои животни (например мисля че сурикатите са едни от тях) доброволно остават целомъдрени монаси/монахини за цял живот и парадоксално, но факт е, че така подобряват просперитета на вида изобщо и на семейството (си) в частност - гледайки и помагайки за чуждите деца.
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Remmivs написа:
doktorka написа:Защото онова първичното..."убий ,за да оцелееш" вече не е задължително ,за да съществуваш....
става по-страшно...

1. Не съм сигурен, че сме ги стигнали тези условия. Огледай се. Откъде идва "ледника"? М? От някоя супер чума? От някоя супер война? От някоя супер прецаквация на природата? Мислим си, че живеем в такъв свят, но реално живеем още в джунглата. Възможностите ни са нараснали неимоверно, но ресурсите ни са ограничени към момента. Та, не съм сигурен за оцеляването.

Но разбирам принципно накъде биеш и ако приемем, че има и такива места по света, а то има, да права си. Чакаме следващите мутации, които ще ни изключат агресията. Ако ги доживеем. И се надяваме, че всички цивилизации клас 2 и нагоре ще имат подобен път.
Прав е Рем. Има общества, доближили се до това, за което Док. говори, има и такива - доста далеч от "ненужността на агресията". Но предвид намаляващите ресурси, струва ми се, че идеалът на неагресията няма да е постигнат 100%.
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

Remmivs написа:
Stranniche написа:Инстинкт на природата за оцеляване на рода.
Ами и двете са с една и съща причина един вид. Дуалността на секса. Много - за разнообразие и силен генофонд. Един - за да си сигурен, че ще ти помогне да си отгледате рожбите успешно. Има и още по странни неща пак с тази цел. Някои животни (например мисля че сурикатите са едни от тях) доброволно остават целомъдрени монаси/монахини за цял живот и парадоксално, но факт е, че така подобряват просперитета на вида изобщо и на семейството (си) в частност - гледайки и помагайки за чуждите деца.
Аха..
а паячката дето...схрус!
и схрусква "любимия"..
м?

;)
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

doktorka написа:
ej taka?
Изображение
Тоя зъболекар ми прилича на маймуна!!! :D:D:D
Последно промяна от Stranniche на 08.11.06, 12:08, променено общо 1 път.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Remmivs написа:
става по-страшно...

Сори приятел, но тук не съм съгласен с теб. Или по-точно съм съгласен с док. Твоите спекулации за оцеляването - знаеш, че за този етап няма проблеми - ресурсите, макар и ограничени ги има още. Пък и ефективността при хората се подобрява. Ефективността при храните расте неимоверно (от единица площ-продукция), енергетичната също расте (ще видиш, че с тези цени на петрола скоро ще се намерят алтернативни източници - САМО обърни внимание на вече реално продаващите се хибридни автомобили в Щатите и Япония! , а и ще има преразглеждане на ядрената енергия).

Бъркането по гените (говориш за мутации), обаче ще си е супер опасна бъркотия... Което си го знаем по принцип, но не знаем като му дойде времето как ще бъде точното изпълнение и следене за него...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

doktorka написа: Аха..
а паячката дето...схрус!
и схрусква "любимия"..
м?

;)
Още един страхотен пример, азбучен и букварен, че инстинкта за продължение на рода е най-силния инстинкт. По-силен е дори и от инстинкта за самосъхранение. Паякът, богомолката и сие с кеф си дават главата на "нежната" си "десетица" щото така ще са сигурни, че докато си хапва главата и торса му, оплодителната му система ще си свърши работата и ще има наследници. А за вида важното е това. Та, всичко се управлява от секса. Благодаря за вниманието, колеги. Свърших с лекцията. Някакви въпроси или да преминаваме направо към лабораторните упражнения?
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

ELBI написа:Сори приятел, но тук не съм съгласен с теб. Или по-точно съм съгласен с док. Твоите спекулации за оцеляването - знаеш, че за този етап няма проблеми - ресурсите, макар и ограничени ги има още. Пък и ефективността при хората се подобрява. Ефективността при храните расте неимоверно (от единица площ-продукция), енергетичната също расте (ще видиш, че с тези цени на петрола скоро ще се намерят алтернативни източници - САМО обърни внимание на вече реално продаващите се хибридни автомобили в Щатите и Япония! , а и ще има преразглеждане на ядрената енергия).

Бъркането по гените (говориш за мутации), обаче ще си е супер опасна бъркотия... Което си го знаем по принцип, но не знаем като му дойде времето как ще бъде точното изпълнение и следене за него...
Супер! 8)

Ама мисля, че не ме разбра. Вярно, и аз се надявам на фюжъна и дано стане в нашия лайфтайм. Ама говорим за друго. Примерно чистата вода знаеш вероятно, че вече е проблем. Знаеш също така, че огромни маси хора живеят в пълен санитарен ад. Да не давам примери, които са ти по-добре известни и от на мен самия. Да не говорим, че плътността на населението в някои райони е кошмарна. Застаряващата Европа и Кансуматорните Щати едва ли са представителна извадка за нивото на живот на средния Хомо Сапиенс Сапиенс. За това говорех.

И още нещо. Аз съм противник на намесата в човешките гени. Говорех за естествени мутации. За еволюция по Дарвин. Ако не се затрием преди това сами, че и повлечем сума ти други животински и растителни видове с нас. За тази джунгла говорех.
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Remmivs написа:
а паячката дето...схрус!
и схрусква "любимия"..
м?

;)
Още един страхотен пример, азбучен и букварен, че инстинкта за продължение на рода е най-силния инстинкт. По-силен е дори и от инстинкта за самосъхранение. Паякът, богомолката и сие с кеф си дават главата на "нежната" си "десетица" щото така ще са сигурни, че докато си хапва главата и торса му, оплодителната му система ще си свърши работата и ще има наследници. А за вида важното е това. Та, всичко се управлява от секса. Благодаря за вниманието, колеги. Свърших с лекцията. Някакви въпроси или да преминаваме направо към лабораторните упражнения?
:rotfl24: :rotfl24: :rotfl24: :rotfl24: :rotfl24:
Ей, ако е вярно, че смехът продължавал живота, заради тебе ще доживея до екскурзиите около Юпитер.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

МЪЖжжж написа: "Мандолината на капитан Корелли"
Мъжжжжж, ако имаш възможност да прочетеш книгата (но не знам има ли я на бълг) - няма да съжаляваш - много, много по-хубава и въздействаща от филма...

8)
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

[1. Не съм сигурен, че сме ги стигнали тези условия. Огледай се. Откъде идва "ледника"? М? От някоя супер чума? От някоя супер война? От някоя супер прецаквация на природата? Мислим си, че живеем в такъв свят, но реално живеем още в джунглата. Възможностите ни са нараснали неимоверно, но ресурсите ни са ограничени към момента. Та, не съм сигурен за оцеляването.
Но разбирам принципно накъде биеш и ако приемем, че има и такива места по света, а то има, да права си. Чакаме следващите мутации, които ще ни изключат агресията. Ако ги доживеем. И се надяваме, че всички цивилизации клас 2 и нагоре ще имат подобен път.[/quote]

има много места по света....
По отношение на инстинктите...ВИНАГИ ще е джунгла...
те няма да мутират...
ако мутират...и изчезнат,изчезва ни и шанса за оцеляване...
Природата не може да ни остави без избор...
Но ние променяме условията все повече и повече...

и виж..ето ти конфликт...
Природата ( като инстинкти на нейните създания) е като константа...
Природата (като света,в който живеем) се променя непрекъснато...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Remmivs написа:
а паячката дето...схрус!
и схрусква "любимия"..
м?

;)
Хехе- съмнявам се, че го правят "с кеф". Правят го, защото след хиляди, милиони години изменения, това е бил моделът, по който тези видове оцеляват. Според мен - при тези мутации - т.е. налагане (измиране и оцеляване) има доста ирационални от наша гл. точка решения. Но пък и това е ужасно интересно за нас, като единствени *уж* на планетата с някакви способности да разберем Всичкото :P

Кога ще ходиш на лабораторно за винотестване или стрелба? Щото аз вече си мисля да ви предложа да ходим да яздим, ако има навити 8) Разнообразие малко, а и това усещане е наистина страхотно...

8)
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

Още един страхотен пример, азбучен и букварен, че инстинкта за продължение на рода е най-силния инстинкт. По-силен е дори и от инстинкта за самосъхранение. Паякът, богомолката и сие с кеф си дават главата на "нежната" си "десетица" щото така ще са сигурни, че докато си хапва главата и торса му, оплодителната му система ще си свърши работата и ще има наследници. А за вида важното е това. Та, всичко се управлява от секса. Благодаря за вниманието, колеги. Свърших с лекцията. Някакви въпроси или да преминаваме направо към лабораторните упражнения?[/quote]

ДЛугаЛю пЛофесор....

мое ли без да ви откъснем главата да продължим с упражненията?...

:P:P:P8)
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Remmivs написа:
ELBI написа:Сори приятел, но тук не съм съгласен с теб. Или по-точно съм съгласен с док. Твоите спекулации за оцеляването - знаеш, че за този етап няма проблеми - ресурсите, макар и ограничени ги има още. Пък и ефективността при хората се подобрява. Ефективността при храните расте неимоверно (от единица площ-продукция), енергетичната също расте (ще видиш, че с тези цени на петрола скоро ще се намерят алтернативни източници - САМО обърни внимание на вече реално продаващите се хибридни автомобили в Щатите и Япония! , а и ще има преразглеждане на ядрената енергия).

Супер! 8)

Ама мисля, че не ме разбра. Вярно, и аз се надявам на фюжъна и дано стане в нашия лайфтайм. Ама говорим за друго. Примерно чистата вода знаеш вероятно, че вече е проблем. Знаеш също така, че огромни маси хора живеят в пълен санитарен ад. Да не давам примери, които са ти по-добре известни и от на мен самия. Да не говорим, че плътността на населението в някои райони е кошмарна. Застаряващата Европа и Кансуматорните Щати едва ли са представителна извадка за нивото на живот на средния Хомо Сапиенс Сапиенс. За това говорех.

И още нещо. Аз съм противник на намесата в човешките гени. Говорех за естествени мутации. За еволюция по Дарвин. Ако не се затрием преди това сами, че и повлечем сума ти други животински и растителни видове с нас. За тази джунгла говорех.
Все още не е голям проблем. Знам доста добре тези неща, защото когато работех в ок. среда понаучих и доста работи - примерно, че България е една от страните е Европа с най-малко водни ресурси (май Кипър бе по-зле от нас и не помня кой още). А съм бил свидетел на това колко водата у нас се използва нерационално (на места има течове по тръби и т.н. стигащи до 60, 70% от общото потребление от водоизточници). Изобщо да не говорим за мивките напълнени с бира и дини...

Прав си напълно, че Щатите и ние не сме извадка, но е също така факт, че може да даваме добри практики на развиващите се. И още нещо - развиващите се сега раждат по много, но когато се "развият" - познаваш факта, че раждаемостта спада сериозно. Т.е. при "теоретичен" пример на "всички" да се развият - в този момент ми се струва, че увеличаването на общият човешки ресурс просто ще спре и ... даже ще почне да спада. (и пак се сети за огромната разлика в ефективността на "онези" и нашите баби по селата, дето още си копаят с мотичката...т.е. мегдан за храни и ресурси още има!).

Относно другия въпрос, който кой знае защо почти никой не повдига (или аз не съм срещал тази тема) - в днешни дни естествената мутация при хората е почти спряла. Защото се намесва медицината и помага на всички болни да оцелеят и да имат поколения.

Ама това, както се досети - е дълга и сложна тема. Но според мен е факт за спрялата мутация на хората.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

doktorka написа: има много места по света....
те няма да мутират...

Е, хем виждаш, че е камила и пак викаш, че не е.:D Ние сме с "мутирали" инстинкти. Ние не сме толкова агресивни. И не само, че това не ни е затрило, ами ни е пратило на върха на сухото дърво. Е, оттам лесно се пада ама това е страничен ефект.

Природата не е константа никога. В противен случай щяхме да си разменяме най-много помахвания с някое и друго камшиче още вместо виртуални букви претендиращи да са оформени в смисление думи, словосъчетания и изречения. Ентропията винаги нараства (поне в тази вселена и в този момента, или поне това сочат наблюденията ни). Но животът намалява ентропията! Това считаш за парадокс/конфликт май. Ами не е така. Всичко е за сметка на общата ентропия. Която винаги нараства.:D
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

ELBI написа:Хехе- съмнявам се, че го правят "с кеф". Правят го, защото след хиляди, милиони години изменения, това е бил моделът, по който тези видове оцеляват. Според мен - при тези мутации - т.е. налагане (измиране и оцеляване) има доста ирационални от наша гл. точка решения. Но пък и това е ужасно интересно за нас, като единствени *уж* на планетата с някакви способности да разберем Всичкото :P

Кога ще ходиш на лабораторно за винотестване или стрелба? Щото аз вече си мисля да ви предложа да ходим да яздим, ако има навити 8) Разнообразие малко, а и това усещане е наистина страхотно...

8)
Аз съм навит за ездата! Какво ше яздим? :P

Странниче :}P
Док: мое разбира се, аз нито съм паяк, нито съм богомолка. При нас разпределението на ролите е малко инверсирано. :P
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

ELBI написа:Ама това, както се досети - е дълга и сложна тема. Но според мен е факт за спрялата мутация на хората.
Ами така е. Почти е застопорена. Не го ли обсъждахме веднъж? Това е грубо ефекта от добрата страна на цивилизацията. Добрата в см. хуманната. Щото от гледна точка на вида трябва да оцеляват само най-приспособените и добрите. А ние правим, доколкото е възможно разбира се, всичко за да оцелява всеки един от нас. И в това се различаваме от приматите и другите, както вече казах. Ние имаме в себе си семето на състраданието, обичта и милосърдието. Трябва просто да му позволим да порастне и да се развие. Не знам дали ще успеем. Силно се надявам да е така.
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

Remmivs написа:
те няма да мутират...

Е, хем виждаш, че е камила и пак викаш, че не е.:D Ние сме с "мутирали" инстинкти. Ние не сме толкова агресивни. И не само, че това не ни е затрило, ами ни е пратило на върха на сухото дърво. Е, оттам лесно се пада ама това е страничен ефект.

Природата не е константа никога. В противен случай щяхме да си разменяме най-много помахвания с някое и друго камшиче още вместо виртуални букви претендиращи да са оформени в смисление думи, словосъчетания и изречения. Ентропията винаги нараства (поне в тази вселена и в този момента, или поне това сочат наблюденията ни). Но животът намалява ентропията! Това считаш за парадокс/конфликт май. Ами не е така. Всичко е за сметка на общата ентропия. Която винаги нараства.:D
виж сега...
инстинктите са като "законите на роботиката"...
нарушиш ли ги или промениш ли ги и...гът!..роботът се гътва или тръгва да убива хора...
инстинктите са сума сумарум...
не мож ги пипна...не могат да мутират..защото са много факторни...
или ако се пръке някоя мутацийка...няма да оцелее ...
нашите инстинкти са мързеливи...
да,съгласна съм...но не са мутирали...
женската Винаги ще надушва най-многото тестостерон...и най-"удачния" генетичен фонд...
Само "удачен" в зависимост от промените в усолвията може да е по-различен...
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

те няма да мутират...
ELBI написа:
Прав си напълно, че Щатите и ние не сме извадка, но е също така факт, че може да даваме добри практики на развиващите се. И още нещо - развиващите се сега раждат по много, но когато се "развият" - познаваш факта, че раждаемостта спада сериозно. Т.е. при "теоретичен" пример на "всички" да се развият - в този момент ми се струва, че увеличаването на общият човешки ресурс просто ще спре и ... даже ще почне да спада. (и пак се сети за огромната разлика в ефективността на "онези" и нашите баби по селата, дето още си копаят с мотичката...т.е. мегдан за храни и ресурси още има!).
"Теоретичен пример" - да, но малко съм скептична. Ще пусна една снимка:
Изображение

Ей за това "лакомство", тук са способни да пребият човек. А страна, богата на ресурси - където копнеш - петрол. Голяма част от населението живее в мизерия и гласува за диктатора. Защото Оня им пуска по някакви социални помощи, за да не работят. Като не работят, не им остава друго освен да се размножават. Нещо като нашите цигани /някой беше пуснал един подобен клип/. Основното препитание на тази прослойка е кражбата, престъпността...
А честните хора работят като гламави и ги е страх да ходят по улиците от върлуващите бандити.
Когато и аз живеех в циЛИВИЛИзацията, мислех си как ще се подобри светът, как агресията ще намалее, а сега не ми е много ясно.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Remmivs написа: Аз съм навит за ездата! Какво ше яздим? :P
Предлагам коне, поради факта, че камилите и ламите са на лятна ваканция в момента...:P

Но...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

doktorka написа:виж сега...
инстинктите са като "законите на роботиката"...
нарушиш ли ги или промениш ли ги и...гът!..роботът се гътва или тръгва да убива хора...
инстинктите са сума сумарум...
не мож ги пипна...не могат да мутират..защото са много факторни...
или ако се пръке някоя мутацийка...няма да оцелее ...
нашите инстинкти са мързеливи...
да,съгласна съм...но не са мутирали...
женската Винаги ще надушва най-многото тестостерон...и най-"удачния" генетичен фонд...
Само "удачен" в зависимост от промените в усолвията може да е по-различен...
Ми, не е точно така. Ние например сме това, което сме и там където сме, защото не се водим от инстинктите си само. За разлика от животните. Никое животно няма да приеме лишения и страдания ако може да задоволи веднага нуждите си в името на нещо бъдещо и неясно. Ние често го правим. Инстинките са дълбоки, сложни и бавно променящи се. Съгласен. Но ние имаме и кортекс над тях. Фин и прозрачен както неведнъж вече стана дума, но съществуващ и достатъчно мощен да ги овладее. Стига човек да си даде сам шанс за това - Imperare sibi... 8)

А дискусията е за маса и много вино! Много! :D
Публикувай отговор