Какво ме усмихна

Все същите
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Кент написа:
мнемозина, онея снимки също се гледат добре има и излъчване
ама като съм там и го бачкам това и се срещам с тях неусмихнати обаче и немити
в същите тези стаи иначе, ясно ли ти стана що тогава като ми ги прати реагирах...
иначе снимките си бяха супер, като героическите снимки от фронта:winkw:
Сигурно си прав. Вярно е, че не съм живяла там дълго и че сигурно го виждам някак романтично всичкото това.
Те и на снимките си бяха неусмихнати. За немити - не знам. :grin:

Обаче за тях старостта не е порок и това е същественото за тая тема. Затова и изглеждат толкова спокойни.
Не селото, градът е безмилостен към старците, колкото и парадоксално да звучи.
Panta rhei...
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Сигурно си прав. Вярно е, че не съм живяла там дълго и че сигурно го виждам някак романтично всичкото това.
Те и на снимките си бяха неусмихнати. За немити - не знам. :grin:

Обаче за тях старостта не е порок и това е същественото за тая тема. Затова и изглеждат толкова спокойни.
верно е че там по-достолепно окапват
но и старците са различни
и тука и там
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Кент написа: верно е че там по-достолепно окапват
но и старците са различни
и тука и там
Да, така е. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

ELBI написа:Бабите ми - лека им пръст - винаги излизаха (до последните си дни,когато можеха да излизат) елегантни, с направени коси (в къщи им идваха фризьорките, макар и по-рано те да ходеха...май беше повече за социалните контакти да си говорят под онези големи сушоари-шапки-каски) и ... изобщо си беше нормално. Години по-късно на посещение на една българска дама в Хайделберг, децата бяха адски очудени как същата бе в топ форма (фризура, лек грим, червило) и супер елегантна...а - забравих да спомена, че тя тогава бе на 99 г....

И всичките тези жени си бяха 100% българки.

Просто възпитанието и традициите от преди 1944 повеляваха такова поведение към външността им.

Такива ми ти работи.
Вярно! Сетих се за баба ми и нейните приятелки - казвахме им "бабариума". Всички до една бяха дами - добре поддържани, елегантни - въпреки че повечето от тях животът след 9 септември ги е бил яко. Явно е въпрос на създадени навици.
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

* написа:
БоЕВ написа: Е, не е трябвало да го пускам май.:-)
НапрОтив - трябвало е!
Я сега си признай - обичаш ли да си изгладен, лъснат, бръснат и да ухае приятно около теб, нищо, че си балканец/планинец?
Ако и след 40 години,.. пак искаш да си изгладен, лъснат, бръснат и да ухае приятно около теб, това означава ли, че си с напреднала деменция или възродена инфантилия??? :winkw:
Сега момама (нали твойта, да е жива и здрава, стана пълнолетна?) може да се пудри, червило да слага, да има маниери... А след 60 години - кучета я яли... май не си прав.
Прав си - така е! Прескочих по презумция "нормалното" и се отнесох към преекспонираното.
Аватар
Глас в пустиня

Stranniche написа:
ELBI написа:Бабите ми - лека им пръст - винаги излизаха (до последните си дни,когато можеха да излизат) елегантни, с направени коси (в къщи им идваха фризьорките, макар и по-рано те да ходеха...май беше повече за социалните контакти да си говорят под онези големи сушоари-шапки-каски) и ... изобщо си беше нормално. Години по-късно на посещение на една българска дама в Хайделберг, децата бяха адски очудени как същата бе в топ форма (фризура, лек грим, червило) и супер елегантна...а - забравих да спомена, че тя тогава бе на 99 г....

И всичките тези жени си бяха 100% българки.

Просто възпитанието и традициите от преди 1944 повеляваха такова поведение към външността им.

Такива ми ти работи.
Вярно! Сетих се за баба ми и нейните приятелки - казвахме им "бабариума". Всички до една бяха дами - добре поддържани, елегантни - въпреки че повечето от тях животът след 9 септември ги е бил яко. Явно е въпрос на създадени навици.
При едните е унаследено и там нещата са почти незабележими, а при други е придобито с много подражание и резултатът е комичен-дразнещ.
Аватар
Глас в пустиня

Mila написа: Тия, дето са още с акъла си намират по-добри начини.:winkw:
Или просто съчетават и подбират по добре цветовете.:winkw:

От началото на тема та и до сега ме преследва един образ - бледо сбръчкано лице, покрито със старчески петна, ярко червено червило и бледорозови сенки.. :bliak:
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Мнемозина написа: Обаче за тях старостта не е порок и това е същественото за тая тема. Затова и изглеждат толкова спокойни.
Въобще не звучи парадоксално. В града се губи връзката с естествените неща - едно от които е старостта. Оборотите, на които се живее, надпреварата, блъсканицата, желанието да просперираш, рекламите с манекенки и мачовци ... и в тази ситуация възрастните хора... ох, нещо не ми идват думите напоследък. Ако някой се досеща какво искам да кажа, може да го напише.
Извинявайте, много безсъние ми е насъбрало... :eek:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Stranniche написа:
Мнемозина написа: Обаче за тях старостта не е порок и това е същественото за тая тема. Затова и изглеждат толкова спокойни.
Въобще не звучи парадоксално. В града се губи връзката с естествените неща - едно от които е старостта. Оборотите, на които се живее, надпреварата, блъсканицата, желанието да просперираш, рекламите с манекенки и мачовци ... и в тази ситуация възрастните хора... ох, нещо не ми идват думите напоследък. Ако някой се досеща какво искам да кажа, може да го напише.
Извинявайте, много безсъние ми е насъбрало... :eek:
Това е просто разликата между патриархалната и модерната култура.
Патриархалното общество е вертикално, то обхваща всички възрасти и всяка има своето място в него - и за старците то е много добро, хем са на почит, хем си стоят там отстрани и не се бъркат. Но са част от цялото.
Модерното мислене си създава култ към младостта и ги отхвърля, прави ги ненужни.
Все по-често ще ни се налага да се замисляме за това. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

има култ към младостта
и нещо като разисъм към старите хора

и тук в клуба се вижда - на някои люде им е грозно, че бабата си слага червило. един вид бабата няма право на червило щото тия работи са за млади и красиви момичета.
другото? на сапун?
грозно

ако бабата се чувства добре защо трябва да се съобразява с хора които за някои неща нямат очи.....
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Гримът служи (според мен) да подчертае и да усили ефекта на нещо, не да го замести, когато то липсва. Иначе е гротескно.
Боев, аз лично те разбирам, но един Господ знае аз какви ще сме на дърти години. :lol: Но нека бабките се гримират, щом това им помага да се чувстват по-добре. Много е трудно човек да се види с очите на другите. Сигурна съм, че тези бабки виждат у себе си нещо от младостта си, от предишното си аз, а ти (и аз) не го виждаме, защото не сме му били свидетели. Ние виждаме само крайния резултат. :cool:
Изображение
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

vyara написа:Гримът служи (според мен) да подчертае и да усили ефекта на нещо, не да го замести, когато то липсва. Иначе е гротескно.
Боев, аз лично те разбирам, но един Господ знае аз какви ще сме на дърти години. :lol: Но нека бабките се гримират, щом това им помага да се чувстват по-добре. Много е трудно човек да се види с очите на другите. Сигурна съм, че тези бабки виждат у себе си нещо от младостта си, от предишното си аз, а ти (и аз) не го виждаме, защото не сме му били свидетели. Ние виждаме само крайния резултат. :cool:
съгласна съм с теб за грима и затова, че различните очи виждат различно

затова трябва да оставяме хората да се себеизразяват като намерят за добре. а това, че на някой естетитечското чувство се бунтува ...голяма работа....
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Dark Angel написа:има култ към младостта
и нещо като разисъм към старите хора
vyara написа:Гримът служи (според мен) да подчертае и да усили ефекта на нещо, не да го замести, когато то липсва. Иначе е гротескно.
съгласна съм с теб за грима и затова, че различните очи виждат различно

затова трябва да оставяме хората да се себеизразяват като намерят за добре. а това, че на някой естетитечското чувство се бунтува ...голяма работа....
Точно това имах предвид! :good:
Публикувай отговор