От снимка до медал за гражданска доблест
От снимка до медал за гражданска доблест
Кумът на моя кум я е получил.
Запознах се онзи ден с него. Той си живее отдавна във Франция и си живее добре. Има си дори личен кино/видео и пр. салон с 16 места в мазето, точно до значително по-голямото помещение с вината. И аз искам платен отпуск от два и половина месеца годишно, ама никой не ми ги дава. Той е фотограф ентусиаст. Добре, че е помощта на моя кум, който е ултра професионалист фотограф, та го е пообучил, де...
Та, ходил той през лятото на нэкъф остров близо до Гибралтар (не му запомних името). Прави снимка от въртолет на нэкъф, излезнал с малка гребна лодка (тип "кану") извън рифовете, "застанал" с въртолета си високо точно над него. Морето е съвсем спокойно.
И нашия вижда акула през апарата, три пъти по-дълга от кануто, плуваща зад него. Достатъчно е леко да го бутне с муцуната си и храбрият гребец става прекрасна закуска за акулата. Спуснал въртолета към акулата, уплашил я. Пикирал към нея, един вид. Спасил "волния гребец".
Канукарчето също се уплашило и се оплакало, като се върнало на острова. Скандал! Хулиган! Можел е да убие момчето!
Искали да му отнемат разрешителното за летец (или се казва "въртолетец") за въздушно хулиганство. Показал им снимката си.
И го наградили с медал за гражданска доблест.
Хареса ми тази история!
Аре, наздраве!
Запознах се онзи ден с него. Той си живее отдавна във Франция и си живее добре. Има си дори личен кино/видео и пр. салон с 16 места в мазето, точно до значително по-голямото помещение с вината. И аз искам платен отпуск от два и половина месеца годишно, ама никой не ми ги дава. Той е фотограф ентусиаст. Добре, че е помощта на моя кум, който е ултра професионалист фотограф, та го е пообучил, де...
Та, ходил той през лятото на нэкъф остров близо до Гибралтар (не му запомних името). Прави снимка от въртолет на нэкъф, излезнал с малка гребна лодка (тип "кану") извън рифовете, "застанал" с въртолета си високо точно над него. Морето е съвсем спокойно.
И нашия вижда акула през апарата, три пъти по-дълга от кануто, плуваща зад него. Достатъчно е леко да го бутне с муцуната си и храбрият гребец става прекрасна закуска за акулата. Спуснал въртолета към акулата, уплашил я. Пикирал към нея, един вид. Спасил "волния гребец".
Канукарчето също се уплашило и се оплакало, като се върнало на острова. Скандал! Хулиган! Можел е да убие момчето!
Искали да му отнемат разрешителното за летец (или се казва "въртолетец") за въздушно хулиганство. Показал им снимката си.
Хареса ми тази история!
Аре, наздраве!
Последно промяна от АВе на 10.02.08, 18:34, променено общо 1 път.
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Re: От снимка до медал за гражданска доблест
А снимката?
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Обеща да ми я изпрати по нета.Ангел написа:А снимката?
Ще ви я пусна, като я получа.
- Stranniche
- Обратна връзка:
Това се казва късмет - и на канукарчето, и на твоя човек, че е снимал.АВе написа:Кумът на моя кум я е получил.
Запознах се онзи ден с него. Той си живее отдавна във Франция и си живее добре. Има си дори частен кино/видео и пр. салон с 16 места в мазето, точно до значително по-голямото помещение с вината. И аз искам платен отпуск от два и половина месеца годишно, ама никой не ми ги дава. Той е фотограф ентусиаст. Добре, че е помощта на моя кум, който е ултра професионалист фотограф, та го е пообучил, де...
Хареса ми тази история!
Аре, наздраве!
Наздраве, АВе!
Акулите ,според НГ ,не нападат просто ей така.АВе написа:Обеща да ми я изпрати по нета.Ангел написа:А снимката?
Ще ви я пусна, като я получа.
те всъщност са много кротки същества.
просто са най-напред в хранителната верига и всички се страхуват от тях.
всъщност хелокоптера е можел да я "настърви"...
такова де, красива приказка, ма е имал късмет аматьорът така наречен..
снимката обаче сигурно е великанска .искаме я.
Той каза, че акулите са обръщали рибарски лодки, обръщали са и подобни канута. Най-голям бил рискът, ако си сърфист. Хем отдолу дъската ти и прилича на акулата на риба, хем си с черен неопренов костюм и и приличаш на тюлен.doktorka написа:
Акулите ,според НГ ,не нападат просто ей така.
те всъщност са много кротки същества.
просто са най-напред в хранителната верига и всички се страхуват от тях.
всъщност хелокоптера е можел да я "настърви"...
такова де, красива приказка, ма е имал късмет аматьорът така наречен..
снимката обаче сигурно е великанска .искаме я.
НГ да го духа. Чел съм Кусто по темата в книгата му "Акулите" и много, ама много повече му вярвам, отколкото на разни нови нэшънъл-географийчета.
Акулата е съвършенна машина за убиване. И яде всичко, дори медузи, когато няма по-добро мезе наблизо. Може да усети и ритъма на сърцето ти от 50 мили (80 км.) разстояние, защото има електромагнетични сензори в муцуната.
Наздраве!
- Глас в пустиня
Аааааа, снимката е жестока!БоЕВ написа:За това ли говорим?
Неможах да я намеря в по-голям размер, а съм виждал и още една подобна.
А за НГ не си прав и струва ми се че бъркаш разните други акули с чукоглавата, тя е уникална, оборудвана е с "радар" в черепа който засича не ударите на сърцето, а биоелектричество.
Чел бях, че акулите не били толкова агресивни към хората преди време. Станали са такива след Втората световна, просто тогава сме им осигурили много мръвка, нямало е как да откажат и са свикнали с нашето месо, макар че уж не им харесвало много. Това, че сме им приличали на делфини или тюлени, не ми се вярва много- много, защото съм съгласен, че те са перфектни убийци с анализатори много по- добри от нашите и зрение и тактилност и обоняние и т.н. И точно затова не ми се вярва , че не могат да ни различат. Мисля, че са като всеки ловец, който види плячка и му се ще да я атакува.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

- Глас в пустиня
Ами това са най-разпространените заблуди. Акулата е перфектен ловец и убиец, но за съжаление с лошо зрение, захапва само когато не е сигурна дали обекта на нападение става за ядене. По принцип напада всичко което мърда от страст, от любов към спорта, убиват много птици и пингвини, но не ги изяждат...изобщо различните видове акули водят различен и сложен живот. Страхът от акулите е леко преекспониран и има характер подобен на споровете които водим с Кент-а по въпроса със змиите. В едно предаване оповестиха че в световен мащаб умират много повече хора от кокосов орех паднал върху главите им отколкото от акули.[unknown] написа:
Аааааа, снимката е жестока!
Чел бях, че акулите не били толкова агресивни към хората преди време. Станали са такива след Втората световна, просто тогава сме им осигурили много мръвка, нямало е как да откажат и са свикнали с нашето месо, макар че уж не им харесвало много. Това, че сме им приличали на делфини или тюлени, не ми се вярва много- много, защото съм съгласен, че те са перфектни убийци с анализатори много по- добри от нашите и зрение и тактилност и обоняние и т.н. И точно затова не ми се вярва , че не могат да ни различат. Мисля, че са като всеки ловец, който види плячка и му се ще да я атакува.
Абе кумовете на нашите кумове дали не са ли и наши кумове?АВе написа:Кумът на моя кум я е получил.
...
Аре, наздраве!
Panta rhei...
снимката е великанска.БоЕВ написа:За това ли говорим?
А за НГ не си прав и струва ми се че бъркаш разните други акули с чукоглавата, тя е уникална, оборудвана е с "радар" в черепа който засича не ударите на сърцето, а биоелектричество.
а това май не е чукоглава акула:winkw:
- Dark Angel
- сър Айвънхоу
И аз, и аз!!!Dark Angel написа:от тази снимка лееееко ме побиват тръпки
предпочитам да пия мохито на плажа на бара
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
- Dark Angel
- Глас в пустиня
Интересно тогава за това какво ще кажеш?!:lol:Dark Angel написа:от тази снимка лееееко ме побиват тръпки
...
ЦЪК ТУК>>>
пп Редактирах защото много голяма и разтяга фарума.
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
- Stranniche
- Обратна връзка:
- Житената Питка
- BOFH
АВе написа:...

(\__/)
(='.'=)
(")_(") Помогнете на Зайо да влезе в политиката!
(='.'=)
(")_(") Помогнете на Зайо да влезе в политиката!
Вероятно е тази снимка. Не зная. Не съм я виждал.БоЕВ написа:За това ли говорим?
Браво на теб! Къде я намери, бе, Боев?
Според Кусто всички видове акули, освен рудиментарните такива като черноморските, имат сензори за електричество, за биоелектричество, от двете страни на муцуната си. По м/у 1500 и 2100 сензора на страна при разл. видове. Т.е. те си правят стерео "електрическо зрение" и си идват да те изпапкат. От 50 до 80 км. далеч.БоЕВ написа:За това ли говорим?
Последно промяна от АВе на 11.02.08, 20:41, променено общо 1 път.
снимката с акуляка си я бива, то май ограждаха с мрежи към гибралтарско навремето ама...Страхът от акулите е леко преекспониран и има характер подобен на споровете които водим с Кент-а по въпроса със змиите. В едно предаване оповестиха че в световен мащаб умират много повече хора от кокосов орех паднал върху главите им отколкото от акули.
аз за страха от змии и не споря особенно, но действително ми е интересно какво усещат хората от тях страхуващите се като видят това грациозно и красиво тяло да се извива между храсталаците
имах една колежка дето като видеше дори и малко кученце подскачаше до небето и грачеше грозно
Последно промяна от Kent на 11.02.08, 21:18, променено общо 1 път.
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Технически погледнато - не. То, ... щом мъжът не е роднина, кво остава за кумовете.Мнемозина написа:Абе кумовете на нашите кумове дали не са ли и наши кумове?АВе написа:Кумът на моя кум я е получил.
...
Аре, наздраве!
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
Може, не съм много сигурен, най-силен спомен имам за чуковите, гледах експеримен с ел. сензори заровени в пясъка на дъното - пускат ток и акулата се спуска, прекъсват веригата и акулата е шаш не знае на къде да тръгне.АВе написа:
Според Кусто всички видове акули, освен рудиментарните такива като черноморските, имат сензори за електричество, за биоелектричество, от двете страни на муцуната си. По м/у 1500 и 2100 сензора на страна при разл. видове. Т.е. те си правят стерео "електрическо зрение" и си идват да те изпапкат. От 50 до 80 км. далеч.
- Глас в пустиня
Всеки си има по нещо.Кент написа:снимката с акуляка си я бива, то май ограждаха с мрежи към гибралтарско навремето ама...Страхът от акулите е леко преекспониран и има характер подобен на споровете които водим с Кент-а по въпроса със змиите. В едно предаване оповестиха че в световен мащаб умират много повече хора от кокосов орех паднал върху главите им отколкото от акули.
аз за страха от змии и не споря особенно, но действително ми е интересно какво усещат хората от тях страхуващите се като видят това грациозно и красиво тяло да се извива между храсталацитеаз щото поне от това съм ампутиран, от страха към...де
имах една колежка дето като видеше дори и малко кученце подскачаше до небето и грачеше грозно