...........

Все същите
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

ELBI написа:съвсем го вярвам и за предишни изцепки на Максимчо, и за Маричков... Просто у нас е перверзна системата.

В Англия кат гепят някой известен - разкатават го... още след 15 мин е по новините. Затова там известните не се фукат като у нас, сравнително примерни са и определено не притежават полицията и съдебната система...не са над закона (е - до колкото може да си наемат по-добър адвокат за по-завързани случаи..ала това е навсякъде)
Само че е малко наопаки. Не "затова не притежават полицията и съдебната система", а "защото не притежават полицията и съдебната система".

У нас винаги е много интересно.
Всъщност Стависки е подходящата, безопасна публична личност, която може да бъде жертвана в този момент уж в името на потъпканата справедливост - и това е гадното. Да не говорим за ксенофобията, която също лекичко се подкладе.
Защото така пак не е справедливост за всички. И няма да доведе до такава.
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

pocti_bezobidna написа:
Мнемозина написа:Не, не го гледах.

Обаче понеже :-) нещо напоследък ме влече да говоря малко извън чашата, с риск да ме низвергнете ще ви кажа какво гледах тази вечер.

Концерт на Венецуелски младежки оркестър, който бил създаден по някаква програма за обучение и интегриране на малолетни престъпници.

Свиреха страхотно. :shocked:
Има полза от тия неща, една приятелка работи по такава програма в Берлин, занимават се главно с имигрантски общности - казва, че преминалите подобни програми рядко повтарят престъпните прояви. Ама там гледат да ги "интегрират" още като започнат да хулиганстват по-на едро.
Децата бяха страхотни, наистина. Никога не бих повярвала откъде са тръгнали.
Много ме размисли всичко това. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Niya

Мнение от Niya »

pocti_bezobidna написа:Аз пък без нищо против да имам момичето, да попипам просто - за ней Стандарт и Дарик събират кинти, обаче, ако я беше отнесъл не Максим, а някой от многобойните БГ джигити, щяха ли така да се грижат?
Не.

Съчуствам и на двете страни. Не мога и да съдя.
Човек обаче трябва да носи отговорност за думите и постъпките си.
И мен ме подразни предаването "Търси се" по БТВ.
Както и паралелното по Нова.

Факт е, че сами се избиваме в катастрофи, сякаш сме във война.:(
И всички сме участници в нея.
annonymus

Мнение от annonymus »

Niya написа: И мен ме подразни предаването "Търси се" по БТВ.
И паралелно по Нова ли е имало? Браво.

ПС. ми поне дано съберат повечко пари, ако не друго. Някаква полза да има.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Dark Angel написа:такива случаи човек чука на дърво, плюе през рамо, вика "пу-пу-пу...", моли се "да спи зло под камък"..... :(
На всеки, който шофира може да се случи да блъсне и убие човек. Така е.
НО!!!
Не на всеки може да се случи да е пил алкохол преди това. Това вече е личен избор, независещ от обстоятелствата, а лично от теб.
Ето къде, според мен, е границата между нещастен инцидент, неумишлено убийство и умишлено.
Щото като пиеш трябва да си даваш сметка, че ще караш след това и реакциите ти ще са забавени. И като си толкова нагъл и се правиш на бабаит, казвайки си- "майната му, кво от туй"- като направиш белята трябва да си платиш.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

4avdar4e написа: Нещо подобно имаше и покрай Маричков..
И той се размина с условна. И пак беше пил, ама малко. Една бира казаха тогава. Една бира си е нищо, не като две ракии.
А кръстовището е супер натоварено- изхода на Пловдив към София и Пазарджик.
Не че го оправдавам, съвсем не.

Изображение
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Мнемозина написа:
ELBI написа:съвсем го вярвам и за предишни изцепки на Максимчо, и за Маричков... Просто у нас е перверзна системата.

В Англия кат гепят някой известен - разкатават го... още след 15 мин е по новините. Затова там известните не се фукат като у нас, сравнително примерни са и определено не притежават полицията и съдебната система...не са над закона (е - до колкото може да си наемат по-добър адвокат за по-завързани случаи..ала това е навсякъде)
Само че е малко наопаки. Не "затова не притежават полицията и съдебната система", а "защото не притежават полицията и съдебната система".

У нас винаги е много интересно.
Всъщност Стависки е подходящата, безопасна публична личност, която може да бъде жертвана в този момент уж в името на потъпканата справедливост - и това е гадното. Да не говорим за ксенофобията, която също лекичко се подкладе.
Защото така пак не е справедливост за всички. И няма да доведе до такава.
ами не бях писал "затова не притежават", а "Затова там ...не се ..., сравнително...са и определено не притежават..." т.е. което и ти пишеш.

Нейсе.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

ELBI написа:
ами не бях писал "затова не притежават", а "Затова там ...не се ..., сравнително...са и определено не притежават..." т.е. което и ти пишеш.

Нейсе.
Тъй де, тъй, то всъщност е едно и също.
Основната ми мисла беше в по-долното. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

pocti_bezobidna написа:
Niya написа: И мен ме подразни предаването "Търси се" по БТВ.
И паралелно по Нова ли е имало? Браво.

ПС. ми поне дано съберат повечко пари, ако не друго. Някаква полза да има.
То парите ги имало, въпросът бил ние да си платим някак, ако имаме позиция,
абе - Карбовски, какво повече да обяснявам.:grin:

Не че не ме кефи, де - кефи ме, но предаванията му трябва да се разглеждат като картини - неща, извън времето и мястото.:winkw:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Mila написа: Не че не ме кефи, де - кефи ме, но предаванията му трябва да се разглеждат като картини - неща, извън времето и мястото.:winkw:
Напротив, те са тук и сега, гадното ежедневие, което ние не виждаме..
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

4avdar4e написа:
Mila написа: Не че не ме кефи, де - кефи ме, но предаванията му трябва да се разглеждат като картини - неща, извън времето и мястото.:winkw:
Напротив, те са тук и сега, гадното ежедневие, което ние не виждаме..
Така е, формално погледнато,
но всъщност,
в ежедневния си живот ние вероятно няма да срещнем тези хора, нито ще знаем нещо за тях,
нито ще се наложи да решаваме подобни проблеми (пу,пу,пу!).
Това, което прави предаванията му злободневни са тълкуванията и наслагването им върху някакви по-популярни модели на поведение,
и още по- популярни страхове. :winkw:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Mila написа: Това, което прави предаванията му злободневни са тълкуванията и наслагването им върху някакви по-популярни модели на поведение,
и още по- популярни страхове. :winkw:
Хъм, тва, което прави предаванията му истински, са коментарите му. На човек, който постоянно се сблъсква с нещата, за които разказва. И на човек, който има достатъчно сърце и ташаци да ги разкаже... Те са насочени именно към нас - хората, които дори не предполагаме, че някакви си други такива индивиди живеят покрай нас.. Признавам си, за разлика от любимата ми Безобидна, не съм го слушала по радиото - чета го и гледам ТВ. Той прави коментарите си .. гадни... ох, едни кубинки ми се въртят тия дни... :shy:

И сега ако ме попиташ: ТИ (с оня пръст от руските плакати:winkw:) какво направи, ще ти отговоря честно: нищо. :blink: Просто бидейки затворена в собствения си уютен свят , той ме хваща за ръчичка и ми показва какво е могло да бъде, какво може да ми се случи, къде може да съм била, къде може да бъда... И ... кубинката, отрезвявяването, че светът не е това, което виждам аз..

П.П. Абе, дали не е крайно време да му се обясня в любов на тоя пич :rotfl24::rotfl24:
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Demon написа:
Dark Angel написа:такива случаи човек чука на дърво, плюе през рамо, вика "пу-пу-пу...", моли се "да спи зло под камък"..... :(
На всеки, който шофира може да се случи да блъсне и убие човек. Така е.
НО!!!
Не на всеки може да се случи да е пил алкохол преди това. Това вече е личен избор, независещ от обстоятелствата, а лично от теб.
Ето къде, според мен, е границата между нещастен инцидент, неумишлено убийство и умишлено.
Щото като пиеш трябва да си даваш сметка, че ще караш след това и реакциите ти ще са забавени. И като си толкова нагъл и се правиш на бабаит, казвайки си- "майната му, кво от туй"- като направиш белята трябва да си платиш.
Точно! Това и на мен ми се върти из главата. Какво значи - "на всеки може да се случи" - кое да се случи?! Да кара пиян и да убие човек! Това нормално ли е? За мен не е!

Майната му - Максим е страхлив плъх и лигльо. Трабва ли сега да има филм и за онова момиче на което годежа се отлага за неопределено време, ще се възстановили и ще имали сили отново да обича, да живее...благодарение на това, че една самозабравила се пияна свиня ги е размазала на асфалта...
И сега се очаква хората да проявят разбиране, че той страдал и всичко може да се се размине с едно - съжалявам...
Майната му и на Максим и на "обществото" с цялата му толерантност и "човешко разбиране"!
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

БоЕВ написа: Точно! Това и на мен ми се върти из главата. Какво значи - "на всеки може да се случи" - кое да се случи?! Да кара пиян и да убие човек! Това нормално ли е? За мен не е!

Майната му - Максим е страхлив плъх и лигльо. Трабва ли сега да има филм и за онова момиче на което годежа се отлага за неопределено време, ще се възстановили и ще имали сили отново да обича, да живее...благодарение на това, че една самозабравила се пияна свиня ги е размазала на асфалта...
И сега се очаква хората да проявят разбиране, че той страдал и всичко може да се се размине с едно - съжалявам...
Майната му и на Максим и на "обществото" с цялата му толерантност и "човешко разбиране"!
Боев, Боев, много те бива да говориш ей така наслуки :-)
Точно за това беше на омразния ти Карбовски предаването...
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

4avdar4e написа:
Боев, Боев, много те бива да говориш ей така наслуки :-)
Точно за това беше на омразния ти Карбовски предаването...
Дали! Нямах предвид Горсова(момичето в кома), а онова другото, от Сливен, годеница на младежа дето почина на място.

Да, предаването на Карбовски не съм го гледал, и нямам нужда някой да ми напомня какво се е случило и да ми оформя мнение. Но за сметка на това гледах част от "Търси се" и това ми затвърди окончателно позицията.
annonymus

Мнение от annonymus »

Mila написа: в ежедневния си живот ние вероятно няма да срещнем тези хора, нито ще знаем нещо за тях,
нито ще се наложи да решаваме подобни проблеми (пу,пу,пу!).:
Ти само се огледай да видиш какво става!
аз съм миролюбив човек, винаги първо говоря, после съскам, ама такива изроди има,
не е истина!
Срещу нас има една жена, с психическо заболяване.
Всичко е ОК, когато си взима лекарствата - работи, изкарва кинти, не се разбира, че нещо не е наред съвсем.
При последната и криза баща и сме го търсили с полиция, щото не може друг освен роднина да подаде сигнал и да се обади на лекарите! А той се крие, кретена с кретен! :twisted:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Demon написа:
4avdar4e написа: Нещо подобно имаше и покрай Маричков..
И той се размина с условна. И пак беше пил, ама малко. Една бира казаха тогава. Една бира си е нищо, не като две ракии.
А кръстовището е супер натоварено- изхода на Пловдив към София и Пазарджик.
Не че го оправдавам, съвсем не.
Не е било една бира
или и да е било бира, и да е било една, то тя е била

няколко пъти.....
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Re: Някой гледа ли вчера предаването на Карбовски?

Мнение от bead_ »

* написа:
bead_ написа:
* написа:
bead_ написа:пътуваше сам.
Още по-зле! :rotfl24: :rotfl24: :rotfl24:
именно.

п.п. аз ли криво пиша или ти криво ме разбираш?!?!
Искам просто да попроследя... докъде се палиш... :blum:
докъдето трябва. след това викам пожарната.
just perfect
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

pocti_bezobidna написа:Аз пък без нищо против да имам момичето, да попипам просто - за ней Стандарт и Дарик събират кинти, обаче, ако я беше отнесъл не Максим, а някой от многобойните БГ джигити, щяха ли така да се грижат?
което трябва да означава, че е "късметлийка", че я е отнесъл той, вдигнал се е шум и събират пари за операцията й ли?
just perfect
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

bead_ написа:
което трябва да означава, че е "късметлийка", че я е отнесъл той, вдигнал се е шум и събират пари за операцията й ли?
Да, бе... Баси и логиката, труднао я схващам...

Изображение
annonymus

Мнение от annonymus »

bead_ написа:
Разбира се, че не.
Означава че медийният шум и помощ е доста избирателен. Не ми се вярва някай дя направи активна кампания за жертвата Х блъсата от шофера П.П. от град Ц. (примерно)
Моралната страна на нещата някак леко ми нагарча.
Има си няколко случая в нашата държава, които са много удобни за вдигане на шум и веднага събуждат доброто у всички нас, съпроводено със справедлив гняв кън "нищонеправещатавърхушка от всякакъв род". Популизма дава лоши плодове в последствие, ама като се усетим, ще е бая късно. Ясно - гонят се тиражи, рейтинги и т.н. ама трябва малко повече отговорност от страна на медиите, сметам.
Ако съберат парите - пак ще има някаква полза. Щото обезщетението от Ставински до никъде няма да стигне.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

pocti_bezobidna написа:
bead_ написа:
Разбира се, че не.
Означава че медийният шум и помощ е доста избирателен. Не ми се вярва някай дя направи активна кампания за жертвата Х блъсата от шофера П.П. от град Ц. (примерно)
Има си няколко случая в нашата държава, които са много удобни за вдигане на шум и веднага събуждат доброто у всички нас, съпроводено със справедлив гняв кън "нищонеправещатавърхушка от всякакъв род". Популизма дава лоши плодове в последствие, ама като се усетим, ще е бая късно. Ясно - гонят се тиражи, рейтинги и т.н. ама трябва малко повече отговорност от страна на медиите, сметам.
Ако съберат парите - пак ще има някаква полза. Щото обезщетението от Ставински до никъде няма да стигне.
Чувала си за Съвестин и борбата на баща му, нали? А за колко болни деца, никому неизвестни, е имало кампании за набиране на средства... Обсоятелства разни, роднини различно борбени също...

Изображение
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Аз пък без нищо против да имам момичето, да попипам просто - за ней Стандарт и Дарик събират кинти, обаче, ако я беше отнесъл не Максим, а някой от многобойните БГ джигити, щяха ли така да се грижат?
що да се грижат
те не се грижат
а гледат да се продават повече
освен телесна проституция има и нюзпейпърска такава
дори FM-проституция
[/quote]
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
annonymus

Мнение от annonymus »

Demon написа:
pocti_bezobidna написа:
bead_ написа:
Разбира се, че не.
Чувала си за Съвестин и борбата на баща му, нали? А за колко болни деца, никому неизвестни, е имало кампании за набиране на средства... Обсоятелства разни, роднини различно борбени също...
Чувала съм за Съвестин, да. Бащата осъди рОдината. Сумата е смешна - нито присъдата, нито кинтите ще му върнат детето, но подходът е много правилен.
Само че не разбирам какво общо има това със Ставински и с медийната шумотевица на Стандарт и Дарик.
Публикувай отговор