Това е само един ден!

Все същите
Аватар
Глас в пустиня

Това е само един ден!

Мнение от Глас в пустиня »

www.netinfo.bg/?tid=40&oid=1159905
"Таймс": Свети Валентин не е нужно да се празнува, просто изчакай да мине

14 февруари е ден на много високите цени и розови украшенийца
11.02.2008

14 февруари е ден на много високите цени и розови украшенийца. Тези, които са сами, в този ден се чувстват отвратително. На тези пък, на които всичко в личния им живот е наред, им се струва, че всички наоколо са толкова влюбени един в друг, че не може и да бъде повече.

Такова нещо като сполучлив ден на Свети Валентин, просто не съществува, твърди вестник "Таймс" (timesonline.co.uk).

Момичетата по неволя се впускат в надпревара на коя от тях ще подарят най-скъпия букет или ще я поканят в най-известния ресторант. Още един неприятен и за съжаление неизбежен момент - необходимостта да се изслушват безвкусни поетични опити и да се възклицава при вида на безвкусни картички и бонбони, опаковани в кутии във формата на сърце.

Впрочем целият антураж на празника, всички тези сърчица и пайетки впечатляват малките деца и италианските моделиери, пише вестникът.

В деня на Свети Валентин на мъжете не им е по-лесно. Местата във всички прилични места винаги са резервирано от по-рано и по неволя трябва да се отиде в най-омразните ресторанти.

А само при мисълта за празничната вечеря, цветята и подаръците на всеки благоразумен човек му идва единствената идея - просто да й даде пари.

Практически обаче няма шансове това трезвомислено предложение да бъде оценено по достойнство. Така че единственото, което се струва да се направи на 14 февруари, е да се постараеш да не празнуваш, а просто да изчакаш този ден да отмине.
М-да, ко да прайш са!?! Прави са хората.:lol:
TerE

Re: Това е само един ден!

Мнение от TerE »

БоЕВ написа:
А само при мисълта за празничната вечеря, цветята и подаръците на всеки благоразумен човек му идва единствената идея - просто да й даде пари.

А вообще - безусловный минус - расходы... Это хорошо, если объект для вручения подарков один. А если два, или три... Тут от восьмого марта в чувство месяц приходишь, а они еще эту напасть замутили...
:grin:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Бе само един, само два, на мене не ми мина наум да и дам пари. И цветя май ще купя с кеф вечерта, скъпи, скъпи, баш когато всички търсят. Пък и едно сърце вече купих, колебах се малко понеже водно конче също имаше хубаво, ама водното конче много лигаво, бе... Клишенце, а? Защо ми доставя удоволствие тогава, мамка му?
TerE

Мнение от TerE »

Green Light написа:Бе само един, само два, на мене не ми мина наум да и дам пари. И цветя май ще купя с кеф вечерта, скъпи, скъпи, баш когато всички търсят. Пък и едно сърце вече купих, колебах се малко понеже водно конче също имаше хубаво, ама водното конче много лигаво, бе... Клишенце, а? Защо ми доставя удоволствие тогава, мамка му?
Щото го правиш от сърце :-)
А като е - юруш, айде и ние в кюпа с всичките.... щото трябва... е те тогава е клишенце.
Хубав празник ти пожелавам :-)
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Green Light написа:Бе само един, само два, на мене не ми мина наум да и дам пари. И цветя май ще купя с кеф вечерта, скъпи, скъпи, баш когато всички търсят. Пък и едно сърце вече купих, колебах се малко понеже водно конче също имаше хубаво, ама водното конче много лигаво, бе... Клишенце, а? Защо ми доставя удоволствие тогава, мамка му?
:blink::blink:
Бе, ейчш, ония тъпи американци га успяха да ти промият мозъка??:blink::blink:
esti

Мнение от esti »

4avdar4e написа:
:blink::blink:
Бе, ейчш, ония тъпи американци га успяха да ти промият мозъка??:blink::blink:
Стига ма, баш американците и баш на Грийни мозъка.:lol:

Сигурно просто иска да вижда звездичките в очите на Бейби, когато и поднася сърцето си.:cool:
Йеее, ама как го докарах поетично а...:grin:
Последно промяна от esti на 14.02.08, 00:15, променено общо 1 път.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

esti написа: Сигурно просто иска да вижда звездичките в очите на Бейби, когато и поднася сърцето си.:cool:
Миии, да й го поднесе, докато дреме в някое задръстване :rotfl24: Във вид на поема, песен, разказ.... Що трябва да е водно конче?!? :dunno:
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

"Таймс":
14 февруари е ден на много високите цени и розови украшенийца. Тези, които са сами, в този ден се чувстват отвратително.
Всяка година на този ден ми се случва да утешавам някой отвратително-чувстващ се, да се опитвам да вдъхвам кураж и надежди, че и той/тя ще срещне Човека... :-)
Тази година на "Св. Валентин" ме поканиха двама влюбени, които аз запознах... Имам странното усещане, че го правят този път за да утешават мен :lol: - за да не съм сама на "празника", да не се чувствам отвратително:blink: . А мен всъщност въобще не ме вълнуват сърцата по улиците и някакви измислени поводи... :grin:
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

Stranniche написа:
"Таймс":
14 февруари е ден на много високите цени и розови украшенийца. Тези, които са сами, в този ден се чувстват отвратително.
Всяка година на този ден ми се случва да утешавам някой отвратително-чувстващ се, да се опитвам да вдъхвам кураж и надежди, че и той/тя ще срещне Човека... :-)
Тази година на "Св. Валентин" ме поканиха двама влюбени, които аз запознах... Имам странното усещане, че го правят този път за да утешават мен :lol: - за да не съм сама на "празника", да не се чувствам отвратително:blink: . А мен всъщност въобще не ме вълнуват сърцата по улиците и някакви измислени поводи... :grin:
утре бил денят на влюбените...
А аз всеки ден съм влюбена!
защо тогава не получавам подаръци всеки ден?
м?

(което не означава че утре няма да получа ,де..:winkw:)

а на мен 14-ти ми е 4 -рен празник..
ама е утре...
затуй..утре ще пием!
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Извода:
Празнувайте св.Трифон Зарезан! :wine: :drink: :beer: :cheers: :drinka: :sodrunk:
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

всеки да прай кво му е сгодно
и днес и утре и всеки ден
:-)

винаги е готино обаче да има поводи за наздравици и тва онова:cool:
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
esti

Мнение от esti »

Марвин написа:Извода:
Празнувайте св.Трифон Зарезан! :wine: :drink: :beer: :cheers: :drinka: :sodrunk:
Щото е празник на зарязаните - както каза Слави снощи :lol:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Сладура той. :cool:
Изображение
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

esti написа:Щото е празник на зарязаните - както каза Слави снощи :lol:
:shy: Ами... :crying:
Bella Ciao
annonymus

Мнение от annonymus »

vyara написа:
Сладура той. :cool:
Никога не съм сигурна кога Грийн говори сериозно и кога разказва кратка история :-)
Но това, дето го е написал е романтично :shy:

Да празнува кой каквото иска. "Само един ден" важи с пълна сила както за св. Валентин, така и за Трифон Зарезан, не е ли така?
Можеш да подариш цвете на жената до теб или на мъжа до теб да направиш подарък, а може - както някой беше направил оригинално предложение тук - да се покажеш като истински българин и да залееш благоверната с шкембе чорба (след като предварително ти е сервирала салата, разбира се)
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

а са да не ми прецаквате готиния ден със кофти коментари а:blum:
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
esti

Мнение от esti »

Марвин написа:
Стига де, гледай по-философски на живота.
Смешните му страни са повече от трагичните. :winkw:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

esti написа:
Марвин написа:
Леле, как се хвана това шаранчееее!
:harhar:
Bella Ciao
esti

Мнение от esti »

Марвин написа:
esti написа:
Марвин написа:
Леле, как се хвана това шаранчееее!
:harhar:
Уф, няма ли да го смениш тоз номер, че се изтърка вече. :blum:
Публикувай отговор