ъфенс липсва, обаче и резултатност също...Remmivs написа:важното е да се забавляваме пък ако и на теб ти става хубаво - какво по-добро от товаbead_ написа:е*авате се с мене вече....
ps
no offence
търся подходящата дума...
основното - дейносттаМнемозина написа:И кое й остава същото като преди?bead_ написа:не е. фирмено парти. за една компания, която си сменя собствениците, името, логото, лицето и разни други подробности...Кент написа:
това да не за кръщене на голям човек
или за развод
също на голям:winkw:
just perfect
пролет (ново начало, пък и е пролетно време кажи-речи вече)
полет (напускане на гнездото, съзряване)
извисяване (набиране на мощ и момент)
възход (няма нужда от обяснения)
хубаво ме замисли, благодаря
PS
Възходящо парти ми се чини добро словосъчетание, ако и да е полиезично.
полет (напускане на гнездото, съзряване)
извисяване (набиране на мощ и момент)
възход (няма нужда от обяснения)
хубаво ме замисли, благодаря
PS
Възходящо парти ми се чини добро словосъчетание, ако и да е полиезично.
Последно промяна от Remmivs на 20.02.08, 16:45, променено общо 1 път.
майтап ще има като дойде шефа на врата с поканата в ръка и ми каже "хъм, колко броя отпечатахме?!? ако ги върнем на вторични суровини ще си избием ли поне 20% от разходите?!? съгласна ли си да напуснеш по взаимно съгласие или..."Мнемозина написа:преображение
преобразяване
Ако не го обърнеш някак на майтап, май няма да стане. Така или иначе ще трябва да има закачка с нещо.
just perfect
Добре де, нали за парти става дума, трябва ли да е само и единствено тържествено и сюрьозно?bead_ написа:майтап ще има като дойде шефа на врата с поканата в ръка и ми каже "хъм, колко броя отпечатахме?!? ако ги върнем на вторични суровини ще си избием ли поне 20% от разходите?!? съгласна ли си да напуснеш по взаимно съгласие или..."Мнемозина написа:преображение
преобразяване
Ако не го обърнеш някак на майтап, май няма да стане. Така или иначе ще трябва да има закачка с нещо.
Пък и ти ще го обработиш предварително шефа.
Panta rhei...
- Пипилота Шантиклер
Re: търся подходящата дума...
изпуши ми главата. нищо не измислих. излизам от ситуацията по най-гадния и тъп начин:
ПОКАНА
дата
ден
място
подпис
ПОКАНА
дата
ден
място
подпис
just perfect
абе пишиbead_ написа:заповядайте на нашето възобновяване?! звучи ми като кофти превод от чужд език...Semiramis написа:хммммммм
възобновяване:lol:
просто и ясно
Заповядайте на PARTY-TO ни
ще останете приятно изненадани
и толкоз
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
е, нещо такова се получи накрая...Кент написа:абе пишиbead_ написа:заповядайте на нашето възобновяване?! звучи ми като кофти превод от чужд език...Semiramis написа:хммммммм
възобновяване:lol:
просто и ясно
Заповядайте на PARTY-TO ни
ще останете приятно изненадани
и толкоз
все си мислих, че дружно ще измислим тая проклета дума. нали сме писачи тук. славни.
just perfect
Пременяване.TerE написа:преоткриване... в смисъл пре-откриване![]()
![]()
.... бе нещо пре- ще да ето си е направо префасониране, на чист български, така де
Хем и към преобличане навежда... така, като процес на партито.
Бийд, не се ядосвай, то е ясно, че не можем да го измислим, ама поне да се посмеем...
Panta rhei...
ПОКАНА (ЗА НАШАТА ПРОМЯНА И НОВА ПРЕМЯНА)bead_ написа:изпуши ми главата. нищо не измислих. излизам от ситуацията по най-гадния и тъп начин:
ПОКАНА
дата
ден
място
подпис
Ако са в IT или сроден, че защо не и напълно различен, то това вече си е как беше придобило гражданственост, бранш можеш да украсиш втората скоба с :-
Последно промяна от Remmivs на 20.02.08, 17:18, променено общо 1 път.
- Пипилота Шантиклер
е да де, ама така няма визияbead_ написа:изпуши ми главата. нищо не измислих. излизам от ситуацията по най-гадния и тъп начин:
ПОКАНА
дата
ден
място
подпис
п.п. наистина ми стана интересно, защо непременно трябва да е с българска дума?
Абе всъщност на гърба на компанията...bead_ написа:смейте се на мой гръб.Мнемозина написа:
Бийд, не се ядосвай, то е ясно, че не можем да го измислим, ама поне да се посмеем...
п.п. от утре ще мисля върху обява за работа. т.е. съветите ви отново са добре дошли.
Така че може тя да си търси работа утре и без проблем ще й измислим обявата.
Panta rhei...
много си игривозакачлив днес!Remmivs написа:
ПОКАНА (ЗА НАШАТА ПРОМЯНА И НОВА ПРЕМЯНА)
Ако са в IT или сроден, че защо не и напълно различен, то това вече си е как беше придобило гражданственост, бранш можеш да украсиш втората скоба с :-
just perfect
има. остана само визията. т.е. минималистичен текст и останалото е графичен дизайн...Пипилота Шантиклер написа:е да де, ама така няма визияbead_ написа:изпуши ми главата. нищо не измислих. излизам от ситуацията по най-гадния и тъп начин:
ПОКАНА
дата
ден
място
подпис
п.п. наистина ми стана интересно, защо непременно трябва да е с българска дума?
п.п. така реших. някакъв бъг имам в програмата явно. хвана ме яд, че не мога да напиша една покана на родния си език!!!!!
just perfect
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Да не стане накрая
"Облякъл се Илия и....пак в тия":-)
"Облякъл се Илия и....пак в тия":-)

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Не се коркай.bead_ написа:
хвана ме яд, че не мога да напиша една покана на родния си език!!!!!
Родният ни език още не се е пригодил достатъчно към фирмено-рекламната лексика. Или тя към него.
Пък и толкова сме се възраждали, прераждали, обновявали, възстановявали и оживявали тук, че вече ни нагарча.
Panta rhei...
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Защото сме оковани в някакви калъпи, наложени от някакъв измислен етикет. Няма място за творчество или и да има няма да са достатъчно тези, които да го оценятМнемозина написа:Не се коркай.bead_ написа:
хвана ме яд, че не мога да напиша една покана на родния си език!!!!!
Родният ни език още не се е пригодил достатъчно към фирмено-рекламната лексика. Или тя към него.
Пък и толкова сме се възраждали, прераждали, обновявали, възстановявали и оживявали тук, че вече ни нагарча.
Кента е прав-заповядайте на pary-to ни МНОГО ЯКО !!!! МНОГО МЕ ИЗКЕФИ ТОВА !!!!

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
О, не ние. И то даже не е етикет.frisky lioness написа: Защото сме оковани в някакви калъпи, наложени от някакъв измислен етикет. Няма място за творчество или и да има няма да са достатъчно тези, които да го оценят
Не знам защо имам чувството, че онези с фирмената лексика имат чувството, че проявата на остроумие може да комплексира или засегне някого поради невъзможността му да го разбере.
Ама го засуках...
Може и да греша де, ама като гледам и слушам реклами, посланията са като хидравличен чук.
Panta rhei...
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Аз та разбраФ:winkw:Мнемозина написа: Ама го засуках...
Може и да греша де, ама като гледам и слушам реклами, посланията са като хидравличен чук.
П.П. Липсва ми "Рекламна пауза":(

Много го харесвах това! Обаче не с девойката...frisky lioness написа:Аз та разбраФ:winkw:Мнемозина написа: Ама го засуках...
П.П. Липсва ми "Рекламна пауза":(
Даже синът ми намира от време на време някои от онези реклами в нета и се веселим тук...
Panta rhei...
- snowprincess
Поканите за фирмени събития съдържат десет важни елемента, всеки от които има своето място и значение - представя в положителна светлина домакините и носи полезна информация за гостите.bead_ написа:изпуши ми главата. нищо не измислих. излизам от ситуацията по най-гадния и тъп начин:
ПОКАНА
дата
ден
място
подпис
Първият задължителен елемент е логото на фирмата. Неговото място не е строго определено. То може да е най-отгоре, най-отдолу, по средата на поканата или в единия й край. Следва името на домакина. Не забравяйте, че кани не фирмата, а конкретен човек, т.е. поканата винаги трябва да е персонализирана. Ако домакините са повече от един, най-отгоре стои името на най-високопоставения. След него се подреждат останалите според ранга им. Тук идва ред на фразата „има удоволствието да ви покани…” или подобна. Тя се придружава с уточнение за вида на събитието - коктейл, прием, обяд, вечеря и т.н.
Поводът за мероприятието е от основно значение и трябва да бъде ясно написан, защото той ориентира гостите дали да носят подаръци и цветя, дали ще има официален гост, в чиято чест се дава приемът (например вицепрезидентът на фирмата за Европа и Азия) и др. Следват датата, а след нея и часът, като може да се конкретизира начален и краен час на мероприятието (от 18 до 20 часа). Остава да се посочи мястото за провеждане на мероприятието. Отдолу се изписва R.S.V.P. (моля, отговорете). Когато вие сте гости, не пропускайте да отговорите на организаторите дали ще присъствате или не в рамките на 48 часа след като сте получили поканата. Последният десети елемент - специалните инструкции, се изписват до молбата за потвърждение и могат да включват за колко души е поканата, дали да я носите със себе си, код на облеклото, инструкции за паркиране на автомобилите, дали ще се произнася реч (тогава е добре да се напише от кого и в колко часа, за да съобразят гостите да пристигнат по-рано) и т.н. K
* Кристина Крънчева е завършила швейцарското училище за етикет и международен протокол Institut Villa Pierrefeu. Има лиценз за консултант по корпоративен етикет и международен протокол от The Protocol School of Washington®, САЩ. Фирмата и „СМ консултинг“ ЕООД организира обучения. Можете да и пишете на e-mail: etiket@capital.bg.

аз пък напротив - непрекъснато получавам закачливи покани. всеки се прави на интересен. на бюрото си имам купища - едни печатат евро с тяхното лого, други - самолетен билет, трети - паспорт, четвърти - пъзел трябва да наредиш, за да прочетеш поканата, правят ги в найлонови пликчета, на вестникарска хартия, имам дори покривка!!! имам и една дето, за да я прочетеш трябва да наклониш листа пред очите си, една като паяжина такава, едно време имаше по вестниците в страницата за развлечения този тип изписване...Мнемозина написа:О, не ние. И то даже не е етикет.frisky lioness написа: Защото сме оковани в някакви калъпи, наложени от някакъв измислен етикет. Няма място за творчество или и да има няма да са достатъчно тези, които да го оценят
Не знам защо имам чувството, че онези с фирмената лексика имат чувството, че проявата на остроумие може да комплексира или засегне някого поради невъзможността му да го разбере.
Ама го засуках...
just perfect
пускам на кристина веднага мейл да ми измисли думичката!!!snowprincess написа:
* Кристина Крънчева е завършила швейцарското училище за етикет и международен протокол Institut Villa Pierrefeu. Има лиценз за консултант по корпоративен етикет и международен протокол от The Protocol School of Washington®, САЩ. Фирмата и „СМ консултинг“ ЕООД организира обучения. Можете да и пишете на e-mail: etiket@capital.bg.
just perfect
Не за закачливост говорех, а за остроумие - за фина игра на асоциации и подтексти и от този род неща.bead_ написа: аз пък напротив - непрекъснато получавам закачливи покани. всеки се прави на интересен. на бюрото си имам купища - едни печатат евро с тяхното лого, други - самолетен билет, трети - паспорт, четвърти - пъзел трябва да наредиш, за да прочетеш поканата, правят ги в найлонови пликчета, на вестникарска хартия, имам дори покривка!!! имам и една дето, за да я прочетеш трябва да наклониш листа пред очите си, една като паяжина такава, едно време имаше по вестниците в страницата за развлечения този тип изписване...
Не знам в поканите как е с това, но в рекламите...
Panta rhei...
И веднага чакай отговор!bead_ написа:пускам на кристина веднага мейл да ми измисли думичката!!!