е, малко ми убягва каква фина игра на асоциации може да има в една реклама за прах за пране. и колко от евентуалните клиенти на праха за пране ще я схванат. ама това е друга тема.Мнемозина написа:
Не за закачливост говорех, а за остроумие - за фина игра на асоциации и подтексти и от този род неща.
Не знам в поканите как е с това, но в рекламите...
търся подходящата дума...
Re: търся подходящата дума...
just perfect
скърши цялата ми вярва в доброто у човека. размазА я кат муха на стъклото. утепА я като хлебарка в ъгъла.* написа:И веднага чакай отговор!bead_ написа:пускам на кристина веднага мейл да ми измисли думичката!!!
just perfect
Именно - виждането за клиентите е много интересно.bead_ написа:Мнемозина написа:
Не за закачливост говорех, а за остроумие - за фина игра на асоциации и подтексти и от този род неща.
Не знам в поканите как е с това, но в рекламите...
е, малко ми убягва каква фина игра на асоциации може да има в една реклама за прах за пране. и колко от евентуалните клиенти на праха за пране ще я схванат. ама това е друга тема.
Абе тази твоята обновена компания да не е за прах за пране? Щото "изпиране" би било интересно и многосмислово.
Всъщност не се сетихме за нещо, произлизащо от конкретната им дейност.
Panta rhei...
Ама нали само дейността си запазват - всичко друго сменятЪ.Мнемозина написа:произлизащо от конкретната им дейност.
Пременил се Илия...
- snowprincess
извинявай, не разбрах, че си получавала и правила вече поканиbead_ написа:
пускам на кристина веднага мейл да ми измисли думичката!!!
ето една думичка и от мен - обновление

- Dark Angel
всичките тез неща ми звучат много затормозяващо - създадени от хора без работа за хора без работаbead_ написа: аз пък напротив - непрекъснато получавам закачливи покани. всеки се прави на интересен. на бюрото си имам купища - едни печатат евро с тяхното лого, други - самолетен билет, трети - паспорт, четвърти - пъзел трябва да наредиш, за да прочетеш поканата, правят ги в найлонови пликчета, на вестникарска хартия, имам дори покривка!!! имам и една дето, за да я прочетеш трябва да наклониш листа пред очите си, една като паяжина такава, едно време имаше по вестниците в страницата за развлечения този тип изписване...
баси, просто знам в средите в които се движа каква съдба ще сполети покана пъзел, паяжина или покривка - директно отлита към кофата
баси, хора без работа
- Stranniche
- Обратна връзка:
Освежаване, опресняване... Не е тотална промяна, но щом "обновяване" не става...bead_ написа:как бихте казали на български restart, refresh, relunge...
става въпрос за парти, което да ознаменува тоталната промяна, обновяване и префасониране...
т.е. каним ви на... КВО?
Нямам време да прочета темата, може някой да го е казал вече.
- На пълна промяна по безкръвен път.bead_ написа: т.е. каним ви на... КВО?
- Революционна промяна с мирни средства.
А защо не и стар бардак с нови....пердета.
Здравей! Къде се загуби, бе човек?!* написа:....
(И аз тука имам един тефтер и отмятам:rotfl24:).
кво е тва парти кво е тва чудо невижданоbead_ написа:как бихте казали на български restart, refresh, relunge...
става въпрос за парти, което да ознаменува тоталната промяна, обновяване и префасониране...
т.е. каним ви на... КВО?
колкото пъти правя рестарт толкова пъти компа си е същия
Quasi Universal Intergalactic Denomination
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
А партита правиш ли всеки път?Quid написа:кво е тва парти кво е тва чудо невижданоbead_ написа:как бихте казали на български restart, refresh, relunge...
т.е. каним ви на... КВО?
колкото пъти правя рестарт толкова пъти компа си е същия
Panta rhei...
esti написа:А защо не и стар бардак с нови....пердета.
just perfect
- Глас в пустиня
Прощръпулник!(така май викаха на ритуала когато едно дете започва да прохожда)bead_ написа:esti написа:А защо не и стар бардак с нови....пердета.
:rotfl24::rotfl24: това предложение оглавява личната ми класация!
мое ли да се праи прощъпулник на 10-годишен пубер?!БоЕВ написа:Прощръпулник!(така май викаха на ритуала когато едно дете започва да прохожда)bead_ написа:esti написа:А защо не и стар бардак с нови....пердета.
just perfect
- Глас в пустиня
Попорасъл е доста!bead_ написа:мое ли да се праи прощъпулник на 10-годишен пубер?!БоЕВ написа:Прощръпулник!(така май викаха на ритуала когато едно дете започва да прохожда)bead_ написа:esti написа:А защо не и стар бардак с нови....пердета.
Няма как с една дума да уцелиш десетката и да отразиш точно ставащото.
Рефреш - презареждане е близо, но не съвсем. Рестарт прави препратка към нещо зациклило, бъгосано и необходимост от ново начоло. Баси сложнотията щом вещите съфорумци свириха отбой. Мене ако питаш най-добре пасва - преображение, преобразяване един вид, "под вънкашност чужда и под име ново"...но ти си запозната с подробностите, а на нас ни е лесно да ръсим мозък от страни.
Успех!
всичко може. Зависи какво сложиш пред него (да са непознати вещи) да ... хване...да се види какъв ще бъде...bead_ написа:мое ли да се праи прощъпулник на 10-годишен пубер?!БоЕВ написа:Прощръпулник!(така май викаха на ритуала когато едно дете започва да прохожда)bead_ написа:esti написа:А защо не и стар бардак с нови....пердета.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
това и мене ме отчая! съфорумците да не се справят - това не е било и няма да бъде!БоЕВ написа: Баси сложнотията щом вещите съфорумци свириха отбой.
Успех!
just perfect
И въпросът е важен,bead_ написа:това и мене ме отчая! съфорумците да не се справят - това не е било и няма да бъде!БоЕВ написа: Баси сложнотията щом вещите съфорумци свириха отбой.
Успех!
веднъж, след подобно рефрешване на фирмата, в която работех (смяна на лого, мото, всякакви графични знаци, вкл. интериори),
клиентите се скъсаха да питат къде сме се преместили и защо не ни намират, а ние не бяхме мръднали от мястото си.
Ама така е, който не прави достатъчно партита.
кво ще сложиш... mp4, кен karlsberg, fhm?ELBI написа:всичко може. Зависи какво сложиш пред него (да са непознати вещи) да ... хване...да се види какъв ще бъде...bead_ написа:мое ли да се праи прощъпулник на 10-годишен пубер?!БоЕВ написа:Прощръпулник!(така май викаха на ритуала когато едно дете започва да прохожда)bead_ написа:esti написа:А защо не и стар бардак с нови....пердета.
just perfect
представи си цялата тази сложнотия ми е на главата, а аз отивам да обядвам в ссц! и после - на кафе с една приятелка, щот като хапна... да не ми се доспи:winkw:, малко да разгледам парцалките, щот тъй или иначе ще съм в мола... то работният ден - свършил! кошмар!Амаранта написа:И въпросът е важен,bead_ написа:това и мене ме отчая! съфорумците да не се справят - това не е било и няма да бъде!БоЕВ написа: Баси сложнотията щом вещите съфорумци свириха отбой.
Успех!
веднъж, след подобно рефрешване на фирмата, в която работех (смяна на лого, мото, всякакви графични знаци, вкл. интериори),
клиентите се скъсаха да питат къде сме се преместили и защо не ни намират, а ние не бяхме мръднали от мястото си.
Ама така е, който не прави достатъчно партита.
just perfect
"напудряне"?bead_ написа:това и мене ме отчая! съфорумците да не се справят - това не е било и няма да бъде!БоЕВ написа: Баси сложнотията щом вещите съфорумци свириха отбой.
Успех!
иначе:" каним ви ,за да се запознаете с новия облик" и пр...
или направо ги напиши на английски:blum:
най-много ме нерви, че мога да го напиша на английски, а на родния си майчин любим език - НЕ?!?!?!?!?!doktorka написа:"напудряне"?bead_ написа:това и мене ме отчая! съфорумците да не се справят - това не е било и няма да бъде!БоЕВ написа: Баси сложнотията щом вещите съфорумци свириха отбой.
Успех!
иначе:" каним ви ,за да се запознаете с новия облик" и пр...
или направо ги напиши на английски:blum:
just perfect
най-много ме нерви, че мога да го напиша на английски, а на родния си майчин любим език - НЕ?!?!?!?!?![/quote]
е ,ама ти можеш...ама не искаш...
е ,ама ти можеш...ама не искаш...
Щом поканите са забавни и закачливи, не можеш ли да ги напишеш като гатанка, конкурс за най-добро предложение и т.н. от самите гости, така, както питаш тук и да наградиш най-умното и прозорливо решение. Ако искаш да е по-смешно, може и някоя измислена дума, така че да не крадем пак английски и т.н.
Освен ако не ти се вижда глупава идеята, де...
Освен ако не ти се вижда глупава идеята, де...
http://www.languagemonitor.com/wst_page7.htmlbead написа:най-много ме нерви, че мога да го напиша на английски, а на родния си майчин любим език - НЕ?!?!?!?!?!
This all being said, I now unequivocally state that as of 1:16 pm (Pacific) on the 22nd day of September (the autumnanal equinox) in the year 2007 AD (or CE, whatever your preference), there were approximately 995,112 words in the English Language, plus or minus a handful.
Choose well among them.
http://www.slovnik.bg/slovnik_expert/sl ... pert11.jsp
Брой думи в правописния речник 110 000 думи и 2 000 000 словоформи
Филолозите да ми/ни обяснят, моля, тънката разлика между дума и словоформа.
Аз пък чак сега видях оргиналното запитване... малей...
Освен казаното се сещам за една чуждица, дето се е ползвала в първата половина на миналия век (надали подходяща, но все пак)
жур
така са се наричали купоните по времето на баба ми.
иначе ... друга дума е колекция ... не е обичайно за хора, но пък се използва, когато се събират на 1 място ценни неща...
Толкоз от мен.
Освен казаното се сещам за една чуждица, дето се е ползвала в първата половина на миналия век (надали подходяща, но все пак)
жур
иначе ... друга дума е колекция ... не е обичайно за хора, но пък се използва, когато се събират на 1 място ценни неща...
Толкоз от мен.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
О, ако е за това, аз и за друга чуждица се сещам - мохабет.ELBI написа:Аз пък чак сега видях оргиналното запитване... малей...
жур
Също и ишмедеме.
Panta rhei...
ти пък като си развързала кесията... прегледах условията ти - да е 1 дума, да не е чуждица, да не е това, онова.bead_ написа:е, стиснат си днес... не бива така!ELBI написа:
Толкоз от мен.
отхвърляш плакати като
Поркане до дупка
Аре се отсвирите пичове
Азис черпи
Стриптийз парти
Гол парад
ELBI написа:ти пък като си развързала кесията... прегледах условията ти - да е 1 дума, да не е чуждица, да не е това, онова.bead_ написа:е, стиснат си днес... не бива така!ELBI написа:
Толкоз от мен.
отхвърляш плакати като
Поркане до дупка
Аре се отсвирите пичове
Азис черпи
Стриптийз парти
Гол парад
вечеринка!
може и седянка...
;)