Semiramis написа:
или не знам как да я озаглавя.
Питането ми е следното- гадостите сами ли си ги предизвикваме с мислите или са крама /да го наречем/
пояснявам: "Каквото е горе това е и долу" - демек за каквото си мислиш ти се случва; други референции - филма Тайната, онези за водата и т.н.
...
Мисълта ми е следната: дали наследяваме мисловен модел / ?! / .. казано иначе - на база опит, история, преживявания, наследство ... вървим по път, определящ начин на мислене, който ни носи гадости.
или те са си там някъде, трябва да си ги преживее всеки, стоят си му на всеки - с други думи. път за извървяване. и целта на упражнението е, преживявайки ги да намерим правилния начин на мислене, с който да ги изчистваме.

:blink::shocked:
ми ся ще дам пример за какво си говорихме със сина ми и племенницата ми онази вечер.
ставаше въпрос за метеорити..
че са "падащи звезди" и че е голям късмет да си хванеш падаща звезда...
а може и да си пожелаеш нещо ,ако я видиш.
и синът ми казва.
"глупости,това си е метеор,който гори в атмосферата и става метеорит и пр...Аз не вярвам в такива неща"
аз му обясних.
"ето сега видиш един метеорит.Пожелаеш си да стане нещо,което много ти се иска.и знаеш че трябва много да работиш, за да го постигнеш.В същото време ,това че си си го пожелал може подсъзнантелно да ти дава сили и вяра че ще успееш..ако вярваш че има такова нещо като "падащи звезди"..."
та,можем ли положително или отрицателно да повлияваме живота си?.абсолютно.
Самовнушението е велика сила. ( както на мен няма начин да ми подейства психоанатик или екстрасенСка на този етап...защото..просто нема начин...както и онуй с тревите ...а да !хомеопатията...

)
дали начинът на мислене ни е оставен в наследство?
ахам
определено.