ми кво ми губиш времето да се правиш, че спориш с менRemmivs написа:Говорим за простосмъртните, пич. Не за Олимпийците. Макар че сме почти толкова умни и със сигурност толкова красиви като тях. Поне някои от нас.
Ама де, с ама де...
ми кво ми губиш времето да се правиш, че спориш с менRemmivs написа:Говорим за простосмъртните, пич. Не за Олимпийците. Макар че сме почти толкова умни и със сигурност толкова красиви като тях. Поне някои от нас.
др. Юнг много е писал по въпроса за колективното несъзнателно, за архетиповете:-)Semiramis написа:
...
Мисълта ми е следната: дали наследяваме мисловен модел / ?! / .. казано иначе - на база опит, история, преживявания, наследство ... вървим по път, определящ начин на мислене, който ни носи гадости.
или те са си там някъде, трябва да си ги преживее всеки, стоят си му на всеки - с други думи. път за извървяване. и целта на упражнението е, преживявайки ги да намерим правилния начин на мислене, с който да ги изчистваме.
:blink::shocked:
подписвам се под това, и моята философия е такаваNejimaki-dori написа: Не знам за гадостите дали си ги привличаме, най-вероятно - да. Но мисля, че по-важното е как реагираме като се случат. Дали задълбаваме, водени от огорчение, разочарование и болка или намираме сили да се усмихнем и да продължим. На мен в живота- два пъти ми са се случвали големи гадости, но винаги съм мислела, че щом не е загубен човешки живот, всичко останало е поправимо. И от момента в който реших, че всичко ще е наред и започнах отначало - веднага са се появиха хора, за които не съм и предполагала, че може да ми помогнат. В последствие, се оказа, че дори съм по-добре отколкото преди. Така, че моята философия е - мисли позитивно и прощавай грешките на другите.
Колкото до това, дали всичко е предопределено- ми не не мисля. Живота е като книга-игра - началото и края са известни, но как ще се развие действието, зависи от самия читател.

Да, и аз първо за това си помислих, но не е точно същото.Пипи написа:др. Юнг много е писал по въпроса за колективното несъзнателно, за архетиповете:-)Semiramis написа:
...
Мисълта ми е следната: дали наследяваме мисловен модел / ?! / .. казано иначе - на база опит, история, преживявания, наследство ... вървим по път, определящ начин на мислене, който ни носи гадости.
или те са си там някъде, трябва да си ги преживее всеки, стоят си му на всеки - с други думи. път за извървяване. и целта на упражнението е, преживявайки ги да намерим правилния начин на мислене, с който да ги изчистваме.
:blink::shocked:
От една страна е възможно...но от друга - не малко носители на Нобелови награди са дрънкали глупости в области, където не са провели изследвания - не видях никъде в изявлението му друго освен "бе тези, които са работили с другите"... мога да ти извадя цитати от по-миналия век с подобни изказвания за българите...балканците...Quid написа:Носител на Нобелова награда твърди, че чернокожите са по-глупави от белите
http://news.bpost.bg/story-read-14831.php
мача наистина беше скука
на всички им се искаше в 10-тата минута мача да свърши
мислите привличат лошотоesti написа:Абе можем - ама не с мисли, а с действия можем да си изпросим боя.Nejimaki-dori написа:
Не знам за гадостите дали си ги привличаме, най-вероятно - да.
Когато ни се струва, че ни се случва нещо лошо, след като сме си го помислили това лично за мен си е интуиция, шесто чувство или дванайсто......нз, както дойде.
Тоест мисълта ни не е привлякла лошото, а просто е уловила, че се задава. Затова се създава впечатление, че едва ли не с мисъл привличаме.....Де да беше така.
Това разбира се са си мои теории абсолютно без да са повлияни от четене дебели книги по темата примерно.

мда... сигурно си прав. (за мача и посолството, макар да гледахме преди време подобни палежи...вече не е новост)Quid написа:е некви неща по темата на руски
но не мисля да ги шибам у телефона и да ги слушам
да шибна у верту философия
баси майката:rotfl24:
Литвак М.Е. - «Актуальные жизненные проблемы. Философия Шопенгауэра»
От издателя
Этот диск будет интересен и полезен для тех, кто считает, что судьба человека, его образ жизни, его цели, его достижения, его финансовое состояние зависят от самого человека. Что человек сам создает свою судьбу. Человек сам выбирает где, как и с кем ему жить.
http://rapidshare.com/files/91765016/Li ... .part1.rar
http://rapidshare.com/files/91774844/Li ... .part2.rar
http://rapidshare.com/files/91776046/Li ... .part3.rar
мача си беше смотам аз за тва гледах как сърбите палят сградата на юса
по интересно беше:-)
И на 20 да почукаш пак няма гаранция, че ще ти се отвори.snowprincess написа: мислите привличат лошото
ако (нямам предвид теб, а говоря по принцип) се мислиш за най-големия карък на света, няма как да ти се случи нещо хубаво, защото самочувствието ти ще е ниско, усилията, които полагаш недостатъчни, ще си мнителен към хората и ще ти се струва всичко против теб
ако пред мен една врата не се отвори, "чукам" на още десет и това, което искам по един или друг начин ще стане, а друг би се отказал с мисълта, че няма късмет
виждам доста сте говорили:)Мнемозина написа:
Да, и аз първо за това си помислих, но не е точно същото.
Архетиповете са валидни за всички, те са общи мисловни модели.
А тук говорим за различните у различните хора.
профилите са готовиПипи написа:виждам доста сте говорили:)Мнемозина написа:
Да, и аз първо за това си помислих, но не е точно същото.
Архетиповете са валидни за всички, те са общи мисловни модели.
А тук говорим за различните у различните хора.
кой ще прави профилите:blum:
знам, че е петъкQuid написа: профилите са готови
отдавна
за бизнес
за секс
за кво ли не
7 гигабайта
гмурка се човек там и чао лека нощ и довиждане
Хубаво де, ако и без това мислиш така, какъв е смисълът да четеш Шопенхауер?Quid написа:е некви неща по темата на руски
но не мисля да ги шибам у телефона и да ги слушам
да шибна у верту философия
баси майката:rotfl24:
Литвак М.Е. - «Актуальные жизненные проблемы. Философия Шопенгауэра»
От издателя
Этот диск будет интересен и полезен для тех, кто считает, что судьба человека, его образ жизни, его цели, его достижения, его финансовое состояние зависят от самого человека. Что человек сам создает свою судьбу. Человек сам выбирает где, как и с кем ему жить.
Semiramis написа:
в зависимост от расата си...
петъчно сте я измислили темата мисловно
простоооооо не е истина
Мнемозина написа:Semiramis написа:
в зависимост от расата си...
петъчно сте я измислили темата мисловно
простоооооо не е истина
Щях да ти отговарям на нещо, ама забравих.
А, да, там за зороастризма - не спорех, а питах.
Оубаче исках точно в онзи отговор за мъдреците в планината и пр. да цитирам отново Йежи-Лец:
Драги ми дивако! Лесно е да бъдеш светец в гората. Обаче я ела тук...
E да.Semiramis написа:
хихихих
това в една от книгите на Норбеков го имаше много сладко -
при едни..монаси..да кажем, щото не помня... всички искали да останат след месец престой..
пък монахът казал "Виж сега, синко, ние тука в манастира сме по-слабохарактерни, няма да оцелеем в "долния" свят. Но вие! Вие се върнете при простосмъртните"... подсмихвайки се го казал, за да ги разкара...
това не е цитат, нали се сещаш...и го развалих и той няма да чете във форума.
ми не е зороастризъм само
според мен това, че хората с който можеш да се разбираш намаляват при изкачването на планината, го има във всички източни учения. и в будизма, и в индуизма, в окултизма също...
ако не забравях кое откъде е можех и по-добре да си защитя тезата.
дори да не е така - аз така съм го разбрала докато съм го чела и мислила
Мнемозина написа:E да.Semiramis написа:
хихихих
това в една от книгите на Норбеков го имаше много сладко -
при едни..монаси..да кажем, щото не помня... всички искали да останат след месец престой..
пък монахът казал "Виж сега, синко, ние тука в манастира сме по-слабохарактерни, няма да оцелеем в "долния" свят. Но вие! Вие се върнете при простосмъртните"... подсмихвайки се го казал, за да ги разкара...
това не е цитат, нали се сещаш...и го развалих и той няма да чете във форума.
ми не е зороастризъм само
според мен това, че хората с който можеш да се разбираш намаляват при изкачването на планината, го има във всички източни учения. и в будизма, и в индуизма, в окултизма също...
ако не забравях кое откъде е можех и по-добре да си защитя тезата.
дори да не е така - аз така съм го разбрала докато съм го чела и мислила
Ама зависи за какво искаш да се разбираш с хората.
И изобщо, ако се замислиш, има си неща, за които и без това можеш да се разбереш с единици, така че...
Въпросът е като минеш в горното ниво, губиш ли долните. Че те вече не са ти достатъчни, е ясно, но непотребни ли са ти вече?
Не питам окултизма, тебе питам. Риторично.
И защо ми отговаряш, като не помниш за какво говорехме?Semiramis написа:Мнемозина написа: E да.
Ама зависи за какво искаш да се разбираш с хората.
И изобщо, ако се замислиш, има си неща, за които и без това можеш да се разбереш с единици, така че...
Въпросът е като минеш в горното ниво, губиш ли долните. Че те вече не са ти достатъчни, е ясно, но непотребни ли са ти вече?
Не питам окултизма, тебе питам. Риторично.
става ти скучно
каза окултизма
че съм забравила за какво говорехме.
друг път.