извратеняциБоЕВ написа:Балансът между имперските интереси на големите е висш пилотаж.Quid написа:...
един път трябва да се четат рашън а в следващия момент техните колеги от други империи
...
висш пилотаж у перверзиите:-)
извратеняциБоЕВ написа:Балансът между имперските интереси на големите е висш пилотаж.Quid написа:...
един път трябва да се четат рашън а в следващия момент техните колеги от други империи
...
Ако си събрала няколко от тези, които цитира Куида, може ли да ги качиш на дискче? Кат имам време ще ги разгледам, макар понякога да имам проблеми с руския при по-дебели книги. Черпенето си е гарантирано...4avdar4e написа:Скачала, читаюQuid написа: книгата е у нета
И ти ли Дарки взе да припяваш на Почти_безобидна-та?!:lol:Dark Angel написа:...
аз затова не се кефя на темите на Боев, щото работя във фирма която е активна на Балканите и съответно хората вътре сме шарени, но се разбираме чудесно
имам новия каталог на доставените книги от русия в софия за последния месецELBI написа:Ако си събрала няколко от тези, които цитира Куида, може ли да ги качиш на дискче? Кат имам време ще ги разгледам, макар понякога да имам проблеми с руския при по-дебели книги. Черпенето си е гарантирано...4avdar4e написа:Скачала, читаюQuid написа: книгата е у нета
10х предварително.
а ти скива ли линковете дето ги додох горе, май във втория си постELBI написа:щото знам, че се грижиш за моето здраве, дай ми само това, за което мога да ти викна една Немиров (или ква беше там...). Или две
Тези дето ги цитира, определено бих ги прегледал - много е любопитно да се видят тези табу теми за 70 години руска историография. Разбира се, дано не са някакви единствено оплюващи, щото и те са скука и не са ценни.
не - мерси - сега ги видях и прегледах набързо... ами да - интересно е. Засягат редица от въпросите, които споменах при отговора на твоя първоначален постинг. Да - любопитни моменти и истории.Кент написа:а ти скива ли линковете дето ги додох горе, май във втория си постELBI написа:щото знам, че се грижиш за моето здраве, дай ми само това, за което мога да ти викна една Немиров (или ква беше там...). Или две
Тези дето ги цитира, определено бих ги прегледал - много е любопитно да се видят тези табу теми за 70 години руска историография. Разбира се, дано не са някакви единствено оплюващи, щото и те са скука и не са ценни.
Не разбирам, защо всеки опит да се общува с нещо различно от т. нар. "българщина" го приемаш като смъртен грях?БоЕВ написа:И ти ли Дарки взе да припяваш на Почти_безобидна-та?!:lol:Dark Angel написа:...
аз затова не се кефя на темите на Боев, щото работя във фирма която е активна на Балканите и съответно хората вътре сме шарени, но се разбираме чудесно
"Инетереса клати феса!":winkw:
А в контекста на темата - развенчаване на митове - освен светли имена от югозапада има и една много "мъдра" приказка: "Ке ми дадеш пари, ке се пишем сърбин, ке ми дадеш по-много пари, ке се пишем грък."
Съжалявам, но изглежда съм доста тесногръд. Нямам си "клон" от фамилията "извън", и затова ми остава единствено да бъда българин с всичките негативи които носи то название.
Боев си го погнала ама:rotfl24:Не разбирам, защо всеки опит да се общува с нещо различно от т. нар. "българщина" го приемаш като смъртен грях?
ПС. Вашия шаман беше докарал няколко автобуса патриоти в четвъртък. ГолЕм смЕх беше митинга, вервай ми. Още ми е весело като се сетя.
Аз?!?! Стига бе, аз съм добра душа, само изказвам мнени, какво толкова?Кент написа:Боев си го погнала ама:rotfl24:Не разбирам, защо всеки опит да се общува с нещо различно от т. нар. "българщина" го приемаш като смъртен грях?
ПС. Вашия шаман беше докарал няколко автобуса патриоти в четвъртък. ГолЕм смЕх беше митинга, вервай ми. Още ми е весело като се сетя.
така е бе ама го преследваш като усамаpocti_bezobidna написа:Аз?!?! Стига бе, аз съм добра душа, само изказвам мнени, какво толкова?Кент написа:Боев си го погнала ама:rotfl24:Не разбирам, защо всеки опит да се общува с нещо различно от т. нар. "българщина" го приемаш като смъртен грях?
Никого не съм погнала, всеки си има право на позиции и мнение.
Ама ако не ми допадат - и аз мога да се изкажа, не е ли така?
Ово е друго, Команданте - казах, че национализми и ксенофобщини не толерирам и си заставам зад думите. И някой, ако има някаква суппер непоклатима позиция, трябва да е готов да застане зад нея. при това - само с приказки във форум - не се искат никакви кой знае какви усилия.Кент написа:така е бе ама го преследваш като усамаpocti_bezobidna написа:Аз?!?! Стига бе, аз съм добра душа, само изказвам мнени, какво толкова?Кент написа:Боев си го погнала ама:rotfl24:Не разбирам, защо всеки опит да се общува с нещо различно от т. нар. "българщина" го приемаш като смъртен грях?
според мене национализъм и ксенофобщината са съвсем различни неща, като второто и е криминално деяние по смисъла на закона, ако тука има въобще законОво е друго, Команданте - казах, че национализми и ксенофобщини не толерирам и си заставам зад думите. И някой, ако има някаква суппер непоклатима позиция, трябва да е готов да застане зад нея. при това - само с приказки във форум - не се искат никакви кой знае какви усилия.
Само спазване на добрия тон, разбира се.
Боев е националист, като милиони други българи. Включително и аз съм такъв. В национализма няма нищо лошо- напротив. Ксенофобията е съвсем различно нещо, но Боев не е ксенофоб. Май само ти го виждаш в тази светлина, а защо е така- не знам. Ти си отговори. Но го преследваш наистина като Усама, ха-ха-ха....точно, Кенте...pocti_bezobidna написа:Ово е друго, Команданте - казах, че национализми и ксенофобщини не толерирам и си заставам зад думите. И някой, ако има някаква суппер непоклатима позиция, трябва да е готов да застане зад нея. при това - само с приказки във форум - не се искат никакви кой знае какви усилия.Кент написа:така е бе ама го преследваш като усамаpocti_bezobidna написа:Аз?!?! Стига бе, аз съм добра душа, само изказвам мнени, какво толкова?Кент написа:Боев си го погнала ама:rotfl24:Не разбирам, защо всеки опит да се общува с нещо различно от т. нар. "българщина" го приемаш като смъртен грях?
Само спазване на добрия тон, разбира се.

На Виктор Суворов чел ли си книгите? И по- специално Ледоразбивачът- първа част.Кент написа:

чел съм но ми писнаха честно, много са популистични тъй да се каже:winkw:Demon написа:На Виктор Суворов чел ли си книгите? И по- специално Ледоразбивачът- първа част.Кент написа:
Ако трябва да коментираме кой, какви мръсотии е правил, доста ще се отдалечим от фобите и филите. Аз се причислявам към вторите, защото така усещам нещата с душата си. Не че не познавам историята- напротив. И може и да е тесногръдие това, както един вярващ човек за мен е тесногръд. Но не бих седнал да го убеждавам в моята атеистична правота, защото е безсмислено. Та така.
не съм чел нищо от този суворовDemon написа:На Виктор Суворов чел ли си книгите? И по- специално Ледоразбивачът- първа част.Кент написа:
Ако трябва да коментираме кой, какви мръсотии е правил, доста ще се отдалечим от фобите и филите. Аз се причислявам към вторите, защото така усещам нещата с душата си. Не че не познавам историята- напротив. И може и да е тесногръдие това, както един вярващ човек за мен е тесногръд. Но не бих седнал да го убеждавам в моята атеистична правота, защото е безсмислено. Та така.
Е, да. Навил си е нещо на пръста и го разтяга, ли разтяга, ама може и да има доза истина в това. Както и да е- мисълта ми беше, че гадостите се творят от всички човеци и предателства големи има навсякъде(изскочи ми от главата името на един норвежки майор, станал нарицателен за предателство)..Кент написа:чел съм но ми писнаха честно, много са популистични тъй да се каже:winkw:Demon написа:На Виктор Суворов чел ли си книгите? И по- специално Ледоразбивачът- първа част.Кент написа:

Затривам горните цитати, че се получи много дълъг пост.Demon написа: Боев е националист, като милиони други българи. Включително и аз съм такъв. В национализма няма нищо лошо- напротив. Ксенофобията е съвсем различно нещо, но Боев не е ксенофоб. Май само ти го виждаш в тази светлина, а защо е така- не знам. Ти си отговори. Но го преследваш наистина като Усама, ха-ха-ха....точно, Кенте...
И подскачаш като ужилена на всяка негова тема. Аз преди ти казах, че малко патриотизъм няма да ти е излишен, щото и твойта крайност е смущаваща, меко казано, ама ти си знаеш... но е дразнещо...
да разбираме начи чеpocti_bezobidna написа:Затривам горните цитати, че се получи много дълъг пост.Demon написа: Боев е националист, като милиони други българи. Включително и аз съм такъв. В национализма няма нищо лошо- напротив. Ксенофобията е съвсем различно нещо, но Боев не е ксенофоб. Май само ти го виждаш в тази светлина, а защо е така- не знам. Ти си отговори. Но го преследваш наистина като Усама, ха-ха-ха....точно, Кенте...
И подскачаш като ужилена на всяка негова тема. Аз преди ти казах, че малко патриотизъм няма да ти е излишен, щото и твойта крайност е смущаваща, меко казано, ама ти си знаеш... но е дразнещо...
Ами не харесвам национализма. Не харесвам крайностите по принцип.
Граденето на самочуствие на базата на превъзходство над другите - на каквато си щеш база - история, националност, изкуство, икономика и т.н. не издържа дълго (пак според мен).
В национализма има страх от заплаха от другия.
Пък аз вярвам в диалога - досега винаги ми е вършил работа,
следователно подхода (поне за мен) е удачен.
Какво значи да им липсва "патриотизъм"? Какво се очаква от мен за да демонстрирам патриотизма си?
Да вея знамена и да крещя по площадите, така ли? Ако под това се разбира "патриотизъм" - не съм патриот, оперделено.
Хич не ми дреме кой какав е - къде е роден, каква му е религията и т.н. и т.н. Това са само детайли, които го правят по-интересен. Защто мога да науча нещо от него. Както и той от мен.
Не е ли патриот българина, който работи в чужбина и върши работата си добре, независима на какво ниво е? Ами този, дето си е в страната и се опитва да направи така, че енщата да работят, въпреки проблемите? Не е нужно да викаш, че съседа ти е задник, за да се откроиш като пич.
аре, че стана много дълго - различни са ни схащанията за патриотизъм просто...
Замисли ме. Може ли да съм националист, без да съм ксенофоб. Май не, щом съм българин(или европеец изобщо). Щом съм националист, неизбежно ще мисля че другите, чуждите са взели нещо, което по право принадлежи на моите, нашите. Тоест, според мен, деленето на чуждо, лошо и наше добро е неизбежно. За съжаление. Ако бях австралиец, може би щеше да е възможно. На мен, лично национализма ми е чуждо чувство. Убеждението ми е че Европа тласка света напред. Приемането на европейски ценности довежда до благоденствие, отричането им - до нищета. За нас тези ценности са нещо естествено, но за африканци и (може би) азиатци те не са. Видях това с очите си в Египет.Demon написа: Боев е националист, като милиони други българи. Включително и аз съм такъв. В национализма няма нищо лошо- напротив. Ксенофобията е съвсем различно нещо, но Боев не е ксенофоб. Май само ти го виждаш в тази светлина, а защо е така- не знам. Ти си отговори. Но го преследваш наистина като Усама, ха-ха-ха....точно, Кенте...
кажи нещо за египет което те е впечатлилоGreen Light написа:Замисли ме. Може ли да съм националист, без да съм ксенофоб. Май не, щом съм българин(или европеец изобщо). Щом съм националист, неизбежно ще мисля че другите, чуждите са взели нещо, което по право принадлежи на моите, нашите. Тоест, според мен, деленето на чуждо, лошо и наше добро е неизбежно. За съжаление. Ако бях австралиец, може би щеше да е възможно. На мен, лично национализма ми е чуждо чувство. Убеждението ми е че Европа тласка света напред. Приемането на европейски ценности довежда до благоденствие, отричането им - до нищета. За нас тези ценности са нещо естествено, но за африканци и (може би) азиатци те не са. Видях това с очите си в Египет.Demon написа: Боев е националист, като милиони други българи. Включително и аз съм такъв. В национализма няма нищо лошо- напротив. Ксенофобията е съвсем различно нещо, но Боев не е ксенофоб. Май само ти го виждаш в тази светлина, а защо е така- не знам. Ти си отговори. Но го преследваш наистина като Усама, ха-ха-ха....точно, Кенте...
Така че може да се каже че съм европофил, евроционалист и ксено–континенто-фоб.
Не харесвам национализма.Quid написа:
да разбираме начи че
харесваш боев и мразиш национализма?!
по кратко де:-)
глей кво става след 15-20 г. В Европа и Америка - ще те/се съдят, що си предизвикал вятър, дето е вдигнал полата на секретарката ти. И ще има безкрайни и незабавни процеси.Green Light написа: За нас тези ценности са нещо естествено, но за африканци и (може би) азиатци те не са. Видях това с очите си в Египет.
Грийн интересно ми е да знам а ти как мислиш Русия Европа ли е също или Азия вече...просто интересно:-)Замисли ме. Може ли да съм националист, без да съм ксенофоб. Май не, щом съм българин(или европеец изобщо). Щом съм националист, неизбежно ще мисля че другите, чуждите са взели нещо, което по право принадлежи на моите, нашите. Тоест, според мен, деленето на чуждо, лошо и наше добро е неизбежно. За съжаление. Ако бях австралиец, може би щеше да е възможно. На мен, лично национализма ми е чуждо чувство. Убеждението ми е че Европа тласка света напред. Приемането на европейски ценности довежда до благоденствие, отричането им - до нищета. За нас тези ценности са нещо естествено, но за африканци и (може би) азиатци те не са. Видях това с очите си в Египет.
Бе писано е за Египет, преди да тръгна четох из нета, много писано има, само ще повтарям. Малко ала темата за изкуството бих се изказал. Нали знаеш как е така вътре в нас има понякога такива много шарени, наситени цветни настроения или мисли. Тъмни или светли. Тия с изкуствата имат начин да ги изразят, древните египтяните са намерили как да ги направят вечни. Съвременните - как да ги унижат.Quid написа:кажи нещо за египет което те е впечатлилоGreen Light написа:Замисли ме. Може ли да съм националист, без да съм ксенофоб. Май не, щом съм българин(или европеец изобщо). Щом съм националист, неизбежно ще мисля че другите, чуждите са взели нещо, което по право принадлежи на моите, нашите. Тоест, според мен, деленето на чуждо, лошо и наше добро е неизбежно. За съжаление. Ако бях австралиец, може би щеше да е възможно. На мен, лично национализма ми е чуждо чувство. Убеждението ми е че Европа тласка света напред. Приемането на европейски ценности довежда до благоденствие, отричането им - до нищета. За нас тези ценности са нещо естествено, но за африканци и (може би) азиатци те не са. Видях това с очите си в Египет.Demon написа: Боев е националист, като милиони други българи. Включително и аз съм такъв. В национализма няма нищо лошо- напротив. Ксенофобията е съвсем различно нещо, но Боев не е ксенофоб. Май само ти го виждаш в тази светлина, а защо е така- не знам. Ти си отговори. Но го преследваш наистина като Усама, ха-ха-ха....точно, Кенте...
накратко
с малко думи
За европейци ги смятам, естествено, ти пък.Кент написа: Грийн интересно ми е да знам а ти как мислиш Русия Европа ли е също или Азия вече...просто интересно:-)
Ами да си дрънкат, мен какво ми дреме?ELBI написа:... много често се налага да слушаш разни гадости, дето ги дрънкат за нас. Съседи. Примерно. И е тъпо да няма какво да отговориш.
Не е точно така. Имаме някои съществени различия. Аз проблем обаче не виждам. Има ли такъв?ELBI написа:...Понякога ми е адски забавно да ви чета с БоЕВ, щото не рядко не казвате нищо съществено, дето противоречи на другия, но се хващате за някой израз/постановка и си правите изводи...:
Кажи ми името на един космополит възпят като световен герой?...pocti_bezobidna написа:Затривам горните цитати, че се получи много дълъг пост.Demon написа: Боев е националист, като милиони други българи. Включително и аз съм такъв. В национализма няма нищо лошо- напротив. Ксенофобията е съвсем различно нещо, но Боев не е ксенофоб. Май само ти го виждаш в тази светлина, а защо е така- не знам. Ти си отговори. Но го преследваш наистина като Усама, ха-ха-ха....точно, Кенте...
Ами не харесвам национализма. Не харесвам крайностите по принцип.
Граденето на самочуствие на базата на превъзходство над другите - на каквато си щеш база - история, националност, изкуство, икономика и т.н. не издържа дълго (пак според мен).
В национализма има страх от заплаха от другия.
Пък аз вярвам в диалога - досега винаги ми е вършил работа,
следователно подхода (поне за мен) е удачен.
Какво значи да им липсва "патриотизъм"? Какво се очаква от мен за да демонстрирам патриотизма си?
Да вея знамена и да крещя по площадите, така ли? Ако под това се разбира "патриотизъм" - не съм патриот, оперделено.
Хич не ми дреме кой какав е - къде е роден, каква му е религията и т.н. и т.н. Това са само детайли, които го правят по-интересен. Защто мога да науча нещо от него. Както и той от мен.
Не е ли патриот българина, който работи в чужбина и върши работата си добре, независима на какво ниво е? Ами този, дето си е в страната и се опитва да направи така, че енщата да работят, въпреки проблемите? Не е нужно да викаш, че съседа ти е задник, за да се откроиш като пич.
аре, че стана много дълго - различни са ни схащанията за патриотизъм просто...

Може. Нали Левски ни е пример. Нима е бил ксенофоб? Не! А е бил патриот.Green Light написа:
Замисли ме. Може ли да съм националист, без да съм ксенофоб. Май не, щом съм българин(или европеец изобщо). Щом съм националист, неизбежно ще мисля че другите, чуждите са взели нещо, което по право принадлежи на моите, нашите. Тоест, според мен, деленето на чуждо, лошо и наше добро е неизбежно. За съжаление. Ако бях австралиец, може би щеше да е възможно. На мен, лично национализма ми е чуждо чувство. Убеждението ми е че Европа тласка света напред. Приемането на европейски ценности довежда до благоденствие, отричането им - до нищета. За нас тези ценности са нещо естествено, но за африканци и (може би) азиатци те не са. Видях това с очите си в Египет.

питах щото сме на границата, на картата има мастилени граници пък по истинската земя не може да рисуваш с мастилоGreen Light написа:Това не съм го видял, обаче как така какви са Русия и България, не мога да разбера? Какво ме питаш? Не са нито африкански, нито азиатски държави, европейски са, виж картата!Кент написа: А България?
За това си много прав!!!Кент написа: питах щото сме на границата, на картата има мастилени граници пък по истинската земя не може да рисуваш с мастило
Сетих се- КуислингDemon написа:(изскочи ми от главата името на един норвежки майор, станал нарицателен за предателство)..