............
............
............
Последно промяна от Ън на 28.06.08, 21:49, променено общо 1 път.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Каква човещина търсиш в една такава война, друже!
Каква наистина?
Това е войната. Без значение от коя страна си. (Яка жица е, да предупредя.)
Manowar
Hell on Wheels Live, 1997
10. Hail And Kill
Brothers I am calling from the valley of the kings
with nothing to atone
A dark march lies ahead, together we will ride like
thunder from the sky
May your sword stay wet like a young girl in her
prime
Hold your hammers high
Blood and death are waiting like a raven in the sky
I was born to die
Hear me while I live
As I look into your eyes
None shall hear a lie
Power and dominion are taken by the will
By divine right hail and kill
Hail, Hail, Hail and Kill, Hail and Kill
My father was a wolf
I'm a kinsman of the slain
Sworn to rise again
I will bring salvation, punishment and pain
The hammer of hate is our faith
Rip their flesh
Burn their hearts
Stab them in the eyes
Rape their women as they cry
Kill their servants
Burn their homes
Till there's no blood left to spill
Hail and Kill
Това е войната. Без значение от коя страна си. (Яка жица е, да предупредя.)
Manowar
Hell on Wheels Live, 1997
10. Hail And Kill
Brothers I am calling from the valley of the kings
with nothing to atone
A dark march lies ahead, together we will ride like
thunder from the sky
May your sword stay wet like a young girl in her
prime
Hold your hammers high
Blood and death are waiting like a raven in the sky
I was born to die
Hear me while I live
As I look into your eyes
None shall hear a lie
My father was a wolf
I'm a kinsman of the slain
Sworn to rise again
I will bring salvation, punishment and pain
The hammer of hate is our faith
Rip their flesh
Burn their hearts
Stab them in the eyes
Rape their women as they cry
Kill their servants
Burn their homes
Till there's no blood left to spill
Hail and Kill
Re: Каква човещина търсиш в една такава война, друже!
Пак да кажа- шокира ме УДОВОЛСТВИЕТО, което изпитваше от насилието. Дали е на война или в къщи... Съмнявам се, че по- различно би се държал.Remmivs написа:Каква наистина?

Удоволствието е правопропорционално на страха и несигурността, които са естествени спътници в една война. Освен това не забравяй, че там ставаш животно. Особено ако говорим за сегашниния вид бойни действия и си минал през какво ли не включително и подобно отношение към теб и/или твои другари. Изпепеляваща е омразата към "врага". И заслепяваща. Ерго удоволствието е безумно голямо също когато ти си "победител".[unknown] написа:Пак да кажа- шокира ме УДОВОЛСТВИЕТО, което изпитваше от насилието. Дали е на война или в къщи... Съмнявам се, че по- различно би се държал.Remmivs написа:Каква наистина?
замирисва на кръв...Remmivs написа:Удоволствието е правопропорционално на страха и несигурността, които са естествени спътници в една война. Освен това не забравяй, че там ставаш животно. Особено ако говорим за сегашниния вид бойни действия и си минал през какво ли не включително и подобно отношение към теб и/или твои другари. Изпепеляваща е омразата към "врага". И заслепяваща. Ерго удоволствието е безумно голямо също когато ти си "победител".[unknown] написа:Пак да кажа- шокира ме УДОВОЛСТВИЕТО, което изпитваше от насилието. Дали е на война или в къщи... Съмнявам се, че по- различно би се държал.Remmivs написа:Каква наистина?
всичко става черно/бяло...
няма оттенъци на сивото..
имаш само две опции...
оцеляваш или не...
п.с. Някой сънувал ли е че е поставен пред такъв избор?
Щото аз съм....и инстинктите "работят" и на сън...няма две мнения по въпроса
Re: Човещина?!
Да - голяма гадост е този коментатор. Низка душичка... За жалост точно това съм го гледал няколко пъти на живо в Българията (било с/от полиция, било в мелета в махалата, било във воинишките униформи) и ... знам, че е безмислено, а и е друго като си там, вътре, а друго е от страни. Но и вътре (там си въвлечен и или се защитаваш и поемаш гадните удари, или .... си от другата страна) и отстрани си е гадно. Спор няма.[unknown] написа:Не е за хора със слаби нерви! Снимките съм ги гледал и преди. Това, което ме шокира, е ОГРОМНОТО УДОВОЛСТВИЕ, което изпитваше снимащият. Чуйте му коментарите. Никога не съм изпитвал удоволствие от страданието на други хора. Може би, защото знам какво е...
Значи при лошо стечение на обстоятелствата (война, страх, насилие, несигурност и т.н.) при всички нас ще надделее животинското над човешкото?Remmivs написа:Удоволствието е правопропорционално на страха и несигурността, които са естествени спътници в една война. Освен това не забравяй, че там ставаш животно. Особено ако говорим за сегашниния вид бойни действия и си минал през какво ли не включително и подобно отношение към теб и/или твои другари. Изпепеляваща е омразата към "врага". И заслепяваща. Ерго удоволствието е безумно голямо също когато ти си "победител".[unknown] написа:Пак да кажа- шокира ме УДОВОЛСТВИЕТО, което изпитваше от насилието. Дали е на война или в къщи... Съмнявам се, че по- различно би се държал.Remmivs написа:Каква наистина?
Аз не мисля така.
Ако съм на война ще убивам и аз- да. За да защитя себе си, близки, другари, идеали разни... но да малтретирам беззащитни и това да ми доставя удоволствие... едва ли. Трябва да си го изпитал, за да знаеш дали ти се нрави. На мен не ми харесва- знам.
Сигурно животинското в нас е различно по сила...

[unknown] написа: Значи при лошо стечение на обстоятелствата (война, страх, насилие, несигурност и т.н.) при всички нас ще надделее животинското над човешкото?
Аз не мисля така.
Ако съм на война ще убивам и аз- да. За да защитя себе си, близки, другари, идеали разни... но да малтретирам беззащитни и това да ми доставя удоволствие... едва ли. Трябва да си го изпитал, за да знаеш дали ти се нрави. На мен не ми харесва- знам.
Войната е мръсно дело Док.
В нея загива ....
Няма да се самоцитирам.
А малтретирането на цивилни е само още един малък лост в голямата игра.
Понякога заповядана операция, понякога необходима.
Да не се случва.
Инак е отврат, да...
Memento mori.
А кои са беззащитни на война?[unknown] написа: Значи при лошо стечение на обстоятелствата (война, страх, насилие, несигурност и т.н.) при всички нас ще надделее животинското над човешкото?
Аз не мисля така.
Жени, деца..войници?
Всичко е враг и всеки си го е заслужил.

Баси пич, не знаеш как се променя съзнанието![unknown] написа:Значи при лошо стечение на обстоятелствата (война, страх, насилие, несигурност и т.н.) при всички нас ще надделее животинското над човешкото?Remmivs написа:Удоволствието е правопропорционално на страха и несигурността, които са естествени спътници в една война. Освен това не забравяй, че там ставаш животно. Особено ако говорим за сегашниния вид бойни действия и си минал през какво ли не включително и подобно отношение към теб и/или твои другари. Изпепеляваща е омразата към "врага". И заслепяваща. Ерго удоволствието е безумно голямо също когато ти си "победител".[unknown] написа:Пак да кажа- шокира ме УДОВОЛСТВИЕТО, което изпитваше от насилието. Дали е на война или в къщи... Съмнявам се, че по- различно би се държал.Remmivs написа:Каква наистина?
Аз не мисля така.
Идея нямаш как почва да ти работи мозъка, та да оцелееш психически, не да се запазиш от куршуми.
Да не дава Господ, казвам аз, да минаваш през такова изпитание, че после може и да се намразиш.
-
Ржевски
Хех... а видехтели Садамчо за кво го осъдиха? За убиването на сто четиридесет и няколко човека в някакво село където му били спретнали атентат. Щото били невинни. Като се вземе предвид племенната организация там, съм сигурен, че 99% от хората в селото са знаели за тоя атентат.Йон написа:А кои са беззащитни на война?[unknown] написа: Значи при лошо стечение на обстоятелствата (война, страх, насилие, несигурност и т.н.) при всички нас ще надделее животинското над човешкото?
Аз не мисля така.
Жени, деца..войници?
А колко невинни избиха до сега в тая война освободителите? Требе да ги разчекват с коне сигурно като наказание.
Пародия!
А на война.... ще убиваме и още как! Дори и само за да запазим себе си. Не знам колко от вас са ходили на пейнтбол.... уж на игра е цялата работа, знаеш, че и да те изпраскат малко ще те заболи (и то после, щото в момента нищо не можеш да усетиш) и туй то, но въпреки всичко не ти остава кръв в адреналина когато се промъкваш през храсталака, и очакваш да чуеш "пук", последвано от "прас" по тялото ти. И че топчетата си свирят покрай ушите ти досущ като куршуми и се плякат по храстите и камъните наоколо. А представяте ли си го наистина а? Не с топчета с боя.
Ама все пак не бих се кефил на побоища или малтретиране на цивилни мисля....
-
Ржевски
В една руска книжка (художествена) за ВВ2 един от героите беше казал нещо такова:Йон написа:А кои са беззащитни на война?[unknown] написа: Значи при лошо стечение на обстоятелствата (война, страх, насилие, несигурност и т.н.) при всички нас ще надделее животинското над човешкото?
Аз не мисля така.
Жени, деца..войници?
"По време на война най-много страдат: от предметите - стъклата, от животните - конете и от хората - жените и децата в тила. "
Кво ли им е пък при една градска война каквато е тая в Ирак - не ми се мисли.
А ти идея си нямаш през какви изпитания съм минал аз. И дано не ти се налага да минаваш през подобно нещо, защото едва ли ще оцелееш психически. А аз съм преминал и съм ОЦЕЛЯЛ. Затова и мога да твърдя, че не съм станал животно. Напротив.pocti_bezobidna написа:Баси пич, не знаеш как се променя съзнанието![unknown] написа:Значи при лошо стечение на обстоятелствата (война, страх, насилие, несигурност и т.н.) при всички нас ще надделее животинското над човешкото?Remmivs написа:Удоволствието е правопропорционално на страха и несигурността, които са естествени спътници в една война. Освен това не забравяй, че там ставаш животно. Особено ако говорим за сегашниния вид бойни действия и си минал през какво ли не включително и подобно отношение към теб и/или твои другари. Изпепеляваща е омразата към "врага". И заслепяваща. Ерго удоволствието е безумно голямо също когато ти си "победител".[unknown] написа:Пак да кажа- шокира ме УДОВОЛСТВИЕТО, което изпитваше от насилието. Дали е на война или в къщи... Съмнявам се, че по- различно би се държал.Remmivs написа:Каква наистина?
Аз не мисля така.
Идея нямаш как почва да ти работи мозъка, та да оцелееш психически, не да се запазиш от куршуми.
Да не дава Господ, казвам аз, да минаваш през такова изпитание, че после може и да се намразиш.

Всички вие измествате темата. Тя НЕ Е за страданието, а за УДОВОЛСТВИЕТО от страданието на другите!Ржевски написа:В една руска книжка (художествена) за ВВ2 един от героите беше казал нещо такова:Йон написа:А кои са беззащитни на война?[unknown] написа: Значи при лошо стечение на обстоятелствата (война, страх, насилие, несигурност и т.н.) при всички нас ще надделее животинското над човешкото?
Аз не мисля така.
Жени, деца..войници?
"По време на война най-много страдат: от предметите - стъклата, от животните - конете и от хората - жените и децата в тила. "
Поне аз това се опитвам да коментирам, а вие ми говорите за страдание.

-
Ржевски
Ми има си ясно наименование това нещо.[unknown] написа:Всички вие измествате темата. Тя НЕ Е за страданието, а за УДОВОЛСТВИЕТО от страданието на другите!
Казва се садизъм.
Има такива хора.
не съм съгласна...Ржевски написа:Ми има си ясно наименование това нещо.[unknown] написа:Всички вие измествате темата. Тя НЕ Е за страданието, а за УДОВОЛСТВИЕТО от страданието на другите!
Казва се садизъм.
Има такива хора.
маркиз Дьо Сад...хич не си ги е мислил таквиз...
неговит са премерена болка с цел удоволствие..;)...
това е жестокост...
породена от инстинктите..
същите тези ,които вече обсъдихме...
Последно промяна от doktorka на 09.11.06, 21:06, променено общо 1 път.
Няма значение как го наричаме. Жестокост, садизъм... Важното е, че го има.doktorka написа:не съм съгласна...Ржевски написа:Ми има си ясно наименование това нещо.[unknown] написа:Всички вие измествате темата. Тя НЕ Е за страданието, а за УДОВОЛСТВИЕТО от страданието на другите!
Казва се садизъм.
Има такива хора.
Граф Дьо Сад...хич не си ги е мислил таквиз...
това е жестокост...

Именно!Ржевски написа:Ми има си ясно наименование това нещо.[unknown] написа:Всички вие измествате темата. Тя НЕ Е за страданието, а за УДОВОЛСТВИЕТО от страданието на другите!
Казва се садизъм.
Има такива хора.
Проблемът е, че тези хора са прекалено много. Явно търсят сгоден момент, критична ситуация, бедствие, война...
Да паднат задръжките, за да излезе чудовището от тях...
А те са си същите чудовища и в цивилния живот, в семейството... Само че там се съобразяват с някакви общоприети норми на поведение... Не смеят да се озъбят/ или пък го правят, но другите не разбират/не виждат...
Но не всички са такива! И слава богу, че е така...
Може би у всеки от нас дреме ЗВЯРЪТ, но някой сме се научили да го възпираме...или поне се опитваме...

Няма значение как го наричаме. Жестокост, садизъм... Важното е, че го има.[/quote]
...ами че по време на война, кво да има ве?.... цветя и кебапчета, ли:twisted:...то не е Механа, Война е:shock:.... мозъкът на войниците става на пестил за отрицателно време...щото...няма справедлива война. Нахлузиш ли камуфлажа и фанеш ли карабината, вече си убиец....кво значение дали гърмиш по юноши /с гранатка във вътрешния джоб на якето/ или по униформени...а тези правила за войните дето са измислени в Женева и на други места са си тинтири-минтири...измислени са за да не се спазват:twisted:
...ами че по време на война, кво да има ве?.... цветя и кебапчета, ли:twisted:...то не е Механа, Война е:shock:.... мозъкът на войниците става на пестил за отрицателно време...щото...няма справедлива война. Нахлузиш ли камуфлажа и фанеш ли карабината, вече си убиец....кво значение дали гърмиш по юноши /с гранатка във вътрешния джоб на якето/ или по униформени...а тези правила за войните дето са измислени в Женева и на други места са си тинтири-минтири...измислени са за да не се спазват:twisted:
И ти се отплесна...Kent написа:
Изобщо не коментирам убийствата и ужасите на войната и какво си ПРИНУДЕН да направиш...
Те изпитват УДОВОЛСТВИЕ от това бе, Кенте... Това е съвсем друго нещо.
Явно ще си остана неразбран...
П.П. Ако знаеш ква гадюга хванах днес... Ама ще го пусна в отделна тема. За шок и ужас на акарофобите...
Последно промяна от Ън на 09.11.06, 22:42, променено общо 1 път.

Аз те разбирам. Обаче изобщо не посмях да го погледна това, дето си го пуснал, защото и без това ми е подтиснато...[unknown] написа: И ти се отплесна...
Изобщо не коментирам убийствата и ужасите на войната и какво си ПРИНУДЕН да направиш...
П.П. Ако знаеш ква гадюга хванах днес... Ама ще го пусна в отделна тема. За шок и ужас на акарофобите...
Нищо не ти казах сега.
Panta rhei...
И ти се отплесна...[unknown] написа:...ами че по време на война, кво да има ве?.... цветя и кебапчета, ли:twisted:...то не е Механа, Война е:shock:.... мозъкът на войниците става на пестил за отрицателно време...щото...няма справедлива война. Нахлузиш ли камуфлажа и фанеш ли карабината, вече си убиец....кво значение дали гърмиш по юноши /с гранатка във вътрешния джоб на якето/ или по униформени...а тези правила за войните дето са измислени в Женева и на други места са си тинтири-минтири...измислени са за да не се спазват:twisted:Kent написа:Няма значение как го наричаме. Жестокост, садизъм... Важното е, че го има.
може ли да напишеш..предупреждение:
"ДОКТОРКАТА да не гледа"...
плиииз
може ли да напишеш..предупреждение:doktorka написа:И ти се отплесна...[unknown] написа:...ами че по време на война, кво да има ве?.... цветя и кебапчета, ли:twisted:...то не е Механа, Война е:shock:.... мозъкът на войниците става на пестил за отрицателно време...щото...няма справедлива война. Нахлузиш ли камуфлажа и фанеш ли карабината, вече си убиец....кво значение дали гърмиш по юноши /с гранатка във вътрешния джоб на якето/ или по униформени...а тези правила за войните дето са измислени в Женева и на други места са си тинтири-минтири...измислени са за да не се спазват:twisted:Kent написа:Няма значение как го наричаме. Жестокост, садизъм... Важното е, че го има.
плиииз[/quote]
Разбира се!8) За теб винаги!8)

И ти се отплесна...
ми помисли си...
адреналин...
афект...
еуфория...
удоволствие...
едното следва другото....
изисква се изключително силно съзнание да не позволиш на афекта да те завладее...
да се превърнеш в примат...отново...
и не само по време на война...
разбирам те...
ми помисли си...
адреналин...
афект...
еуфория...
удоволствие...
едното следва другото....
изисква се изключително силно съзнание да не позволиш на афекта да те завладее...
и не само по време на война...
разбирам те...
[може ли да напишеш..предупреждение:
плиииз[/quote]
Разбира се!8) За теб винаги!8)[/quote]
да ,ама не се взема под внимание Докторката колко е любопитна...
ахм да...
много ли е страшно?...
плиииз[/quote]
Разбира се!8) За теб винаги!8)[/quote]
да ,ама не се взема под внимание Докторката колко е любопитна...
ахм да...
много ли е страшно?...
Не бе...аз съм го опитомил...doktorka написа:
много ли е страшно?...

И ти се отплесна...
[/quote]
Ми изпитват, що да не изпитват...имат различни от средностатистическия човек вижданиия, потребности, удоволствия....Както казах и по-горе на войниците мозъка им става на мармалад още сле първото участие в бойни действия...тъй са ми казвали де...можеш ли да ги разбереш, а. Синовете на страната Нипон, са го измислили по-мъдро...тръгнеш ли на война - вече си мъртъв..и те изпращат като такъв от къщи, вече не съществуваш демек за никой. Светът на живити остава встрани от теб ..ти си войник и си различно същество със своите виждания и т.пр...вж. по-горе... то и Ремарк чат-пат го е казал, дори дебело подчертал. Ся разбра ли ме?8)
Ми изпитват, що да не изпитват...имат различни от средностатистическия човек вижданиия, потребности, удоволствия....Както казах и по-горе на войниците мозъка им става на мармалад още сле първото участие в бойни действия...тъй са ми казвали де...можеш ли да ги разбереш, а. Синовете на страната Нипон, са го измислили по-мъдро...тръгнеш ли на война - вече си мъртъв..и те изпращат като такъв от къщи, вече не съществуваш демек за никой. Светът на живити остава встрани от теб ..ти си войник и си различно същество със своите виждания и т.пр...вж. по-горе... то и Ремарк чат-пат го е казал, дори дебело подчертал. Ся разбра ли ме?8)
Да, сега те разбрах. Но не вярвам, че няма някакъв начин да се съхраниш. Трябва да има...Kent написа:
А Ремарк не мога да го чета. "Искрица живот" съм я започвал няколко пъти...
Последно промяна от Ън на 09.11.06, 22:47, променено общо 1 път.

В това трябва да е разковничето...8)doktorka написа:

Не е кой знае колко страшно. Просто едни хора малтретират други хора. Къде, къде по- страшни неща има. Интересен ми беше коментарът на снимащият...Мнемозина написа:Аз те разбирам. Обаче изобщо не посмях да го погледна това, дето си го пуснал, защото и без това ми е подтиснато...[unknown] написа: И ти се отплесна...
Нищо не ти казах сега.
Радвам се, че ме разбираш 8) и съжалявам, че ти е подтиснато.

[unknown] написа:Пък според мен няма такъв начин:oops:справка - далечната история /същите нипонци/ и недалечната..... Мойте и на на жената дядовци дето с нежелание и срам като че ли, говореха за таз л..няна историа военна /ВОВ/ и комшийчета ми от блока в града в който съм роден / става дума за Афганистан/. Тези последните, оцеляха съвсем малко на брой и почти съвсем не говореха, щото бяха се много пийнали:evil: Тва на теория и на приказки, а на практика като армейски лекар на срочна служба имам изключително много впечатления как, за колко и по какъв начин се оценява Живота Човешки /чуждия/ изобщо в шапкарските среди:oops:Kent написа:
Да, сега те разбрах. Но не вярвам, че да няма някакъв начин да не можеш да се съхраниш. Трябва да има...
А Ремарк не мога да го чета. "Искрица живот" съм я започвал няколко пъти...
- Глас в пустиня
Ха-ха-ха-а-а-а-а!
Ти найстина ли се връзваш? Пропаганда от най-чист вид.
Що ли "уродливото" лице на английският/американският агресор е така "безпощадно" разобличено точно в руски сайт? :think:
Тия кадри ги гледах по ТВ преди месеци, нямам спомен от подобен коментар, пък и да е имало, то това си е в реда на нещата, става въпрос за "техните момчета" - капиши. Всеки защитава свойте, а ситуацията е меко казано напечена, ако войниците не "наложат" ред ще има черни чували и за двете страни в доста големи количества.8)
Що ли "уродливото" лице на английският/американският агресор е така "безпощадно" разобличено точно в руски сайт? :think:
Тия кадри ги гледах по ТВ преди месеци, нямам спомен от подобен коментар, пък и да е имало, то това си е в реда на нещата, става въпрос за "техните момчета" - капиши. Всеки защитава свойте, а ситуацията е меко казано напечена, ако войниците не "наложат" ред ще има черни чували и за двете страни в доста големи количества.8)
Дори и така да е. Записа да е манипулиран. Е, и? Та това е само пример. А примери много. Издевателствата в Абу Грейб, а и не само там...А хилядите главорези и от едната и от другата страна... От всички страни... Това насилие/абсолютно ненужно впрочем/ им носи удоволствие. Удоволствие, разбираш ли... Садизъм си е това в най- чист вид. И да не се заблуждаваме, че си е в реда на нещата... Че едва ли не е необходимо, за да не се увеличават "черните чували и за двете страни". Не е необходимо, Боев. Садизмът няма да намали черните чували. Войната си е война, садизма е друго нещо. Изроди има навсякъде, явно на война им е по- лесно да се проявят, най- бързо там им падат задръжките, но това не ги оправдава. И не е в реда на нещата...БоЕВ написа:Ха-ха-ха-а-а-а-а!![]()

- Green Light
Вчера едни приятели ми казаха, че са пуснали "Наблюдател" на Тома Томов по канал 1 и се разприказвахме за него, за Дмитри Иванов Бог да го прости и за филмите им отпреди. Та стана дума за едно супер нецензурно интервю със старик- известен евреин. Пича воювал, участвал в политиката въобще живял, видял. И говори супер нецензурно и за евреите и за палестинците. - Знаете ли какво е войната?- викал- Смрад- е тва е. Хората се изпускат през цялото време, е така както си седят. Около тебе че и в гащите ти все смрад и гадост, и страх. Една голяяма воня. Е тва е войната, пиленца жълти.[unknown] написа:Дори и така да е. Записа да е манипулиран. Е, и? Та това е само пример. А примери много. Издевателствата в Абу Грейб, а и не само там...А хилядите главорези и от едната и от другата страна... От всички страни... Това насилие/абсолютно ненужно впрочем/ им носи удоволствие. Удоволствие, разбираш ли... Садизъм си е това в най- чист вид. И да не се заблуждаваме, че си е в реда на нещата... Че едва ли не е необходимо, за да не се увеличават "черните чували и за двете страни". Не е необходимо, Боев. Садизмът няма да намали черните чували. Войната си е война, садизма е друго нещо. Изроди има навсякъде, явно на война им е по- лесно да се проявят, най- бързо там им падат задръжките, но това не ги оправдава. И не е в реда на нещата...БоЕВ написа:Ха-ха-ха-а-а-а-а!![]()
Само че дедока ги е плещил директно, а не като мене "изпускат, тва онова". Може да е бил изкуфял, де да го знаеш и да е забравил разветите знамена и геройските подвизи. Казва ли ти някой
Ама не говори, че е изпитвал удоволствие от страданието на другите, нали...Green Light написа:Вчера едни приятели ми казаха, че са пуснали "Наблюдател" на Тома Томов по канал 1 и се разприказвахме за него, за Дмитри Иванов Бог да го прости и за филмите им отпреди. Та стана дума за едно супер нецензурно интервю със старик- известен евреин. Пича воювал, участвал в политиката въобще живял, видял. И говори супер нецензурно и за евреите и за палестинците. - Знаете ли какво е войната?- викал- Смрад- е тва е. Хората се изпускат през цялото време, е така както си седят. Около тебе че и в гащите ти все смрад и гадост, и страх. Една голяяма воня. Е тва е войната, пиленца жълти.[unknown] написа:Дори и така да е. Записа да е манипулиран. Е, и? Та това е само пример. А примери много. Издевателствата в Абу Грейб, а и не само там...А хилядите главорези и от едната и от другата страна... От всички страни... Това насилие/абсолютно ненужно впрочем/ им носи удоволствие. Удоволствие, разбираш ли... Садизъм си е това в най- чист вид. И да не се заблуждаваме, че си е в реда на нещата... Че едва ли не е необходимо, за да не се увеличават "черните чували и за двете страни". Не е необходимо, Боев. Садизмът няма да намали черните чували. Войната си е война, садизма е друго нещо. Изроди има навсякъде, явно на война им е по- лесно да се проявят, най- бързо там им падат задръжките, но това не ги оправдава. И не е в реда на нещата...БоЕВ написа:Ха-ха-ха-а-а-а-а!![]()
Само че дедока ги е плещил директно, а не като мене "изпускат, тва онова". Може да е бил изкуфял, де да го знаеш и да е забравил разветите знамена и геройските подвизи. Казва ли ти някой

Всъщност, не е така - не се измества темата, просто..състраданието е за "нашите".[unknown] написа:Всички вие измествате темата. Тя НЕ Е за страданието, а за УДОВОЛСТВИЕТО от страданието на другите!Ржевски написа:В една руска книжка (художествена) за ВВ2 един от героите беше казал нещо такова:Йон написа:А кои са беззащитни на война?[unknown] написа: Значи при лошо стечение на обстоятелствата (война, страх, насилие, несигурност и т.н.) при всички нас ще надделее животинското над човешкото?
Аз не мисля така.
Жени, деца..войници?
Когато 'те' искат да те убият, не се и съмнявам, че всяка частица от 'те', предизвиква истинско желание да ги мародерстваш, независимо как.. - предполагам, че това доставя удоволствие - реваншизъм/мъст и наказание.

- Green Light
Ти сега малко, като Мирча Кришан и урока че краставицата съдържа 99% вода. Не говори старика, че е изпитвал удоволствие, не говори и че е страдал със сълзи на очи над всеки победен враг.[unknown] написа:Ама не говори, че е изпитвал удоволствие от страданието на другите, нали...Green Light написа:Вчера едни приятели ми казаха, че са пуснали "Наблюдател" на Тома Томов по канал 1 и се разприказвахме за него, за Дмитри Иванов Бог да го прости и за филмите им отпреди. Та стана дума за едно супер нецензурно интервю със старик- известен евреин. Пича воювал, участвал в политиката въобще живял, видял. И говори супер нецензурно и за евреите и за палестинците. - Знаете ли какво е войната?- викал- Смрад- е тва е. Хората се изпускат през цялото време, е така както си седят. Около тебе че и в гащите ти все смрад и гадост, и страх. Една голяяма воня. Е тва е войната, пиленца жълти.[unknown] написа:Дори и така да е. Записа да е манипулиран. Е, и? Та това е само пример. А примери много. Издевателствата в Абу Грейб, а и не само там...А хилядите главорези и от едната и от другата страна... От всички страни... Това насилие/абсолютно ненужно впрочем/ им носи удоволствие. Удоволствие, разбираш ли... Садизъм си е това в най- чист вид. И да не се заблуждаваме, че си е в реда на нещата... Че едва ли не е необходимо, за да не се увеличават "черните чували и за двете страни". Не е необходимо, Боев. Садизмът няма да намали черните чували. Войната си е война, садизма е друго нещо. Изроди има навсякъде, явно на война им е по- лесно да се проявят, най- бързо там им падат задръжките, но това не ги оправдава. И не е в реда на нещата...БоЕВ написа:Ха-ха-ха-а-а-а-а!![]()
Ти, сега като го гледа това филмче за първи път ли разбра, че може да се изпитва удоволствие от страданието на другите? Удоволствието от страданието на другите е един от най- чистите източници на смях на човечеството. Всяка комедия и почти всичко смешно, което си гледал от филмите на Чарли Чаплин, през Крилце или кълка, та до Колкото толкова, ти е доставяло удоволствие, като си гледал нечие страдание.
(Освен всичко, Боев ти каза - филма най- вероятно е подправен, а и да не е, не можеш ли да си представиш оправдание за действията на войниците и за реакцията на оператора? Тоя същия оператор е снимал и загиващи войници)
Ами, не. На мен не ми носи удоволствие страданието на другите и не го приемам за нормално. Дори и комедиите с такъв хумор не харесвам. Пошли са ми и не ги гледам.Green Light написа:Ти сега малко, като Мирча Кришан и урока че краставицата съдържа 99% вода. Не говори старика, че е изпитвал удоволствие, не говори и че е страдал със сълзи на очи над всеки победен враг.[unknown] написа:Ама не говори, че е изпитвал удоволствие от страданието на другите, нали...Green Light написа:Вчера едни приятели ми казаха, че са пуснали "Наблюдател" на Тома Томов по канал 1 и се разприказвахме за него, за Дмитри Иванов Бог да го прости и за филмите им отпреди. Та стана дума за едно супер нецензурно интервю със старик- известен евреин. Пича воювал, участвал в политиката въобще живял, видял. И говори супер нецензурно и за евреите и за палестинците. - Знаете ли какво е войната?- викал- Смрад- е тва е. Хората се изпускат през цялото време, е така както си седят. Около тебе че и в гащите ти все смрад и гадост, и страх. Една голяяма воня. Е тва е войната, пиленца жълти.[unknown] написа:Дори и така да е. Записа да е манипулиран. Е, и? Та това е само пример. А примери много. Издевателствата в Абу Грейб, а и не само там...А хилядите главорези и от едната и от другата страна... От всички страни... Това насилие/абсолютно ненужно впрочем/ им носи удоволствие. Удоволствие, разбираш ли... Садизъм си е това в най- чист вид. И да не се заблуждаваме, че си е в реда на нещата... Че едва ли не е необходимо, за да не се увеличават "черните чували и за двете страни". Не е необходимо, Боев. Садизмът няма да намали черните чували. Войната си е война, садизма е друго нещо. Изроди има навсякъде, явно на война им е по- лесно да се проявят, най- бързо там им падат задръжките, но това не ги оправдава. И не е в реда на нещата...БоЕВ написа:Ха-ха-ха-а-а-а-а!![]()
Ти, сега като го гледа това филмче за първи път ли разбра, че може да се изпитва удоволствие от страданието на другите? Удоволствието от страданието на другите е един от най- чистите източници на смях на човечеството. Всяка комедия и почти всичко смешно, което си гледал от филмите на Чарли Чаплин, през Крилце или кълка, та до Колкото толкова, ти е доставяло удоволствие, като си гледал нечие страдание.
(Освен всичко, Боев ти каза - филма най- вероятно е подправен, а и да не е, не можеш ли да си представиш оправдание за действията на войниците и за реакцията на оператора? Тоя същия оператор е снимал и загиващи войници)

Начи, бате, извинявай, ако нещо...[unknown] написа:А ти идея си нямаш през какви изпитания съм минал аз. И дано не ти се налага да минаваш през подобно нещо, защото едва ли ще оцелееш психически. А аз съм преминал и съм ОЦЕЛЯЛ. Затова и мога да твърдя, че не съм станал животно. Напротив.
Говорехме за война, не за домашно насилие.
Помня какво разказа, това, че си запазил себе си след всичко това е наистина изключително.
И рядко. Каквото и да кажа, ще е безмислено и глупаво,
защото отстрани винаги е лесно.
- поручик Ржевски
Док, той не ги е мислил, ама термина е останал от него - кво да се прави. Както и терминът онанизъм, който няма нищо общо с оня библейския Онан. Щото когато посещавал жена си (всъщност братовата му жена май) "изливал семето си на земята" та тя да не забременее. Т.е. правил е секс с нея, не се е самозадоволявал. Терминът обаче си е останал на негво име. Нема джъстис дет се вика, дори и в свещените книги. :)doktorka написа:не съм съгласна...Ржевски написа:Ми има си ясно наименование това нещо.[unknown] написа:Всички вие измествате темата. Тя НЕ Е за страданието, а за УДОВОЛСТВИЕТО от страданието на другите!
Казва се садизъм.
Има такива хора.
маркиз Дьо Сад...хич не си ги е мислил таквиз...
това е жестокост...
Като цяло садизъм означава получаване на удоволствие (и сексуално но не само) от (причиняването на) страданията на някой друг. (Другият термин за това е "зъболекар" :)
Жестокостта също носи удоволствие на причиняващият я.
Е, в някои случаи и на този на който я причиняват, ама това вече из областта на сексуалните разнообразия, а аз като един същински модерно мислещ почти европеец, не мога да осъдждам такова поведение :)