Remmivs написа:Срам ли те е от мен, друже? Защото аз съм българин. Или поне се опитвам да бъда.

Разбира се, че няма от какво да се срамувам. Както и в други случаи - да се гордея.
Търсейки величието на нацията се забравя, че СЪВРЕМЕНОТО (щото знам от бабите ми, а и като помня средата която те формираха и в която бяха формирани - преди години не е било така) една голяма част от формираното от комунизма БГ общество е доста ограничено, а на моменти и расистко - нищо кой знае какво особено като ефект от години пропаганда и промиване на мозъци. Не малка част от интелигенцията е изключение, разбира се. О, в интерес на истината съм говорил с много свестни в това отношени хора и извън тази категория - та - много си зависи и от индивида, семейното възпитание и т.н. Но 50 г. ком. образование и пропаганда си личат...
Може някой да го е срам, ако той е кофти човек. Ала тези хора най-често не ги е срам - тях не ги "познават", те са "готини" ...
Тъжна, но реална картинка на нашата действителност.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.