Stranniche написа:Моя позната ми поиска съвет - дали да си купи от тази скъпа козметична серия. А аз като погледнах снимките "Преди" и "След" се замислих за "вЕрването" на рекламите и резултатите от това...

И още - ако повярваш на рекламата и си купиш продукта, можеш да повярваш и на това, че с него изглеждаш наистина по-добре. А тази увереност, блясъкът в очите, кара хората да те възприемат различно.
http://www.hydroderm.com/hydro/index.cf ... rodermcom7
Знам че ще ме оплюете - рекламите са затъпяващо нещо, знам, но се опитвам да намеря нещо положително в тях.

Имаше една страхотна фантастична книжка, ама като не се сещам за името и...
Та в нея, главният герой /човек съвсем обикновен/ една сутрин се събужда и като че ли всичко си е по старому, но не съвсем...
Съседите му са се преместили...Бутката за вестници пак си е там, но изместена малко встрани...Улицата си е същата, но липсват някой дървета... Има много нови некролози на скорошно починали негови познати... Много от познатите му са болни...Баничарницата не работи... Няколко негови колеги липсват...И най- странното:
Навсякъде има високоговорители и по тях безспирно кънтят реклами...
Така си минават ден след ден, докато една вечер той не заспива под лодката в мазето си.
На сутринта разбира, че денят се повтаря с предишният.
АБСОЛЮТНО съвпадение. Едни и същи хора среща на едни и същи места и те му казват едни и същи реплики... Вестниците са със стара дата...
НО всички това вижда САМО той.
Започва да спи само под лодката и бавно осъзнава какво се е случило:
С техният град е станало нещо ужасно, целият град е унищожен, хората са измрели... По някакъв начин обаче градът е възстановен, макар не съвсем точно... И повечето хора- също, макар че много липсват.
След много перипети той разбира, че градът е заличен от лицето на земята и никой не знае, че мощна компания го е възстановила заедно с част от хората в него... С ЕДИНСТВЕНАТА ЦЕЛ: Да експериментират въздействието на различни реклами в/у хората... Всички живеят само в един ден, който се повтаря отново и отново. Всичко е едно и също, само рекламите са различни. Но хората не го разбират, защото през ноща им заличават спомените от деня и на сутринта всичко се повтаря...
Финалът е доста мрачен:
Нашият герой се опитва да избяга от града, решен да се бори и да докаже на останалият свят, че те съществуват. Почти успява, но стига до една огромна, отвесна пропаст...
Ярка светлина го озарява...
Чува се гръмовен глас:
- Да, ти разбра всичко за нас, ние ви създадохме отново, за да експериментираме в/у вас... Но защо мислиш, че ви възпроизведохме в реален размер? Щеше да е твърде скъпо за нас! Целият ви град възстановихме на една маса, а ти се намираш на ръба и...