Много си си добре даже - сатен, мебели и паркет...как звучи само...реклама на мосю бриколаж.Dark Angel написа:зле съм, представям си лак за мебели или паркетБоЕВ написа:.... финиш.
мат финиш
сатеннен финиш
Еваларка!
- Глас в пустиня
- Dark Angel
не съм някойБоЕВ написа:Когато някой те нарече луд с обременена психика, можеш да го пратиш където си поискаш.* написа:Браво
Еваларка
Аферим-ус
Найе готско, га некой праща некого некъде.
и не съм те нарекъл луд
и не съм неква смотана кифла да ми правиш намеци
а факта че се засягаш показва че имаш още да работиш върху себе си
и не мое да ме пратиш където си поискаш колкото и да ти се иска
започвам да си мисля че май ви трябва някое зелено човече за избиване на комплекси
не ставам за тази роля:blum:
Quasi Universal Intergalactic Denomination
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
- Глас в пустиня
Далече съм от съвършенството.Quid написа:не съм някойБоЕВ написа:Когато някой те нарече луд с обременена психика, можеш да го пратиш където си поискаш.* написа:Браво
Еваларка
Аферим-ус
Найе готско, га некой праща некого некъде.
и не съм те нарекъл луд
и не съм неква смотана кифла да ми правиш намеци
а факта че се засягаш показва че имаш още да работиш върху себе си
и не мое да ме пратиш където си поискаш колкото и да ти се иска
започвам да си мисля че май ви трябва някое зелено човече за избиване на комплекси
не ставам за тази роля:blum:
От зелени нема нужда, не съм спорил нито с него, нито с производните му.
Не обичам крамолите и никога не започвам пръв.
сатенът много се лъзга... уж по всички филми и али бали, обаче е такова неудобно... не знам как искате сатен... то е само за показ. Даже не мога да се сетя къде набутах сатенения комплект... не се майтапя...Dark Angel написа:зле съм, представям си лак за мебели или паркетБоЕВ написа:.... финиш.
мат финиш
сатеннен финиш
виж - един прекрасен египетски памук... който на пипане е почти като сатен...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Питах.Мнемозина написа:Не знам.4avdar4e написа:А аз току-що гледах един сръбски филм (обичам ги тия хора!!!), в който имаше много интересно преплитане на няколко войни, на още повече спомени и на няколко любови..Мнемозина написа:Току-що Рангел Вълчанов при Слави завърши гостуването си така: "... защото ние вече сме спомени."
А аз толкова обичам такива живи спомени.
Това вече изобщо не знам по коя тема е...
П.П. На Р. Вълчанов театралната постановка (хе-хе, и тук има сръбски "пръст") да я гледам ли??
Но ще питам сведущи и ще ти кажа. Може би утре.
Казаха "не".
Panta rhei...
- Green Light
Разбира се, че имат право.Green Light написа:Видях, че се е стигнало до караница, сори че вдигам темата!
Искам да попитам следното: хората от този квартал, нямат ли право да изкажат мнение по въпроса какво да гледат около домовете си всеки ден, докато са живи? И да се борят за да го постигнат.
Но проблема е, че това обрича други хора на сегрегация.
Едно е да не искаш да гледаш препълнени с боклук кофи, друго - други хора.
Аз що трябва да гледам гащите на простора на съседа отсреща?
Или тенджерите, дето си държи на балкона. Или стария хладилник, дето сърце не му дава да изхвърли.
Не я намирам гледката особено естетична. Ама и да ме питат - нямам голям избор.
нямат. освен, ако не си купят съответното място и си го засадят с брезички.Green Light написа:Видях, че се е стигнало до караница, сори че вдигам темата!
Искам да попитам следното: хората от този квартал, нямат ли право да изкажат мнение по въпроса какво да гледат около домовете си всеки ден, докато са живи? И да се борят за да го постигнат.
just perfect
А би трябвало да имаме избор. Такива вехтошарници, каквито са бг-балконите, не съм виждала никъде, освен в 2-3 близко-източни държавици.pocti_bezobidna написа: .....
Или тенджерите, дето си държи на балкона. Или стария хладилник, дето сърце не му дава да изхвърли.
Как пък навсякъде може, тук - не. Пак опираме до "уникалната и специфична" психология на "българина". Пфу!
- Глас в пустиня
Аз пък искам да те попитам - къде е разликата с оня "луд" срещу когото протестираше, че ДГ в която са твойте терминатори му пречи? Или разликата е, че твойте деца са нормални, а пък другите болни...и с какво "желанието" за душевен конфорт на русенци е по различно от желанието на тоя "луд"...и ти съгласен ли си заради вашия съсед ДГ да бъде преместено там където на никого няма да пречи.Green Light написа: Искам да попитам следното: хората от този квартал, нямат ли право да изкажат мнение по въпроса какво да гледат около домовете си всеки ден, докато са живи? И да се борят за да го постигнат.
Ако тръгнем по тая плоскост нещага според мен отиват на фашизъм - инвалидите и болните и такива с неособено красива външност(?!) да се придвижват дегизирани или в такива часове на денонощието когато няма да създават душевни терзания на "нормалните".
Около трагедията с изгорелият влак чух коментара на психолог - българското общество е в разпад. Докато едни са умирали и са се пържили във вагоните, други са спасявали багаж, трети са снимали с камери, четвърти са се опитвали да помагат, а съвсем други са правили кинти като са искали по 4 лв на километър от останалите по бельо след бързото напускане на горящите вагони.
Това е - колкото калпака, толкова истини!
Re: Еваларка!
Абе зависи от гледната точка да ти кажа . В БГ съм родена и паспорта ми е все още нашенски ,родителите ми са 100%бг. ама колко съм българка не мога да ти кажа щото като знам 5 века кой бил тука ....знаеш ли преди 200-300 години n-прабаба ти кво е правила и с кого? Тъй за гордостта беше ...БоЕВ написа: Все пак има хора в квартала, които са на мнение, че тези деца са част от действителността и трябва да бъдат приети каквито са.
А по въпроса дето те възмущава да ти кажа , че в нашия училищен стол където бяхме ЗАДЪЛЖЕНИ да обядваме всеки клас по за 1 месец , който иска вече друга работа....се храниха ежедневно деца от съседното училище ,което обаче е така нареченото " бавното " . За уточнение - учила съм в 3 -та гимназия Варна до 7 клас , . Всички са малоумни , със синдром на Даун , с изоставания отвсякъде и дефекти /недъзи/. Нямаш си на идея каква картинка е , какви лиги текът , как се хранят , разливат , дъвчат и т.н. Идва ти да повръщаш от гледката . Помагали сме им с каквото можем ,бяхме свикнали с тях ,но не знам защо е нужно да се обременява детското съзнание и с това . При това това бяха деца със семейства , не изоставени. Е , оттогава така съм тренирана психически , че и най - гнусното нещо дето ти идва на акъла не може да ме впечатли . Ако това е смисъла на задачата и се нарича социализиране - ок. Но , все пак и отсрещната страна трябва да е съгласна - нали ? Като не са населението на Русе , да дойдат във Варна - ние имаме опит от преди по- вече от 30 години. Нали вече всеки има право на избор.
Нищо лично, само изказах мнение!
Пък аз си мислех тия дни, че точно защото обществото ни е болно, защото в него цари някаква вътрешна несигурност, неувереност, подтиснатост - може би точно затова и хората трудно биха свикнали и с тези деца наоколо.БоЕВ написа:Аз пък искам да те попитам - къде е разликата с оня "луд" срещу когото протестираше, че ДГ в която са твойте терминатори му пречи? Или разликата е, че твойте деца са нормални, а пък другите болни...и с какво "желанието" за душевен конфорт на русенци е по различно от желанието на тоя "луд"...и ти съгласен ли си заради вашия съсед ДГ да бъде преместено там където на никого няма да пречи.Green Light написа: Искам да попитам следното: хората от този квартал, нямат ли право да изкажат мнение по въпроса какво да гледат около домовете си всеки ден, докато са живи? И да се борят за да го постигнат.
Ако тръгнем по тая плоскост нещага според мен отиват на фашизъм - инвалидите и болните и такива с неособено красива външност(?!) да се придвижват дегизирани или в такива часове на денонощието когато няма да създават душевни терзания на "нормалните".
Около трагедията с изгорелият влак чух коментара на психолог - българското общество е в разпад. Докато едни са умирали и са се пържили във вагоните, други са спасявали багаж, трети са снимали с камери, четвърти са се опитвали да помагат, а съвсем други са правили кинти като са искали по 4 лв на километър от останалите по бельо след бързото напускане на горящите вагони.
Не знам.
Panta rhei...
- Глас в пустиня
Май съм пропуснал да ти кажа - здравей!графинята написа:Абе зависи от гледната точка да ти кажа . В БГ съм родена и паспорта ми е все още нашенски ,родителите ми са 100%бг. ама колко съм българка не мога да ти кажа щото като знам 5 века кой бил тука ....знаеш ли преди 200-300 години n-прабаба ти кво е правила и с кого? Тъй за гордостта беше ...БоЕВ написа: Все пак има хора в квартала, които са на мнение, че тези деца са част от действителността и трябва да бъдат приети каквито са.
А по въпроса дето те възмущава да ти кажа , че в нашия училищен стол където бяхме ЗАДЪЛЖЕНИ да обядваме всеки клас по за 1 месец , който иска вече друга работа....се храниха ежедневно деца от съседното училище ,което обаче е така нареченото " бавното " . За уточнение - учила съм в 3 -та гимназия Варна до 7 клас , . Всички са малоумни , със синдром на Даун , с изоставания отвсякъде и дефекти /недъзи/. Нямаш си на идея каква картинка е , какви лиги текът , как се хранят , разливат , дъвчат и т.н. Идва ти да повръщаш от гледката . Помагали сме им с каквото можем ,бяхме свикнали с тях ,но не знам защо е нужно да се обременява детското съзнание и с това . При това това бяха деца със семейства , не изоставени. Е , оттогава така съм тренирана психически , че и най - гнусното нещо дето ти идва на акъла не може да ме впечатли . Ако това е смисъла на задачата и се нарича социализиране - ок. Но , все пак и отсрещната страна трябва да е съгласна - нали ? Като не са населението на Русе , да дойдат във Варна - ние имаме опит от преди по- вече от 30 години. Нали вече всеки има право на избор.
Абдикирах вече от всякакви борби - всеки да се оправя сам!
Обмислям варианта - или да сменя гражданството, там където пет века робство не са им оправдание за всичо, или да стана отшелник, но не в манастир с фалшива туристическа напудреност, а в някоя дълбока и далечна пещера.
Раздразнението в един момент се заменя с отвращение и ти се иска да избягаш.
При това това бяха деца със семейства , не изоставени.
ми, Графиньо, да ти кажа...
нямам какво да ти кажа....
като се напие мъж ти ( или гаджето ти като си била студентка например,за да не се обиждаш на мъж) нима не е по същия начин олигавен и неприятен?
моля?
като се напие мъж ти ( или гаджето ти като си била студентка например,за да не се обиждаш на мъж) нима не е по същия начин олигавен и неприятен?
моля?
Стегни се ! Да сме живи и здрави - другото няма да се оправи то е ясно , независимо дали ни харесва или не.БоЕВ написа: Май съм пропуснал да ти кажа - здравей!
Обмислям варианта - или да сменя гражданството, там където пет века робство не са им оправдание за всичо, или да стана отшелник, но не в манастир с фалшива туристическа напудреност, а в някоя дълбока и далечна пещера.
Раздразнението в един момент се заменя с отвращение и ти се иска да избягаш.
Ей на такива неща като непукизъм ме научи странството. Само дето и аз чукнах миналата година 40 лазарника и ми е малко късно за превъзпитание. Пък и кризата на средната възраст все ме преследва , ама аз гледам за сега поне да не и се давам. Иначе горе главата и едно майната му на всичко и всички в тоя момент - едно винце и хич да не ти пука . За какво мислиш че родната ни татковина сега е само мястото ми за почивка , не и за живеене ,а? И то щото имам жилище, че не се налага да плащам нощувки - иначе и за това няма да я ползвам страната ни . Последното ти изречение, супер точно казано съм го приложила в действие и колкото и да не ми се иска да го казвам , съжалявам че не беше по - рано . Ама, живот ли бе да го опишеш. Ако си сигурен в желанията си - направи го. Няма да сбъркаш. Желая ти по - ведро настроение и наздраве
Нали знаеш че не се обиждам лесно аз. Доста трябва да се постарае някой , че да се впрегна .doktorka написа:При това това бяха деца със семейства , не изоставени.
моля?
Оф какво да ти кажа , като той пие по великите празници по 1-2 чаши вино , пък аз и толкова не пия.
Тоест пиян не само него ,ами и някой от роднините не съм виждала , но сигурно имаш право като се замисля .
Какво означава да се обременява детската психика и кое точно е обременяващото в този случай?графинята написа:
тъй де...графинята написа:Нали знаеш че не се обиждам лесно аз. Доста трябва да се постарае някой , че да се впрегна .doktorka написа:При това това бяха деца със семейства , не изоставени.
моля?
Оф какво да ти кажа , като той пие по великите празници по 1-2 чаши вино , пък аз и толкова не пия.
Тоест пиян не само него ,ами и някой от роднините не съм виждала , но сигурно имаш право като се замисля .
разбрахме се....
за това ми беше мисълта ,а не за мъж ти...
Мисля, че малко пресилваш нещата. И медийния шум си свърши "работата", естествено. Но се шумеше по медиите, а никой не си направи труда да разясни на тези хора за какво става въпрос, какво се планира при тях занапред и т.н. Прави ми впечатление, че не сме склонни на диалог - всичко или нищо, край. Няма разговори, предложения, отстъпки и от двете страни и т.н. Нецивилизована ми изглежда тази работа. И защо всички вкупом предположиха, че хората усещат същия кеф, както "звездите", дето се фръцкаха по телевизора толкова време?! Ами те тези хорица едва се справят със собствените си проблеми, и си знаят, че каквото и да става, на никого не могат да разчитат.БоЕВ написа:
Че кога се е създало бг - обществото, та сега да се разпада?!:rotfl24:БоЕВ написа:
Около трагедията с изгорелият влак чух коментара на психолог - българското общество е в разпад.
- Green Light
Не смятам че сегрегация е думата, но така да е - дума като дума. Защо не сегрегираме болни деца по начин, който ни най- малко да не пречи за лечението им и вместо да ги местим вложим пари в нещо което да им помага или радва, и едновременно с това да осигурим душевен комфорт на граждани, които имат по- слаб напън към благородство. Благородство, не само по себе си, ами само дето не са съгласни с БТВ, че язвите на обществото трябва да са в центъра за да ги виждаме всеки ден. Тези зли граждани може би си мислят като мен, че ако БТВ включи в програмата си въпросните язви ефекта ще е по- голям - не всички ходят в Русе, но всички гледат телевизия. Само дето рейтингът на БТВ ще вземе да с'пада, а рейтингът на техния квартал ще се вдига, та сигурно се колебаят малко дали така ще се случи.pocti_bezobidna написа:Разбира се, че имат право.Green Light написа:Видях, че се е стигнало до караница, сори че вдигам темата!
Но проблема е, че това обрича други хора на сегрегация.
Едно е да не искаш да гледаш препълнени с боклук кофи, друго - други хора.
Относно права ни: смятам че ти нямаш право да свалиш гащите на съседа си, но имаш право да говориш с него или да организирате кварталната общественост и да напишете плакати в смисъл "ПРАНЕТО- В СУШИЛНЯТА" "ИЗХВЪРЛИ СИ ГАЩИТЕ НЕ ГИ ПЕРИ" или дори- "ВЕЧЕ СИ ЗА ПАМПЕРСИ"
Последно промяна от Green Light на 05.03.08, 17:17, променено общо 1 път.
- Green Light
Моят калпак е склонен да ги оправдае всички - и тия с камерите, и тия с печалбите. Не смятам и че обществото ни е в разпад. Като те слушам та почва да ми се струва, че обществото ни наскоро е загубило някоя война и е озлобено до степен да ограбва магазините на собствените си сънародници и да прави масови безредици при всяка демонстрация или дивашки е убило последния си социалистически диктатор или пък е комплексирано общество на държава джудже, а не общество където доходите се вдигат, правилата все повече, принудително или не, се спазват и индексите които гледа бизнеса са процентите на ускоряване на растежа. Театрите са в разцвет, откриват се нови галерии всяка година, професори по археология са медийни звезди. Не виждаш ли нещо положително наоколо? Трагедията на хората е ужас страшен и тъжен. Не е повод за ярост, поне не за мен. Ти очакваше влак от герои ли?БоЕВ написа:Аз пък искам да те попитам - къде е разликата с оня "луд" срещу когото протестираше, че ДГ в която са твойте терминатори му пречи? Или разликата е, че твойте деца са нормални, а пък другите болни...и с какво "желанието" за душевен конфорт на русенци е по различно от желанието на тоя "луд"...и ти съгласен ли си заради вашия съсед ДГ да бъде преместено там където на никого няма да пречи.Green Light написа: Искам да попитам следното: хората от този квартал, нямат ли право да изкажат мнение по въпроса какво да гледат около домовете си всеки ден, докато са живи? И да се борят за да го постигнат.
- Green Light
Могат поне да викат "Брезички, брезички" нали. Ако протестираха срещу МОЛ щяха да са добри, сега са зли, но все пак право имат. Аз ги разбирам и ги оправдавам. Жертви са само заради демагогия (Тва трети път я пиша днеска тая дума, прЕстави си колко пъти съм я казал. Като ми влезне нещо в главата.)bead_ написа:нямат. освен, ако не си купят съответното място и си го засадят с брезички.Green Light написа:Видях, че се е стигнало до караница, сори че вдигам темата!
защо да са добри, ако протестират срещу МОЛ?:blink: няма добри, няма лоши. можеш да се разпореждаш какво ще бъде построено, настанено, залесено и т.н. само върху твоя собственост. точка.Green Light написа:Могат поне да викат "Брезички, брезички" нали. Ако протестираха срещу МОЛ щяха да са добри, сега са зли, но все пак право имат. Аз ги разбирам и ги оправдавам. Жертви са само заради демагогия (Тва трети път я пиша днеска тая дума, прЕстави си колко пъти съм я казал. Като ми влезне нещо в главата.)bead_ написа:нямат. освен, ако не си купят съответното място и си го засадят с брезички.Green Light написа:Видях, че се е стигнало до караница, сори че вдигам темата!
как ли пък, ако /чукам да дърво/ ми се роди дете с недъг, ще дам на някакъв съсед да ми обяснява, че не му е приятно да го гледам в близост до неговото жилище?!?!?! ще са му последните приказки преди да се срещне с Всевишния?!?!?!!!!!!?!?!!!!!!
п.п. нямам идея как реагира човек като му влезе демагогията в главата. вероятно - като теб. ако излезне не е зле да пишеш пак по темата. или просто да се подпишеш под моите думи.
just perfect
Е, щом и ти се предаде, явно "всезнаещите" тук са множко...БоЕВ написа:
Май съм пропуснал да ти кажа - здравей!
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

"Яко! Тва един път в живота се вижда, бе!"БоЕВ написа: Около трагедията с изгорелият влак чух коментара на психолог - българското общество е в разпад. Докато едни са умирали и са се пържили във вагоните, други са спасявали багаж, трети са снимали с камери, четвърти са се опитвали да помагат, а съвсем други са правили кинти като са искали по 4 лв на километър от останалите по бельо след бързото напускане на горящите вагони.
Без коментар

Е, нищо, ти продължавай. С какво се борите точно тук не разбрах, ама...[unknown] написа:Е, щом и ти се предаде, явно "всезнаещите" тук са множко...БоЕВ написа:
С вятърни мелнициАмаранта написа:Е, нищо, ти продължавай. С какво се борите точно тук не разбрах, ама...[unknown] написа:Е, щом и ти се предаде, явно "всезнаещите" тук са множко...БоЕВ написа:

"че днес дори в музея няма мелницииии"[unknown] написа:С вятърни мелнициАмаранта написа:Е, нищо, ти продължавай. С какво се борите точно тук не разбрах, ама...[unknown] написа:Е, щом и ти се предаде, явно "всезнаещите" тук са множко...БоЕВ написа:
Ти само кАжи къде е тая мелница, дето ти образува нерви, че както хапнах, пийнах, веднага я наборвам.[unknown] написа:....
С вятърни мелници
Тука много бъркаш. Имат право да протестират, и още как. Такъв е закона, защото няма приети общи градоустройствени планове (както няма приети и никакви други неща, които биха представлявали ясен регламент), и всичко се решава "на парче", със съгласието на комшиите и съответното им "намазване". Да не говорим, че спокойно биха могли да си купят и земята, (държавната струва към 2-3лв/м2), ако някой случайно реши да им я продаде. Но, както знаем, държавна или общинска земя не се продава току-тъй и на кого да е.bead_ написа:
защо да са добри, ако протестират срещу МОЛ?:blink: няма добри, няма лоши. можеш да се разпореждаш какво ще бъде построено, настанено, залесено и т.н. само върху твоя собственост. точка.
Тук не разбирам съвсем накъде биеш. Ако става въпрос за твоето дете - всичко е ясно, но в Бг дори здрави, интелигентни и жизнени деца остават декласирани, поради бедност или асоциалност на родителите си, какво остава за увредените?!bead_ написа:
как ли пък, ако /чукам да дърво/ ми се роди дете с недъг, ще дам на някакъв съсед да ми обяснява, че не му е приятно да го гледам в близост до неговото жилище?!?!?! ще са му последните приказки преди да се срещне с Всевишния?!?!?!!!!!!?!?!!!!!!
Още малко по темата,
ако някой се интересува и от други гледни точки.
Да, благодаря.Амаранта написа:Още малко по темата,
Беше ми интересно наистина.
Panta rhei...
Виж, нямам за цел да се дърлям с никого, попаднах случайно на този текст, и си мисля, че е редно да се изслушат и двете страни.[unknown] написа:
Отговори- 0. Що ли тъй? Тук също......
Поне в съда така постъпват.
Хубаво, де. Кой се дърли с тебе...Амаранта написа:Виж, нямам за цел да се дърлям с никого, попаднах случайно на този текст, и си мисля, че е редно да се изслушат и двете страни.[unknown] написа:
Отговори- 0. Що ли тъй? Тук също......
Поне в съда така постъпват.
П.П. Не съм толкова лош, бе. Не ги слушай кво ти говорят.