днес някак ми е тъжно

Все същите
Аватар
Dark Angel

днес някак ми е тъжно

Мнение от Dark Angel »

една здрава мъгла и студ имаше сутринта

минах покрай умряло куче цялото заскрежено, като покрито с ледени иглички вместо козина

една баба заденала на гърба си камара клони, Европа, евросъюз.......колко ли е видяла

после една умряла крава много ми стана кофти, и сега ми е кофти ....

един стаааар дядо с магаренце

едно хубаво слънце светещо ярко в мъглата и правещо пейзажа неземен и аз сякаш сам сама на света
endrofini

Re: днес някак ми е тъжно

Мнение от endrofini »

Dark написа:една здрава мъгла и студ имаше сутринта

минах покрай умряло куче цялото заскрежено, като покрито с ледени иглички вместо козина

една баба заденала на гърба си камара клони, Европа, евросъюз.......колко ли е видяла

едно хубаво слънце светещо ярко в мъглата и правещо пейзажа неземен и аз сякаш сам сама на света

Мрачни мисли! Не може ли човек да ги игнорира по някакъв начин?
Да не ги допуска до съзнанието си? М? И да ги оставиш да те завладеят,
нима ще помогнеш с това на света?

И аз като те прочетох се сетих за няколко тъжни неща. А ми се щеше да ти кажа нещо весело.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

endorfini написа:
Мрачни мисли! Не може ли човек да ги игнорира по някакъв начин?
Да не ги допуска до съзнанието си? М? И да ги оставиш да те завладеят,
нима ще помогнеш с това на света?

И аз като те прочетох се сетих за няколко тъжни неща. А ми се щеше да ти кажа нещо весело.
обичайно не ми се налага да ги игнорирам, оптимизма ме държи високо високо

но днес, може би убитите животни бяха прекалено много, или тези възрастни хора в техния свят

на света трудно ще помогна :lol:
endrofini

Мнение от endrofini »

Dark написа: обичайно не ми се налага да ги игнорирам, оптимизма ме държи високо високо

но днес, може би убитите животни бяха прекалено много, или тези възрастни хора в техния свят

на света трудно ще помогна :lol:
Знаеш ли колко по-трагични съдби на възрастни хора има? Не искам и да си спомням времената,
когато работех в социалната сфера. Става ми тъжно и на никого не разказвам за това.

Та тя бабата е била добре, щом се е движела и е носела дръвца за огрев.
Старостта е страшно нещо. Ако съдя от онова, което съм видяла.
А гадното е, че Господ е наказал жените да живеят
много по-дълго от мъжете и това е отвратително!
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

endorfini написа: Знаеш ли колко по-трагични съдби на възрастни хора има? Не искам и да си спомням времената,
когато работех в социалната сфера. Става ми тъжно и на никого не разказвам за това.

Та тя бабата е била добре, щом се е движела и е носела дръвца за огрев.
Старостта е страшно нещо. Ако съдя от онова, което съм видяла.
А гадното е, че Господ е наказал жените да живеят
много по-дълго от мъжете и това е отвратително!
зная, малко съм видяла от социалните дейности но първите "срещи" просто ме ужасиха и плачех нощем

старостта е мъка - от човек се превръща в развалина

а за различието в отредените години - все още е така, жените порсто са по-държеливи
annonymus

Мнение от annonymus »

Мисля си, че е ценно това - способността да виждаш мъката и болката и тя да те докосва.
Все повече хора я губят. Боли те, но минава.
mother

Мнение от mother »

И аз като pocti_bezobidna съм на мнение, че е хубаво това дето забелязваме старостта, бедността и изобщо хората наоколо. Защото живеем във времена, когато всеки се е затворил в черупката си и не се интересува от външния свят. Озлобяхме и живеем като вълци единаци. :evil:
Добре е, че все още има хора, които се трогват от неволите и съдбите на околните.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Което е право - право е. А защо според вас е така? И не е ли понякога трогването поза? Което е още по-отвратително от озлоблението и безразличието. Например разните кампании водени под разни патронажи и на цената на един смс. Пфу!
почти безобидна

Мнение от почти безобидна »

Remmivs написа:Например разните кампании водени под разни патронажи и на цената на един смс. Пфу!
Ами поне се събират някакви кинти. За полезни неща. Аз пращам смс-и по тия кампании.
Има една програма - "дарение по ведомост" - всеки месец ти удържат от заплатата за нещо си - каквото си избереш и каквато сума можеш да си позволиш. Хубавато е, че много хора дават по нещо и се събират прилични суми, няма разходи за "агенти" дето продават картички и други простотии и е по-ефективно.
esti

Мнение от esti »

mother написа:Защото живеем във времена, когато всеки се е затворил в черупката си и не се интересува от външния свят.
Май е точно обратното - прекалено много гледаме навън.
Взираме се в другите, анализираме ги, намираме им кусурите, съдим ги, акъл даваме, под чаршафите им надничаме....
А вътре в себе си все по-рядко поглеждаме.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

почти безобидна написа:Ами поне се събират някакви кинти. За полезни неща. Аз пращам смс-и по тия кампании.
Има една програма - "дарение по ведомост" - всеки месец ти удържат от заплатата за нещо си - каквото си избереш и каквато сума можеш да си позволиш. Хубавато е, че много хора дават по нещо и се събират прилични суми, няма разходи за "агенти" дето продават картички и други простотии и е по-ефективно.
За парите, че се събират спор няма. А къде и как точно отиват е друг, всъщност първи въпрос. Както и този за пиара на съответния милосърден бащица. За ддс-то на смс-те много сме го дъвкали. Както и да е. Аз предпочитам да дам лично. Или по сметка и да се надявам че наистина отиват за полезни неща. Бих се радвал и да ми зачислят няколко пенсионера персонално и да знам, че там ми отиват данъците ама никой не иска да е така. Май и пенсионерите също...
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Remmivs написа:
почти безобидна написа:Ами поне се събират някакви кинти. За полезни неща. Аз пращам смс-и по тия кампании.
За парите, че се събират спор няма. А къде и как точно отиват е друг, всъщност първи въпрос. Както и този за пиара на съответния милосърден бащица. За ддс-то на смс-те много сме го дъвкали. Както и да е. Аз предпочитам да дам лично. Или по сметка и да се надявам че наистина отиват за полезни неща. Бих се радвал и да ми зачислят няколко пенсионера персонално и да знам, че там ми отиват данъците ама никой не иска да е така. Май и пенсионерите също...
Абсолютно си прав. Аз за кратко време работех за една фондация - плащаха ми всеки ден такси от Центъра на София до офиса, защото не можели да ми отчетат маршрутката - пълен абсурд. Парите се хвърляха съвсем на вятъра и тъй като нищо друго не можех да направя, напуснах потресена.
Гост

Мнение от Гост »

esti написа:
mother написа:Защото живеем във времена, когато всеки се е затворил в черупката си и не се интересува от външния свят.
Взираме се в другите, анализираме ги, намираме им кусурите, съдим ги, акъл даваме, под чаршафите им надничаме....
Това е най-обикновен страх.
Няма връзка със състраданието.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Изведнъж страхотно ми заприлича на нa стихотворение от По. Я да се разтърся

И застанах мълчеливо, през таз пропаст от мъртвило,
и с потаени мечтания взрях се в тъмната пустиня...
Мрак и хаос безконечен!...

Влязох поразен, отчаян и от тоя звук замаян,
и вратата аз притворих... Но внезапно се почука...
Сви сърце ми страх неволен. „Вятър блъска своеволен,
вятър блъска недоволен - и се бие във капака.
Глупав е подобен страх - вятър блъска се в капака,
вятър си играе в мрака...“
esti

Мнение от esti »

Anonymous написа:
esti написа:
Това е най-обикновен страх.
Няма връзка със състраданието.
Че аз не споменавам нищо за страдание:D
Споделих несъгласие, че сме затворени в черупките си - ми не сме.
Болшинството са отворени най-вече към външния свят (в лошия смисъл) - има нездрав интерес и любопитство към личното (и не само) пространство на чужди, дори непознати хора.
Направо сме си ББ:wink:
А аз "затворени в черупки" го разбирам, като за хора недопускащи близо до себе си и неинтересуващи се от другите.
Но нз....
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Remmivs написа:Което е право - право е. А защо според вас е така? И не е ли понякога трогването поза? Което е още по-отвратително от озлоблението и безразличието. Например разните кампании водени под разни патронажи и на цената на един смс. Пфу!
когато човек си се трогва самичък и внимателно забърсва сълзи, за да не се размаца грима няма поза

като поза ли възприемате споделянето?

оная вечер се чувствах просто отвратно, просто смазана, просто нещастна

в ОМВ продават картички по 0,99 лв. рисувани от деца с проблеми - целта е събиране на средства

аз съм купила всичките - закачила съм ги в офиса и у дома - харесват ми. така се сещам по-често, че не всички са имали късмет

поза е да се задават подобни въпроси - за ползата или вредата от кампаниите. всяка помощ е нещо
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Dark написа:
когато човек си се трогва самичък и внимателно забърсва сълзи, за да не се размаца грима няма поза

в ОМВ продават картички по 0,99 лв. рисувани от деца с проблеми - целта е събиране на средства

аз съм купила всичките - закачила съм ги в офиса и у дома - харесват ми. така се сещам по-често, че не всички са имали късмет

поза е да се задават подобни въпроси - за ползата или вредата от кампаниите. всяка помощ е нещо

И аз така мисля - всяка помощ е от полза - няма значение кой как организира кампаниите - дори и да се краде - пак нещо остава.
Иначе - к'во - всеки разправя, че трябва да се помага непрекъснато, но колко мислят всеки ден за това?
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Dark написа:когато човек си се трогва самичък и внимателно забърсва сълзи, за да не се размаца грима няма поза

Защо ли бях сигурен, че няма да ме разбереш точно ти. Искаше ми да съм се излъгал. Все пак да уточня, защото явно има нужда - не говорех за никого тук конкретно, лично и интимно. Там всеки е сам. И е най-добре е така.

Мнението ми за по(л)зата от кампаниите остава непроменено.
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Remmivs написа:
Dark написа:когато човек си се трогва самичък и внимателно забърсва сълзи, за да не се размаца грима няма поза

Защо ли бях сигурен, че няма да ме разбереш точно ти. Искаше ми да съм се излъгал. Все пак да уточня, защото явно има нужда - не говорех за никого тук конкретно, лично и интимно. Там всеки е сам. И е най-добре е така.

А ти каква идея имаш за тези неща, как да се случват на практика?
Питам просто, защото и аз не виждам наистина удачен вариант, а все ми се иска да можех нещо да направя.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Mila написа:А ти каква идея имаш за тези неща, как да се случват на практика?
Питам просто, защото и аз не виждам наистина удачен вариант, а все ми се иска да можех нещо да направя.
Ако знаех отговора на този въпрос, Мила, щях да съм направил вече подобно нещо (или да съм натрупал много пари пропагандирайки, че правя подобно нещо).

Съжалявам, че ще те разочаровам, но не знам как би било най-добре. Засега се придържам към принципа да действам локално - до там докъдето ми стига обсега на "меча". Вярно, не е много, направо е нищожно даже, но в този периметър знам какво и как да правя. Навън е хаоса.
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

почти безобидна написа: Ами поне се събират някакви кинти. За полезни неща. Аз пращам смс-и по тия кампании.
И аз, т.е. жена ми праща смс-и. Като има такава кампания, и двамата със сина и даваме своите ГСМи и тя прилежно изпраща смс-и.

Друго да ти кажа...
Аз се заразих от идеята "левче на месец". Всеки работещ българин да дава по едно левче от заплатата си за благотворителни цели. При два и половина милиона-три работещи нашенци... Добра идея.

Имам малко служители (малка фирма съм), но, с тяхно съгласие, им удържам по едно левче. Удържам и от хонорарите на преводачите по левче (повечето си ги взимат веднъж месечно или на още по-големи срокове). Някои, като и напомня за левчето, оставят по-големи суми. После изпращам тези мизерни левчета за различни благотворителности и уведомявам по имейла дарителите за какво са употребени паричките им. Малко пари са, но ги изпращам ежемесечно. Банковата такса за превода я плащам аз. Некоректно би било да я удържа от дарените пари.

Наскоро започнах същото и с основните си клиенти. Взимам им левче повече от сметката им, което левче не им фактурирам. Но съм им обяснил предварително за кво става дума.

Наздраве! Петък е, най-сетне!
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Remmivs написа: Защо ли бях сигурен, че няма да ме разбереш точно ти. Искаше ми да съм се излъгал. Все пак да уточня, защото явно има нужда - не говорех за никого тук конкретно, лично и интимно. Там всеки е сам. И е най-добре е така.

Защо ли бях сигурна като пусках темата, че ако някой отправи лееека критика това ще си ти и/или Сет .......
почти безобидна

Мнение от почти безобидна »

ave написа: Аз се заразих от идеята "левче на месец". Всеки работещ българин да дава по едно левче от заплатата си за благотворителни цели. При два и половина милиона-три работещи нашенци... Добра идея.

Имам малко служители (малка фирма съм), но, с тяхно съгласие, им удържам по едно левче. Удържам и от хонорарите на преводачите по левче (повечето си ги взимат веднъж месечно или на още по-големи срокове). Някои, като и напомня за левчето, оставят по-големи суми. После изпращам тези мизерни левчета за различни благотворителности и уведомявам по имейла дарителите за какво са употребени паричките им. Малко пари са, но ги изпращам ежемесечно. Банковата такса за превода я плащам аз. Некоректно би било да я удържа от дарените пари.

Наскоро започнах същото и с основните си клиенти. Взимам им левче повече от сметката им, което левче не им фактурирам. Но съм им обяснил предварително за кво става дума.

Наздраве! Петък е, най-сетне!
При нас дойдоха от една фондация - същата работа - по левче, може и повече, колкото си прецениш.
Обаче ти пращат отчет, вески месец колко са събрали (щото те и по големите фирми ходят - там персонала като е повече, повече хора се навиват), в кой дом са отишли парите, какво са купили... Всеки като даде по малко и се събират пари. Не са много, разбира се, обаче знаеш, че не са отшли за наем на офиса на фондацията, а за храна или дрехи на деца.
Можело, значи...

Петък! Дано не ме викнат утре да бачкам, пу-пу...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Dark написа:Защо ли бях сигурна като пусках темата, че ако някой отправи лееека критика това ще си ти и/или Сет .......
Зная този танц, Лейди Дарк. Въртели сме се във вихъра му вече. Моля, приемете отказа ми като уважение към Вас. Благодаря Ви.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Remmivs написа: Зная този танц, Лейди Дарк. Въртели сме се във вихъра му вече. Моля, приемете отказа ми като уважение към Вас. Благодаря Ви.
какъв отказ? нещо не вденАх :huhthink:

не търся разговор/засилено обменяне на мисли/вихри/спорове/т.н. - просто споделих.

споделям отново - вчера ме изпревари една кола и след няма и пет минути блъсна животно /предполагам куче/. за малко да се метне встрани на пътя.....
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Dark написа: какъв отказ? нещо не вденАх :huhthink:

не търся разговор/засилено обменяне на мисли/вихри/спорове/т.н. - просто споделих.

споделям отново - вчера ме изпревари една кола и след няма и пет минути блъсна животно /предполагам куче/. за малко да се метне встрани на пътя.....
Отказ да танцува с теб, мисля си:lol:

П.П. Аз пък от няколко дни съм с усещането, че тук сме сбрали де що има дирнишки клубове: като почнеш от Споделено, минеш през ГЗС, взаимопомощ и т.н., и т.д., и стигнеш чааак до Професионалните :lol:

П.П.П. Ти си споделяй, на мен поне ми е приятно...
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

4avdar4e написа:
Отказ да танцува с теб, мисля си:lol:

П.П. Аз пък от няколко дни съм с усещането, че тук сме сбрали де що има дирнишки клубове: като почнеш от Споделено, минеш през ГЗС, взаимопомощ и т.н., и т.д., и стигнеш чааак до Професионалните :lol:

П.П.П. Ти си споделяй, на мен поне ми е приятно...
мда, не ще да танцува с мен, сигур щото не съм облякла кринолина :lol:

ма и аз не ща, има-няма няколко седмици от как ич не ща :lol:

ПП - къде е/са ГЗС-темите тук? :shock::lol: как може да съм изпуснала точно това :lol:

ППП - приятно ти е да четеш тегави теми? :lol: много ми беше зле оная вечер. добре че набрах сили :lol:
Аватар
doktorka

чаве?

Мнение от doktorka »

П.П.П. Ти си споделяй, на мен поне ми е приятно...[/quote]

имаш нещо против секса?...

:) ;)
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Dark написа:
ПП - къде е/са ГЗС-темите тук? :shock::lol: как може да съм изпуснала точно това :lol:

ППП - приятно ти е да четеш тегави теми? :lol: много ми беше зле оная вечер. добре че набрах сили :lol:
Че то тук всяка тема (почти) натам (ГЗС) отива :lol:
Не става въпрос, че ми е приятно да чета тегави теми, а че е хубаво хората да си споделят. Не само да се лиготкаме (което впрочем ми е най-приятно), но всеки има тежки моменти, защо да не ги сподели? Това ми е приятно..
Аватар
4avdar4e

Re: чаве?

Мнение от 4avdar4e »

doktorka написа: имаш нещо против секса?...

Ти па намери кого да питаш :sissies:
Аватар
doktorka

Re: чаве?

Мнение от doktorka »

4avdar4e написа:
doktorka написа: имаш нещо против секса?...

Ти па намери кого да питаш :sissies:
ми тъй де...
зачудих се...
викам си :"Кво ли е станАло?"

;)
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

4avdar4e написа:
Че то тук всяка тема (почти) натам (ГЗС) отива :lol:
Не става въпрос, че ми е приятно да чета тегави теми, а че е хубаво хората да си споделят. Не само да се лиготкаме (което впрочем ми е най-приятно), но всеки има тежки моменти, защо да не ги сподели? Това ми е приятно..
начи мога да си излея душата :lol:

мда, всъщност ми е е адски тегаво :?постоянно ме няма, постоянно съм някъде, постоянно закъснявам, постоянно изостават разни неща, постоянно ме чакат купчини бумаги, постоянно има проблеми.....неща които съм правила вчера ми се струват мнооооого мнооого отдавна

нощем вместо да спя пиша, или чета, или се стряскам насън :?

сега спирам, трябва да отърча до другия край на софията :?

ПП/ да има човек работа е хубаво, да има много работа е добре, уж е на пари, но да има ужасяващо много работа, която е като за трима......малиииии спирам с оплакването

да сме живи и здрави :D

пожелавам приятен петък/събота/неделя :D
Аватар
doktorka

чааакай!

Мнение от doktorka »

недей да търчиш...
гледай с някое превозно средство...:-*

ама ..без работа..що е зор,а?
лудост някаква!

айде..и аз в понеделник...;)
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Dark написа: начи мога да си излея душата :lol:

мда, всъщност ми е е адски тегаво :?постоянно ме няма, постоянно съм някъде, постоянно закъснявам, постоянно изостават разни неща, постоянно ме чакат купчини бумаги, постоянно има проблеми.....неща които съм правила вчера ми се струват мнооооого мнооого отдавна

нощем вместо да спя пиша, или чета, или се стряскам насън :?

ПП/ да има човек работа е хубаво, да има много работа е добре, уж е на пари, но да има ужасяващо много работа, която е като за трима......малиииии спирам с оплакването

да сме живи и здрави :D

пожелавам приятен петък/събота/неделя :D
Абе, ти все едно мен описваш. Само с тая разлика, че не ми е тегаво и вечер заспивам като пън последните дни:oops:

Обаче... Дали няма некква такава възможност да имаме мноого пари без мнооооога работа???:lol:

Айде, лека и успех в търчането!
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

4avdar4e написа:
Обаче... Дали няма некква такава възможност да имаме мноого пари без мнооооога работа???:lol:
Ако търсиш обратното (мноооооого работа без мноого пари), няма проблеми. :lol::lol::lol:
Обаче за това... не знам.
Има начини сигурно, но едва ли ще ти/ни харесат.
Panta rhei...
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Мнемозина написа: Ако търсиш обратното (мноооооого работа без мноого пари), няма проблеми. :lol::lol::lol:
Лошото, Мнемо, е че съм родена за работа с един пръст (както съм и скромна, красива и умна зочовка:lol:) Само да седя и да командвам: Ти - тва, ти - онова... Ама нещо досега все с 10 се налага да работя. :cry:

Но ще просветне слънце и на нашата улица, ще видите вие като стана директор на водопад... :bdance:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Remmivs написа:Съжалявам, че ще те разочаровам, но не знам как би било най-добре. Засега се придържам към принципа да действам локално - до там докъдето ми стига обсега на "меча". Вярно, не е много, направо е нищожно даже, но в този периметър знам какво и как да правя. Навън е хаоса.
Псолютно. Не е толкова трудно (аз си мисля - надали само около мен има и толкова бедни или с мизерен доход хора) човек да открие бедни и честни (и работливи, или пък хора, които наистина не могат да работят по някаква причина) хора, на които лично, с реални средства (пари и други такива) да помага. При това знам, че помощите отиват на 100% (без да сипвам бензин в мерцедесите на някои тузари или рекламни агенции), на 100% нуждаещи се. Ако някой ден имам по-големи възможности, знам къде да открия още нуждаещи се... За жалост толкова много има в страната ни ...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

4avdar4e написа:
Мнемозина написа: Ако търсиш обратното (мноооооого работа без мноого пари), няма проблеми. :lol::lol::lol:
Лошото, Мнемо, е че съм родена за работа с един пръст (както съм и скромна, красива и умна зочовка:lol:) Само да седя и да командвам: Ти - тва, ти - онова... Ама нещо досега все с 10 се налага да работя. :cry:

Но ще просветне слънце и на нашата улица, ще видите вие като стана директор на водопад... :bdance:
Ще го организираш (водопада)?
Вземи ме да ти помагам. :batting:
Panta rhei...
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Мнемозина написа: Ще го организираш (водопада)?
Естествено, по цял ден ще му нареждам в коя посока да тече:lol:
Що пък да не те взема? Сантасе играеш ли???:lol:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

4avdar4e написа:
Мнемозина написа: Ще го организираш (водопада)?
Естествено, по цял ден ще му нареждам в коя посока да тече:lol:
Що пък да не те взема? Сантасе играеш ли???:lol:
Виж сега, важно е да му обясниш защо в тази посока точно, за да е убеден в правилността на действията си. :lol:

Сантасе... играех някога. Ще си припомня. :wink:
Panta rhei...
Публикувай отговор