Уф, да. И ти, и чавето сте прави. Ама и аз съм прав. Всичко е едно. Важното е, че сме прави без да правим нещо лошо в момента. Па макар и да не сме велики.Мнемозина написа:Аз обаче тук ще се съглася с Ми... Амаранта.
Първо, просто не знаеш кое за кого е добро и кое - лошо. Тоест, с желанието да направиш добро можеш да постигнеш обратен резултат и да го разбереш впоследствие.
Второ - второто са Великите идеи, които са способни да ликвидират няколко милиона човеци за благото на човечеството - но не е ли убеден този, който ги проповядва, в тяхната правилност и праведност?
Пак за кръстничеството
- сър Айвънхоу
Баси, и що стоите прави??? По-удобно ли е да пишете прави?Remmivs написа: Уф, да. И ти, и чавето сте прави. Ама и аз съм прав.
Хората СЕДЯТ пред комповете, а вие - прави... Егати и мазохистите!
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
- сър Айвънхоу
И на теб:4avdar4e написа:Глей си работата, аз и на челна стойка мога да пиша, стига да успея да направя челна стойкаМарвин написа: Баси, и що стоите прави??? По-удобно ли е да пишете прави?
Хората СЕДЯТ пред комповете, а вие - прави... Егати и мазохистите!:rotfl24:
Bella Ciao
Bella Ciao
- snowprincess
и аз съм на същото мнениеRemmivs написа:Аз не мога да съм толкова категоричен. Лично аз, вероятно съвсем неправилно, си мисля и дори и друг път съм го казвал, да споделят как беше дементиралите и паузирани пенции от 3о4о, че човек винаги знае кога извършва нещо лошо. Т.е. съзнанието го има, но в инвертирана позиция - човек знае, че прави лошо.Амаранта написа:Иначе, не съм срещала човек, който да извърши нещо "лошо", без съзнанието, че е напълно прав.
всъщност, това представлява свободата ни - да изберем съзнателно как да постъпваме (добре или лошо)
и тъй като темата е за прошката - "Лесно извинява другите този, който знае своите пороци."

Нищо му няма на форумния часовник.4avdar4e написа:15:42 х 2:rotfl24:
Изобщо нищо няма да ти казвам повече
П.П. Бе, кога ще го оправят тоя форумен часовник, а??
http://www.3o4o.net/forum/viewtopic.php?p=88344#88344
Благодаря, оправих го, и много се извинявам, там почти не четаRemmivs написа: Нищо му няма на форумния часовник.
http://www.3o4o.net/forum/viewtopic.php?p=88344#88344
Ми... аз пък какво ли да кажа.4avdar4e написа:15:42 х 2Мнемозина написа::rotfl24:
Изобщо нищо няма да ти казвам повече
П.П. Бе, кога ще го оправят тоя форумен часовник, а??
То и аз без да пиша много-много съм на трето.4avdar4e написа:П.П.П. Оубаче, сега погледнах и какво да видя: мойто ник се мъдри на 1-во място по мнения!
Направо не ми се мисли ако вземем и да се разпишем какво ще стане.
Panta rhei...
Не говорим за пороци, бе, аман от вас порочните...snowprincess написа:
и аз съм на същото мнение
всъщност, това представлява свободата ни - да изберем съзнателно как да постъпваме (добре или лошо)
и тъй като темата е за прошката - "Лесно извинява другите този, който знае своите пороци."
Пороците си ги знаем...
Panta rhei...
- сър Айвънхоу
Малиййй, аз, пък, съм на пето място...Мнемозина написа:То и аз без да пиша много-много съм на трето.4avdar4e написа:П.П.П. Оубаче, сега погледнах и какво да видя: мойто ник се мъдри на 1-во място по мнения!
Направо не ми се мисли ако вземем и да се разпишем какво ще стане.
Bella Ciao
Bella Ciao
- Green Light
Re: Пак за кръстничеството
Да бе, те ще решат у нас да дойдат на гости, айде де. Тва като Емо Белята дето вика на Мишо в 3ти курс- Бе, Мишо ти що не беше на купона, бе? и той - Къв купон, къде? - Ми къде. У вас! Понеже Мишо имаше една вила на която всички и знаеха къде е ключа и така стана.Мнемозина написа:Чета в готварския клуб: някой пита нещо по повод на това, че на Сирни Заговезни се ходело "на кръстник" (това пък как ми звучи, няма да ви обяснявам).
И се опитах да си представя, ако нашите два чифта кумци решат да идват в неделя, пък ние решим да отидем у нашите кръстници, как ще стане цялата галимация.![]()
То нито кумците, нито кръстниците ни са в София, ама чисто теоретично се замислих.
Да се знае съвсем официално, че у нас не е вилата на Мишо. Ние не сме канили никого, нас ни поканиха. Тва е.
Мнемозина написа:Не говорим за пороци, бе, аман от вас порочните...snowprincess написа:
и аз съм на същото мнение
Пороците си ги знаем...
Мислех, че ти си най-порочната:rotfl24:
Ами да.Remmivs написа:Уф, да. И ти, и чавето сте прави. Ама и аз съм прав. Всичко е едно. Важното е, че сме прави без да правим нещо лошо в момента. Па макар и да не сме велики.Мнемозина написа:Аз обаче тук ще се съглася с Ми... Амаранта.
Първо, просто не знаеш кое за кого е добро и кое - лошо. Тоест, с желанието да направиш добро можеш да постигнеш обратен резултат и да го разбереш впоследствие.
Второ - второто са Великите идеи, които са способни да ликвидират няколко милиона човеци за благото на човечеството - но не е ли убеден този, който ги проповядва, в тяхната правилност и праведност?
Но всъщност единственото, в което съм сигурна, е, че в момента не правя нищо умишлено лошо. И мога само да се надявам, че съм права.
А понякога се случва да правиш нещо, да знаеш че то не е добро, и същевременно да нямаш никакъв избор - просто трябва да го направиш.
Животът като такъв
Panta rhei...
Къде ви поканиха, у вас ли?Green Light написа: Да бе, те ще решат у нас да дойдат на гости, айде де. Тва като Емо Белята дето вика на Мишо в 3ти курс- Бе, Мишо ти що не беше на купона, бе? и той - Къв купон, къде? - Ми къде. У вас! Понеже Мишо имаше една вила на която всички и знаеха къде е ключа и така стана.
Да се знае съвсем официално, че у нас не е вилата на Мишо. Ние не сме канили никого, нас ни поканиха. Тва е.
Panta rhei...
- Green Light
Аз на вас ви прощавам. Вси - чко!snowprincess написа:и аз съм на същото мнениеRemmivs написа:Аз не мога да съм толкова категоричен. Лично аз, вероятно съвсем неправилно, си мисля и дори и друг път съм го казвал, да споделят как беше дементиралите и паузирани пенции от 3о4о, че човек винаги знае кога извършва нещо лошо. Т.е. съзнанието го има, но в инвертирана позиция - човек знае, че прави лошо.Амаранта написа:Иначе, не съм срещала човек, който да извърши нещо "лошо", без съзнанието, че е напълно прав.
- Green Light
Тва дали значи, че остарявам, след като на всяка реплика ми идва да разкажа преживяна история.Мнемозина написа:Къде ви поканиха, у вас ли?Green Light написа: Да бе, те ще решат у нас да дойдат на гости, айде де. Тва като Емо Белята дето вика на Мишо в 3ти курс- Бе, Мишо ти що не беше на купона, бе? и той - Къв купон, къде? - Ми къде. У вас! Понеже Мишо имаше една вила на която всички и знаеха къде е ключа и така стана.
П.П. Са да не вземе да ми отговориш!
Нееее, значи, че си бил на почивка, че има търгове и много работа, ерго, не си писал от-дав-наGreen Light написа: Тва дали значи, че остарявам, след като на всяка реплика ми идва да разкажа преживяна история.
Това да го кажеш на една жена - че то си е живо предизвикателство!Green Light написа:
Тва дали значи, че остарявам, след като на всяка реплика ми идва да разкажа преживяна история.
П.П. Са да не вземе да ми отговориш!
Добре, че съм съвестна и послушна.
Нищо не ти отговарям. Мълча си и гледам в земята.
Panta rhei...
Мислех да пусна нова тема, но всъщност става въпрос за добрите и лошите хора и постъпки, за грешки и прошки. И затова ще го скрия тук.
Но просто ми е съвсем прясно и имам нужда да го споделя.
Жена с безспорен и много силен авторитет в своите среди, които донякъде са и твои.
Жена, която винаги си възприемал като опозиция на твоите приятели и съответно твой, е, не чак враг, но в никакъв случай приятел.
Жена, която винаги се е държала с теб подигравателно, понякога унизително - при това публично. Винаги съвсем умишлено те е карала да се чувстваш зле, някак нищожен, излишно и неоснователно одобряван от другите ("Е какво пък чак толкова си..."). Подигравчийка с махленски глас и език.
И изведнъж във важен за теб момент тази същата жена се вдига, с цената на болки преодолява немалко разстояние с потрошените си от артрит крака, и се явява на мястото, на което не е чак толкова задължена да бъде.
За да те нахвали ужасяващо в твое отсъствие и да ти даде подкрепата си с онзи различния, не-махленския език. И с целия си авторитет. Напълно заслужен, между другото.
И разбираш, че правейки ти лошо пред и в очите ти, зад гърба ти е вършила обратното и то от доста време насам.
Странни хора има наистина.
И на нея ще се обадя на Заговезни.
Сигурно ще ме спука от подигравки.
Жена с безспорен и много силен авторитет в своите среди, които донякъде са и твои.
Жена, която винаги си възприемал като опозиция на твоите приятели и съответно твой, е, не чак враг, но в никакъв случай приятел.
Жена, която винаги се е държала с теб подигравателно, понякога унизително - при това публично. Винаги съвсем умишлено те е карала да се чувстваш зле, някак нищожен, излишно и неоснователно одобряван от другите ("Е какво пък чак толкова си..."). Подигравчийка с махленски глас и език.
И изведнъж във важен за теб момент тази същата жена се вдига, с цената на болки преодолява немалко разстояние с потрошените си от артрит крака, и се явява на мястото, на което не е чак толкова задължена да бъде.
За да те нахвали ужасяващо в твое отсъствие и да ти даде подкрепата си с онзи различния, не-махленския език. И с целия си авторитет. Напълно заслужен, между другото.
И разбираш, че правейки ти лошо пред и в очите ти, зад гърба ти е вършила обратното и то от доста време насам.
Panta rhei...
- сър Айвънхоу
Познато ми звучи... твърде... познато...Мнемозина написа:Мислех да пусна нова тема, но всъщност става въпрос за добрите и лошите хора и постъпки, за грешки и прошки. И затова ще го скрия тук.
Bella Ciao
Bella Ciao
[/quote]
на такива точно хора можеш да разчиташ безотказно.
не знам дали знаеш,но всички подигравки и снизхождение и пр такова държание пред другите ,идва или от нейната "вътрешна" несигурност
,или от твоето и който и да е друг ,възприятие.
човек ,който може да прецени качествата на другия,да ги уважава и да показва уважението където и когато трябва.
та ,с право ще и се обадиш.
тя от теб "прошка" няма да иска.
нито благодарност,нали?

на такива точно хора можеш да разчиташ безотказно.
не знам дали знаеш,но всички подигравки и снизхождение и пр такова държание пред другите ,идва или от нейната "вътрешна" несигурност
човек ,който може да прецени качествата на другия,да ги уважава и да показва уважението където и когато трябва.
нито благодарност,нали?
Не, не, при нея несигурност не е - просто не е такъв случаят. Друго е, но не е нужно да задълбавам сега. Макар че и то е интересно.doktorka написа: на такива точно хора можеш да разчиташ безотказно.
нито благодарност,нали?
Виж, при мен че е несигурност, е сигурно.
И за останалото си права.
Panta rhei...
Недей на Заговезни. Обади й се на Великден.. Примерно. Нито ти, нито тя имате нужда от прошка. Понякога в такива ситуации ни трябват години да оценим..Мнемозина написа: И на нея ще се обадя на Заговезни.
П.П. Аз така публично целувах ръка пред възмутени погледи и онемели зли езици, мисля, че те разбирам:shy:
П.П.П. Знаеш ли, мисля си, че ние с теб сме малко от тоя тип, дето някой трябва да ни ръчка с остена, да бъде лош с нас, иначе има опасност мързелът и любовта към хубавото време да победят.
Може би не съм права за теб, но аз много пъти съм го преживяла и така усетих разказа и емоцията ти. Поправи ме, ако греша и ще махна ние-то от ППП-то
Да, за Заговезни си права, но до Великден не мога да чакам и най-вероятно ще го направя още утре.4avdar4e написа: Недей на Заговезни. Обади й се на Великден.. Примерно. Нито ти, нито тя имате нужда от прошка. Понякога в такива ситуации ни трябват години да оценим..
П.П. Аз така публично целувах ръка пред възмутени погледи и онемели зли езици, мисля, че те разбирам:shy:
П.П.П. Знаеш ли, мисля си, че ние с теб сме малко от тоя тип, дето някой трябва да ни ръчка с остена, да бъде лош с нас, иначе има опасност мързелът и любовта към хубавото време да победят.Първо им се сърдим, после се почесваме, дет не ни сърби и си казваме: Верно, бе, то пък колко просто било..
Може би не съм права за теб, но аз много пъти съм го преживяла и така усетих разказа и емоцията ти. Поправи ме, ако греша и ще махна ние-то от ППП-то
А за П.П.П.-то ти: аз си имам много хора, дето ме ръчкат или мисълта за тях ме ръчка, и всичките ги мразя и ги обичам и много ги оценявам.
От такова поведение като нейното наистина не съм имала нужда, не ме е ръчкало, само ме е притеснявало и подтискало. Честно.
Panta rhei...
Ох, много неща искам да ти напиша, ама ... съм преялаМнемозина написа: Да, за Заговезни си права, но до Великден не мога да чакам и най-вероятно ще го направя още утре.
А за П.П.П.-то ти: аз си имам много хора, дето ме ръчкат или мисълта за тях ме ръчка, и всичките ги мразя и ги обичам и много ги оценявам.
От такова поведение като нейното наистина не съм имала нужда, не ме е ръчкало, само ме е притеснявало и подтискало. Честно.
Виж, по-интересна ми е теорията с мразенето и обичането едновременно
Не ми вярват хората, тва само за великите български герои и поети било присъщо (шшшшт, имена няма да цитирам, че ....)
- Глас в пустиня
Че?!4avdar4e написа:Ох, много неща искам да ти напиша, ама ... съм преялаМнемозина написа: Да, за Заговезни си права, но до Великден не мога да чакам и най-вероятно ще го направя още утре.
От такова поведение като нейното наистина не съм имала нужда, не ме е ръчкало, само ме е притеснявало и подтискало. Честно., и съм твърде блага. Но като прочетох, просто се познах, спомних си ситуация, познах и една жена (е, много фина, възпитана и строга, но иначе все същото..)
Не ми вярват хората, тва само за великите български герои и поети било присъщо (шшшшт, имена няма да цитирам, че ....):rotfl24:
Тогава за след храносмилането - значи за утре - ти препоръчвам това.4avdar4e написа:
Ох, много неща искам да ти напиша, ама ... съм преяла, и съм твърде блага. Но като прочетох, просто се познах, спомних си ситуация, познах и една жена (е, много фина, възпитана и строга, но иначе все същото..)
Не ми вярват хората, тва само за великите български герои и поети било присъщо (шшшшт, имена няма да цитирам, че ....):rotfl24:
Теорията с мразенето и обичането ще я разгръщаме друг път обаче.
Panta rhei...
БоЕВ написа:Че?!4avdar4e написа:имена няма да цитирам, че ....):rotfl24:
Ох, ами то с тия твои наказания, дето ги измисляш...
И аз малко като Грийна, обаче още тогава щях да ти разказвам една история.
За един американски младеж, хванали го с наркотик в някаква източна страна, ама от тези, дето като те хванат с наркотик, няма мърдане.
Моментално го осъдили на пет удара с бамбук. И изпълнили наказанието, преди да се разрази дипломатическия скандал с представителите на великата нация.
Обаче ударите с бамбук били такива, че губиш съзнание след втория и ти остават незаличими белези по ... така де, където са ти ги нанесли, а именно дупето.
И скандалът си се разразил.
А младежът като се върнал в Щатите, продал на някакъв вестник правото да му снимат белезите. Срещу никак не скромна сума.
Та така с наказанията.
Panta rhei...
Така, отгоре-отгоре погледнах и реших, че не ми се чете.Мнемозина написа: Тогава за след храносмилането - значи за утре - ти препоръчвам това.
1. Не ми е интересна темата.
2. Не ми харесва езикът.
3. Не обичам, когато хора пишат така, сякаш чуват или хапват всяка написана дума и се наслаждават на звука/вкуса
4. Още по-малко обичам да се показваме, аджеба, колко сме кОлтурни и начетени, смесвайки стилове, цитати, епохи, парадигми
П.П. Не знам кой се крие зад "Аве Иванова", но поразително ми прилича на стила на Калина Андролова, новата главна редакторка на новото "европейско" списание
П.П.П. Признавам си, четох по диагонал, щото не ме фанА като хората, пък нали, за да критикуваш, трябва и да прочетеш до край
Не, Аве Иванова си е Аве Иванова.4avdar4e написа:
Така, отгоре-отгоре погледнах и реших, че не ми се чете.
1. Не ми е интересна темата.
2. Не ми харесва езикът.
3. Не обичам, когато хора пишат така, сякаш чуват или хапват всяка написана дума и се наслаждават на звука/вкуса
4. Още по-малко обичам да се показваме, аджеба, колко сме кОлтурни и начетени, смесвайки стилове, цитати, епохи, парадигми
П.П. Не знам кой се крие зад "Аве Иванова", но поразително ми прилича на стила на Калина Андролова, новата главна редакторка на новото "европейско" списание
П.П.П. Признавам си, четох по диагонал, щото не ме фанА като хората, пък нали, за да критикуваш, трябва и да прочетеш до край
И тя така си пише - сякаш бие с камшик.
Аз пък много я харесвам.
В т. 4 лъжеш.
Panta rhei...