Артър си живя живота, както искаше. Евала му правя. Има достатъчно неща, за които да си спомни като се обърне назад. Искам и аз така да умра.
Почина Артър Кларк!
Аз пък спирам да чета и пиша, макар и вероятно да изпускам разни верни и интересни неща. Ала няма време за всичко.pocti_bezobidna написа: О, и аз като чета тук нерядко си казвам "Брей, к`ва съм патка заспала!"
То Марвин искаше да почете своят кръстник. И го направи героят.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Нема дистанциране. Просто естествен подбор. Мишките ги оставяме на страни и на учените за експерименти
Сега гледах как е станал Големият каньон... Боже, колко интересни и колко много обяснения за едно такова божествено място. И си помислих - защо, аджеба за някои това е безинтересно - ами колко по-просто е да кажеш "Господ го създаде за 1 ден" и толкоз. А тук - мислене, опити, експерименти ... които не променят красотата и величието на това място. Но пък отговарят на въпросите на тези, които могат да си ги задават. Абе интересен и забавен свят.
Наздраве!
Сега гледах как е станал Големият каньон... Боже, колко интересни и колко много обяснения за едно такова божествено място. И си помислих - защо, аджеба за някои това е безинтересно - ами колко по-просто е да кажеш "Господ го създаде за 1 ден" и толкоз. А тук - мислене, опити, експерименти ... които не променят красотата и величието на това място. Но пък отговарят на въпросите на тези, които могат да си ги задават. Абе интересен и забавен свят.
Наздраве!
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- сър Айвънхоу
Хм... съветвам те да не участваш в "Стани богат" и други такива предавания, за да не говорят после за теб, както ти за бизнесмена!ELBI написа: То Марвин искаше да почете своят кръстник. И го направи героят.
Артър Кларк не е "кръстник" на героят "Марвин"...
Бъркаш тотално "двата щата"...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
Що бе - точно на Стани богат не съм се явявал, но съм си имал вземане-даване с медиите преди години, та ... знам какво може да се говори...но пък там се намесва т.нар. журналистическа етика и журналистическа истина. Пък и аз не говоря за всеки бизнесмен така - има различни - има и начетени (малко, но има) има ... ето - снощи 2-та бизнесмени (едната беше уоманка) си бяха готини. Логични, умни...поне така се изявиха.Марвин написа:Хм... съветвам те да не участваш в "Стани богат" и други такива предавания, за да не говорят после за теб, както ти за бизнесмена!ELBI написа: То Марвин искаше да почете своят кръстник. И го направи героят.
Артър Кларк не е "кръстник" на героят "Марвин"...
Бъркаш тотално "двата щата"...
За Марвин - вярно, че не е на Артър, а може би си използвал Марвин на другия писател, за когото ставаше въпрос в куиза. Ако се не лъжа Марвин е роботче, което ми напомня за аватара ти, та ... може би е герой на Д Адамс? Или пак нещо съм в грешка?
мамелюциpocti_bezobidna написа: А де! Член на някакво племе? (мамелюци?)
А иначе отговорите не мога да ги възпроизведа, щото бяха описателни, с по няколко думи
Ето ги какви били!4avdar4e написа:мамелюциpocti_bezobidna написа: А де! Член на някакво племе? (мамелюци?)
А иначе отговорите не мога да ги възпроизведа, щото бяха описателни, с по няколко думи
не е лош Стани богат, ама ми е много туткав нещо.
Като почнат да си говорят, да разтягат лукуми...
Ох, имаше една много готина реклама (принт) -
"I don't want to be a milionarie" - някакъво ню орленаско вързастно негро
с излъчване на дърт блусар, седнал на верадната на дървена къща - юг, безвремие и музика,
май беше на ДавидоФФ...
GRB080319B или
най-яркият обект наблюдаван с човешко око.
В блога на Лари Сешънс и по-специално в тази публикация - Why not the Clarke event - авторът задава въпроса защо да не наречем най-яркия обект наблюдаван с човешко око (повече от 2.5 млн. пъти по-ярък от най-ярката свръхнова, при това на разстояние половин вселена, най-големия взрив? след Големия (ако го е имало де, но този определено го има)) на името на Сър Артър Кларк. Още повече, че феноменът се е случил само няколко часа преди смъртта на великия човек и писател.
Ето и малко снимки от NASA et al.:

В блога на Лари Сешънс и по-специално в тази публикация - Why not the Clarke event - авторът задава въпроса защо да не наречем най-яркия обект наблюдаван с човешко око (повече от 2.5 млн. пъти по-ярък от най-ярката свръхнова, при това на разстояние половин вселена, най-големия взрив? след Големия (ако го е имало де, но този определено го има)) на името на Сър Артър Кларк. Още повече, че феноменът се е случил само няколко часа преди смъртта на великия човек и писател.

Re: GRB080319B или
Ох, много красиво...Remmivs написа:най-яркият обект наблюдаван с човешко око.
Panta rhei...