Успешна и усмихната!

А пък на мен днес ми казаха, че в нашия район са видяли черен щъркел. Няма как, рядкост е, и ще трябва да се стягам за фотолов. Дано да имам късмет да го открия и шанс да го снимам.Dark Angel написа:преди няколко дни видях рано сутринта щъркел
в мъглата, на Цариградско шосе стоеше един такъв "разрошен"
обаче още нося мартеничката
ще я закача утре сутринта, нека има слънчице
Стопли ме!!!!БоЕВ написа:щъркел и накичих дърветата с мартенички.
Успешна и усмихната!
Пък аз в София съм виждала щъркели само край Малашевските гробищаStranniche написа: Има едно място в София с много щъркели. Кв. "Бенковски" се казва.
Хитра птица е кълвача, трябва постоянство, ловкост и време.Баба Яга написа:Започвам да ти завиждам Боев.При нас нито бели, нито черни щъркели, тази сутрин с един кълвач се гонихме около един орех:-), след пет обиколки на дървото той просто си отлетя и аз останах с пръст в устата.
Ами то и времето се стопли!:lol:Stranniche написа:Стопли ме!!!!БоЕВ написа:щъркел и накичих дърветата с мартенички.
Успешна и усмихната!
Има едно място в София с много щъркели. Кв. "Бенковски" се казва. Ако някой е ходил в манастира "Свети Мина", сигурно по пътя е видял многото гнезда. Предполагам, че тази година вече са пристигнали. Но черен никога не съм виждала.
Не само моногамни, но и гнездят с години наред на едно и също място, стига да не им се пречи.4avdar4e написа:Пък аз в София съм виждала щъркели само край Малашевските гробищаStranniche написа: Има едно място в София с много щъркели. Кв. "Бенковски" се казва.
Сигурно хората във "вашето село" са добрички и грижовни. Иначе щъркелите, които остават през зимата, рядко оцеляват.Piqndurnik написа:В наше село има един пилешки парк и в него си живее постоянно двойка щъркели. Не зная стари ли са вече за прелет или просто ги мързи да бият пътя при положение че ги хранят.
Тва си мислех и аз, много ми се иска да се поразшетам в такъв парк с фотото в ръка.Stranniche написа:Сигурно хората във "вашето село" са добрички и грижовни. Иначе щъркелите, които остават през зимата, рядко оцеляват.Piqndurnik написа:В наше село има един пилешки парк и в него си живее постоянно двойка щъркели. Не зная стари ли са вече за прелет или просто ги мързи да бият пътя при положение че ги хранят.