Деветия вал?
- Green Light
Деветия вал?
Не съм сигурен в заглавието и затва ще ви го опиша. Корабокрушенци на сал в открито бурно море, а над главите им надвисва огромна вълна. Вижда се, че тия хора са много преживели, опитали са какво ли не, минали са през хиляди препятствия, с ум, сила и находчивост са оцелели, сглобили са сал, платно, весла може би, намерили са начин да се придвижват и са стигнали дотук. Но сала е разнебитен, а тая вълна всеки момент ще ги буфне и край. Но все още не ги е заляла, има още надежда, може би има начин, може би ще разбие сала, но те вкопчени в останките ще преживеят тая буря и с новия ден ще измислят нещо ново. Толкова съм се взирал в репродукцията като дете, че още помня подробности. Единия корабокрушенец е паднал на колене и се моли, един друг в ужас се пази от връхлитащата вълна с едната ръка, а другата къде ли беше- може би е била вкопчена в мачтата. На този възлагам надежди да оцелее, не отвръща поглед, а се бори, пичага. Трети е почти в безсъзнание и лежи на сала гроги, той няма шанс, макар че- съдба, кой знае.... Имаше май и други фигури но съм ги забравил. Някой знае ли коя е картината и как да се сдобия, с репродукция.
П.П. Всъщност как се казва рисувано копие на картина и как- цветен постер? И двете ли са репродукции?
П.П. Всъщност как се казва рисувано копие на картина и как- цветен постер? И двете ли са репродукции?
Айвазовски. Не знам за репродукция, но виж дали за същото говорим:

Щото мисля ти за друга картина говориш, представих си я и сега се мъча да се сетя. Май на Гойа имаше нещо такова..

Щото мисля ти за друга картина говориш, представих си я и сега се мъча да се сетя. Май на Гойа имаше нещо такова..
Последно промяна от 4avdar4e на 13.11.06, 15:42, променено общо 1 път.
Re: Деветия вал?
Сещам се картината, но убИ ме, ако се сещам за автор.Green Light написа: П.П. Всъщност как се казва рисувано копие на картина и как- цветен постер? И двете ли са репродукции?
Копие на картина - копие с маслени.... други бои. КОПИЕ,което има авторски труд над него
Постер (многохиляден тираж) - репродукция... CMYK или RGB тониране, печатане, тиражиране...
Дай - ще я нарисуваме заедно, някоя вечер!:lol:
- Green Light
Ми цъ! Не е тва. Много прилича и като тема и като чувство обаче цъ! Тая е малко червеникава, оная беше синьо- зелена. И тъмна.4avdar4e написа:Айвазовски. Не знам за репродукция, но виж дали за същото говорим:
- Green Light
Страхотно е, ама не е и това. Там вълната беше току над главите им. Огромно чудо! Дано се спасят, начи4avdar4e написа:Това как ти се харесва:lol:Green Light написа: Ми цъ! Не е тва. Много прилича и като тема и като чувство обаче цъ! Тая е малко червеникава, оная беше синьо- зелена. И тъмна.
Абе представям си я, мисля, че не е Айвазовски, сега ще мъдря цяла вечер.
E, сичко детско умрЕ,Green Light написа:Страхотно е, ама не е и това. Там вълната беше току над главите им. Огромно чудо! Дано се спасят, начи4avdar4e написа:Това как ти се харесва:lol:Green Light написа: Ми цъ! Не е тва. Много прилича и като тема и като чувство обаче цъ! Тая е малко червеникава, оная беше синьо- зелена. И тъмна.
Абе представям си я, мисля, че не е Айвазовски, сега ще мъдря цяла вечер.
...колко Автори са я изсмуквали тая тема?
Ако не е и "Салът на Медуза" на Жерико, което си представях по твойто описание, не знам начи (в нея обаче няма вълна, но е адски известна):Green Light написа:Не съм сигурен в заглавието и затва ще ви го опиша.

Green Light написа:Не съм сигурен в заглавието и затва ще ви го опиша. Корабокрушенци на сал в открито бурно море, а над главите им надвисва огромна вълна. Вижда се, че тия хора са много преживели, опитали са какво ли не, минали са през хиляди препятствия, с ум, сила и находчивост са оцелели, сглобили са сал, платно, весла може би, намерили са начин да се придвижват и са стигнали дотук. Но сала е разнебитен, а тая вълна всеки момент ще ги буфне и край. Но все още не ги е заляла, има още надежда, може би има начин, може би ще разбие сала, но те вкопчени в останките ще преживеят тая буря и с новия ден ще измислят нещо ново. Толкова съм се взирал в репродукцията като дете, че още помня подробности. Единия корабокрушенец е паднал на колене и се моли, един друг в ужас се пази от връхлитащата вълна с едната ръка, а другата къде ли беше- може би е била вкопчена в мачтата. На този възлагам надежди да оцелее, не отвръща поглед, а се бори, пичага. Трети е почти в безсъзнание и лежи на сала гроги, той няма шанс, макар че- съдба, кой знае.... Имаше май и други фигури но съм ги забравил. Някой знае ли коя е картината и как да се сдобия, с репродукция.
Картината е на Иван Айвазовски - мой любим маринист. Страхотна е! Не четох какво са ти отговорили, но рисуваното копие се нарича "копие" и понякога цената на наистина добрите копия се доближава до цената на оригинала. А това, което наричаш "цветен постер" е "репродукция".