Говоря за тези с дървени въглища
Как се пали? С кво се пали (освен с въглищата)
Колко се слагат?
Как се разпалват?
Кога се мятат мръвките?
На коя степен на скарата?
и т.н.
Моля!

frisky lioness написа:Някой да знае как се работи с това съоръжение?
Как се пали? С кво се пали (освен с въглищата) вестници и клечоци
Колко се слагат? да покрият дъното, след което се събират на пирамида в средата в/у подпалките и се палват...
Как се разпалват? с духане
Кога се мятат мръвките? Когато въглищата престанат да горят се разстилат обратно на равен слой по цялата площ на дъното... убаво е да са чрвени...
На коя степен на скарата? първо най-високо... ( демек най - далеч от жарта, шот е калорична... постепенно се смъква надолу ... когато се загуби част от енергията...
и т.н.
Моля! моля.
Мога да покажа... знание, натрупано с тежък труд е това, не се предава в писмен вид...frisky lioness написа:Някой да знае как се работи с това съоръжение?
Колко се слагат?
Как се разпалват?
Кога се мятат мръвките?
и т.н.
Моля!
Съжалявам, не знам.frisky lioness написа:Някой да знае как се работи с това съоръжение?
Вече биде предложеноGaspode написа:
Мога да покажа... знание, натрупано с тежък труд е това, не се предава в писмен вид...:blum:

Сваляй тия цайси и говори!Звеневия написа:

Значи ще се пробваме на принципа наStranniche написа:Съжалявам, не знам.frisky lioness написа:Някой да знае как се работи с това съоръжение?
Около мен винаги е имало мъже, които да вършат тази работа.

Най-честият вариант (ако си купила дървени въглища) е да го запалиш със сух спирт.frisky lioness написа:Някой да знае как се работи с това съоръжение?
Колко се слагат?
Как се разпалват?
Кога се мятат мръвките?
и т.н.
Моля!
казАл съм, ама малко напрежение не е излишно...frisky lioness написа:Сваляй тия цайси и говори!Звеневия написа:
зависи колко голямо барбекюто.frisky lioness написа:Някой да знае как се работи с това съоръжение?
Колко се слагат?
Как се разпалват?
Кога се мятат мръвките?
и т.н.
Моля!
Идеята ми бе да намекна, че тва не се предава ей тъй на - наготово. Проби и грешки му е майката.frisky lioness написа: А дотогава?:(
Слъце си ти, слънцеELBI написа:Най-честият вариант (ако си купила дървени въглища) е да го запалиш със сух спирт.frisky lioness написа:Някой да знае как се работи с това съоръжение?
Колко се слагат?
Как се разпалват?
Кога се мятат мръвките?
и т.н.
Моля!
Слагат се колкото да покрие площта, дето ще печеш - най-често покриваш плътно дъното на скарата .
След 10-20-25 мин, когато спре горенето (ако си сложила дърва това време може да е над 30-40 мин - зависи колко дебели са) и остане само жарава мяташ мръвките.
Ако не ги изгориш и ги вдигнеш навреме (щото те сами не се махат от скарата) ги хапваш. Иначе ги даваш на кучетата
А, да - от време на време ги обръщаш. Иначе се пече само едната страна

Забрави да добавиш един кег с бира!Gaspode написа:Идеята ми бе да намекна, че тва не се предава ей тъй на - наготово. Проби и грешки му е майката.frisky lioness написа: А дотогава?:(
Значи: земате достатъчно* количество мръвки
Вземате достатъчно* количество въглища
Осигурявате си достатъчно* време
И почвате...
После се хвалите
Тва е
*Зависи от желанието ви да се научите, не от това, колко сте гладни
Само да вметна, че ги има няколко вида. Ний с Рем-а веднъш знайш къф зор видехме с едно тумбесто такова докато му хванем цаката... А най-фксусна стана една пържола, дето веднъж я пекохме на скара от сурови клечки, щот` нямахме друга... па тя тая пържола зе, че падна в пепелта... и ний за да не я фъргаме я сложихме да се допече... па после всеки към нея посягаше... и верно най- Фкусна се оказа...ELBI написа:
Най-честият вариант (ако си купила дървени въглища) е да го запалиш със сух спирт.
забрави нещо....Звеневия написа:frisky lioness написа:Някой да знае как се работи с това съоръжение?
Как се пали? С кво се пали (освен с въглищата) вестници и клечоци
Колко се слагат? да покрият дъното, след което се събират на пирамида в средата в/у подпалките и се палват...
Как се разпалват? с духане
Кога се мятат мръвките? Когато въглищата престанат да горят се разстилат обратно на равен слой по цялата площ на дъното... убаво е да са чрвени...
На коя степен на скарата? първо най-високо... ( демек най - далеч от жарта, шот е калорична... постепенно се смъква надолу ... когато се загуби част от енергията...
и т.н.
Моля! моля.
Звеневия написа:

Абе, ще се похваля или ще се оплачаdoktorka написа:
зависи колко голямо барбекюто.
зависи какви въглища ( има самозапалващи.има и "сухи" на които се слага запалителна течност..по народному газ или бензин )
оставят се да изгорят вглищата-като има спре пламъчето и станат пепеляви отгоре...обикноено след 15 тина минути
слагаш скарата в зависимост колко висока искаш да е темп.
и т.н

Мисля, че след първият опит ще еGaspode написа: После се хвалите
Тва е
*Зависи от желанието ви да се научите, не от това, колко сте гладни

За кое, за мъжете ли?frisky lioness написа:Значи ще се пробваме на принципа наStranniche написа:Съжалявам, не знам.frisky lioness написа:Някой да знае как се работи с това съоръжение?
проба-грешка:lol:
То през това почти всеки минава:lol::lol:Stranniche написа:За кое, за мъжете ли?frisky lioness написа:Значи ще се пробваме на принципа наStranniche написа:Съжалявам, не знам.frisky lioness написа:Някой да знае как се работи с това съоръжение?
проба-грешка:lol::blum:

ОКЗвеневия написа:пърджоулен и шойнен да се киснен в подправкен и напърдена водичка... и лук. 24 часа преди тва...

и да са начукани!!!Звеневия написа:пърджоулен и шойнен да се киснен в подправкен и напърдена водичка... и лук. 24 часа преди тва...
... нежно, през .. плик или фолиоELBI написа: и да са начукани!!!
нЕ сЪ съгласен.ELBI написа:и да са начукани!!!Звеневия написа:пърджоулен и шойнен да се киснен в подправкен и напърдена водичка... и лук. 24 часа преди тва...
някъв друг по маловажен алкохол не става ли за целта:lol:Звеневия написа:нЕ сЪ съгласен.ELBI написа:и да са начукани!!!Звеневия написа:пърджоулен и шойнен да се киснен в подправкен и напърдена водичка... и лук. 24 часа преди тва...![]()
Начукването съ прай с цел ускоряване на приготвянето ВЕДНАГА, а когато (из)чукани пържоли съ пикат на ббкю стават сухи и твърди... Ако е планирано от предния ден и се мариноват не е нужно да се чукат.
Едни 100 грама алкохолец ( водка с къри и горчица, пр.) прекъсват голяма част от мускулните влакна и ги правям лесни за джвакане.
Киселото мляко също замества чукача...
Това напомня за един техник, обслужил машината дентистката... Там с оня синия метилов спирт... И накрая питАл - шси дЕлим или сам да си го гаврътна?Кент написа:някъв друг по маловажен алкохол не става ли за целта:lol:
а сериозно, алкохола извлича водата и не ге ли прави сухи бе
Значи, да обобщимЗвеневия написа:нЕ сЪ съгласен.ELBI написа:и да са начукани!!!Звеневия написа:пърджоулен и шойнен да се киснен в подправкен и напърдена водичка... и лук. 24 часа преди тва...![]()
Начукването съ прай с цел ускоряване на приготвянето ВЕДНАГА, а когато (из)чукани пържоли съ пикат на ббкю стават сухи и твърди... Ако е планирано от предния ден и се мариноват не е нужно да се чукат.
Едни 100 грама алкохолец ( водка с къри и горчица, пр.) прекъсват голяма част от мускулните влакна и ги правям лесни за джвакане.
Киселото мляко също замества чукача...
хАмериканосите имат и капаци и чугунени преси за притискане.
Едно лист фолиВо (може и на прехвалената фирма Фино.) отгоре - задържа топлината и пекането е по-арно.

соев сос и кокосово мляко...ELBI написа:с горчица стават чудесни - да - мислех да го напиша по-рано.
И не съм съгласен, че начукани стават сухи - стават сухи в зависимост от това колко ги печеш!!! А и ако са поели от маринатата (най-често в нея има мазнинка - зейтинче примерно) определено няма да се дадат ...
Алкохолът помага за крехкостта - за туй съм съгласен...
Грешка - мяташ на скарата прАжолете и отгор покриваш с фолио...frisky lioness написа: печем като преди това увиваме с фолио
Така ли?
кат гледам си готова, без значение какво ще следваfrisky lioness написа:Направо:lol::lol:ELBI написа:даже, когато все още нямаш яснота за чукането?frisky lioness написа:...
И аз протекох
То преди (чукането) си требе подготовка
РазбраФ.Звеневия написа:Грешка - мяташ на скарата прАжолете и отгор покриваш с фолио...frisky lioness написа: печем като преди това увиваме с фолио
Така ли?
Като капак, да- но не ги завиваш в него.
Дигаш фолиото - обръщаш.
Дигаш фолиото - обръщаш.
Дигаш фолиото - обръщаш.
Дигаш фолиото - обръщаш.
Накрая боба се е сварил и фърляш прАжолеете на кучето( ВашЪто май беше котарак)

Аз за крехкост залагам на вратни (не пилешки:lol:) пържолки.doktorka написа:виж кво сега сериозно.
вземаш по мазничко месце-свинско...гърди например.
Разбрах за това как да накълцам пърщолите ...На едно такова като баклавичли. Да стане като порязано с нож:-)doktorka написа:виж кво сега сериозно.
вземаш по мазничко месце-свинско...гърди например.
вземаш и малко сланинка
задължително си намазваш решетката с малко сланинка,да не ти залепва месото по желязото.
най лесно ,ако ги нарежеш на по малки хапки и ги набучиш на шишче и помежду чушка,гъбка,лукче...
става бързо,няма кво да се моташ с марина и пр такиви.
вземаш си и кърначета..леко ги резваш отгоре и печеш на воля.
като започне да капе от мазничкото исе вдига огънче поръсваш леко с водичка върху месото и въглените за да не гори..щото пламъка гори нали разбираш?
ако вземеш прясно свинско и не ти се мота с марина и пр...нарязваш го отгоре(не по цялата дебелина,не знам дали ме разбираш)надълго и напряко -по лесно се изпича.
посоляваш го можеш и малко чубрица д аму сложиш-става страшно...
айййй...
ма ква съм майсторка!