тва у Тексас - много въглища потреБЛЯвате, шъ знайш!doktorka написа:ма ква съм майсторка!
Барбекю
Re: Барбекю
- frisky lioness
- Обратна връзка:
После що имало глобално затоплянеЗвеневия написа:тва у Тексас - много въглища потреБЛЯвате, шъ знайш!doktorka написа:ма ква съм майсторка!
За всичко са виновни американците:mad:

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
след сичките акъли и аз да дам един
фриски, ако ше го ползвате на балкона
е хубу да имате и дъждобрани
да не ви намокрят потеклите лиги на комшиите:lol:
аз имам едни германски пелерини камуфлажни против влага и химически вещества
мога да ви услужа , имам две
слюнката на гладния човек разяжда щото:rotfl24:
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
И аз си го помислих, но в друг вариант - да ги намокрят не лигите, а легена с вода на комшийката за дето са и ароматизирали прането.Кент написа:след сичките акъли и аз да дам един
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Ще ползваме чадър-слънчевКент написа:след сичките акъли и аз да дам един
Чудех се от кво се появи тази дупка на бюрото ми преди малко:blink::shocked:

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
тогава ще даваме съвети за отмъщения...esti написа:И аз си го помислих, но в друг вариант - да ги намокрят не лигите, а легена с вода на комшийката за дето са и ароматизирали прането.Кент написа:след сичките акъли и аз да дам един
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
frisky lioness написа:После що имало глобално затоплянеЗвеневия написа:тва у Тексас - много въглища потреБЛЯвате, шъ знайш!doktorka написа:ма ква съм майсторка!
За всичко са виновни американците:mad:
Същата гаврА с прътите на скарата става и с половинка лук набучен на филица... Топиш лукО у оливо, ако нЕмаш сланина и мажеш... А след това половинка лимон ( разбирай, га пържолите са изкусани и скарате аха да изстива вече) чисти скарата, кат нова я прайш - джам. След това я подсушаваш, ако се навиеш и да я миеш,.. и за да не ръждясва - мажеш обилно прътите с маргарин, олио, мазут, грес, вазелин...
Фърляш у един чувал-чувал и до следващия път.
мале ква тема спретнааме!
Аре са да си говорим за раждане и за подготовка за море...
Звеневия написа:frisky lioness написа:да му се не види ,не ми дава да кача снимкиЗвеневия написа:тва у Тексас - много въглища потреБЛЯвате, шъ знайш!doktorka написа:ма ква съм майсторка!
що тъй?
иначе да видиш ти шишчета и риб-ай стейк...
малейййййй.....
как ми се прияде!
doktorka написа:Звеневия написа:ПОлзУвай тваfrisky lioness написа:да му се не види ,не ми дава да кача снимкиЗвеневия написа:тва у Тексас - много въглища потреБЛЯвате, шъ знайш!doktorka написа:ма ква съм майсторка!
що тъй?
малейййййй.....
как ми се прияде!
Тука половината нАрод вече се удАвИ у слюнка!
doktorka написа:Звеневия написа:и на мен:crying:frisky lioness написа:да му се не види ,не ми дава да кача снимкиЗвеневия написа:тва у Тексас - много въглища потреБЛЯвате, шъ знайш!doktorka написа:ма ква съм майсторка!
що тъй?
малейййййй.....
как ми се прияде!
ама като чуя ребърца:twisted:, Техас,
тих живот, място където нищо не се случва
и се сещам за един филм
"Пържени зелени домати":rotfl24:
"Пържени зелени домати":rotfl24:[/quote]
Пардон!
това беше в Алабама...
много ще ме прощаваш ,ама ще ме извиняваш...
:rotfl24:
Пардон!
това беше в Алабама...
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Много си е арна темата:-)Звеневия написа: мале ква тема спретнааме!
![]()
![]()
![]()
![]()
Ей, човек се учи докато е жив. Това за лука в олиВо не го знаех. Мажа с парче плат ако нямам сланина. А номера с лимона....направо ме разби:-)
Вече съм яко подкована откъм теория:winkw:
Това пък защо?:shocked:Звеневия написа: Аре са да си говорим за раждане

Пардон!doktorka написа:"Пържени зелени домати":rotfl24:
това беше в Алабама...
ми югозападе също юг
Техас, Алабама
на север няма подобни екстри
макар че се сещам за "Бели сенки"
също много показателен кулинарноеротичен филм:rotfl24:
Ако каеш, след 3 часа носим пържолите!frisky lioness написа:Вече съм яко подкована откъм теория:winkw:
НАли с ЕСТИ сме бременни -трябва да ни подкрепите!frisky lioness написа:Това пък защо?:shocked:Звеневия написа: Аре са да си говорим за раждане
- frisky lioness
- Обратна връзка:
То ша вАли...Звеневия написа:Ако каеш, след 3 часа носим пържолите!
Аааа, това ли било:lol::lol:Звеневия написа:НАли с ЕСТИ сме бременни -трябва да ни подкрепите!

- Piqndurnik
Гледам, дали са вече акъли и само ще допълня, че и гарнитурата става добре на скара(тиквички, чушки, гъбки...), само трябва да се омаже с олио и да се почне от нея, понеже става по-бавно.
Важно е кофата с бирата да не е близо до скарата и да е на сянка, че много често трябва са се сменя водата. Най-добрия вариант е добре изстудено буренце, сложено в изолационно кожухче.
Освен това за мръвките трябва съд с тежък похлупак, за да се предпазят от мяукащи агресори.
Важно е кофата с бирата да не е близо до скарата и да е на сянка, че много често трябва са се сменя водата. Най-добрия вариант е добре изстудено буренце, сложено в изолационно кожухче.
Освен това за мръвките трябва съд с тежък похлупак, за да се предпазят от мяукащи агресори.
Наздраве 
Piqndurnik написа:Най-добрия вариант е добре изстудено буренце, сложено в изолационно кожухче.

На заметку
# Как подготовить гриль к работе. Снимите с гриля решетку. Положите в поддон скомканную газетную бумагу и хорошенько ее примните. На бумагу уложите древесный уголь или угольные брикеты. Бумагу подожгите спичкой (не пользуйтесь горючей жидкостью и не пропитывайте ею угли - это повлияет на вкус блюд). Когда угли станут ярко-красными, разровняйте их по всему поддону и насыпьте сверху еще угля, чтобы получился ровный тонкий слой. Поставьте на место решетку. Выждите 15-30 минут, пока ярко-красные угли потускнеют и покроются серым пеплом.
# Поскольку время жарки может быть разным, в зависимости от части туши, толщины куска, температуры и расстояния между решеткой и углями, определяйте готовность блюда с помощью прокола ножом или специальным инструментом. Если из прокола показалась кровь, то блюдо еще не готово. Говядину, свинину и рыбные стейки (из лосося, тунца и пр.) можно подавать слегка розоватыми в середине. Цыплята и креветки прожариваются полностью. Чтобы определить готова ли рыба, попробуйте разломать ее вилкой; если рыба легко ломается, значит, она готова.
# Чтобы придать аромата вашим блюдам, возьмите брикеты из сосны или ели и подержите их в воде 20 минут. Затем заверните их в фольгу, проделайте в фольге несколько дырочек и положите все это поверх горячих углей, прямо под решеткой. Через считанные минуты древесина начнет источать ароматный пар. Поскольку говядина, свинина и рыба продолжают "дозревать" уже после того, как их снимают с решетки, такие блюда лучше снимать за несколько минут до достижения ими нужной степени готовности.
# Чтобы мясо не подгорало, его сперва нужно обжарить с обеих сторон (это задержит сок внутри), а затем прожаривать на медленном огне. Для начала подержите мясо на самой горячей части решетки - недолго, всего минуту-другую с каждого бока. После чего переложите его на менее горячее место (в стороне от раскаленных углей или открытого пламени), где оно и будет дожариваться. Зачем? А чтобы жир не капал на угли или в огонь - от этого происходят вспышки пламени, обугливающие мясо и выделяющие дым, насыщенный канцерогенными веществами.
# Маринование продуктов перед жаркой сокращает время и избавляет вас от канцерогенных веществ, образующихся при термической обработке мяса (чем дольше вы его жарите, тем больше образуется этой гадости).
Автор: Робин Вайтетта-Миллер
doktorka написа:
- frisky lioness
- Обратна връзка:
SUPERRRRRR:-)doktorka написа:
ставало значи..

- frisky lioness
- Обратна връзка:
- Green Light
- Green Light