Звеневия написа:Трябва да си назначиш адютант!frisky lioness написа:Не разговарям с хора, на които не съм била официално представена:lol::lol::lol::winkw:
Родителски срещи
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Така е. В малките градове/селца хората се поздрвяват. Както между другото и при походи в планините - срещнеш някого и го поздравяваш, размениш (ако искаш) по дума и ... така.Remmivs написа:Това ми напомня на преживелиците ми на село като хлапе, ести. Там ВСЕКИ те поздравява. ВСЕКИ едва ли не те познава. Странно чувство за хашлак отраснал сред 1 000 000 маймуни и съответната отчужденост.
Различна култура. Големият град е коренно различна култура и поведение.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Да, наистина. Като ме мъкнеше стария по Витоша като изоглавен винаги поздравявахме. И ни поздравяваха. Всъщност, това ми харесваше. Kindred spirits.ELBI написа:Така е. В малките градове/селца хората се поздрвяват. Както между другото и при походи в планините - срещнеш някого и го поздравяваш, размениш (ако искаш) по дума и ... така.
- snowprincess
алоууу, аз да не съм от гората (планината)ELBI написа:Така е. В малките градове/селца хората се поздрвяват. Както между другото и при походи в планините - срещнеш някого и го поздравяваш, размениш (ако искаш) по дума и ... така.Remmivs написа:Това ми напомня на преживелиците ми на село като хлапе, ести. Там ВСЕКИ те поздравява. ВСЕКИ едва ли не те познава. Странно чувство за хашлак отраснал сред 1 000 000 маймуни и съответната отчужденост.

- frisky lioness
- Обратна връзка:
Като в планината.Remmivs написа:Това ми напомня на преживелиците ми на село като хлапе, ести. Там ВСЕКИ те поздравява. ВСЕКИ едва ли не те познава. Странно чувство за хашлак отраснал сред 1 000 000 маймуни и съответната отчужденост.
Я, планинарите да споделят
Чувала съм,че така е прието в планината
и ми се е случвало напълно непознати хора да ни поздравяват при среща
и то не веднъж, нито два пъти
ама как само прозвуча все едно не слизам от планината:rotfl24::rotfl24::rotfl24:

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
в големия град основните причини да те заговори някой са:ELBI написа:
- иска да ти продаде ножове солинген, китайски
- иска да ти обясни евангелистката идея за живота
- иска да ти вземе левче за замазания преден джам
- иска ти огънче/иска да знае не се ли познавате отнякъде /това след 21.30/
just perfect
- snowprincess
bead_ написа:в големия град основните причини да те заговори някой са:ELBI написа:

защото в планината всеки човек, с когото се разминаваш може след час да ти спаси живота или ти неговия...frisky lioness написа: Чувала съм,че така е прието в планината
и ми се е случвало напълно непознати хора да ни поздравяват при среща
и то не веднъж, нито два пъти
ама как само прозвуча все едно не слизам от планината:rotfl24::rotfl24::rotfl24:
just perfect
- Green Light
Ести, това е кофти тактика при възпитание. Аз съм за сноу! По дифолт трябжа да ги учиме да поздравяват и да се усмихват. Това показва отворен и интелигентен човек(съгласен съм и че е предпоставка за вдигане на настроението, хубав ден и успех). Когато лапешора порасне, да си направи собсвен стил. Ако иска да поздравява, ако иска да ръмжи.esti написа: Ааааа, изобщо не съм на мнение, че ако някой си е изрод една усмивка ще го направи добър.
А това, че помага най-вече на този, който се усмихва съм съгласна.
Затова не обичам хората да си правят психотерапията на мой гръб, като на всяка крачка ми се усмихват и поздравяват.
Не обичам да общувам с непознати или неприятни хора.
Дразня се, когато излизайки или прибирайки се започнат да ме поздравяват всякакви знайни и незнайни - дишат ми въздуха направо.
Натрапват ми се, влизат ми в пространството.
Повечето хора, като им подадеш пръст и ти нахапват ръката т.е. ако си кажем "здрасти" задължително го приемат, като желание да си говоря с тях, а аз НЕ ИСКАМ!
Когато е инцидентно (все пак не се ходи по 2 пъти на ден в планината) тогава може и да е забавно и приятно, когато се срещат хората да се поздравяват и разговарят дори.Remmivs написа:Да, наистина. Като ме мъкнеше стария по Витоша като изоглавен винаги поздравявахме. И ни поздравяваха. Всъщност, това ми харесваше. Kindred spirits.ELBI написа:Така е. В малките градове/селца хората се поздрвяват. Както между другото и при походи в планините - срещнеш някого и го поздравяваш, размениш (ако искаш) по дума и ... така.
Но когато това ми е ежедневие - НЕ!
Рем, за селата и малките градове наистина е така.
Но аз имам едни парадоксални наблюдения от София.
Най- големия град, а в същото време по кварталите е точно, като по селата.
Когато сестра ми живееше в Сф и и ходех на гости ми беше писнало от любезни и усмихнати софиянци, които непрекъснато ме заговаряха с лъчезарните си усмивки.
Това в бс го няма.
Тук май сме по-големи темерути.
И слава богу!
не рядко са ме питали за посоки/улициbead_ написа:в големия град основните причини да те заговори някой са:ELBI написа:
не рядко ми предлагат разни картички и т.н., а ме заговарят и за анкети. Забелязъл съм, че сигурно имам вид на балък (или дето могат лесно да го метнат), та като зърна подобни индивиди от разстояние (развил съм много добро око за тях) - минавам на по-бърза скорост или ...
Преди години един циганин ми продаде успешно един много здрав нож (не-солинген, не-китайски - мисля, че си бе мангал производство), който дълги години ползвах (един приятел го затри). Мисля, че ми е единствената, при това много успешна покупка.
според мен евангелистите нещо са намелели напоследък. Поне в центъра.
няма да плача, че за разлика от теб, след 21.30 никой не ме е питал дали се познаваме
сетих се, че по митинги и по мачове се заговаряш със съседите си...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Re: Родителски срещи
ми смени даскалотоКент написа:някой скоро да е ходил? На трето или четвъртокласник? Аз неска ходих за сефте на щерката. Бяха почти само майки. Само аз и още един таттко. Майките бяха предимно грозновати и с наднормено тегло, тъй че неможах да оплакна погледа:rotfl24:. Имаха претенции към другарката по физкултура, че изкарвала децата при +12 по Целзий градуса навън по фланелки:shocked: Три дебели дечица се задъхали от бягане, а едно повърнало ягоди:shocked: Има ли други родителкосрещенски страдалци?:roll: Ама беше екшън - дрън-дрън и врякане от чиновете като в текезесерски кокошарник... Познавате ли родителите на съучениците на децата си, те сичките ли /или повечето/ са нормални хора или такива девиации има само в определени провинциални училища
Щото наще бяха 3/4 с полирани мозъци.
За физическите привлекателности няма да говоря повече, да не ги обиждам женичките:winkw:
Quasi Universal Intergalactic Denomination
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Оппаааааа, е ли това свързано с провеждането, стоицизЪма и същността на родителските срещи?Green Light написа:Ако иска да поздравява, ако иска да ръмжи.
ДоколкУ имам натрупан личен опит - това е от първите 7, а тогава все още не се предполага провеждане и стоицизЪм в родителски срещи...
А и в деЦката е модно - ръйш, пари трябва да се даряват.
NB
Нас ни улЕсниха яко, кат назначават някви часове за провеждане около и точно в 15/30. НЕ че не можем да присъствУвАме, ама..
- Green Light
И аз така мисля.Green Light написа:...Ести, това е кофти тактика при възпитание. Аз съм за сноу! По дифолт трябжа да ги учиме да поздравяват и да се усмихват. Това показва отворен и интелигентен човек(съгласен съм и че е предпоставка за вдигане на настроението, хубав ден и успех). Когато лапешора порасне, да си направи собсвен стил. Ако иска да поздравява, ако иска да ръмжи.
Сетих се за един забавен момент в Крокодилът Дънди - отива пичът в Ню Йорк ... и почва да поздравява всеки срещнат на улицата - голям майтап беше
тия двете причини ти ги признавам за много съществени. обаче преобладаващо важат за твоя пол, щото да питаш жена за посоки... и да се заговаряш с жена по време на мач... тва мое да го направи само някой дето не е в час много-многоELBI написа:
не рядко са ме питали за посоки/улици
just perfect
Аз не съм споменавала, че така възпитавам сина си.Green Light написа: Ести, това е кофти тактика при възпитание. Аз съм за сноу! По дифолт трябжа да ги учиме да поздравяват и да се усмихват. Това показва отворен и интелигентен човек(съгласен съм и че е предпоставка за вдигане на настроението, хубав ден и успех). Когато лапешора порасне, да си направи собсвен стил. Ако иска да поздравява, ако иска да ръмжи.
Казах си само моето виждане по въпроса.
Иначе и аз го уча ....т.е. научила съм го да поздравява, но не му връзвам кусури ако не е с усмивка.
Чак толкова да се преиграва (ако не ти иде отвътре) не е хубаво.
- Green Light
Ами няма знаяение в каква ситуация попада. За мене поздрава си е задължителен. Макар че отсега нататък в Бургас, ще си трая. Да не зема да си изям боя. А некой ме поздрави в Бургас, а съм заел каратиска стойка на секундата.Звеневия написа:Оппаааааа, е ли това свързано с провеждането, стоицизЪма и същността на родителските срещи?Green Light написа:Ако иска да поздравява, ако иска да ръмжи.
ДоколкУ имам натрупан личен опит - това е от първите 7, а тогава все още не се предполага провеждане и стоицизЪм в родителски срещи...
А и в деЦката е модно - ръйш, пари трябва да се даряват.
NB
Нас ни улЕсниха яко, кат назначават някви часове за провеждане около и точно в 15/30. НЕ че не можем да присъствУвАме, ама..
- Green Light
Витал Кафе Бар гей клуб адрес: ул. Алабин 5 гей клуб телефон: 02 9871967, 088 8562358 гей клуб инфо: Единственото гей заведение, което работи и през деня. ...bead_ написа:време ти е да посетиш ВИТАЛ КАФЕ БАР, алабин 5Green Light написа:Това не е верно. На мене никога не ми се е случвалоbead_ написа: - иска ти огънче/иска да знае не се ли познавате отнякъде /това след 21.30/
Деноношно, викаш, искат огънче. И любезни, любезни
жените по време на мач са с гаджетата си. Или с някоя приятелкаbead_ написа:тия двете причини ти ги признавам за много съществени. обаче преобладаващо важат за твоя пол, щото да питаш жена за посоки... и да се заговаряш с жена по време на мач... тва мое да го направи само някой дето не е в час много-многоELBI написа:
не рядко са ме питали за посоки/улици
Аре ве, кво се правиш, че не разбираш за какво говоря. А може и да не разбираш, защото си софЯнец и ти друго не си виждал...Green Light написа:
Ами няма знаяение в каква ситуация попада. За мене поздрава си е задължителен. Макар че отсега нататък в Бургас, ще си трая. Да не зема да си изям боя. А некой ме поздрави в Бургас, а съм заел каратиска стойка на секундата.
Когато съм в Сф и седна примерно на някоя пейчица в градинката с децата, тогава просто няма начин да не се лепне някой и да иска да си говорим.
Айде ако толкова го напира да ми каже здрасти - да казва и да се маха.
Откъде самочувствие в такива хора, че са толкова приятни събеседници и, че точно от тяхната компания имам нужда, докато си седя на пейчицата, а?
Аз обичам да съм сама и си браня правото на това!
Иначе споко, и в Бс спазваме задължителното поздравяване.
Няма да те бием.
Освен ако не попаднеш на някоя като мен.
- Green Light
- Green Light
Ми напиши си Бургас, на фанелката или шапка или пък значка нещо, та да те заобикаляме. Сега, няма, заради тебе, да подминавам майките из парковете, я.esti написа:Аре ве, кво се правиш, че не разбираш за какво говоря. А може и да не разбираш, защото си софЯнец и ти друго не си виждал...Green Light написа:
Ами няма знаяение в каква ситуация попада. За мене поздрава си е задължителен. Макар че отсега нататък в Бургас, ще си трая. Да не зема да си изям боя. А некой ме поздрави в Бургас, а съм заел каратиска стойка на секундата.
Когато съм в Сф и седна примерно на някоя пейчица в градинката с децата, тогава просто няма начин да не се лепне някой и да иска да си говорим.
Айде ако толкова го напира да ми каже здрасти - да казва и да се маха.
Откъде самочувствие в такива хора, че са толкова приятни събеседници и, че точно от тяхната компания имам нужда, докато си седя на пейчицата, а?
Аз обичам да съм сама и си браня правото на това!
Иначе споко, и в Бс спазваме задължителното поздравяване.
Няма да те бием.
Освен ако не попаднеш на някоя като мен.
П.П. Стандартно (питам просто) с какво си облечена, в софийските градинки. Че пейките ни едни ниски.
по темата
и аз го изпитах тва преди време
като у небрано лозе бях
некви изкукали даскали
неква мърсотия у даскалото , всичко порутено
и са мо за кинти се коментира
и за некви копеленца които се биели в час
родители некви ошашавени
2 пъти отидох и спрях
пълни идиоти:-)
и аз го изпитах тва преди време
като у небрано лозе бях
некви изкукали даскали
неква мърсотия у даскалото , всичко порутено
и са мо за кинти се коментира
и за некви копеленца които се биели в час
родители некви ошашавени
2 пъти отидох и спрях
пълни идиоти:-)
Quasi Universal Intergalactic Denomination
Абе защо не ми признаваш правото да избирам кога и с кого да общувам?Green Light написа: Ми напиши си Бургас, на фанелката или шапка или пък значка нещо, та да те заобикаляме. Сега, няма, заради тебе, да подминавам майките из парковете, я.
П.П. Стандартно (питам просто) с какво си облечена, в софийските градинки. Че пейките ни едни ниски.
Не ви ли стига едно кимване и после всеки по пътя си - говорим за непознати или слабо познати хора, нали?
Познатите и особено тези които харесвам си ги поздравявам, говоря си с тях и пр.
Но мразя например в магазините да ми говорят на Ти и да ми натрапват вниманието си.
Това важи и за такситата.
ПП С минижуп, чорапи с ръб и жартиери.
- snowprincess
знаеш ли, ести, май говорим за различни нещаesti написа:
Абе защо не ми признаваш правото да избирам кога и с кого да общувам?
Не ви ли стига едно кимване и после всеки по пътя си - говорим за непознати или слабо познати хора, нали?
Познатите и особено тези които харесвам си ги поздравявам, говоря си с тях и пр.
Но мразя например в магазините да ми говорят на Ти и да ми натрапват вниманието си.
Това важи и за такситата.
ПП С минижуп, чорапи с ръб и жартиери.
ние говорим за учтивост
а на теб ти е неприятна неуместната положителна учтивост, която създава усещане за фамилиарничене, грубост и липса на възпитание
"Учтивостта е система от правила и норми за успешното функциониране, координиране и избягване на конфликти в обществото, която се базира на засвидетелстване на уважение към събеседника, ненамеса в личното му пространство, и в същото време демонстриране на добронамереност и приятелско отношение. С други думи, учтивостта са базира на установяване и поддържане на оптималната дистанция между събеседниците с цел да се постигнат комуникативните цели, без да се стига до търкания и сблъсъци.
Какви са конкретните проявления на учтивостта? Доколкото тяхната основна задача е да регулират дистанцията между партньорите, те могат да се разделят най-общо на две групи: скъсяващи и увеличаващи дистанцията. В литературата тези стратегии са се утвърдили като положителна и отрицателна учтивост (Браун и Левинсън 1987 [1978]) . Положителната учтивост се изразява чрез употреба на лични имена, умалителни и прякори, изразяване на солидарност, взаимност, приятелско отношение, емоционални изрази, физическа близост и контакт и т.н., а отрицателната учтивост търси обратния ефект: използване на апелативи (господин, госпожа) и фамилно име, демонстриране на респект, ненамеса в личното пространство, хладност, запазване на физическа дистанция, въздържане от физически контакт.
Положителната и отрицателната учтивост, които регулират дистанцията между участниците на езиково, символно ниво, всъщност са отражение на обективната социална дистанция, която съществува между тях: дали се познават достатъчно добре, дали общуват достатъчно често, дали принадлежат към една и съща група по даден признак (например студенти; колеги; сънародници, които се срещат в чужбина), както и дали участниците са в ситуация на подчиненост, т.е. съществува съществена разлика в статуса между двамата (тогава дистанцията придобива вертикално измерение). Обикновено се приема, че участникът, който стои по-високо в йерархията, има правото да получава отрицателна учтивост (която се интерпретира като респект, уважение, зачитане на по-високия му статус), като в същото време ако той избере, може да скъси дистанцията едностранно (като например нарича подчинения на малко име), или пък двустранно (като предложи подчиненият също да използва малко име към него).
Така формите на учтивост се оказват тясно свързани не само със социалната дистанция между участниците, но и с разликите в статуса, или с други думи с разпределението на властта между тях (не случайно в едно по-ранно, но много значително изследване на Браун и Гилман (1972 [1960]) местоименията от типа T/V са наречени местоимения на властта и солидарността). Нещо повече: те не само отразяват обективната социална дистанция и статусните различия, но и сами могат да ги моделират и манипулират: така употребата на подчертано отрицателна учтивост създава субективно усещане за дистанция или пък за доброволно и безусловно приемане на съществуващата йерархия, а положителната учтивост символизира солидарност, приятелство, близост, или пък незачитане на йерархията от по-нискостоящия участник."

Ма то едно е свързано с другото.snowprincess написа:знаеш ли, ести, май говорим за различни неща
ние говорим за учтивост
а на теб ти е неприятна неуместната положителна учтивост, която създава усещане за фамилиарничене, грубост и липса на възпитание
За вас учтивост е да поздравите непознат, а за мен това е груба намеса.
Абе хора всякакви...
Аз по принцип съм си необщителна и се дразня от проявите на прекалена любезност.
Нямам навика и да се заглеждам в хората, които срещам, затова и често се получават куриозни ситуации, които другите тълкуват, като абсолютна липса на възпитание.
Пример:
Преди време смениха касиера на блока.
Една вечер се звъни на врата (чувам гласовете на комшийките от етажа, които вече са на площадката) отварям и една абсолютно непозната жена ми казва добър вечер, широко усмихната и ме нарича по име!
Носи тетрадката и пликче с парите, които събира за входа - явно новата касиерка.
Аз обаче не я познавам, дори не съм я виждала!
Както и да е, ориентирах се в ситуацията без да се издавам, но докато касиерката връщаше ресто на едната комшийка аз питам другата:
- Миме коя е тази жена?
- Как коя бе, от 5-ти ляв!
Оказа се, че въпросната нова касиерка живее от 30 години в блока, а ние живеем някъде от 15.
Е вярвай ми за първи път я видях тази жена!
Представяш ли си колко пъти съм се разминавала с нея на улицата и не съм я поздравявала?
Сугурно ме е мислила за крайно невъзпитана без дори да подозира, че аз не знам, че е от блока и изобщо не я познавам!
- frisky lioness
- Обратна връзка:
- frisky lioness
- Обратна връзка: