Е, кажете ми сега... кой купува лаптопа?
Майната му... поредния скапан ден... Ще го преживея и този ден... Свикнах... Просто продължавам до следващия ден... Не е трудно... Но е някак си самотно... И боли...
Май не е проблема в лаптопа, а в самотата, нали... Самотата боли. Знам от опит. Единственият начин да не боли, който аз знам, е да престанеш да бъдеш самотен. Аз ти казах, че има една страхотна мацка тук в Пловдив, приятелка на жена ми, още преди година и повече, ама ти предпочиташ да си страдаш...май... Бъди повече сред хора и не показвай, че си самотен. Жените са особена порода- не обичат самотници...Марвин написа:Сутринта имах едно прекрасно събуждане! Събуди ме сина ми, за да ми каже, че майка му му е КУПИЛА лаптоп на лизинг и че АЗ трябва да ПЛАЩАМ вноските по лизинга...
Майната му... поредния скапан ден... Ще го преживея и този ден... Свикнах... Просто продължавам до следващия ден... Не е трудно... Но е някак си самотно... И боли...

Погледни го откъм добрата страна - момчето ще има лапатопа... достъп до интернетя, предполагам, скайп, по-чести контакти с теб, макари онлайн... абе има си и хубави страни. А той ще порастне... и ще разбере кой купува, кой плаща и прочее... Апропо, на колко гадини е към момента?Марвин написа:Сутринта имах едно прекрасно събуждане! Събуди ме сина ми, за да ми каже, че майка му му е КУПИЛА лаптоп на лизинг и че АЗ трябва да ПЛАЩАМ вноските по лизинга...
Не се коси за лаптопа.Марвин написа:Сутринта имах едно прекрасно събуждане! Събуди ме сина ми, за да ми каже, че майка му му е КУПИЛА лаптоп на лизинг и че АЗ трябва да ПЛАЩАМ вноските по лизинга...
Мога само да предложа рамо и съвет: бори се. Не толку срещу вноските, но детето трябва да знае кой е добро и лошото ченге..Марвин написа:Сутринта имах едно прекрасно събуждане! Събуди ме сина ми, за да ми каже, че майка му му е КУПИЛА лаптоп на лизинг и че АЗ трябва да ПЛАЩАМ вноските по лизинга...
ако бащата иска да е смарт и да натрие носа на маминка не плаща ни една вноска по тоз договор, маминка връща компютъра и тати фаща отрочето за ръчица и отива да му купи Той, лично, персонално преносим компютър като пътьом му обяснява за договори, поемане на задължения, подписи, лизинг и т.н.Gaspode написа: Да де
ама тогава детето няма да има компютър ЗАРАДИ баща си
което ще му бъде напомняно нееднократно
пък и как ли ще се почуства, ако някой си вземе подаръка обратно...
гадно е...
Dark Angel написа: ако бащата иска да е смарт и да натрие носа на маминка не плаща ни една вноска по тоз договор, маминка връща компютъра и тати фаща отрочето за ръчица и отива да му купи Той, лично, персонално преносим компютър като пътьом му обяснява за договори, поемане на задължения, подписи, лизинг и т.н.
Dark Angel написа: ако бащата иска да е смарт и да натрие носа на маминка не плаща ни една вноска по тоз договор, маминка връща компютъра и тати фаща отрочето за ръчица и отива да му купи Той, лично, персонално преносим компютър като пътьом му обяснява за договори, поемане на задължения, подписи, лизинг и т.н.

Марвин написа:Сутринта имах едно прекрасно събуждане! Събуди ме сина ми, за да ми каже, че майка му му е КУПИЛА лаптоп на лизинг и че АЗ трябва да ПЛАЩАМ вноските по лизинга...

Какви хубави деца:-)МЪЖжжж написа:
Само да доживеем...

браво бе кво си увесил носСамо да доживеем...
Сина ми ми сервира тази новина... цялата...frisky lioness написа: Детето ти знае ли кой ще плаща вноските?
Ти какво очакваш да направя?!Quid написа:и ти квоооо направи у крайна сметка
като гледам се радваш яко
Ти май не си гледал постановката "Няма да платим"...Звеневия написа:т.е. Ша плащаш?Марвин написа:Ти какво очакваш да направя?!Quid написа:и ти квоооо направи у крайна сметка
като гледам се радваш яко
НИЩО не съм направил. Няма и да направя!
Мисля за сина си! За това да стане човек (ако има още възможност). Защото в момента го "обучават" как се рекетира, как се взимат неща без да се платят, как се краде, лъже и куп други неща...vyara написа:Мисли първо за сина си и после за нея и себе си.Марвин написа: Ти май не си гледал постановката "Няма да платим"...
Поделете си разходите наполовина. Така ми се вижда справедливо на мен. Една вноска тя, една ти и синът ти е доволен.
Справедливо е, преди да се предприеме нещо подобно, независимо от цената да се дзър "една жица"vyara написа: Така ми се вижда справедливо на мен. Една вноска тя, една ти и синът ти е доволен.
Ти си знаеш най-добре де... но пък щом си пуснал тема - ще я коментирам пък...Марвин написа:[
Мисля за сина си! За това да стане човек (ако има още възможност). Защото в момента го "обучават" как се рекетира, как се взимат неща без да се платят, как се краде, лъже и куп други неща...
Абе... карай! Вече съжащлявам, че ви ангажирах с проблемите си...
Значи насила му купуват компютър само за да те "рекетират"?!Марвин написа: Мисля за сина си! За това да стане човек (ако има още възможност). Защото в момента го "обучават" как се рекетира, как се взимат неща без да се платят, как се краде, лъже и куп други неща...
Абе... карай! Вече съжащлявам, че ви ангажирах с проблемите си...
Така е. Съгласна съм. Но ако синът му беше помолил него, на него вероятно също щеше да му е по-изгодно да го плаща на вноски и в крайна сметка ще бъде същото. Не бива да сме толкова дребнави. Нека пък сега той открие диалога, като предложи да си поделят справедливо вноските.Звеневия написа:Справедливо е, преди да се предприеме нещо подобно, независимо от цената да се дзър "една жица"vyara написа: Така ми се вижда справедливо на мен. Една вноска тя, една ти и синът ти е доволен.
...и -"...така и онака, искаш ли, заедно независимо от нашите взаимоотношения...!"
Като цяло плащането не е болка за умиране - подхода е ***венски.
В случая детето няма да е доволно, защото усеща излишно напрежение и всеки път, кято разгъва пантите на пустия лаптоп, шму се свива нещо под лъжичката.
Какво ви става бе?!Звеневия написа:Шти лепАт етикет "ЛОШ",... "БЕЗСЪРДЕЧЕН"Марвин написа: "Няма да платим"...
Ако платиш, шси лепиш етикет "БАЛЪК"
И в двата случая си "наведен"... Уви.
![]()
За диалог трябват двама. Сам диалог не можеш спретна...esti написа: Какво ви става бе?!
Как може човек да се чувства балък, че "минава от него" когато става дума за децата му?
Не исках да пиша тук, ама на писах...
Проблема не е в това кой плаща, а в липсата на елементарна комуникация между двамата родители.
Колкото и да не могат да се понасят, когато има деца трябва да се поддържа някакъв диалог, за да не се поставя детето в ролята на посредник, буфер или звероукротител.
Нали затова са уж възрастни, зрели хора....толкова ли не може да се преглътне егото и обидата, когато е за доброто на децата!
ЕСТЕНЦЕ от днес си мой официално назначен консилиери!esti написа:Какво ви става бе?!Звеневия написа:Шти лепАт етикет "ЛОШ",... "БЕЗСЪРДЕЧЕН"Марвин написа: "Няма да платим"...
Ако платиш, шси лепиш етикет "БАЛЪК"
И в двата случая си "наведен"... Уви.
![]()
Как може човек да се чувства балък, че "минава от него" когато става дума за децата му?
Не исках да пиша тук, ама на писах...
Проблема не е в това кой плаща, а в липсата на елементарна комуникация между двамата родители.
Колкото и да не могат да се понасят, когато има деца трябва да се поддържа някакъв диалог, за да не се поставя детето в ролята на посредник, буфер или звероукротител.
Нали затова са уж възрастни, зрели хора....толкова ли не може да се преглътне егото и обидата, когато е за доброто на децата!