Какво е кевлар?Звеневия написа:Но пък благодарение на това,Амаранта написа:Страхът е лош съветник.
че е вроден у всеки ...
рязно намалява нуждата от производство на кевлар.
Писна ми!
Знам, да. Макар че не мога да преодолея страха си от земетресение.Звеневия написа:А за страха знаеш...Амаранта написа:Какво е кевлар?
С хората е друго - и с най-големия ръб можеш да поговориш. И дори да не се споразумеете за нищо - то поне да го разбереш и да не го демонизираш много-много, и на-вече да спреш а се самонавиваш.
Така е - интересна съм освен, че съм и неотразима.Gaspode написа:
Интересен човек си ти.
В ситуацията: ТЯ използва детето като лост за изнудване. Как може ТОЙ да го предпази? Като се съгласи веднъж, това означава, че ТЯ винаги ще ползва детето като лост. Кой трябва да пази в случая и как? Дай конкретно предложение, плс...
А ти толкова ли не виждаш друг вариант от това да се хванат за гушите пред детето?
Ако единия родител е скапаняк трябва ли другия непрекъснато да казва на детето, че "на, не случи на майка/татко и заради него/нея сме на тоя хал"???
Не може ли просто да се каже, че в момента няма възможност за подобен разход и вероятно майка му или който там е избързал малко, но това е поправимо и все някак ще се решат нещата.
А вътрешно може да си беснее, колкото си иска.
И не само вътрешно - винаги може да се насее и навее някой.
Но насаме!
Страхът е полезен, ако си му господар. Както с повечето неща, впрочем. Лошото е, че страхът ни често е кодиран като безусловен рефлекс и се иска наистина много работа, за да го овладееш и усмириш.Амаранта написа:Знам, да. Макар че не мога да преодолея страха си от земетресение.
С хората е друго - и с най-големия ръб можеш да поговориш. И дори да не се споразумеете за нищо - то поне да го разбереш и да не го демонизираш много-много, и на-вече да спреш а се самонавиваш.
- Green Light
Не си прав, бе Гасподе!Gaspode написа:Добреesti написа:А кой е коня и кой каруцата?
Сам човек не може да постави детето в "ситуация" - ситуацията ще стане точно ако след номерчето на мамката, таткото се хване на инат с цел натриване на носове.
Да предположим, че Марвин си замълчи и плаща.
Какво научава детето? "Значи мама ми купи компотер, ама прецака оня балък да плаща... значи утре като му кажа, че мама ми е купила ония готини маратонки, ама той трябва да ги плати, номера трябва да мине" ... и се пробва... и минава, щото, нали, детето преди всичко... и пак така, и отново... как ще се научи туй дяте, че човек трябва да си плаща за гяволиите и за масрафите и т.н. Как въобще ще разбере, че за да си купи нещо трябва да може да си го плати сам.
Да не говорим, че човека може просто да няма възможност в момента. Ти от къде му знаеш хала? Или щом е за детето ако трябва ще краде, но ще намери начин? Той мъж ли е или кво?
Според мен каквото и да е развитието просто трябва да започне с отказ. Не отказ да купи, а отказ да купи при тези условия
След това може да се търсят варианти, диалози и прочее
Марвине, гепи лапа! Друго не мога да ти дам или пък кажа. Ядосвай се колкото можеш по- малко, и показвай хубавото си чувство за хумор, колкто можеш повече!
- Green Light
Ей, брато, знаеш ли че сутринта на закуска имах много интересен лаф по темата, с Терминатора. За страха, болката и овладяването, и какво значи да останеш спокоен. Супер интересни интерпретации по темата има Терминатора. Голям философ, голям чуд.Remmivs написа:Страхът е полезен, ако си му господар. Както с повечето неща, впрочем. Лошото е, че страхът ни често е кодиран като безусловен рефлекс и се иска наистина много работа, за да го овладееш и усмириш.Амаранта написа:Знам, да. Макар че не мога да преодолея страха си от земетресение.
Да го овладееш и усмириш - 1!Remmivs написа: страхът ни често е кодиран като безусловен рефлекс и се иска наистина много работа, за да го овладееш и усмириш.
Да го отричаш, като нещо долно, ненужно и отрицателно... 2!
...дървени философи сме - него познаваме малко, нея Ич.
Акъла, дето го ръсим, е от нашата си камбанария.., но пък той може да си чопне от всеки един по-малко и да сглОби собствен пъзел.
Няма да го разбереш. Той затова само на мен ми казва.vyara написа:Кажи ни де.Green Light написа: Ей, брато, знаеш ли че сутринта на закуска имах много интересен лаф по темата, с Терминатора. За страха, болката и овладяването, и какво значи да останеш спокоен. Супер интересни интерпретации по темата има Терминатора. Голям философ, голям чуд.
Други нямаме, друже. Поне аз нямам.Звеневия написа:Да го овладееш и усмириш - 1!
...дървени философи сме - него познаваме малко, нея Ич.
Акъла, дето го ръсим, е от нашата си камбанария.., но пък той може да си чопне от всеки един по-малко и да сглОби собствен пъзел.
Дано.
Въпросът е, че трябва да се съобразяваме с него, но без да го провъзгласяваме за единствения възможен водач. Изкушението да се поддадем винаги е голямо, знам.Звеневия написа:Да го овладееш и усмириш - 1!Remmivs написа: страхът ни често е кодиран като безусловен рефлекс и се иска наистина много работа, за да го овладееш и усмириш.
...
- Глас в пустиня
- Green Light
Абе то с две думи не знам дали става. Пък и не знам - основната тема е написана с много болка от Марвин и Мъжж, та тука ли да философствам?vyara написа:Кажи ни де.Green Light написа: Ей, брато, знаеш ли че сутринта на закуска имах много интересен лаф по темата, с Терминатора. За страха, болката и овладяването, и какво значи да останеш спокоен. Супер интересни интерпретации по темата има Терминатора. Голям философ, голям чуд.
Така, като схема: Моя човек се замисля от известно време за диалектика. Как е възможно да си причиниш болка за да излезеш от неблагоприятна ситуация. Например, парализиран от страх, забиваш острие в крака си за да се осъзнаеш. Болката помага ли на страха ил не? Или: Какво означава да запазиш спокойствие ако те подгони носорог. Не е ли паниката за предпочитане в случая?
Освен това се пита какво означават думите. Как така разбираме какво означава "да". За него положителния отговор на даден въпрос съдържа цяла огромна палитра от чувства, съдържа условия и т.н. Дали и аз разбирам всичко това само от една сричка? И как и кой е измисли тоя странен код, с който успяваме да се разбираме. Не е ли опасно да се разчита само на думите?
Бе нали ти казвам - готин лаф.
Абе да ви кажа, много е рисковано да се дават съвети в подобни ситуации. Може да се каже кой как е постъпил, но нека Марвин сам си прецени и си вземе решение. Пък и според мен, ако може, най-добре е да взима дългосрочни решения - такива, от които може да се гордее, а не разни дребнави и свързани с миналото. Знам, че е ужасно трудно, знам че боли, но винаги е ставало добре,когато се загърбва гадното минало и дреболиите на дребните душици. Айде - късмет за най-доброто решение/мисли.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- Глас в пустиня
Ние, както винаги звучим, като съветващи, но не е точно така.ELBI написа:Абе да ви кажа, много е рисковано да се дават съвети в подобни ситуации. Може да се каже кой как е постъпил, но нека Марвин сам си прецени и си вземе решение. Пък и според мен, ако може, най-добре е да взима дългосрочни решения - такива, от които може да се гордее, а не разни дребнави и свързани с миналото. Знам, че е ужасно трудно, знам че боли, но винаги е ставало добре,когато се загърбва гадното минало и дреболиите на дребните душици. Айде - късмет за най-доброто решение/мисли.
Аз поне не писах с мисълта да давам съвети, а си разсъждавах по принцип за тези ситуации.
Но ако трябваше да дам съвет, щях да кажа същото, като теб - да се загърбва миналото и да не се издребнява.
- Green Light
ъхъ, ъхъ!Quid написа:вместо всеки да се бръкне и да даде по 100
кинта акъл давате
самоооооооооо умностиииии
точно тка, пцолютно и верно!
Искам да припомня едно нещо:
Марвине слушай: ПАЛАЧИНКАТА ВИНАГИ СЕ ОБРЪЩА!
Сега ще видиш (примерно) каква готина пролет те чака с лапето. Някое екскурзионно из Рила, или пък рилакс във Велинград... Все те чака някой кеф!
Това си е истина.
ми а тогава нищо да не правиме а?esti написа:Точно в такива случаи и да е червив от пари човек, ако няма отношение към него, пак ще има проблем.
ми то и ще умреме бре
за кво да правиме нещо като всички ще измреме?!:rotfl24:
Quasi Universal Intergalactic Denomination
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
- сър Айвънхоу
Благодаря за съпричастността!Remmivs написа:И аз ще преведа пари. Дай си сметката Марвине.
Моля Ви, всички мои приятели мили, спрете... Не ме карайте да се чувствам допълнително неудобно.
Вие сте едни прекрасни хора и аз много Ви обичам.
Но аз ще си реша проблемите, както винаги съм го правил. Благодарен съм Ви за всички съвети и съпричастност. Това ми беше достатъчно.

Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
освен да се напиеме са кво другоМарвин написа:Благодаря за съпричастността!Remmivs написа:И аз ще преведа пари. Дай си сметката Марвине.
Моля Ви, всички мои приятели мили, спрете... Не ме карайте да се чувствам допълнително неудобно.
Вие сте едни прекрасни хора и аз много Ви обичам.
Но аз ще си реша проблемите, както винаги съм го правил. Благодарен съм Ви за всички съвети и съпричастност. Това ми беше достатъчно.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
И само даването на пари ли е нещо?Quid написа:ми а тогава нищо да не правиме а?esti написа:Точно в такива случаи и да е червив от пари човек, ако няма отношение към него, пак ще има проблем.
ми то и ще умреме бре
Ако ти сега ми теглиш една майна и аз се обидя на отношението ти към мен и да ми дадеш бавареца пак няма да си реша проблема.
С Марвин мисля, че е същото - не търси пари тук, а просто си сподели обидата и разочарованието.
- сър Айвънхоу
esti написа:С Марвин мисля, че е същото - не търси пари тук, а просто си сподели обидата и разочарованието.
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
а не мислиш ли че обиди радости разочарования и т н са си лично негова работа?esti написа:И само даването на пари ли е нещо?Quid написа:ми а тогава нищо да не правиме а?esti написа:Точно в такива случаи и да е червив от пари човек, ако няма отношение към него, пак ще има проблем.
ми то и ще умреме бре
Ако ти сега ми теглиш една майна и аз се обидя на отношението ти към мен и да ми дадеш бавареца пак няма да си реша проблема.
С Марвин мисля, че е същото - не търси пари тук, а просто си сподели обидата и разочарованието.
едно е да мислиш да избиеш едни кинти а друго е да мислиш за некви усещания мисли чувства
кинтите дават възможност на човек да си поеме въздух и да мисли по трезво