Германски ученик поправя изчисленията на NASA
Германски ученик поправя изчисленията на NASA
Германският ученик Нико Маркуардт прегледал изчисленията на NASA относно шансовете на астероида Апофис да удари Земята. Очевидно ако астероидът удари сателит през 2029 (а това не е никак невероятно), то орбитата му може да бъде променена достатъчно, за да се стигне до сблъсък със Земята при следващата среща през 2036. От NASA са изчислили вероятността като 1 към 45 000, но 13 годишния учиник, в негов научен проект, е пресметнал 1 към 450. NASA са се съгласили с изчисленията му.
http://afp.google.com/article/ALeqM5g6f ... GvbjD4MIOQ
http://afp.google.com/article/ALeqM5g6f ... GvbjD4MIOQ
Re: Германски ученик поправя изчисленията на NASA
пфу, да му се невиди!
най-лошото на такива новини е, че почваш да се чудиш дали изходните данни, с които работи момчето не са съркани и те и вероятността да е едно към 4,5
всякакви изчисления за космически обекти извършени без сонари не са точни
точното местоположение на луната е извършено едва след поставянето на сонари на нейната повърхност
точното местоположение на луната е извършено едва след поставянето на сонари на нейната повърхност
Quasi Universal Intergalactic Denomination
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
представяш ли си че 20 г са около 10 комплекта гуми мамка муELBI написа:е и? Имаме поне още 20 години - ски, вино, ШЛ... не е малко. А и чорбата може да стане още веднъж шампион
мое и да не стане чорби шампион през оставащите 20 год
директно ще си играят у шампионкста лига
а други ще си подритват шайбата само на герена:blum:
може би директно ще играят в индийската ШЛQuid написа:представяш ли си че 20 г са около 10 комплекта гуми мамка муELBI написа:е и? Имаме поне още 20 години - ски, вино, ШЛ... не е малко. А и чорбата може да стане още веднъж шампион
мое и да не стане чорби шампион през оставащите 20 год
директно ще си играят у шампионкста лига
а други ще си подритват шайбата само на герена:blum:
А по темата - нека я формулираме така:
Карайте си новите гуми момчета
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
а извода еendrofini написа:Сетих се за един виц:Quid написа:не
реалист...
"Песимистът вижда само един безкраен тунел.
Оптимистът вижда светлина в тунела.
Реалистът вижда тунела, светлината и идващия влак.
А машинистът вижда трима идиоти, седящи на релсите..." :)
важно е да има кой да кара влака:blum:
нтцQuid написа:а извода еendrofini написа:Сетих се за един виц:Quid написа:не
реалист...
важното е да е ясно кой кара влака
то те виртуалните влаци лесно се карат и машинисти и под път и над път :)Semiramis написа:нтцQuid написа:а извода еendrofini написа:Сетих се за един виц:Quid написа:не
реалист...
И всичко това, шот не са седнАле у кръчмата!Semiramis написа:нтцQuid написа:а извода еendrofini написа:Сетих се за един виц:Quid написа:не
реалист...
е то са па кое не е виртуалноendrofini написа:то те виртуалните влаци лесно се карат и машинисти и под път и над път :)Semiramis написа:нтцQuid написа:а извода еendrofini написа:Сетих се за един виц:Quid написа:не
реалист...
то па тия виртуалните машинисти ако ги няма ще е ебати и смотания нет
той мое и да спре даже:-)
е то у секса си е жива умирачка понякогаesti написа:Стига бе.Quid написа:
аз съм:blum:
На мен ми прилича на труп, а ти имаш доста жив вид.
колкото и да си жив човек
направо си умиргва та стой па гледай:blum:
кво искаш д акажеш е саesti написа:Тц, и на сексувана не ми прилича.Quid написа:
е то у секса си е жива умирачка понякога
колкото и да си жив човек
направо си умиргва та стой па гледай:blum:
По-скоро на удавена.
че удавени пишат у форума ли бре?
алоуууууууу
Ох
esti написа:Все се каня да те питам, ама рядко влизаш...endrofini написа:...
Абе това на аватара ти кой е?
Абе нидейте така бре!!! Това е малката ми дъщеря, сама се е снимала. Добре си е детенцето, слава Б.
Не е добър аватара, но нямам време сега да мисля с какъв да го сменявам.
Слагах го по онова време, когато ме учехте тук как да качвам снимки :):):)
ок, добре де, ще потърся нещо друго.
А няма ли да ме питаш защо е "ро" а не "ор"
Re: Ох
Да бе, вярно, чак сега забелязах.endrofini написа: А няма ли да ме питаш защо е "ро" а не "ор"?
Не те питам, да не помислиш.
Re: Ох
Ох, знаех си, че ми е голяма устата.endrofini написа:
Абе нидейте така бре!!! Това е малката ми дъщеря, сама се е снимала. Добре си е детенцето, слава Б.
Не е добър аватара, но нямам време сега да мисля с какъв да го сменявам.
Слагах го по онова време, когато ме учехте тук как да качвам снимки :):):)
ок, добре де, ще потърся нещо друго.
А няма ли да ме питаш защо е "ро" а не "ор"?
Извинявай.
Явно защото се е снимала сама и затова ми се е видяло нещо, като неестествена позата...
Това дали става за оправдание?
Да ти е жива и здрава!
Не сменяй аватара.
То и на моя съм аз - онази голямата, бялата...
За "ро" и "ор" преди доста време говорихме, дори не точно говорихме, а направо се заяждахме.
да, за живия трупELBI написа:в търсене на изгубения кивот?endrofini написа:ELBI написа:а защо да те пита?:rotfl24:
чакай ся, че диря аватар
бе нещо не ми е ден днес да си избирам аватар. Мога ли с една картинка да си опиша личността?
Ма то в мене 1000 човека живеят. Има и много живо, има и живия труп понякога. То и това ендорфини
хич не ми пасва,
Абе направо си ме затруднихте
vyara написа:Бе що се поддаваш на провокации и ти!endrofini написа:
Абе направо си ме затруднихтеУтепАх ви, вашта кожа, маймунки неедни, само за това не се бях чудила днес:rotfl24:
На тебе Верче разчитам да ми кажеш от къде се пускаше ония брояч с цветята, да си го пусна да ми брои от кога не пуша,
и да му се кефя
Това намерих набързо.endrofini написа:vyara написа:Бе що се поддаваш на провокации и ти!endrofini написа:
Абе направо си ме затруднихтеУтепАх ви, вашта кожа, маймунки неедни, само за това не се бях чудила днес:rotfl24:
На тебе Верче разчитам да ми кажеш от къде се пускаше ония брояч с цветята, да си го пусна да ми брои от кога не пуша,
и да му се кефя
Иначе пускаш "линейка" в гугъл, от разширено търсене си избираш руски език и ще ти изкара много препратки за линейки.
И аз спрях да пуша от януари, но тоя път не си турнах, че последния път ми стоя за кратко и пропуших.