Има надежда?
- сър Айвънхоу
Има надежда?
Нов етап в борбата с рака?!
Наисина живеем в интересни времена. Учените все повече и повече откриват как да живеем по-дълго и по-добре, а в същото време политиците се стараят да постигнат точно обратното...
Наисина живеем в интересни времена. Учените все повече и повече откриват как да живеем по-дълго и по-добре, а в същото време политиците се стараят да постигнат точно обратното...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
Re: Има надежда?
ами затова - пълен игнор на политици и тем подобни...Марвин написа:Нов етап в борбата с рака?!
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
в МД Андерсон са велики...Марвин написа:Нов етап в борбата с рака?!
обаче да ти кажа моята глена точка,може ли?
идва момент в който се мре...
и не може нищо да се направи по въпроса.
иди обясни на семейството на 94 годишната баба,която активно умира..че просто не може да се живее вечно.
бабата е дементна ,не познава никого ,предимно лежи по цял ден.със сепсис,инфаркт,инсулт,бъбречна недостатъчност,аритмия,хипернатремия...
абе квото се сетиш -има го.
това спред мен е чиста проба егоизъм...
не мислят за нея,а за себе си
( ще ме прощавате,ама вчера и онзи ден съм се знаимавала до откат с тях и трябва да си изохкам)
как успяваш да се справиш с това? заслужва ли си?doktorka написа:в МД Андерсон са велики...Марвин написа:Нов етап в борбата с рака?!
обаче да ти кажа моята глена точка,може ли?
идва момент в който се мре...
и не може нищо да се направи по въпроса.
иди обясни на семейството на 94 годишната баба,която активно умира..че просто не може да се живее вечно.
бабата е дементна ,не познава никого ,предимно лежи по цял ден.със сепсис,инфаркт,инсулт,бъбречна недостатъчност,аритмия,хипернатремия...
абе квото се сетиш -има го.
това спред мен е чиста проба егоизъм...
не мислят за нея,а за себе си
( ще ме прощавате,ама вчера и онзи ден съм се знаимавала до откат с тях и трябва да си изохкам)
just perfect
то май никога не стига (живот), но си мисля, че след 85 ... еле пък над 90 - ще ми е кеф и половина, че съм стигнал до там. Не че няма да искам да прехвърля 100-те 
Абе - човек да е с акъла си и да може да прави нещо/неща, които да са му приятни (така се изкефих, като гледах едни на 70 г. да скачат с бънджи...а има и такива на ски - умирам си от кеф да ги гледам - карат бавничко, но суперско...елегантно, готино). И да може да се обслужва сам. Това си пожелавам.
Абе - човек да е с акъла си и да може да прави нещо/неща, които да са му приятни (така се изкефих, като гледах едни на 70 г. да скачат с бънджи...а има и такива на ски - умирам си от кеф да ги гледам - карат бавничко, но суперско...елегантно, готино). И да може да се обслужва сам. Това си пожелавам.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
ELBI написа:то май никога не стига (живот), но си мисля, че след 85 ... еле пък над 90 - ще ми е кеф и половина, че съм стигнал до там. Не че няма да искам да прехвърля 100-те
Баба ми и дядо ми са на по 84г, като бабка е с паркинсон от 22г и тежи сигрно 30 кила. Като си говорим винаги казват, че им се живее, планират си лятото... Радвам им се:)
браво на тях - да са ти живи и здрави!!! И ти да ги радваш!Пипи написа:ELBI написа:то май никога не стига (живот), но си мисля, че след 85 ... еле пък над 90 - ще ми е кеф и половина, че съм стигнал до там. Не че няма да искам да прехвърля 100-те
Баба ми и дядо ми са на по 84г, като бабка е с паркинсон от 22г и тежи сигрно 30 кила. Като си говорим винаги казват, че им се живее, планират си лятото... Радвам им се:)
винаги се радвам като видя подобни хора, които се наслаждават на живота си (бабите ми бяха така ... почти до края - явно го носим генетично...може би).
Сетих се и за бабата на ести, за която тя разправяше веднъж...
И съм разправял за една близка на леля ми, дето ни посрещна с децата на следобеден чай (тя си бе в пълен тоалет) ... като годинките и бяха една под 100-те... още е жива, макар и вече да не е в такава блестяща форма, както като бе на 99...
но не са дементни...,нали?Пипи написа:ELBI написа:то май никога не стига (живот), но си мисля, че след 85 ... еле пък над 90 - ще ми е кеф и половина, че съм стигнал до там. Не че няма да искам да прехвърля 100-те
ако си с акъла си и можеш да се радваш на живота е едно.
ако не знаеш дали си ял преди 1 час и не можеш да станеш от леглото, е друго.
за тези хора решенията ги вземат роднините.
те са егоистите.
- Глас в пустиня
Това е чудесно друже. От тая гадост страдат и предимно млади хора. А що се отнася до - откриват как да живеем по-дълго и по-добре Не съм сигурен! Ти си икономист, знаеш че с увеличаване на възрастта проблемите ще се задълбочат - конфликта между поколенията. В момента един работещ прави вноска от 22% за пенсия - 17% в общата касичка; 5% лична партида; 3,6% за здраве и 1% за безработица. Та, повече възрастни-повече непроизводствени разходи-повече и по-високи вноски. И на фона на опасността от изчерпване на петролни, газови и други енергийни залежи, поскъпването на цените на храните които се използват за екогорива и тн, картинки като тези ще стават все по-чести:Марвин написа:Нов етап в борбата с рака?!

Мога да изваждам още, и още, и още, и още...но няма смисъл.
Като променняме прирорада, като разрушаваме хармонията прости си залагаме бомба със закъснител!
- Глас в пустиня
Кое му е странното?!Марвин написа:Нов етап в борбата с рака?!
Светът е дуалистичен. Ъъъъ, може би, по-точно е да се каже - полярен.
живот/смърт; активност/пасивност; плюс/минус... и т.н.
По тази логика, колкото по-съвършени стават "спасителите", толкова по-силни са "разрушителите".
И аз така мисля. Най-вероятно няма да стигнем до пенсия.[unknown] написа:Може и да ни се наложи. А може и по- зле да сме. Нищо не се знае...БоЕВ написа:А! Ей тая ми е любима:
Ние ако трябва да живеем с техните пенсийки ще се вмиришем.
Баси и живота!:mad:
Щото ще можем да се пенсионираме на 95г., не за друго.
да, за разлика от индуизма на нас ни липсват защитници, нямаме Вишну, колкото до Брама и най-вече Шива - болАмаранта написа:Кое му е странното?!
Светът е дуалистичен. Ъъъъ, може би, по-точно е да се каже - полярен.
живот/смърт; активност/пасивност; плюс/минус... и т.н.
По тази логика, колкото по-съвършени стават "спасителите", толкова по-силни са "разрушителите".
и в тази връзка света е като диамат всъщонст
многостранен и много странен
- сър Айвънхоу
Абсолютно си права! забравих за Закона за ентропията...Амаранта написа: По тази логика, колкото по-съвършени стават "спасителите", толкова по-силни са "разрушителите".
Bella Ciao
Bella Ciao
- сър Айвънхоу
Но все пак, всичко е едно!Remmivs написа:многостранен и много странен
Bella Ciao
Bella Ciao
- Глас в пустиня
Ще поживеем - ще видим![unknown] написа:Може и да ни се наложи. А може и по- зле да сме. Нищо не се знае...БоЕВ написа:А! Ей тая ми е любима:
Май пак разсърдих Марвин-а.
Улетех у темата, като у краварник бик!(по Фънки)
Размислих се за старците дето постоянно ни се пънкат из краката и ни пречат в забързаното ежедневие. Правими впечатление(в реала), че сме малко нещо като щрауси, заблуждаваме се че, нещата за които не говорим и се правиме че не виждаме сякаш не съществуват.
Карай!
- сър Айвънхоу
БоЕВ написа:Май пак разсърдих Марвин-а.
Напротив, дори ме подкрепи до някъде...
Bella Ciao
Bella Ciao
- Глас в пустиня
Има вероятност и да стигнем! И к`во прайм?:lol:Амаранта написа:И аз така мисля. Най-вероятно няма да стигнем до пенсия.[unknown] написа:Може и да ни се наложи. А може и по- зле да сме. Нищо не се знае...БоЕВ написа:А! Ей тая ми е любима:
Щото ще можем да се пенсионираме на 95г., не за друго.
По действащата в момента система, пенсийката трябва да замести 40% от загубения доход, което е недостатъчно. С вноски в допълнителното осигуряване се цели тоя доход да се повиши с още 20% - ОК. Обаче от 2000г когато реформата заработи до момента в личната сметка имам събрани цели 800лв. Което ще рече че, по точковата сис. ми остават още 20 години труд, а за тях да прибавим още 2 000 спестени от вноски се получава приблизително около 3000лв. И тук вече съм шаш, ако окрякам до 90, тия 3000лв за колко и за кое по-напред ще ми стигнат?
Основно ще разчитам на ония 40% определени от НОИ и гарантирани от вноските на работещите тогава "млади".
- Глас в пустиня
- frisky lioness
- Обратна връзка:
- frisky lioness
- Обратна връзка:
НАЙ ми хареса десетата4avdar4e написа:Боев, исках само да ти кажа.. Харесвам природни снимки, но в пъти повече ми харесват тия портрети. Благодаря ти! Страшно са хубавиБоЕВ написа:
заради вестника в найлоновата торбичка

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- сър Айвънхоу
Ти къде искаш да си държи човека тоалетната хАртия?frisky lioness написа: НАЙ ми хареса десетата
Bella Ciao
Bella Ciao
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Щеше да е смяшно ако не беше тъжноМарвин написа:Ти къде искаш да си държи човека тоалетната хАртия?frisky lioness написа: НАЙ ми хареса десетата
В слетлината на идеята за тези снимки, както и на повода Боев да ги пусни се зачети в надписа ВЪРХУ този вестник

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- сър Айвънхоу
Ей, сладуранке! Ти май така и не разбра, че аз винаги намирам нещо смешно...frisky lioness написа:Щеше да е смяшно ако не беше тъжно
В слетлината на идеята за тези снимки, както и на повода Боев да ги пусни се зачети в надписа ВЪРХУ този вестник
Много добре видях какво пише на вестника... Но реших, че няма да го коментирам...
Bella Ciao
Bella Ciao
- frisky lioness
- Обратна връзка:
При все чувството за хумор, което имамМарвин написа:Ей, сладуранке! Ти май така и не разбра, че аз винаги намирам нещо смешно...frisky lioness написа:Щеше да е смяшно ако не беше тъжно
Много добре видях какво пише на вестника... Но реших, че няма да го коментирам...
в тези снимки не откривам нищо смешно

- сър Айвънхоу
Смехът предпазният клапан на човека. Чрез смеха човека се отърсва от лошите неща и оцелява някакси...frisky lioness написа:При все чувството за хумор, което имам
П.П. Кажи ми един виц, в който няма някой прецакан???
Bella Ciao
Bella Ciao
и тук се хвалят - http://www.smh.com.au/news/health/aussi ... 19752.html
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Някъде да съм казала, че съм против смеха или не подкрепям твърдението ти?Марвин написа:Смехът предпазният клапан на човека. Чрез смеха човека се отърсва от лошите неща и оцелява някакси...frisky lioness написа:При все чувството за хумор, което имам
П.П. Кажи ми един виц, в който няма някой прецакан???
Казах само, че АЗ не откривам нищо смешно
Това е.

- сър Айвънхоу
Добре, де! Аз да си кажа!frisky lioness написа:Някъде да съм казала, че съм против смеха или не подкрепям твърдението ти?
Казах само, че АЗ не откривам нищо смешно
Това е.
Bella Ciao
Bella Ciao
Снимките са ти много хубави, с какво да си го разсърдил....БоЕВ написа:
Ще поживеем - ще видим!
Май пак разсърдих Марвин-а.
Улетех у темата, като у краварник бик!(по Фънки)
Размислих се за старците дето постоянно ни се пънкат из краката и ни пречат в забързаното ежедневие. Правими впечатление(в реала), че сме малко нещо като щрауси, заблуждаваме се че, нещата за които не говорим и се правиме че не виждаме сякаш не съществуват.
Карай!
Ако взема да смятам...вноски по заеми, наем, материали, консумативи, ток, вода, телефон, пътни, осигуровки, данъци, счетоводител, СОД, членски внос, такси и тксички и т.н. и т.н....сумичката доста набъбва. Стоматологията е скъпоструващо занимание. Приход и разход са на кантар...Добре, че и жена ми работи...
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Е защо да се заблуждаваме, просто никой не може да предвиди как ще се развият нещата... Не мисля, че е голям проблем, такъв е животът.БоЕВ написа:...
Карай!
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня