Днес змии много бяха изпълзяли

Все същите
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Re: Днес змии много бяха изпълзяли

Мнение от Kent »

Във всеки случай предпочитам да си имаме смок, отколкото сляпо куче. Чувала съм, че са големи гадове и много хитри.
мда за тях се носят легенди
не са и изучени много добре де
но пък не са чак толкава хитри
ако си постави за цел някой да му останат поне някакви зеленчуци
и помисли добре, може да се бори успешно
ся ми казаха един капан и мисля скоро да го изпробвам
копае се дупка към метър дълбока и половин широка
на дъното слама и се подреждат разни картофчета и лукчета сортирани по размер
и въобще неща каквито гледат комшиите:rotfl24:
после дупката се заравя и се обозначава
наесен пак се изравя и обикновено плячката е огромна
тая гад е много подредена и обича реда
освен тво при тях е нещо като комунизъм
едни прави гнездото друг го зарежда трети еде
имат и биологичен противник - пора
резва им гръцмулите мълниеносно:grin:[/quote]
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

Кент написа:...имат и биологичен противник - пора
резва им гръцмулите мълниеносно
Ако завъдиш порове, обаче, може да си развалите комшулука с някой, дето гледа пилци :grin:
Наздраве :cool:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Кент написа: мда за тях се носят легенди
...
тая гад е много подредена и обича реда
освен тво при тях е нещо като комунизъм
едни прави гнездото друг го зарежда трети еде
Ох.... :rotfl24: Кенте, ти ще ми бъдеш другия духовен учител в градинарството. Край, назначен си. :lol:
Изображение
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Капинчо написа:
vyara написа: Във всеки случай предпочитам да си имаме смок, отколкото сляпо куче. Чувала съм, че са големи гадове и много хитри.
Да ма прощавате за неграмотността, ама сляпо куче не е ли къртица. Щото ако е, вярно чети развалят ливадата, ама са готини животинчета и не бих ... таковата ... с мотиката
Не, не са едно и също!
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Кент написа:
Във всеки случай предпочитам да си имаме смок, отколкото сляпо куче. Чувала съм, че са големи гадове и много хитри.
мда за тях се носят легенди
не са и изучени много добре...
Миналата година убих 4. Няма спасение - живеят в колонии от по 30-40 парчета със строго разпределени функции, ражда само "царицата", останалите са бачкатори и охрана. Змийте са им лют противник. Една змия може да види сметката на цяло котило, ако набара леговището на майката, но борбата в тесните тунели е трудна, охраната "запушва" проходите с телата си и първото нещо срещу което се изправя змията са острите, големи предни зъби на плюшчето.
Много фолклор има около борбата със сляпото куче. Опитал съм доста неща - карабит намокрен и пъхнат в дупките, димки, тройка рибарска кука завързана с тел и навряна дълбоко в отвора(когато изтиква земята гадинката се движи напред, а се връща заднишком, така се нанизва на куките), шише пъхнато в отвора така, че когато духа вятър да свири...най ефикасна е мотиката - гадинките са активни между 6.30 9.00 вечер или сутрин, заставаш до прясно разровеното с мотика в ръце и чакаш, не мърдаш и почти не дишаш, всяко движение праща вибрации в земята и те издава, когато вземе да рови/надига, праскаш с мотиката, с едно загребващо движение, за повече няма нреме - доста са бързи.
Сега в сел. стоп. аптеките са пуснали "маяци" - тръба с две батерии от по волт и половина, и ел. устройство което издава високочестотни звуци. Производителите твърдят че действа в радиус от 800метра. Мнението на изпробвали го е противоречиво, 50-50 върши- не върши работа. Смятам да опитам, срува около 20лв.
Публикувай отговор