Има ли водата памет?
Има ли водата памет?
Вчера гледах "Великата тайна на водата" и този научно-популярен филм ме шокира.
Може би сте го гледали, ако не сте - гледайте го!
Не вярвах, че е възможно водата да има памет, но май така изглежда.
Склонна съм да им повярвам, тъй като са представили сериозни доказателства в подкрепа на тезата си.
На мене лично паметта на водата ми се струва по-логично обяснение за ефекта от хомеопатичните лекарства (в к/о веществото е толкова пъти разредено, че нищо не е останало от него), отколкото обяснението, че рез-та от лечение с хомеопатия се дължи на плацебо ефект, тъй като и малки деца и животни се лекуват с хомеопатия.
Казват, че можем с мислите си да променяме структората на водата!!!
А дали е така?:-)
ПС: Вече знам защо светената вода лекува. Сетих се и за живата вода от приказките, която може би я има:blum:
Склонна съм да им повярвам, тъй като са представили сериозни доказателства в подкрепа на тезата си.
На мене лично паметта на водата ми се струва по-логично обяснение за ефекта от хомеопатичните лекарства (в к/о веществото е толкова пъти разредено, че нищо не е останало от него), отколкото обяснението, че рез-та от лечение с хомеопатия се дължи на плацебо ефект, тъй като и малки деца и животни се лекуват с хомеопатия.
ПС: Вече знам защо светената вода лекува. Сетих се и за живата вода от приказките, която може би я има:blum:
най-вероятно е така. Но въпросът след това стои "До колко и какво може да стори тази памет". Мисля, че от един момент нататък свойствата и ефектите са силно преувеличени.
Абе има толкова много неща, които не знаем, но се откриват малко по малко...
Абе има толкова много неща, които не знаем, но се откриват малко по малко...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
-
Дядо Капинчо
Re: Има ли водата памет?
...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 30.12.08, 22:20, променено общо 1 път.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Двете частиvyara написа:Така е, така е. Щом си гледала, защо изобщо питаш. Това поне го доказаха научно. Водата просто е най-яркия пример.
Мен ме изуми "What the BLEEP Do We Know!?". Остана ли някой, който да не го е гледал. Този филм е задължителен просто и то не само да се гледа, а да се гледа няколко пъти поне.
както и
"The SECRET"

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- Пипилота Шантиклер
- сър Айвънхоу
По-тъп от този филм не съм гледал...vyara написа:Този още не съм, но ще, ще...frisky lioness написа: както и
"The SECRET"
П.П. Сещам се само за един по -тъп: български "Пътеката". В него за 90 минути се появяваха едни крака, лапи, копита тям подобни, преминаващи по една пътека в гората...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
няма задължителни неща в живота...освен да се живее.vyara написа:Така е, така е. Щом си гледала, защо изобщо питаш. Това поне го доказаха научно. Водата просто е най-яркия пример.
Мен ме изуми "What the BLEEP Do We Know!?". Остана ли някой, който да не го е гледал. Този филм е задължителен просто и то не само да се гледа, а да се гледа няколко пъти поне.
Ала ме заинтригува - дай линк или нещо ... или направо дай диск
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Мъжа ми го изтегли отнякъде.ELBI написа:няма задължителни неща в живота...освен да се живее.vyara написа:Така е, така е. Щом си гледала, защо изобщо питаш. Това поне го доказаха научно. Водата просто е най-яркия пример.
Ала ме заинтригува - дай линк или нещо ... или направо дай дискАз съм от онези - останалите 2-3, дето просташки и напълно безотговорно не са гледли този филм... но бих го зърнал
Пропуск, Елби. Гледай го и пак ще говорим.
напротив - мъж ти ще се научи да порка арсеник... казват, че Разпутин така бил свикнал на цианкалий, ала не знам дали е истина... все пак е забавна теория/твърдение. Може Кента да каже нещо повечко по въпросаesti написа:И ако водата има памет, то тя ще да е доста избирателна, щом "помни" само размитата хомеопатия в нея, за да "лекува". А разболяващите разтвори не помни ли?
Дали ако на принципа на хомеопатията си размия малко арсеник ще мога да се отърва от полицията ако мъж ми си пийне такава водица?
хубу де - питай мъж си или ми прати диска с платежно нареждане, дето да включиш и за водка за мъж си и за парфюмче за тебеvyara написа:Мъжа ми го изтегли отнякъде.ELBI написа:няма задължителни неща в живота...освен да се живее.vyara написа:Така е, така е. Щом си гледала, защо изобщо питаш. Това поне го доказаха научно. Водата просто е най-яркия пример.
Ала ме заинтригува - дай линк или нещо ... или направо дай дискАз съм от онези - останалите 2-3, дето просташки и напълно безотговорно не са гледли този филм... но бих го зърнал
Mi to ти от най-длъбоката структура пиеш, какво искаш повече?Капинчо написа:
Не ми се вярват тия с паметта на водата и захарчето под възглавницата (щото то нали било на кристали и дъра-дъра-дъра). Па и да и се променя структурата, какво ме грее мен дето пия вода от Искъро.
Във филма казаха, че: ""...Ваша галава е пълна с вода,Капинчо написа:Виж с мислите си можем да променяме много неща, ама аз лично още мене си не съм успял да променя (а колко много има за променяне) та ще се занимавам с водата.
всъщност в нея няма нищо особено, освен водата" :))), така че ако искаш да се променяш, требе първо Искъро
да почнеш да изучаваш, всичко по реда си.
че от това по-добра структура къде?Капинчо написа:Опитай да структурираш водка. Сигурно ефектът ще е по-голям.
пиеш и веднага духът се отделя от тялото
то йогите колко години тренират, за да го постигнат:lol:
endrofini написа:Вчера гледах "Великата тайна на водата" и този научно-популярен филм ме шокира.
ти сериозно ли?
дай линк, торент, али бали.. глей ква си... мразя да се напъвам, когато има решение на една ръка разстояние...vyara написа:Няма да ме залъжеш с парфюмче.ELBI написа: хубу де - питай мъж си или ми прати диска с платежно нареждане, дето да включиш и за водка за мъж си и за парфюмче за тебеАз ти казвам, че си заслужава да се напънеш да си го намериш сам.
некъф друг бартер?
То си е казано във филма. Ние сме едни консуматори на информация по-скоро. Ето, виж Док, много е умна, но е представителка на традиционната медицина и няма да се върже лесно.endrofini написа:За да чуя какво ще кажете вие, а тука сте все умни главициvyara написа:Така е, така е. Щом си гледала, защо изобщо питаш.
Ти си решаваш в какво да вярваш и кое да съществува или не за теб. "Наблюдателят" осмисля битието и го твори.
няма да сториш едно добро да го гледам по-скоро този филм... това няма да сторишvyara написа:Тц. Няма да върша твоята работа.ELBI написа: дай линк, торент, али бали.. глей ква си... мразя да се напъвам, когато има решение на една ръка разстояние...
некъф друг бартер?
да дойде Куида, ще го питам и него... намерих го в един торент, но май ще е дълго, бавно сваляне...
esti написа:И ако водата има памет, то тя ще да е доста избирателна, щом "помни" само размитата хомеопатия в нея, за да "лекува". А разболяващите разтвори не помни ли?
Дали ако на принципа на хомеопатията си размия малко арсеник ще мога да се отърва от полицията ако мъж ми си пийне такава водица?
Iskaш да трепеш мъжа си ли?
Зависи с какви мисли си конструирала арсениевата вода, преди той да пие.
От разболяващите разтвори може би няма никакъв смисъл, та то останало ли е нещо от тях?
А къде може да се намери вода без памет?ELBI написа:напротив - мъж ти ще се научи да порка арсеник... казват, че Разпутин така бил свикнал на цианкалий, ала не знам дали е истина... все пак е забавна теория/твърдение. Може Кента да каже нещо повечко по въпросаesti написа:И ако водата има памет, то тя ще да е доста избирателна, щом "помни" само размитата хомеопатия в нея, за да "лекува". А разболяващите разтвори не помни ли?
Чиста девствена водица?
Щото ако няма такава, то егати екшъна ще настане ако тази натрупана водна памет започни да ни въздейства.
много ми се иска да напиша:vyara написа:То си е казано във филма. Ние сме едни консуматори на информация по-скоро. Ето, виж Док, много е умна, но е представителка на традиционната медицина и няма да се върже лесно.endrofini написа:За да чуя какво ще кажете вие, а тука сте все умни главициvyara написа:Така е, така е. Щом си гледала, защо изобщо питаш.
Ти си решаваш в какво да вярваш и кое да съществува или не за теб. "Наблюдателят" осмисля битието и го твори.
следващия път,,когато някой от тези с водата се разболее,моля да не ходи в спешното или при доктор ,ами да си сложи една бучка захар под възглавницата
щото ми е писнало да се занимавам с попуумни много знаещи,които като заумират пак в болницата цъфват и очакват чудеса...
та толкова.
Не се гневи, де. Има си фини енергетики, които си съществуват така и така.doktorka написа:
много ми се иска да напиша:
следващия път,,когато някой от тези с водата се разболее,моля да не ходи в спешното или при доктор ,ами да си сложи една бучка захар под възглавницата
щото ми е писнало да се занимавам с попуумни много знаещи,които като заумират пак в болницата цъфват и очакват чудеса...
та толкова.
Кой пък отрича силата на медицината.
Сестро, в тази тема съм плътно с теб!doktorka написа:
много ми се иска да напиша:
та толкова.
Не се гневи, де. Има си фини енергетики, които си съществуват така и така.
Кой пък отрича силата на медицината.[/quote]
ма не се гневя...
само дето тези енерг-етики са много по привлекателни когато иде реч за секс например...
а не за хомеопатия и ле1ебни води и други такива ...
виж,ако ми кажеш...секс във вода е мноооого гот...
отма се съгласявам...

Кой пък отрича силата на медицината.[/quote]
ма не се гневя...
само дето тези енерг-етики са много по привлекателни когато иде реч за секс например...
отма се съгласявам...
бе не знам, но ако случайно си - you are not the only one...esti написа:Значи аз съм дебил.ELBI написа:въздейства - винаги. Ала много слабо :)
забравих да кажа, че има дебили (хора с висок праг на въздействие - да не кажеш, че не знам термини), над които не въздейства
Aз вярвам във всичко, стига да звучи колкото може по-невероятноdoktorka написа:
ти сериозно ли?
освен, ако не си облечен в скафандър или туристическа екипировка...doktorka написа:Не се гневи, де. Има си фини енергетики, които си съществуват така и така.
ма не се гневя...
отма се съгласявам...
Така е, ако нещо звучи реалистично и логично, не се налага да вярваш в него.endrofini написа:
Aз вярвам във всичко, стига да звучи колкото може по-невероятно
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Ако го възприемаш като "филм" нищо чудно да ти изглежда тъпМарвин написа:По-тъп от този филм не съм гледал...vyara написа:Този още не съм, но ще, ще...frisky lioness написа: както и
"The SECRET"
П.П. Сещам се само за един по -тъп: български "Пътеката". В него за 90 минути се появяваха едни крака, лапи, копита тям подобни, преминаващи по една пътека в гората...
Тук става дума за философия, начин на мислене, сходен, да не кажа и един и същ с това, за което се говори във филма за водата

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
е аз имах на ум - гол във ванатаELBI написа:освен, ако не си облечен в скафандър или туристическа екипировка...doktorka написа:Не се гневи, де. Има си фини енергетики, които си съществуват така и така.
ма не се гневя...
отма се съгласявам...
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Има го в колибката, ако това място още е живо. Там има супер филмчетаELBI написа:хубу де - питай мъж си или ми прати диска с платежно нареждане, дето да включиш и за водка за мъж си и за парфюмче за тебеvyara написа:Мъжа ми го изтегли отнякъде.ELBI написа:няма задължителни неща в живота...освен да се живее.vyara написа:Така е, така е. Щом си гледала, защо изобщо питаш. Това поне го доказаха научно. Водата просто е най-яркия пример.