Ех, село, ех кеф,
-
Дядо Капинчо
все се чудя дали мога да живея на село
миналата година ходихме за няколко дни в Копривщица (не че е село де), толкова беше красиво, спокойно, коне, поляни, е, имаше и тъпотиите от големия град, но ако искаш можеш да ги избегнеш; тогава ми се искаше да остана там, да се пробвам половин година поне да се откъсна, нали ми трябва само компютър и нет, мога да работя откъдето си поискам...но за децата не е удачен избор, а ако някога остана, дали пък няма да лудна... всички харесваме селото, но да отидем за 2-3 дни, после ни влече обратно пак...
миналата година ходихме за няколко дни в Копривщица (не че е село де), толкова беше красиво, спокойно, коне, поляни, е, имаше и тъпотиите от големия град, но ако искаш можеш да ги избегнеш; тогава ми се искаше да остана там, да се пробвам половин година поне да се откъсна, нали ми трябва само компютър и нет, мога да работя откъдето си поискам...но за децата не е удачен избор, а ако някога остана, дали пък няма да лудна... всички харесваме селото, но да отидем за 2-3 дни, после ни влече обратно пак...
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
ние ходихме преди 2 години там - беше разкошно. И яздихме кончета до някакви местности там... Лятото е така хубаво там...latrevw написа:все се чудя дали мога да живея на село
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
-
Дядо Капинчо
Какво се обясняваш пък ти. Нашето село е мъничко, я има, я няма сто човека. Е, затова пък има англичани и тоКапинчо написа:......
Аз бих живяла там, ако имах малко повече удобства и финансовата възможност да пътувам всеки ден до града.
Мнението ми за теб не пречи да си говорим.Капинчо написа:
Esti, знам (предполагам) какво е мнението ти за мен, но ще си позволя да се опитам да те убедя, че има село и село.
Освен това аз и преди съм ти казвала, че не те харесвам само в случаите, когато се правиш на щипана госпожица и кокетничиш.
Иначе няма нищо против ако си говорим нормално и без подмятания, че си едва ли не репресиран от нас....или част от нас.
Но сега темата е друга.
За Априлци, особено за къщичка извън населеното място и близо до гората хич няма да се налага да ме навиваш.Не те навивам за Априлци - нямам интерес от повече преселници:winkw:, но тук е наистина зелено, тихо и едновременно диво и култивирано.
Аз не харесвам типичните села - за курортни селища е друго.
Но и там предпочитам само да си изкарам почивката, не и да живея за постоянно.
Всеки луд с номера си, нали?
Абе кво се обясняваш и ти сега.vyara написа:Какво се обясняваш пък ти. Нашето село е мъничко, я има, я няма сто човека. Е, затова пък има англичани и тоКапинчо написа:....... Но пък няма цигани и прочие тъмни субекти. Тихо, красиво място, но само за който има очи.
Аз бих живяла там, ако имах малко повече удобства и финансовата възможност да пътувам всеки ден до града.
Баш си е арно на село! И звуците и ароматите (дето оформят атмосферата) са просто едеални!esti написа:Аз не съм от "всички" - обичам природата, поляните, горите, но не и селата.latrevw написа:... всички харесваме селото...
Подтискащо ми действа селската обстановка, атмосфера, аромати, звуци.....бррр!
Кое му е подтискащото бе, кака? На запад му викаме екологично чисто! То повечето сме от селата, ама...
То заради такива, като теб, дето се стискат и си давам мнението само ако им го искат има дни във форума, които са, като след ядрен взрив.vyara написа:Ми аз един път по-рано писах мнение и после не го пратих. Викам си, кой пък ме пита къде и какво искам. Ама ся на, намерих повод пак да си го напиша.esti написа: Абе кво се обясняваш и ти сега.
Ми кво пък!
Пиши ма, хич да не ти пука!
Съгласна съм - баш си е арно на село......но не за мен.leonsio написа:Баш си е арно на село! И звуците и ароматите (дето оформят атмосферата) са просто едеални!esti написа:Аз не съм от "всички" - обичам природата, поляните, горите, но не и селата.latrevw написа:... всички харесваме селото...
Кое му е подтискащото бе, кака? На запад му викаме екологично чисто! То повечето сме от селата, ама...
Ти жив ли си бе Лео?
-
Дядо Капинчо
Сигурна съм, че тези, които ценят този тип усещания са те разбрали прекрасно - дори и аз те разбрах въпреки, че на мен тази красота не ми е по сърце.Капинчо написа:
Искаше ми се само да ви предам някак си тази красота, която виждат очите ми и чуват ушите ми, но езикът не ми стига за това. Дори снимките не могат да се доближат до реалността.
-
Дядо Капинчо
Ааа, жив, жив!esti написа:Съгласна съм - баш си е арно на село......но не за мен.leonsio написа:Баш си е арно на село! И звуците и ароматите (дето оформят атмосферата) са просто едеални!esti написа:Аз не съм от "всички" - обичам природата, поляните, горите, но не и селата.latrevw написа:... всички харесваме селото...
Ти жив ли си бе Лео?
Ти как си?
Ааа, ще, ще! Па ако не се самонасочи, женичката ще помогне! (бъзикам се, да не се вържеш)Капинчо написа:Искаше ми се само да ви предам някак си тази красота, която виждат очите ми и чуват ушите ми, но езикът не ми стига за това. Дори снимките не могат да се доближат до реалността.esti написа:
Но и там предпочитам само да си изкарам почивката, не и да живея за постоянно.
За постоянното живеене е различно. Аз самия още не мога да преценя дали ще мога да живея тук, какъвто съм увреден от динамиката в София, от работата си, която ме е научила да живея в клипове от по няколко минути, и да пренасочвам вниманието си от задача на задача, няколко пъти в час.
Дори сега, понеже за разлика от всички други идвания, сме сами с женичката, ми е нещо като тест.
Предполагам, че с годините съотношението динамика-спокойствие ще накланя все повече към спокойствието, нещата ще се самонасочат. Но човек никога не знае, нали.
-
Дядо Капинчо
Какво да разкажа за себе си... От многобройните ми положителни качества, ярко изпъква скромността! За нея мога да говоря с часове!vyara написа:Ето пак.leonsio написа: А, че кво да му държа на тоз мъж! На запад не е модерно да се говори като мъж. Просташко е някак
Разкажи за себе си, че да ти повярвам най-накрая. Моля ти се. Много искам да ти повярвам, а ти ми пречиш.
Сериозно!
А на млади години му казвахме френско произношение на хремавото говорене! Ама тогава щото бяхме франкофони...doktorka написа:носовото е британско..esti написа:Говоря с американско произношение - носово.leonsio написа:
Ааа, жив, жив!
Ти как си?
Иначе съм ок.
американците не им стига акъла до толкова...
кажи им бе Леонсио!
Не ме набутвай ти в сложни размисли да ме объркваш.esti написа:Ама то на мъж вярва ли се?vyara написа: Ето пак.
Разкажи за себе си, че да ти повярвам най-накрая. Моля ти се. Много искам да ти повярвам, а ти ми пречиш.
Сериозно!
Това не става ли за доказателство
Ми на жена вярва ли се? Ако да, той жена ли е все пак? Ако не, значи е мъж, така ли, ама нали условието е да е жена, която лъже.
Видя ли, сложно става.
Ти да не си му... братовчедка нещо, а?
Ми кажи възраст, местоположение и секс, това поне. То е като добър ден, дето се вика. Можеш да кажеш дали си женен, с деца или без. Ей такива работи. А можеш и да излъжеш. Но тогава ще разбераааааleonsio написа: Какво да разкажа за себе си... От многобройните ми положителни качества, ярко изпъква скромността! За нея мога да говоря с часове!
Една точка, че не лъжеш, която ти се отнема, защото не си съвсем открит.
Аааа, по-добре, че не ми е! Щото инак щях лесно да се избавя от греховните мисли, сега не мога...vyara написа:Не ме набутвай ти в сложни размисли да ме объркваш.esti написа:Ама то на мъж вярва ли се?vyara написа: Ето пак.
Сериозно!
Това не става ли за доказателство
Ми на жена вярва ли се? Ако да, той жена ли е все пак? Ако не, значи е мъж, така ли, ама нали условието е да е жена, която лъже.
Видя ли, сложно става.
Ти да не си му... братовчедка нещо, а?Че го защитаваш.
Нека меее бооолиии!!!
-
Дядо Капинчо
Не беееее, аз теб защитавам от мъките на съмнението и любопитството.vyara написа: Не ме набутвай ти в сложни размисли да ме объркваш.
Видя ли, сложно става.
Ти да не си му... братовчедка нещо, а?Че го защитаваш.
А той/тя дали е той или тя, ще си проличи - дай му/и време да се изяви.