Велики?
-
Дядо Капинчо
аз не виждам връзката между мнението и цитита на Вяра
иначе май и аз съм склонна да мисля като теб
даже онзи ден изчетох първия брой на Еуропео-то, който е посветен на най-богатите хора.
обявяват ги за велики и гениални, повечето от тях, въпреки че ги описват като нечестни, разгулни, егоисти и т.н. Четох и се чудех къде тук е гениалността? Значи ако направя 1 милиард и мен ще ме пишат за гениална, ами не мога да се съглася пък
иначе май и аз съм склонна да мисля като теб
даже онзи ден изчетох първия брой на Еуропео-то, който е посветен на най-богатите хора.
обявяват ги за велики и гениални, повечето от тях, въпреки че ги описват като нечестни, разгулни, егоисти и т.н. Четох и се чудех къде тук е гениалността? Значи ако направя 1 милиард и мен ще ме пишат за гениална, ами не мога да се съглася пък
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
идеята ми беше, че някак от списанието лъхаше донякъде възхищение,т.е. четете и се учете, а всъщност написаното в голяма степен мен лично ме отблъснаRemmivs написа:за да разбереш един велик човек трябва да си поне толкова велик и ти
същото важи и за гениалността
явно съм много далеч от гениалността
не че не си го знам де, ама Сър, може ли така директно сега
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Re: Велики?
Ми щом има определение, като "зъл гений" значи, за да е велик някой не е задължително да е в нещо добро.
"също като рака са успели да обсебят милиони клетки (хора) и да унищожат още повече."
Това не всеки го може, следователно вероятно такива хора също са велики, но с отрицателен заряд.
"също като рака са успели да обсебят милиони клетки (хора) и да унищожат още повече."
Това не всеки го може, следователно вероятно такива хора също са велики, но с отрицателен заряд.
-
Дядо Капинчо
-
Дядо Капинчо
има много други думиКапинчо написа: Та сега си мисля, че трябва да има друга дума, вместо велик, за тези с отрицателния заряд. В по-дребен мащаб разговорът може да върви и за Азис.
обаче "велик" е най-точната
защото кой може да прецени с какъв знак е зарядът?
just perfect
Искаш да кажеш, че акъла ми е, като на десетокласничка?Капинчо написа:
В десети клас имах публична защита на реферат на тема "Великите личности".
........
Обосновката ми беше като твоята.
Мчи кво му е на Азис, а?? И той беше в стотицата на великите българи..Капинчо написа: В по-дребен мащаб разговорът може да върви и за Азис.
П.П. Снощи беше много сладичък
След като са успели да увлекат толкова хора след себе си и да им повлияят, във всички случаи не са се побирали в рамките на нормалните хора (каквото и да значи това).Капинчо написа:
Велик ли е Наполеон, а Хитлер, а Мао? За мен те са ракови образувания в тялото на човечеството и също като рака са успели да обсебят милиони клетки (хора) и да унищожат още повече.
Има и велики в злото - няма какво да се лъжем.
Другата посока на разговор е дали злото от наша гледна точка е зло и от тяхна.
Panta rhei...
-
Дядо Капинчо
-
Дядо Капинчо
Аз точно, като комплимент го приех.Капинчо написа:
Ми аз, както съм споменавал вече, бях най-интелигентен в десети клас. Оттогава само прогресивно затъпявам.
Та това си е жив комплимент. Ще черпиш една кола (кОла, не колА).
Но за черпене.....аре ся....ти си джентълмен, не си за една кОла, нито за една колА.
Мда, ставам с него, лягам с негоКапинчо написа: Хименно! Знам, че ти е любимец. Дали има нещо общо с бебешкото дупе, което е един от центровете на ежедневието ти сега?:blum:
П.П. Само да вметна, че според едни последни нАучни изследвания майките са по-умни от останалите, щото нещо там в мозъка се произвеждало по-бурно
-
Дядо Капинчо
Бих казала това за различните. Но не знам има ли "велики". Замислих се. Всичко е относително. Този, който е велик за теб, може да е обикновен за друг. Не е хубаво да поставяш някого под себе си, но е също толкова зле ти да се поставяш под друг. Това е изкривяване.Quid написа:великите се раждат велики ,живеят като велики и умират велики
и си остават великани
тва е
другото е словоред,краснопис и т.н.
Не ти го говоря лично на теб, а само се хващам за думите ти.
Аз се замислих за друго. Понеже въс всеки има от всичко. Във всеки има някои по-изразени заложби. Докога е... редно/нормално/търпимо/не мога да намеря подходящата дума да развивате тези дадености? Ако човек се концентрира целия в дадена посока, може да постигне големи... величини
Понякога не мога да направя разлика между човека и егото му. Защото тези неща са нужни на егото. Но не са нужни на Вселената. Или са? Нужно ли е да достигаме до края на всеки потенциал? Докъде е вдъхновението? До къде техниката и чистото умение. Не се ли дават някои неща свише? Като вдъхновение. Защото потенциал дреме у всеки. Кога вибрираш на една честота с Вселената....
И стигам пак до мисълта, че не е толкова важно какво правиш, важното е КАК.
latrevw написа: идеята ми беше, че някак от списанието лъхаше донякъде възхищение,т.е. четете и се учете, а всъщност написаното в голяма степен мен лично ме отблъсна
явно съм много далеч от гениалността
не че не си го знам де, ама Сър, може ли така директно сега
говорех на Капинчо, т.е. въобще, не на Вас Лейди Латрев
Чакай сега, бъркаш амбицията с харизмата, орисията...vyara написа:
Аз се замислих за друго. Понеже въс всеки има от всичко. Във всеки има някои по-изразени заложби. Докога е... редно/нормално/търпимо/не мога да намеря подходящата дума да развивате тези дадености? Ако човек се концентрира целия в дадена посока, може да постигне големи... величини, в известен смисъл да стане велик. Но на кого е нужно това. Това е всъщност дълбоката ми идея. Кому е нужно изобщо да доказваш, показваш и развиваш? Ето на, като насърчавах Грийн, се замислих. Защо, за Бога трябва да го карам да развива таланта си. Ми аз и така го харесвам. А и той най-вероятно си е добре така. Може той да стане прочут, да напише много и хубави книги. Е и? Какво от това?
Понякога не мога да направя разлика между човека и егото му. Защото тези неща са нужни на егото. Но не са нужни на Вселената. Или са? Нужно ли е да достигаме до края на всеки потенциал? Докъде е вдъхновението? До къде техниката и чистото умение. Не се ли дават някои неща свише? Като вдъхновение. Защото потенциал дреме у всеки. Кога вибрираш на една честота с Вселената....
И стигам пак до мисълта, че не е толкова важно какво правиш, важното е КАК.
Който си има маята и се е родил велик и хич да не се напъва пак ще се открои.
Великите ги движат други сили.
Не ги бъркам точно. Ще ми се даа мога да ги разгранича, но едва ли е толкова просто.esti написа: Чакай сега, бъркаш амбицията с харизмата, орисията...
Всеки си има мая.
Тези сили... За какви всъщност сили си мислиш точно?
-
Дядо Капинчо
ние сме вселената, която гледа сама към себе сиvyara написа:Не ги бъркам точно. Ще ми се даа мога да ги разгранича, но едва ли е толкова просто.esti написа: Чакай сега, бъркаш амбицията с харизмата, орисията...
Всеки си има мая.
Тези сили... За какви всъщност сили си мислиш точно?
ние сме велики
всички до един
останалото е, прощавайте, Лейди Бийд, просто ПР
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
А, те там е поантата! Злото като начин да осъзнаеш доброто. И обратното. Макар, че ме е яд да го кажа, Маркс е бил прав (или Енгелс беше?) - единство и борба на противоположностите! Но то май и в Библията има писано по въпроса. Велика книга!:-)Мнемозина написа:След като са успели да увлекат толкова хора след себе си и да им повлияят, във всички случаи не са се побирали в рамките на нормалните хора (каквото и да значи това).Капинчо написа:
Велик ли е Наполеон, а Хитлер, а Мао? За мен те са ракови образувания в тялото на човечеството и също като рака са успели да обсебят милиони клетки (хора) и да унищожат още повече.
Има и велики в злото - няма какво да се лъжем.
Другата посока на разговор е дали злото от наша гледна точка е зло и от тяхна.
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
рем имаше предвид, че всеки, като част от вселената и нейното съвършенство сам по себе си е велик.Quid написа:не е гот да не признаваме великаните
щото тия копеленца ни гледат от небето
иначе си има планктон. и верно, прав си, че не е хубаво да му се напомня, щот ше вземе да се избеси. и тогава кой ше го яде целия тоя ориз?!?!?
just perfect