Йога

Все същите
esti

Йога

Мнение от esti »

От известно време във фитнеса има курс по йога.
Кофти е това, че във времето на тяхното занимание залата се затваря за 1 час, защото медитирали и им трябва концентрация, а тракането на железата ги разсейвало.
Няма лошо де, плащат си хората.
Имах възможност да си поговоря с човека, който води курса.
Неопределима възраст, буйна растителност по лицето, висок, много слаб...
Поговорихме не повече от 10 мин. а още на 3-тата вече ми биеха камбани в главата, че на този яко му хлопат всички дъски....или чакри бяха.:P
М....сори. Ако има почитатели на йога да не се обиждат.Просто споделям впечатления от конкретен човек. Той може да е мръднал от друго, не от йогата. А може и аз нещо.....:D
От чисто любопитство няколко пъти надникнах тайничко да видя, какво правят, какво си говорят....
Уверих се, че не е за мен тази работа. Отделяли си духа от тялото и....абе все неща, които са много далече от земната ми практична натура.
Пък и божества разни намесват - още по-далечни и трудносмилаеми за мен неща.
Въпреки това, веднъж отидох на пилатес, пак от любопитство. В пилатеса има доста неща заимствани от йога, но поне се набляга само на физическата част.
Обикновено се води от същите хора, които водят и йога.
Не ми хареса. Натоварването е нищожно.
Айде да не се отплесвам повече...
Исках да ви питам, дали познавате хора отдали се на йога, приели философията, идеите, начина на живот...
Как ви изглеждат ако познавате?
И още един въпрос:
Какво мислите за евентуалното въвеждане на
Паневритмията в училищата?
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Йогата я харесвам като цяло, но сега като се замислям май ми допада като мързелива гимнастика. Просто това, което усещам като проблем с тялото си, най-лесно го оправям с йога.
Иначе... всяко вманиачаване води до хлопане на дъската. Ама знае ли човек, може пък твоят йога да е много по-щастлив от всички нас, взети заедно. Около мен - не в съвсем близкия ми кръг - има един йога, но неговата маниащина е на тема телесно здраве, не смятам, че я е докарал до отделяне на духа от тялото.
Не забравяй, че тук йогата е откъсната от естествената си среда и няма начин да не ни изглежда странно като световъзприемане.

За паневритмията: не бях чула, че смятат да я въвеждат в училищата. Но ако не е подплатена със съответната вяра, това ще си е една ведрина.
Panta rhei...
Аватар
Set
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Set »

Всеки си избира сам Пътя.
Memento mori.
esti

Мнение от esti »

Мнемозина написа:Йогата я харесвам като цяло, но сега като се замислям май ми допада като мързелива гимнастика. Просто това, което усещам като проблем с тялото си, най-лесно го оправям с йога.
Иначе... всяко вманиачаване води до хлопане на дъската. Ама знае ли човек, може пък твоят йога да е много по-щастлив от всички нас, взети заедно. Около мен - не в съвсем близкия ми кръг - има един йога, но неговата маниащина е на тема телесно здраве, не смятам, че я е докарал до отделяне на духа от тялото.
Не забравяй, че тук йогата е откъсната от естествената си среда и няма начин да не ни изглежда странно като световъзприемане.

За паневритмията: не бях чула, че смятат да я въвеждат в училищата. Но ако не е подплатена със съответната вяра, това ще си е една ведрина.
Не знам, дали и колко е щастлив този, но определено не ми хареса искрящия му поглед с който се взираше в мен и си въобразяваше, че ме сканира.
Без никаква връзка с разговора, който водехме се изцепи, че аз мога да родя още 3 деца. И го каза със съответните присвивания на очите, драматични паузи между думите и поклащане на главата в знак на съгласие вероятно с гласовете, които чуваше в момента:lol:
Друго странно нещо беше, когато една докторка, която познавам от залата ми сподели, че много искала да ходи на йога, но се страхувала, защото било много опасно. Тя не била достигнала някакви си там нива, енергии или незнам и аз точно кво и било възможно, когато си отдели духа от тялото, след това да не успее да си го върне.:shock:
И не се шегуваше.
Друга позната също докторка, но вет. ходи няколко пъти при този и каза, че е на път да се откаже, защото след заниманията изпада в нещо, като нервни кризи - цялата треперила и била възбудена, потяла се....
Този им ровичка в мозъците.

За панвритмията и аз не бях чула, но попаднах на едно инфо в друг форум, че църквата била против. Значи вероятно е имало подобна идея.
И все пак, да предположим, че го въведат и то не само, като ведрина - какво мислиш?
Добре ли ще е?
И от каква възраст?
esti

Мнение от esti »

Set написа:Всеки си избира сам Пътя.
А понякога само си мисли, че сам си го е избрал.
Аватар
Set
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Set »

esti написа:
А понякога само си мисли, че сам си го е избрал.
Започвай с йога тогаз:wink:
Memento mori.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

esti написа: Не знам, дали и колко е щастлив този, но определено не ми хареса искрящия му поглед с който се взираше в мен и си въобразяваше, че ме сканира.
Без никаква връзка с разговора, който водехме се изцепи, че аз мога да родя още 3 деца. И го каза със съответните присвивания на очите, драматични паузи между думите и поклащане на главата в знак на съгласие вероятно с гласовете, които чуваше в момента:lol:
Друго странно нещо беше, когато една докторка, която познавам от залата ми сподели, че много искала да ходи на йога, но се страхувала, защото било много опасно. Тя не била достигнала някакви си там нива, енергии или незнам и аз точно кво и било възможно, когато си отдели духа от тялото, след това да не успее да си го върне.:shock:
И не се шегуваше.
Друга позната също докторка, но вет. ходи няколко пъти при този и каза, че е на път да се откаже, защото след заниманията изпада в нещо, като нервни кризи - цялата треперила и била възбудена, потяла се....
Този им ровичка в мозъците.

За панвритмията и аз не бях чула, но попаднах на едно инфо в друг форум, че църквата била против. Значи вероятно е имало подобна идея.
И все пак, да предположим, че го въведат и то не само, като ведрина - какво мислиш?
Добре ли ще е?
И от каква възраст?
Да, ако човек не се чувства добре, като му ровичкат из мозъка, не бива да го допуска. Не забравяй обаче, че има хора, които по този начин намират някаква липсваща им вътрешна опора.

Това с паневритмията колкото повече се замислям, толкова по-абсурдно ми звучи. Дъновистите го правят това на специални (според тях енергийно натоварени) места и такова нещо в класната стая не виждам как ще стане.
Когато се напоявиха сектите тук, там се присламчиха точно разни лабилни хора и направо се зомбираха. Двама мои приятели-семейство, които станаха дъновисти, бяха най-нормални и абсолютно неагресивни. Споделяха това само при питане и искане на разяснение, ходеха си по сбирките им на Рила (май още ходят, скоро не съм ги чувала) и отказваха да ядат месо.
Иначе поведението им не се промени значително.
Може би затова от всички подобни увлечения най-добре настроена съм точно към дъновистите.
Но паневритмия без знанието и вярата, която те имат - направо е смешно. В смисъл, няма да е паневритмия.
Panta rhei...
Аватар
woman eur

Re: Йога

Мнение от woman eur »

esti написа:Поговорихме не повече от 10 мин. а още на 3-тата вече ми биеха камбани в главата, че на този яко му хлопат всички дъски....или чакри бяха.:P
...Исках да ви питам, дали познавате хора отдали се на йога
Абе, то на всички ни хлопа по нещо, ама тия с йога-та - ептен.
Аз позванам един, дето така се батиса от тия упражнения, че не може да се оправи - някакви разтегнати мускулни влакна ли, прешлени извадени, хрущяли, мани ... не може да оди като хората ...

Учението на Петър Дънов, доколкото аз съм запозната - съвсем повърхтностно, разбира се - е струва ми се съвсем човеколюбиво, полезно ... Паневритмия не бива ли да се упражнява при подходящ простор - в планината, в Рила, например!?

Във всеки случай Дъновизма помогна много на моя съседка, която навремето остана вдовица с две мънички дечица - бяха на 2 и 3 годинки. Тя започна да ходи на сбирките им, да кани последователи в дома си и някакси се спаси от рухване ...
Изображение
esti

Мнение от esti »

Мнемозина написа:Да, ако човек не се чувства добре, като му ровичкат из мозъка, не бива да го допуска. Не забравяй обаче, че има хора, които по този начин намират някаква липсваща им вътрешна опора.

Това с паневритмията колкото повече се замислям, толкова по-абсурдно ми звучи. Дъновистите го правят това на специални (според тях енергийно натоварени) места и такова нещо в класната стая не виждам как ще стане.
Когато се напоявиха сектите тук, там се присламчиха точно разни лабилни хора и направо се зомбираха. Двама мои приятели-семейство, които станаха дъновисти, бяха най-нормални и абсолютно неагресивни. Споделяха това само при питане и искане на разяснение, ходеха си по сбирките им на Рила (май още ходят, скоро не съм ги чувала) и отказваха да ядат месо.
Иначе поведението им не се промени значително.
Може би затова от всички подобни увлечения най-добре настроена съм точно към дъновистите.
Но паневритмия без знанието и вярата, която те имат - направо е смешно. В смисъл, няма да е паневритмия.
Там е работата, че може би понякога човек се чувства добре, когато му ровичкат в мозъка или просто неосъзнава, че това му вреди.
Един познат някъде на 10-11 годинки се захласнал по Бхагават Гита, чел, чел.....попивал всичко.
И в един момента направил опит за самоубийство. Решил, че няма смисъл да живее.
Може би просто така е разбрал от това, което е чел, че единствената реалност е духовното, а материалното е майа т.е. илюзия.
Не знам...
А човека си е съвсем нормален, приятел ми е - не е лабилен и не създава впечатление, че му липсват някакви вътрешни опори.
Мисълта ми беше, че трябва много да се внимава с подобни учения, когато става дума за неукрепналите още детски психики.
Дори и дъновистите, които и аз намирам за доста умерени, мисля, че нямат място в училищата.
Пък много зависи и от "преподавателя". Има ги всякакви...
esti

Мнение от esti »

woman eur написа:
esti написа:Поговорихме не повече от 10 мин. а още на 3-тата вече ми биеха камбани в главата, че на този яко му хлопат всички дъски....или чакри бяха.:P
...Исках да ви питам, дали познавате хора отдали се на йога
Абе, то на всички ни хлопа по нещо, ама тия с йога-та - ептен.
Аз позванам един, дето така се батиса от тия упражнения, че не може да се оправи - някакви разтегнати мускулни влакна ли, прешлени извадени, хрущяли, мани ... не може да оди като хората ...

Учението на Петър Дънов, доколкото аз съм запозната - съвсем повърхтностно, разбира се - е струва ми се съвсем човеколюбиво, полезно ... Паневритмия не бива ли да се упражнява при подходящ простор - в планината, в Рила, например!?

Във всеки случай Дъновизма помогна много на моя съседка, която навремето остана вдовица с две мънички дечица - бяха на 2 и 3 годинки. Тя започна да ходи на сбирките им, да кани последователи в дома си и някакси се спаси от рухване ...
Точно в такива тежки моменти хората поглеждат и към сектите. Късмет е имала твоята съседка...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

esti написа: Там е работата, че може би понякога човек се чувства добре, когато му ровичкат в мозъка или просто неосъзнава, че това му вреди.
Един познат някъде на 10-11 годинки се захласнал по Бхагават Гита, чел, чел.....попивал всичко.
И в един момента направил опит за самоубийство. Решил, че няма смисъл да живее.
Може би просто така е разбрал от това, което е чел, че единствената реалност е духовното, а материалното е майа т.е. илюзия.
Не знам...
А човека си е съвсем нормален, приятел ми е - не е лабилен и не създава впечатление, че му липсват някакви вътрешни опори.
Мисълта ми беше, че трябва много да се внимава с подобни учения, когато става дума за неукрепналите още детски психики.
Много е сложно. Почти невъзможно е да знаеш какво точно става в главата и душата на един човек, колкото и да си близък с него.
Странно е - човек се лепва към учение, което му дава някаква сигурност обикновено, а твоят приятел така е обърнал нещата...
esti написа:Дори и дъновистите, които и аз намирам за доста умерени, мисля, че нямат място в училищата.
За дъновистите можеш да бъдеш абсолютно спокойна. Нямат никакви шансове да бъдат въведени в училищата. Църквата няма да ги допусне, а те не са достатъчно агресивни, за да се борят за това. Аз също не познавам добре учението им, но точно неагресивността и толерантността им ми харесва.
Panta rhei...
esti

Мнение от esti »

Мнемозина написа:Много е сложно. Почти невъзможно е да знаеш какво точно става в главата и душата на един човек, колкото и да си близък с него.
Странно е - човек се лепва към учение, което му дава някаква сигурност обикновено, а твоят приятел така е обърнал нещата...
esti написа:Дори и дъновистите, които и аз намирам за доста умерени, мисля, че нямат място в училищата.
За дъновистите можеш да бъдеш абсолютно спокойна. Нямат никакви шансове да бъдат въведени в училищата. Църквата няма да ги допусне, а те не са достатъчно агресивни, за да се борят за това. Аз също не познавам добре учението им, но точно неагресивността и толерантността им ми харесва.
Така е, сложно е и невъзможно да се разбере, какво става в чужда глава, а понякога и в собствената :wink:
Човека за когото говоря, сега просто ми изглежда така, както го описах - нормален и стабилен, но какъв точно е той си знае. Евентуално.
Аз повече мислех за възрастта на която е чел...
Вероятно ако в по-зряла възраст беше прочел за Майа, нямаше да си мисли за самоубийство.
Кой знае..
И пак да кажа - против съм в учлищата да се въвеждат подобни учения.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

esti написа: И пак да кажа - против съм в учлищата да се въвеждат подобни учения.
Аз не съм много въодушевена и от евентуалното въвеждане на вероучение.
Виж, ако решат да ги учат на история на религиИТЕ, или митологиите, ще съм много по-доволна.
Познанието за различни религии е познание за различните хора. А и дава по-широк поглед и възможност за избор, ако щеш.

Ама тя затова не върви държавата, щото никой не ме пита мене... :D
Panta rhei...
Аватар
Set
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Set »

esti написа: Кой знае..
А кои да се въведат?

Сещам се за "тъмните християнски епохи" и забранените знания.

Пробивите в медицината забранени в името на страданието.

Т.е. против съм да се въвежда вероучение по древна трактовка.

Себеунизяване и вяра че си се родил грешен.

П.с. Йогата (като статична медитация) и БИ (като динамична) идват от Европа. Азиатците само вкарват свои рамки.
Memento mori.
esti

Мнение от esti »

Мнемозина написа:
esti написа: И пак да кажа - против съм в учлищата да се въвеждат подобни учения.
Виж, ако решат да ги учат на история на религиИТЕ, или митологиите, ще съм много по-доволна.
Познанието за различни религии е познание за различните хора. А и дава по-широк поглед и възможност за избор, ако щеш.

Подписвам се под това, което казваш.
А под първото и най-вече под последното изречение се подписвам 2 пъти!:D
esti

Мнение от esti »

Set написа:
esti написа: Кой знае..
А кои да се въведат?

Сещам се за "тъмните християнски епохи" и забранените знания.

Пробивите в медицината забранени в името на страданието.

Т.е. против съм да се въвежда вероучение по древна трактовка.

Себеунизяване и вяра че си се родил грешен.

П.с. Йогата (като статична медитация) и БИ (като динамична) идват от Европа. Азиатците само вкарват свои рамки.
Отде да знам кои да въведат:D
Знам само против кои съм, а те ако искат да предлагат учения, а аз само ще казвам "това - да, това - не":wink:
И да са свободноизбираеми. Не задължителни.
Аватар
Set
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Set »

esti написа:
Знам само против кои съм, а те ако искат да предлагат учения, а аз само ще казвам "това - да, това - не":wink:
Хехе:wink:

Щото е лесно да се критикува, за това:wink:

Аз пък съм радетел за свободния софт и свободната любов :blum:
Memento mori.
Аватар
woman eur

Мнение от woman eur »

esti написа:Отде да знам кои да въведат:D
А защо изобщо трябва да има учения !?
Не са ли достатъчни християнските норми - Не кради, Не лъжи, и пр. !?
За здравето - психическо - на децата, пък и нашто!?

Защо да вкарваме децата си в отвлечени представи за материалното и друховното, обвързани с религиозни догми и вярвания !?
Изображение
esti

Мнение от esti »

Set написа:
esti написа:
Хехе:wink:

Щото е лесно да се критикува, за това:wink:

Аз пък съм радетел за свободния софт и свободната любов :blum:
Да, лесно е, но пък и не ми е работа аз да правя учебната програма. Има си хора учени, дето тва им е работата.
Моята работа е, като родител да внимавам с какво пълнят главата на детето ми.
Предпочитам да е със свободна любов, щото ако залитне, винаги може да стане...коафьор.
Да не би да си живеят зле?:P
esti

Мнение от esti »

woman eur написа:
esti написа:Отде да знам кои да въведат:D
А защо изобщо трябва да има учения !?
Не са ли достатъчни християнските норми - Не кради, Не лъжи, и пр. !?
За здравето - психическо - на децата, пък и нашто!?

Защо да вкарваме децата си в отвлечени представи за материалното и друховното, обвързани с религиозни догми и вярвания !?
Ми анджък де!:D
И аз тва се чудя.
Аватар
Set
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Set »

esti написа: Да, лесно е, но пък и не ми е работа аз да правя учебната програма. Има си хора учени, дето тва им е работата.
Моята работа е, като родител да внимавам с какво пълнят главата на детето ми.
Предпочитам да е със свободна любов, щото ако залитне, винаги може да стане...коафьор.
Да не би да си живеят зле?:P
Абе ти големи свободи делегираш:eek::lol:

ТихУ, тихУ, че ги имам двама:?
Memento mori.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

изчетох темата и питАх сина дали учат такива работи. той казва, че не учат.

Та да Ви питам защо сте поставили таз тема на обсъждане - ще въвеждат някакви нови предмети ли?
Аватар
Set
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Set »

Dark написа:изчетох темата и питАх сина дали учат такива работи. той казва, че не учат.

Та да Ви питам защо сте поставили таз тема на обсъждане - ще въвеждат някакви нови предмети ли?
Говори се.
Memento mori.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Set написа: Говори се.
къде се говори?? в клуб Зочо?

аз съм в родителски комитет и за паневритмии, учения и др.подобни не съм чула :huhthink:

преди няколко години имаше възможност за СИП по религии/богословие, но тъй като нямаше желаещи така и не се сформира група
Аватар
Set
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Set »

Dark написа:

аз съм в родителски комитет и за паневритмии, учения и др.подобни не съм чула :huhthink:

преди няколко години имаше възможност за СИП по религии/богословие, но тъй като нямаше желаещи така и не се сформира група
Цъ, цъ, цъ. И ко прайте в тоз родителски комитет, та не знаете? Слаба комуникация явно с учителския:P

http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=294041

http://education.actualno.com/news_84493.html
Memento mori.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Set написа:
Цъ, цъ, цъ. И ко прайте в тоз родителски комитет, та не знаете? Слаба комуникация явно с учителския:P

Цъ, цъ, цъ - ми сека вечер сме на по ракия и салата у кварталното крЪчме :lol: и бистрим образованието и световните проблеми

много сме задобрели в чешането на езици, равни немаме :lol:

ма на, пропуснЪхме тоз вестник /щото е неинтересен - информираме се от Нощен, Жълт Труд, Шок и Лична драма/

за преди няколко години - опита беше да започне като СИП, ама пълен провал. Сега би могло да стане в случай, че се въведе като задължително, но трудно би било. Само си представете ДПС какъв вой ще нададе

а за разните там бели учения, йога и т.н. няма смисъл и да пиша - фантазни притеснения
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

И всеки луд Номера си...:D
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

esti написа:От известно време във фитнеса има курс по йога.
Кофти е това, че във времето на тяхното занимание залата се затваря за 1 час, защото медитирали и им трябва концентрация, а тракането на железата ги разсейвало.
Поговорихме не повече от 10 мин. а още на 3-тата вече ми биеха камбани в главата, че на този яко му хлопат всички дъски....или чакри бяха.:P
М....сори. Ако има почитатели на йога да не се обиждат.Просто споделям впечатления от конкретен човек. Той може да е мръднал от друго, не от йогата. А може и аз нещо.....:D
От чисто любопитство няколко пъти надникнах тайничко да видя, какво правят, какво си говорят....
Уверих се, че не е за мен тази работа. Отделяли си духа от тялото и....абе все неща, които са много далече от земната ми практична натура.
Въпреки това, веднъж отидох на пилатес, пак от любопитство. В пилатеса има доста неща заимствани от йога, но поне се набляга само на физическата част.
Исках да ви питам, дали познавате хора отдали се на йога, приели философията, идеите, начина на живот...
И още един въпрос:
Абе по принцип е трудно да се прецени кое е първично и кое - вторично. Забелязала съм, че някои хора са пристрастяват по-лесно от други. В случая йога може би дори ги придържа към някаква по-приемлива форма на нормалност. Я си представи че се беше пристрастил към някаква сатанинска секта или наркотици, или въобще - към нещо разрушително.
Преди време имах проблеми с гръбнака и се оправих с някои съвсем прости упражнения от йога - така че имам само добри впечатления.:wink:

За въвеждане на паневритмия не съм чувала, но по принцип съм против въвеждането на вероучение в училищата. Не ми се вижда адекватно.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

esti написа:
Мнемозина написа:

Подписвам се под това, което казваш.
А под първото и най-вече под последното изречение се подписвам 2 пъти!:D
Стига ма, аз иронически го казах това последното! :twisted:
То само туй остана, аз себе си не мога да оправя, пък ако дойдат и за държавата да ме питат, съвсем ще я вапцаме... :lol:
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

И аз съм използвала физическата част на йога и ми се отрази много благотворно. Нямам време обаче да практикувам редовно дори асаните, да не говорим за дишане и медитация.
Йога си е чиста наука. Жалко, че има фанатици и откачалки, които й правят лоша реклама.
Изображение
Аватар
БОЙКО БОРИСОВ

Мнение от БОЙКО БОРИСОВ »

Set написа:
Dark написа:

още преди сто години по мое време се обсъждаше въвеждането на вероучение
тинтири-минтири
вариант за закърпване на нормативите на позакъсали учители, т.е. предмети
твърдо против съм!
да се учи история на религиите е прекрасно, но няма да се учи това
ще е нещо изкривено до неузнаваемост, защото квалифицирани преподаватели не е възможно да го преподават.
за да направи норматив (пълна заплата) учител-богослов трябва да обикаля примерно половината училища в софия
а в горно нанадолнище навярно в периметър от 200-300 км.
понеже това е ясно че няма да стане кака мара и сие ще се преквалифицират от начални даскалици на богословки и ще запълват допълват и отбиват номера доколкото могат
по-големи вреди на християнството не виждам как биха могли да се нанесат
за децата не се тревожа - това ще е час забава или час досада и при всички случаи трайна следа в умовете им няма да остане
ако разбира се не попаднат на незнаеш хем на напорист вероучител-откачалка - тогава може и травми да има

то вместо вероучение в училище по-добре на църква да ги водят и попа там нещо да им каже и свещица да запалят - поне основни неща защо и как се правят в църквата ще научат
пък ако някое усети нещо може и само духовен водач да си търси
Аватар
БОЙКО БОРИСОВ

Мнение от БОЙКО БОРИСОВ »

И още един въпрос:
да, познавам. странни хора са, различни.
затруднявам се в определени моменти да общвам с тях, но в същото време ми е приятно.
имах една съседка, заедно мигрирахме в софия и скоро я срещнах - много напреднала в йогата. За физическите упражнения само говорихме, но понеже я познавам и ми беше близка съм сигурна че и на духовно ниво нищо не се е променило за нея - тя си беше йога и без физически упражнения. Изключително дисциплиниран и скромен човек. След всяка среща с нея съм почти стресирана - истински извънземен.
Изглежда съм станала цинична, защото ме шокират наистина добродетелни и чисти хора. Цялятя ми сграда увереност че такова животно няма се срутва за секунди, просто защото има.
Но йогата в този случай абсолютно нищо общо няма. Весито си беше и щеше да си е такава с каквото и учение да се беше заела.

Не е такъв случая с други познати. Те ме провокират, имали сме сходни изживявания, но аскетизма (физически или материален) винаги ме е отблъсквал. Духовното не ми е ценност и не съм склонна на жертви, а това е необходимо условие за което и да е учение - да преодоляваш себе си, желанията и навиците си, да си свободен.
От моята камбанария са самотници и егоисти и най-важното не умеят - да служат на някой.
І

Мнение от І »

Ами имам удоволствието да познавам едно красиво и безкрайно интелигентно момиче, вечно усмихнато и с тъмни дълбоки очи, в които можеш да се удавиш. Надавам се да не се сърди ако случайно намери снимката си в моя пост..., но без нея моето мнение щеше да е дупка в космоса. Има собствен бизнес и доколкото съм успял да хвана от кратките ни разговори, яснота за целите и радостите в живота. На такъв човек бих поверил и обучението на децата си в училище.
Иначе всяка идеология, поднесена по неподходящ начин, би създала проблеми не само от ментално естество, но и от социопатично. Едва ли е подходящо на манечки неоформени мозъци да им се налива било то християнство, конфуцизъм, юдейство или ако щете комунизъм...все идейни идеали, с просмукани от домогвания за власт над тълпата подплънки. Религията- наркотика и упованието на масите.
Всяка религия /идеал/, би следвало да се поднася леко и разбираемо с непреходните човешки ценности, която тя носи в момент, когато слушателя ще има капацитета да я разбере. В нашата страна, тази възраст е условното пълнолетие. Всяко друго, на мен поне ми се вижда като опит за модулация. И ако някой иска да разбере и тази следваща гледна точка..., е воала. Преди това...нц. Ама ГОЛЯМО НЦ.

http://lh3.google.com/image/kol.vaje/RO ... imgmax=512

Покрай айкидото и аз тренирах некви йогийски тинтириминтири. Но духовното беше застъпено само колкото нашата държавна доктрина за разбирателство и ненападение към съседите на отбранителната ни политика. И ми беше поднесено в понятна възраст, без особени натъртвания върху определени догми. Така аз можех да преценя доколко да приема или отхвърля.
Да. Полезно е. Стига да не надхвърляме нормата дето един древен аптекар е определил.. :lol:
"Няма отрови. Има само концентрация!" :D
Въпреки, че концентрацията за определено "телесно тегло" също е различна...аз се напивам от литър, Ести от 50 грама... :wink:
Но като се сбереме да пиеме /някога/ и двамата ще си знаем разумните граници. :D Ей в това е разковничето.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Йога - да.

Мнение от Remmivs »

Фанатизъм - не. Всъщност, двете заедно са оксиморон.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Ей, ч! Аз обикновенно много знам, бе. Сега защо съм единствения, който хал хабер си няма каква манджа е тая паневритмия?
Светнете другарчето!
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Green Light написа:Ей, ч! Аз обикновенно много знам, бе. Сега защо съм единствения, който хал хабер си няма каква манджа е тая паневритмия?
Светнете другарчето!
Ей ти набързо да прочетеш, пък ще разказвам повече друг път (дядо ми беше йога и последовател на Дънов. Изчела съм всички книги, тайно, в мазето, щото преди години.... На 70 години качваше Черни връх като за "добър ден")

паневритмия]паневритмия

П.П. Да ме прощава Ести, но това, което е писала са пълни глупости:evil:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

4avdar4e написа:
Green Light написа:Ей, ч! Аз обикновенно много знам, бе. Сега защо съм единствения, който хал хабер си няма каква манджа е тая паневритмия?
Светнете другарчето!
Ей ти набързо да прочетеш, пък ще разказвам повече друг път (дядо ми беше йога и последовател на Дънов. Изчела съм всички книги, тайно, в мазето, щото преди години.... На 70 години качваше Черни връх като за "добър ден")

паневритмия]паневритмия

П.П. Да ме прощава Ести, но това, което е писала са пълни глупости:evil:
Рестартира ми се лаптопа. Написах ти с две думи- Мерсаж! И това че ако ще се преподават сакрални танци или други разни сакрални работи, значи далече от моите хора. И колкото са по- сакрални толкова по- далече
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Green Light написа: Рестартира ми се лаптопа. Написах ти с две думи- Мерсаж! И това че ако ще се преподават сакрални танци или други разни сакрални работи, значи далече от моите хора. И колкото са по- сакрални толкова по- далече
Няма как да се случи. Както и другите момичета са писали, те за едни прости часове по вероучение сто години не могат да се разберат, камо ли за нещо по-различно. Споко :D

П.П. В интерес на истината си мисля, че ей така както е нашто в 7 клас, не е лошо да учат нещо като "История на религиите", по-скоро от културна и историческа гледна точка...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

4avdar4e написа:
Green Light написа: Рестартира ми се лаптопа. Написах ти с две думи- Мерсаж! И това че ако ще се преподават сакрални танци или други разни сакрални работи, значи далече от моите хора. И колкото са по- сакрални толкова по- далече
Няма как да се случи. Както и другите момичета са писали, те за едни прости часове по вероучение сто години не могат да се разберат, камо ли за нещо по-различно. Споко :D

П.П. В интерес на истината си мисля, че ей така както е нашто в 7 клас, не е лошо да учат нещо като "История на религиите", по-скоро от културна и историческа гледна точка...
... и ще се преквалифицирам аз в една Велика Даскалица най-накрая.
И някой като не слуша - анатема! :lol:
Да видим ще смеят ли...
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

И още един въпрос:
Балига!
Днеска ми попадна стар вестник, в него снимка, а отдолу текст: Днес бяхя ряздадени удостоверенията за завършен курс по Йога на група затворници...:shock:
Публикувай отговор