А кажете сега на кого да вярва човек?
-
Дядо Капинчо
Re: А кажете сега на кого да вярва човек?
...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 03.01.09, 19:13, променено общо 1 път.
Е нали се разбрахме, че не е до стари или до нови, а до късмет.Капинчо написа:
Моят личен опит е по-различен. Да, с времето желязото ръждясва, от употреба ключето се изкривява, бравата се разбива, но попадала ли си на онези стари брави с дръжките отгоре, върху кутията със секрета. Ако си, не може да не си забелязала, че ключовете им работят много гладко, въпреки годините, или може би точно, защото годините са ги напаснали идеално протривайки грапавините и ръбчетата. Сегашните брави са много лъскави и елегантни, ключовете - с най причудливи форми, но не изтрайват толкова, колкото старите. Времената са други, всичко се износва много по-бързо, всеки се стреми да награби от живота полагащото му се веднага, на всяка цена. Една крива дума може да разбие семейство с деца, да не говорим за някоя по така колежка или колега. Днес искаме да имаме всичко и веднага и като че ли точно затова губим най ценното - човека до себе си. Нямам рецепта, но много зависи от нас самите.
Аз личен опит няма да споделям, но си имам един принцип - семейство не се пази на всяка цена.
Така че нека бъдем оптимисти - когато корабчето потъва, вода има за вси-чки!:lol:
- Глас в пустиня
Да бе, тия ако им платиш достатъчно ще обявят че и земята е спряла.
-
Дядо Капинчо
...
И да не можем - пак!Капинчо написа:Стига да го можем.esti написа:
Така че нека бъдем оптимисти!:lol:
-
Дядо Капинчо
...
- Piqndurnik
Само гледай, без да пипаш.esti написа: Когато си с мен всички други жени трябва да са безполови същества. И то грозни безполови и не представяляващи ни-ка-къф интерес за теб същества.
Разбра ли?
И няма да ти стопля вечерята!
Така де, по принцип....
Наздраве 
Като съм почнала, да взема и да се доразясня.Piqndurnik написа:Само гледай, без да пипаш.esti написа: Когато си с мен всички други жени трябва да са безполови същества. И то грозни безполови и не представяляващи ни-ка-къф интерес за теб същества.
Разбра ли?
И няма да ти стопля вечерята!
Така де, по принцип....
Може и да се пипа.
Може и да не са безполови грозни същества другите жени, но трябва така да се прави, че аз да не разбера. Лъжете бе хора! Лъжете с чар и убедително.
Ние знаем, че лъжете, но понякога красивата лъжа е за предпочитане пред грозната истина.
И най-важното (говоря за себе си) трябва да съм в подходящо настроение за лъжите и/или истините. Понякога не минават, но понякога ако имате късмет....
Пак опряхме до пустия късмет.
-
Дядо Капинчо
...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 03.01.09, 19:14, променено общо 1 път.
Чак пък поласкани, защото вкусното агнешко е наритало дъртия ни пръч и той от няма и къде се е върнал при овцата си.....Капинчо написа:Аз пък си мисля, че трябва да сте поласкани от така наречената изневяра. Ето мъжът е опитал вкусно агнешко, но пак доброволно се е върнал при старата собствена овца.esti написа: Лъжете бе хора! Лъжете с чар и убедително.
Ролята на сигурната резерва не е толкова ласкателна.
Но какво от това - нищо вечно няма и трябва по-философски да се гледа на тези неща.
-
Дядо Капинчо
...
Питай мацето, бе. А!Капинчо написа: Имам един роднина лекар (много добър) на 61. От известно време си има нова спътница в живота, пак лекарка (негова стажантка) на 30 ненавършени и доста хубава (не само щото е млада). Той е плешив с бая бирено коремче, абе не бих се влюбил в него. Какво търси и намира това маце в него, а?
-
Дядо Капинчо
...
Не.Капинчо написа:
Бе, явно си вряла и кипяла в бульона на живота
Аз съм теоретик.
И имам грозния девишки навик и най-малката случица с мен или около мен да я разнищвам изоснови и да умозаключавам авторитетно.
Колкото хора, толкова и мотивации.Имам един роднина лекар (много добър) на 61. От известно време си има нова спътница в живота, пак лекарка (негова стажантка) на 30 ненавършени и доста хубава (не само щото е млада). Той е плешив с бая бирено коремче, абе не бих се влюбил в него. Какво търси и намира това маце в него, а?
А и защо мислиш, че точно любов някаква я държи при него?
Има хора, за които любовта е блудкаво латино на което не трябва да се залага.
Не говоря непременно за някакви материални облаги.
- Глас в пустиня
Ами то и от птичи поглед е ясно!:winkw:esti написа: А и защо мислиш, че точно любов някаква я държи при него?
Трамплин за кариерата, познанства/контакти от по-висше ниво, въвод в "обществото", положение - материално и обществено...все неща за достигането на които е необходимо да се гърбиш десетилетия.
-
Дядо Капинчо
...
-
Дядо Капинчо
...
Ами намират това, което търсят - коя сигурност, коя спокойствие, коя смотльо някакъв, защото си мисли, че по-лесно ще го върти на пръста си...Капинчо написа:
Ми щото, не е някакъв богаташ, а и тя не ми прилича на бедна. Любов ще да е някаква. Ама въпросът ми беше всъщност по общ и отдавнашен.
Като бях на около 15 в махалата имаше една всепризната красавица на около 20, по която въздишахме. Омъжи се за един смотльо с очила с безкраен диоптър, хилав и леко гърбав. Говореше се, че я побийвал. За две години мацето се сбабичоса.
Та какво намират хубавите жени в грозните мъже, ако махнем парите, които не винаги са налице?
Други предпочитат зрялост и улегналост...
Абе много причини биха могли да се намерят.
А понякога е просто химия - не разсъждаваш, защо, как, дали....
-
Дядо Капинчо
...
Чакай, чакай, ти говориш от мъжка гледна точка, Еститу - от женска, мдааааКапинчо написа:Мдаа, а ние романтиците - очи като звезди, устни като череши ... будали.esti написа:
Ами намират това, което търсят - коя сигурност, коя спокойствие, коя смотльо някакъв, защото си мисли, че по-лесно ще го върти на пръста си...
Други предпочитат зрялост и улегналост...
Абе много причини биха могли да се намерят.
А понякога е просто химия - не разсъждаваш, защо, как, дали....
-
Дядо Капинчо
...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 03.01.09, 19:15, променено общо 1 път.
Чакай и аз да питам сега нещо.Капинчо написа:
Мдаа, а ние романтиците - очи като звезди, устни като череши ... будали.
Защо мъжете уж сте романтици и звезди, череши...а всъщото време трудно преглъщате да имате половинка, която печели повече от вас и е независима финасово.
Когато ви използват се наричате будали, а когато не ви искат парите и изпадате в паника и съмнения относно мъжествеността и силата си, а?
Знаете ли изобщо, какво искате?
Че то от определена гледна точка очите, устните и други всякакви телесни съоръжения могат да се четат като конвертируеми активи.Капинчо написа:Хименно де. Вие кво търсите, ние къде блеем. ВИе гледате конвертируеми активи, а ние ланшния сняг.4avdar4e написа:Чакай, чакай, ти говориш от мъжка гледна точка, Еститу - от женска, мдааааКапинчо написа:
Мдаа, а ние романтиците - очи като звезди, устни като череши ... будали.
Направо е стряскащо как всичко, ама всичко може да бъде опошлено.
Panta rhei...
-
Дядо Капинчо
...
Ако знаеш как се кискам сега... Просто ти продължих мислатаМнемозина написа: Че то от определена гледна точка очите, устните и други всякакви телесни съоръжения могат да се четат като конвертируеми активи.
-
Дядо Капинчо
...
Честно казано, пред романтиците предпочитам ... зевзецитеКапинчо написа: Хименно де. Вие кво търсите, ние къде блеем. ВИе гледате конвертируеми активи, а ние ланшния сняг.
Един такъв преди... ехееее ... 20-на години ми подари кактус за 8 март
П.П. Още го обичам
И до кога нуждите на тялото (общо казано) ще се приемат за пошлост?Мнемозина написа:
Че то от определена гледна точка очите, устните и други всякакви телесни съоръжения могат да се четат като конвертируеми активи.
Само духовните потребности ли са ценни и гарантиращи качество на живота?
Не са ли дух и тяло в такава тясна зависимост, че в крайна сметка задоволяването на двете да носи онази хармония от която всеки има нужда.
Взаимнозависими са и ако редовно пренебрегваме едното за сметка на другото, то задължително ще стигнем до отмъщението на пренебрегнатото.
Как, ако не е тайна?4avdar4e написа:Ако знаеш как се кискам сега... Просто ти продължих мислатаМнемозина написа: Че то от определена гледна точка очите, устните и други всякакви телесни съоръжения могат да се четат като конвертируеми активи.
Направо е стряскащо как всичко, ама всичко може да бъде опошлено.:rotfl24:
Panta rhei...
После идва Гинкго билобата, за да не се забравя ВиагратаКапинчо написа: да е жив и здрав силикона, ама и той до време.![]()
Хубу де, тогава що рИвете, че ви използват?Капинчо написа:
Ми точно щот сме романтици, я. Ако бяхме прагматици, щяхме даже да се кефим, че жената носи повече пари и няма нужда да харчи нашите. Ама ние - не. Мъжът трябвало да е силен, смел, закрилник, без когото нежното цвете-жената ще загине. Мъжът трябва да ходи за мамути с риск за живота, а жената да се грижи за огъня и челядта. И изведнъж - бум, аз печеля повече. Естествения въпрос е за кво тогава й е мъж, щот нали п.шки много, ако е само до това. Това по принцип.
Лично аз от 22 години нося паричките в къщи. Женичката прави всичко останало, включително и да ме тика по кариерта и да ми превързва лютите рани с благ мехлем. Аз нося парите. Тя всичко останало. Ами ако тя си носи и парите, аз какъв капитал ще имам в акционерното дружество, а?
Как се кискам ли?? Кис-кисМнемозина написа: Как, ако не е тайна?
Просто слязох по-надолу
Не, не говоря за опошляването чрез подчертаване на нуждите на тялото.esti написа:И до кога нуждите на тялото (общо казано) ще се приемат за пошлост?Мнемозина написа:
Че то от определена гледна точка очите, устните и други всякакви телесни съоръжения могат да се четат като конвертируеми активи.
Само духовните потребности ли са ценни и гарантиращи качество на живота?
Не са ли дух и тяло в такава тясна зависимост, че в крайна сметка задоволяването на двете да носи онази хармония от която всеки има нужда.
Взаимнозависими са и ако редовно пренебрегваме едното за сметка на другото, то задължително ще стигнем до отмъщението на пренебрегнатото.
А и тук не ставаше дума за това всъщност.
Panta rhei...
-
Дядо Капинчо
...
-
Дядо Капинчо
...
Ако беше Рем, щеше да каже: "Всичко е едно"Капинчо написа:Кое, кактуса ли?4avdar4e написа:
П.П. Още го обичам
-
Дядо Капинчо
...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 03.01.09, 19:16, променено общо 1 път.
Що нали устните и очите са част от тялото и докато са звездички и черешки има романтика и неконвертируемост. Но като станат звездичките пачи крак и устните на стафиди, тогава - неееекст!Мнемозина написа:
Не, не говоря за опошляването чрез подчертаване на нуждите на тялото.
А и тук не ставаше дума за това всъщност.
И кво излезе сега - не било любов, романтика и али-бали разни, а чиста сметка. Използвате жените за да ви го вдигат. Самочувствието.Капинчо написа:Ми аз ни рива. Аз обичам да ме използват, щото така ми се вдига. Самочувствието.esti написа:
Хубу де, тогава що рИвете, че ви използват?
Ами именно - просто зависи как се гледа и от там идва опошляването.esti написа:Що нали устните и очите са част от тялото и докато са звездички и черешки има романтика и неконвертируемост. Но като станат звездичките пачи крак и устните на стафиди, тогава - неееекст!Мнемозина написа:
Не, не говоря за опошляването чрез подчертаване на нуждите на тялото.
А и тук не ставаше дума за това всъщност.И ей на, отидЕ романтиката в кофата и се опорочи.
Един отдавна зачезнал в чужбина приятел казваше: "Добре де, ама защо забравят, че всичко това може да бъде и хубаво?"
Panta rhei...