Предложение към БОЕВ и другите фотографчии
Предложение към БОЕВ и другите фотографчии
Хайде да направим нещо заедно - вие давате визията, ние текста.
- Глас в пустиня
Re: Предложение към БОЕВ и другите фотографчии
Трудна работа, освен ако нямаш страхотна фантазия.shshtt написа:Хайде да направим нещо заедно - вие давате визията, ние текста.
Много ми е интересно като чета историята на дадена снимка от NG, например. Как е била заснета, какво е станало покрай нея. Това само авторът на снимката може да каже. И неговият разказ би бил най-очарователен. Или ти нямаш предвид точно разказ?
- Глас в пустиня
Може би снимките трябва да са на цветя.vyara написа:Трудна работа, освен ако нямаш страхотна фантазия.shshtt написа:Хайде да направим нещо заедно - вие давате визията, ние текста.
Много ми е интересно като чета историята на дадена снимка от NG, например. Как е била заснета, какво е станало покрай нея. Това само авторът на снимката може да каже. И неговият разказ би бил най-очарователен. Или ти нямаш предвид точно разказ?
Абе Вяра, на кой му пука за автора?!vyara написа:Трудна работа, освен ако нямаш страхотна фантазия.shshtt написа:Хайде да направим нещо заедно - вие давате визията, ние текста.
Ако е искал нещо категорично да е писано по д снимките му - да си го е написал сам или пък да не ги е пускал.
Аз го приемам като игра на асоциации и сетива - кой проза, кой поезия, кой виц - кеф и купон да става.
Хубава снимка си подбрал. Има история в тази къща. Стига да има кой да я разкаже, де.БоЕВ написа: Може би снимките трябва да са на цветя.
Ся какво искаш да кажеш за цветята. Какво да им разказваш на цветята. Тях само да ги гледаш и да ги вдъхваш. Кви цветя!
Ама аз не споря, чаках те да се доизкажеш. Ако е нещо като игра на асоциации....shshtt написа: Абе Вяра, на кой му пука за автора?!
Ако е искал нещо категорично да е писано по д снимките му - да си го е написал сам или пък да не ги е пускал.
Аз го приемам като игра на асоциации и сетива - кой проза, кой поезия, кой виц - кеф и купон да става.
Един път играхме на асоциации. Само един път. Много интересно стана.
Уф, да му се не види, има един човек, българин, който умее да рисува с думи, дето вече е написал историята на точно на тая къща. Или на някоя друга, която е точно като него. Да ти кажа ли името му??Мнемозина написа: Не мога да напиша текст към снимката, но в такива къщи винаги изпитвам желание да вляза.
Някакво усещане, че те правят света простичък и ясен. И спокоен.
Но идеята е интересна, но пък е сигурно, че аз няма да пиша, щото имам ужасен респект
Кажи ми го да видя дали е същото.4avdar4e написа:Уф, да му се не види, има един човек, българин, който умее да рисува с думи, дето вече е написал историята на точно на тая къща. Или на някоя друга, която е точно като него. Да ти кажа ли името му??Мнемозина написа: Не мога да напиша текст към снимката, но в такива къщи винаги изпитвам желание да вляза.
Някакво усещане, че те правят света простичък и ясен. И спокоен.
Но идеята е интересна, но пък е сигурно, че аз няма да пиша, щото имам ужасен респект
А ако има и друга история?
Защото има и други - неписани, защото са незаписваеми, неизмисляеми, защото са неинтересни.
Защото разказват за движението на слънцето и луната и за смяната на сезоните и за вечния кръговрат на живота.
Примерно.
Panta rhei...
Ей ся, само да спра дрънкалото (ТВ), другите вече са елиминираниМнемозина написа: Кажи ми го да видя дали е същото.
Защото има и други - неписани, защото са незаписваеми, неизмисляеми, защото са неинтересни.
Защото разказват за движението на слънцето и луната и за смяната на сезоните и за вечния кръговрат на живота.
Примерно.
Константин Илиев в "Поражението".
За мен историята на тази боевска къща е историята на умирането, на постепенното превръщане на нечие битие в ненужна никому вещ, ако щеш дори история за социализЪма и възродителния процес ..
Да.4avdar4e написа:Ей ся, само да спра дрънкалото (ТВ), другите вече са елиминираниМнемозина написа: Кажи ми го да видя дали е същото.
Примерно.
Константин Илиев в "Поражението".
За мен историята на тази боевска къща е историята на умирането, на постепенното превръщане на нечие битие в ненужна никому вещ, ако щеш дори история за социализЪма и възродителния процес ..
Ама аз това битие го виждам преди да е превърнато в ненужна вещ, когато си е било живо и истинско.
Тогава времето е имало способноста да се върти, да се повтаря, изменяйки се...
Линейното време е голямата грешка на модерната цивилизация.
Panta rhei...
Аз за друго си мисля.. Извинявай...Мнемозина написа: Да.
Ама аз това битие го виждам преди да е превърнато в ненужна вещ, когато си е било живо и истинско.
Тогава времето е имало способноста да се върти, да се повтаря, изменяйки се...
Линейното време е голямата грешка на модерната цивилизация.
Ние, нашето поколение, ако щеш, сме някакъв прелом, нас може и да ни вълнува тази къща, защото имаме някаква идея за хората, живели там, построили я както могли. Да, тъжно е, но времето се променя. Не знам дали линейно или спираловидно, това не е моята тема
Мен лично, ама съвсем лично и искрено:winkw:, тази къща ме вълнува точно толкова, колкото и някой нов хотел на морето. Идеята да живея и в едното, и в другото е далеч от мен на светлинни години. Виждам се как събарям и едното, и другото
Не, нямам идея да живея в къщата.4avdar4e написа: Аз за друго си мисля.. Извинявай...
Ние, нашето поколение, ако щеш, сме някакъв прелом, нас може и да ни вълнува тази къща, защото имаме някаква идея за хората, живели там, построили я както могли. Да, тъжно е, но времето се променя. Не знам дали линейно или спираловидно, това не е моята тема
Мен лично, ама съвсем лично и искрено:winkw:, тази къща ме вълнува точно толкова, колкото и някой нов хотел на морето. Идеята да живея и в едното, и в другото е далеч от мен на светлинни години. Виждам се как събарям и едното, и другото
Искам да вляза в нея и да я усетя.
Тези къщи не са строени "както са можели", а както тогава е трябвало, те са били модел на тогавашния свят по някакъв начин. Т.е. "по модела" на тогавашния свят - така, както са го виждали хората.
И колкото и абсурдно да изглежда, си имат някаква магия.
Поне за мен.
Panta rhei...
Мнее, не съм съгласна. И мога да ти кажа защо. На нашто село (божкей, що не написах В, не знам, така ми доде отвътре - на село) къщите се различават, зависи кой колко имане е имал, различно са строени, не е модел...Мнемозина написа: Тези къщи не са строени "както са можели", а както тогава е трябвало, те са били модел на тогавашния свят по някакъв начин. Т.е. "по модела" на тогавашния свят - така, както
П.П. Чекай, че се боря тук да кача 2 снимчици на генийчето, те са концептуални, не са като на нашто поколение
Уф, за различни неща говорим.4avdar4e написа:Мнее, не съм съгласна. И мога да ти кажа защо. На нашто село (божкей, що не написах В, не знам, така ми доде отвътре - на село) къщите се различават, зависи кой колко имане е имал, различно са строени, не е модел...Мнемозина написа: Тези къщи не са строени "както са можели", а както тогава е трябвало, те са били модел на тогавашния свят по някакъв начин. Т.е. "по модела" на тогавашния свят - така, както
П.П. Чекай, че се боря тук да кача 2 снимчици на генийчето, те са концептуални, не са като на нашто поколение
Но сега ще ти кажа лека нощ и ще опитам да ти дообясня утре.
Ако не е отминала магията.
Panta rhei...
- Глас в пустиня
Бе аз така първо направих, ама много грамадански станаха, пък сичкото специалисти спи...БоЕВ написа: Цъ! Дай по-голям размер. Отвори снимката в голям размер, копирай адреса и тогава го пусни тук.
Да уточня: той си играе със снимките с цифровия, но прави и страхотни с "обикновения" фотоапарат (има едни страшни снимки от Пловдив на излитащи гълъби до фонтан). На мама детенцето
Ей на, ама после да не бият шефчетата
Аз пък почнах да ти пиша, понеже утре едва ли ще имам време (40 дни), но изписах толкова непоносими глупости (с препратки към оная тема в 40-50), че изтривам всичко.Мнемозина написа: Уф, за различни неща говорим.
Но сега ще ти кажа лека нощ и ще опитам да ти дообясня утре.
Ако не е отминала магията.
:)))
Ако съдиш хората, няма да ти остане време да ги обичаш.
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
-
Дядо Капинчо
- Piqndurnik
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
- Piqndurnik
-
Дядо Капинчо
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Е а да те видим как ще извъртиш пцувнята на тема природни красоти:rotfl24: Нещо от рода на " пу, маа му д...., пу кфа ш...бана красота". Даа, копвам си ги снимките от мойта си галерия в куулпикс, но там знаеш ли колко по-страховити фотоси има...тези са нещо много посредствено. Ей тук цъкай! за да видиш майсторите.Капинчо написа:
Ма тез много кЪрсиви. Аз такива текстове не знам. Виж ку трява да напцувам някой, тук съм.
Ти да не ги копаш тези снимки от някоя галерия, а?
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
-
Дядо Капинчо
- Piqndurnik
Част от тия снимки съм ги виждала в jigzone.com, на пъзели, кой ли от кого краде??:blink:Пенчо Заека написа:Ей тук цъкай! за да видиш майсторите.
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Не знам, надявам се да не са фотографите от куулпикс:shocked: За моите си гарантирам - не са крадени.4avdar4e написа:Част от тия снимки съм ги виждала в jigzone.com, на пъзели, кой ли от кого краде??:blink:Пенчо Заека написа:Ей тук цъкай! за да видиш майсторите.
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.